Öncelikle şikayet oluşturduğun için sağ ol savunma yapmayacağım R19 rolüne sahip birine öyle saçma do emotelere izin vermediğim şeyler belli, 3 tane hak var demişsin fakat sunucu kurallarında böyle bir şey görmüyorum o zaman ben kaçırdığım birine 3 tane yalandan emote atarım 4'üncü emoteyi kabul etmek zorunda kalır onada CK izni yazarım uygunsa eğer bu şikayetten ceza yiyebilirim problem yok, daha hiç bir ileti atmayacağım iyi roller.
Kaçırılma rolünde yapılacaklar bellidir, ilk defa mı rol yapıyorsun bilmiyorum fakat hepsini refuselayamazsın. Emote sıralaması ise senin bileceğin iş neyi refuseladığını iyi okusaydın benlik birşey yok.
Rol yapmayıda, kurallarıda biliyorum ama sana kuralları okuman için link bırakacağım birde FM'den izin talep etmen gereken rollerin kuralını alıntılayarak alta bırakıyorum.
7) KAÇIRILMA VE ESİR ALMA KURALLARI
*Kaçırılma rolünün gereği olarak kaçırılan oyuncunun maksimum 14 saatlik geçici hasar izni FM izni doğrultusunda birlik liderine verilebilir. Birlik lideri böyle bir hakkı FM yetkililerinden talep edebilir.
İllegal birlik kuralları : https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=159450.msg1195867#msg1195867
Öncelikle "3 refuse hakkı diye bir kural yok." demişsin. Bizim itirazımız da zaten sayıya değil, kaçırılma rolünün tamamen engellenmesine yöneliktir. Kaçırılma rolünde oyuncu, hoşuna gitmeyen her /do emotesini art arda /refuse ederek rolü kilitleyemez. Refuse sistemi, hatalı veya kurallara aykırı emote'lar için vardır; rolün ilerlemesini engellemek amacıyla kullanılmaz.
Ayrıca verdiğin kural alıntısı da bizi değil, seni desteklemiyor. Paylaştığın maddede açıkça, geçici hasar izninin FM onayıyla birlik liderine verilebileceği yazıyor. Biz de zaten bu sebeple /do üzerinden gerekli izni talep ediyoruz. Sen ise FM sürecini beklemek veya uygun şekilde cevap vermek yerine ilgili tüm /do emote'larını /refuse ederek rolün ilerlemesini engelliyorsun.
"R19 rolüne sahip birine böyle saçma do emotelerine izin vermem." demen de kurallara dayalı bir savunma değildir. Bir oyuncunun rütbesi veya rolü, /refuse sistemini keyfi kullanmasına gerekçe oluşturmaz. Bir emote gerçekten hatalıysa bunun sebebi belirtilir; ancak tüm emote'ları peş peşe reddederek rolü çıkmaza sokmak doğru bir kullanım değildir.
Ayrıca "Ben de 3 tane yalandan emote atarım, dördüncüye CK izni yazarım." örneğin de konuyla alakasızdır. Kurallara aykırı veya kötü niyetli emote zaten /refuse edilebilir. Burada yaşanan olay ise, kurallara uygun şekilde ilerleyen kaçırılma rolünün sistematik olarak engellenmesidir.
Sonuç olarak şikayetimizin sebebi, geçici hasar izninin verilmemesi değil; kaçırılma rolünün, gerekli /do emote'larının tamamının /refuse edilerek ilerletilmemesidir. Kanıtlarımız da bunu açıkça göstermektedir.