Konu: Dolandırıcılık-Marquis Anderson  (Okunma sayısı 237 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2026 10:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marquis Anderson / @rotex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04/08/2026 23.00-24.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A 14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Arkadaş Kendi tamirci olmasına rağmen başkalarının kumarhanesini işletiyor dünden önceki gün benden 80 bin aldı onun oranın çalışanı olmadığını bilmiyordum beni dolandırdı.Eğer 04.08.2026 tarihi saat 23.00 24.00 aralağındaki loglar incelenebilirse görebilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Olay anında onun orda çalışmadığını bilemediğim için kayıt almadım fakat hem loglar hemde kendi itirafı bunu gösteriyor.

Ek açıklamalar(varsa):   https://hizliresim.com/g71ip68    https://hizliresim.com/18n4d2v

« Son Düzenleme: 06.08.2026 10:34 ALONES »

#1 - 06.08.2026 11:18
Kişi çalışanımızdır kumarhane sahibi olarak söylüyorum.

#2 - 06.08.2026 11:33
Kumarhane sahibi yakın arkadaşımdır, bana çalışmama izin verdiği için çalıştım hiç bir problem olacağını düşünmemiştim.

#3 - 06.08.2026 19:08
Tekrardan Merhaba herşey açıkca ortada birisinin işletmeyi işletebilmesi için o işyerinin çalışanı olması gerekiyor, İşletme sahibi yakın arkadaşım işletebilirsin falan dedi ozaman herkes herkesin işyerini işletebilir, sözü yetkili arkadaşlara bırakıyorum.

#4 - 07.08.2026 02:48
@Ponce şikayet ile alakalı olmadığınız halde şikayete ileti bırakıyorsunuz ve bu iletiler ortak nezakete kesinlikle uygun değil. Şikayetteki tüm iletileriniz silindiği gibi forumdan da ceza uyarı puanı verilecek. Tekrarında oyun içerisinden işlem uygulanacak. Burası kavga edebileceğiniz bir alan değil.

@Rock58 @rotex  kişinin kumarhane çalışanı olduğuna dair kanıtları en kısa sürede ekleyin.
« Son Düzenleme: 07.08.2026 02:52 Luthien »

#5 - 07.08.2026 10:03
Sayın Yetkili,Hakkımda açılan şikayet konusuna istinaden savunmamı sunmak isterim. Söz konusu olayda müşteriden alınan 80.000$ tutarındaki parayı kendi üzerime/hesabıma aldığım doğrudur. Ancak bu durum iddia edildiği gibi bir dolandırıcılık veya usulsüzlük teşkil etmemektedir. Kumarhane sahibi ile olan Rol İçi (IC) hukukumuz ve aramızdaki anlaşma gereği, kendisinin tam bilgisi ve rızası dahilinde bu parayı kendi uhdeme geçirdim.Şikayetçi tarafın elinde benim bu parayı art niyetle veya haksız bir kazanç sağlama amacıyla aldığıma dair hiçbir somut kanıt bulunmamaktadır. Nitekim işletme sahibi de bu konuya bizzat dahil olmuş, durumdan haberdar olduğunu ve benim orada onun izniyle hareket ettiğimi açıkça beyan etmiştir. İşletme sahibinin şikayetçi olmadığı, tam aksine beni doğruladığı bir ortamda, üçüncü bir şahsın dolandırıcılık iddiasıyla iade formu açması tamamen asılsızdır.O an sıradan bir Rol İçi işlem gerçekleştirildiği için elimde anlık bir ekran görüntüsü (SS) bulunmamaktadır. Ancak kumarhane sahibinin bizzat konuya attığı destekleyici mesaj ve onay beyanı en büyük kanıttır. Karşı tarafın soyut iddialarına itibar edilmemesini, işletme sahibinin rızasıyla gerçekleşen bu durum karşısında şikayetin ve iade talebinin reddedilmesini talep ediyorum.Gereğinin yapılmasını arz eder, iyi forumlar dilerim.

#6 - 07.08.2026 11:06
Kumarhane sahibi yakın arkadaşımdır, bana çalışmama izin verdiği için çalıştım hiç bir problem olacağını düşünmemiştim.
. Arkadaşım olduğu için izin verdi demek zaten olayı açıklıyor bu mantık sunucuda maalesef bulunmuyor orada çalışan diğer(asıl) çalışanlar oranın sahibine tax vb ödemeler yapıyor, reklam metinleri yayımlıyor ayrıca sistem olarak orada çalışıyor, ikinci bir durum arkadaşın kendi aklı ile savunacak birşeyi olmadığı için yapay zeka uygulamalarına oyun içindeki bu durumu aktararak yapay zekadan savunuculuk bekliyor yetkili kişi senin savunmanı istiyor yapay zekanın değil. Çünkü işletmede çalışmadığın halde işletmeyi işleten yapay zeka değil , sensin.
« Son Düzenleme: 07.08.2026 11:09 ALONES »

#7 - 08.08.2026 01:03

#8 - 09.08.2026 01:44

#9 - 09.08.2026 05:54
Merhaba, şikayet incelendi.

Şikayetin tarafları Marquis Anderson karakterinin bahse konu işletmede çalıştığını teyitliyor. Şikayete eklenen ekran görüntülerinde de söz konusu dolandırma rolüne dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Kanıt yetersizliği nedeniyle işlem uygulanmayacak. Para iadesi de sağlanmayacak. K&A.