Konu: Jermaine_West / Malcolm_Carter Bryson Brooks - Tylan Gilmore  (Okunma sayısı 121 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.09.2026 16:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jermaine_West / Malcolm_Carter Bryson Brooks - Tylan Gilmore

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Birlik üyelerim.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
İllegal kural ihlali - Fear RP - Non Rp - Yaralı kural ihlali - Mix - Retarted RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, arkadaşlar sivil karakterle bir birlik üyemi yaralamışlar yaralama noktası ise birlik hoodumun hemen arkası, bir savaşta olduğumuz için de sürekli hood etrafında tur atma sekansındayız. IC olarak o noktaya geldiğimizde Vito karakterini yerde görüyoruz, araçtan inip olayı yatıştırmaya yönelik hamleler yapmama rağmen (karşı taraftan daha kalabalığız) karşıdaki arkadaşların birliği bile olmamasına rağmen bir birliğin r19'una karşı herhangi bir fear rp ve bir sivil rolü göstermediler. Olayı direttikçe sonuç brawl'a dönüştü brawl öncesinde ise Bryson Brooks karakteri brawl olacağını anlayınca aktif rolde canını fullüyor, ve Şinitzel yüketiyor. Kişileri düşürdükten sonra hakaretler ettik kişiler hakaretlere karşı yerdeyken cevap vermeye devam ettiler, dövülmelerine rağmen araca binip hiç bir şey olmamış gibi ayrıldılar. Brawl esnasında kaçışan Malcolm karakteri araca bindi ve inmesi için emote attım, role uymaması sonucunda aracının tekelerine ateş edildi. Ardından kişi silahını çıkartıp ateş açtı. (Sivil bir karakter)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 04.09.2026 17:13
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 04.09.2026 17:14
https://hizliresim.com/ndugpckt
Kişiler kavga etmeye başladıklarında aracıma bindim gitmek için. Aracıma bindiğimde arkadaşlar yanıma gelip araçtan indirme emotu veriyorlar /dene bile kullanmadan.
Ben genede indim ve bana sıkmaya başladıklarında koşarak kaçmaya çalıştığım, paylaştığım fotoğrafta görülmekte.
Ben kaçarken arkamdan onlara silah doğrultmadığım halde UZİ ile sıktıklarını farkettim, bende onlara silah ile karşılık verdim.
-Ayrıca kişiler aracımın tekerine sıktıktan sonra aracımın camına da ateş açtıklarını gördüm. Ben indiğimden arkamdan sıkmaya devam ettiler görselde gözüküyor.
Yani, kişilere durduk yere sıkılmadı.

#3 - 04.09.2026 17:16
Öncelikle iyi  forumlar bu şikayetti arkadaşlar ne için açtı bilmiyorum ama savunmamızı yapalım. İlk öncelikle yaralı rolümüzü yaptık, arkadaş emote atmadan önce /me yavaş bir şekilde ayaklanmaya çalışır atıp, peşine /dene atıyorum ardından chate Sikeyim a-hh diye yazıp yaralı rolümü tamamlıyorum çünkü arkadaş başımızdan uzaklaşıyor, brawl esnasında bayıldığımız için gerçek hayattakine benzer bi rol sergiliyoruz ölmedik sonuçta, yada silahla yaralanmadık. Birliğin R19 konusuna gelince biz seni ic rolde tanımıyoruz forum üzerinden bakmakta mix kapsamında sayıldığı için siz orda 3 kişiyken fear rp yapmadık, sonradan gelen araçla birlikte tam gidiyordukki sen emote atıp arkadaşıma saldırdın, bunun üstüne brawl rolüne girdik. Diğer arkadaş arabasına binerken "Sözde aracın tekerlerine ateş açtık dediği ateş."

Ek olarak yerden kalkarken bile dene komuduyla kalktık arkadaş emote verip direk araçtan indirebileceğini düşünüyor, /dene hiç bir chatte kullanılmamış. Burasıda sizin hoodunuz değil, birliğinizdeki karakter r1 aktif brawl esnasında ateş etmekte kural ihlali.

Sonuçlanabilir İyi Forumlar.

#4 - 04.09.2026 17:52
Diğer arkadaşlar da savunmasını yapsın, ardından sonuçlanmasını bekleyelim.

#5 - 06.09.2026 19:16
Savunmam açtığım şikayettir, tüm detaylar orada. Tekrardan anlatma gereği duymuyorum. Sonuçlanınca tek forum üzerinden belirtilir diye umuyorum.

#6 - 17.09.2026 20:22
Şikayet kapsamında sunulan kayıtlar ve olayların kronolojik sıralaması incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Bryson Brooks karakterinin sistemsel olarak canını fulleme sebebiyetli rol ortasındayken hiçbir amacı ve sebebi olmadan yemek tükettiği tespit edilmiştir.

Şikayet içerisinde yer alan diğer karakterlerin ise bazı noktalarda pürüzleri olsa da genel olarak kabul edilebilir düzeyde rolün döndüğü, rolün rolde kalabileceği ve rolün inanılmaz derecede yön değiştirmeyeceğinden kaynaklı inisiyatif kullanabileceğimiz durumlar. Sivil karakterlerin birliklere karşı illegal rollere girmesini doğru bulmuyoruz ve kural ihlali olarak değerlendiriyoruz normal şartlarda. Bu noktada çok farklı sonuçlar çıkmadığından dolayı rolün rolde kalması gerektiğini savunuyoruz ve bu sebeple kavga sebebiyetli kimseye bir ceza uygulama niyetinde olmayacağız.

Savunma kısmında kullanılan görsel üzerinde oynama yapıldığı değerlendirilmiş olup şikayet içerisinde değerlendirme olarak ele alınmayacak. Bazı rollerin rolde kalması gerektiğini her zaman savunuyoruz. En ufak olayda dahi foruma gelinip oyuncu şikayetleri kategorisini zorlamanın bir anlamı yok. Lütfen oyun oynarken yapıcı olmaya çalışalım.

Sadece rolün akışını değiştirebileceği öngörülen Bryson Brooks karakteri için NonRP işlemi uygulanacak.