Konu: Ervin Ellingsworth Metagaming  (Okunma sayısı 346 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.06.2026 03:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ervin Ellingsworth @samaverioo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Sslerde bulunuyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Metagaming

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Carmela Vassalini ile Ervin karakteri bir kazaya giriyorlar, benim eski karakterim olan Ronan Azoulay bu role dahil oluyor. Burada herşey normal, rolde bir sıkıntı yok. Arkadaş dört defa NC atmama rağmen, sen şu ASGH'de Hırvatlar'ın sıkıştırdığı adam değil misin? Diye bir tabirde bulunuyor. Arkadaşın açıkça meta yaptığı ortada.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Birinci sste görüldüğü gibi olay Ronan_Azoulay karakterinde yaşanıyor.

Bu sste arkadaşın bu karakterime böyle bir cümle kurması bunun meta olduğunu kanıtlar bir biçimde.

Ek açıklamalar(varsa): Avukat bir arkadaşın legal olup, böyle il-legal birliklerle içli dışlı olup bunlarla tehdit etmesine anlam vermiş değilim. Arkadaşa bu konu üzerindende şikayet açacaktım, tam olarak hangi rol terimine veya hangi politikaya girdiğini çözemedim. Bu konu üstündende yardımcı olursanız sevinirim. Gereken cezayi almasını isterim.

#1 - 21.06.2026 22:35
@samaverioo en kısa sürede savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 21.06.2026 23:57
İyi geceler.  :sampanya:

Açılan şikayet hakkında, şöyle bir aksiyon izlediğimi dile getirmek isterim; Arkadaş göründüğü gibi, kendiside belirtmiş uzun zaman önceki bir olaydan bahsediyoruz. Bunun akıbetinde, karşının (theo karakterinin eski çarı) eski ismini unutmuş olabilirim. Bunun neticesinde, yaptığım rol ise skinlerinin aynı olup bir-birine benzemesidir. Bunu şöyle açıklayabiliriz, kişiye bellirttiğim cümle direkt olarak "sen o'sun." diyerekten değilde, kuşku altyapısı ile yapılan bir soru. Sen o değil misin? Değilim diyerek, rolüne devam etmek yerine varken direkt olarak bana attığın pmleri eke koyuyorum, sanırsam bu şikayet biraz kin üzeri olduğuna inanıyorum. Direkt olarak /pmkapat yapmak varken istişare etmek istedim, kişi bu yanlı değildi nedense;
Spoiler: GösterGizle
Bundan ötürü, kişiyi haksız buluyorum. Ben hiçbir admini uğraştırmak istemiyorum açıkcası, bu konuyu pm üzeri çözebilirdik. Rol istersen dellenebilir, ancak dediğim gibi kişinin karakterinin benzemesinden kaynaklıdır. Metagaming'in ihlal edildiği bir yer yoktur, rol tamamen kuşku üzerine yapıldığından hayır o ben değilim denilerek, devam edilebilirdi. Kimseyi uğraştırmanın bir mânası yok burada.

#3 - 22.06.2026 03:31
Spoiler: GösterGizle

Şu da hakkımda nezaket sınırlarını aşan bir üslupla arkadaşına PM yoluyla fitne yaptığı için ceza alırsa sevinirim. @Luthien

#4 - 22.06.2026 12:36
Arkadaşın yaptığı rollere genelinden bakarsak, bu arkadaş kendi avukat okey, burada legal bir karakter yönetiyor kendisi, bu olayların aynısı arkadaş tarafından ben üç dört defa yaşadım bu arkadaş, ya Castucci'ye gidiyor, ya Piru'ya gidiyor, arkadaşım sen legal bir karakter ve avukatsın. Tamam arkan olabilir ama bunu böyle göstere göstere yaparsan, sunucuya yeni başlıyan bir adam bile senin avukat değil il-legal bir karakter yönettiğini zanneder, arkadaşların savunmasında yazdığı şekilde "sen misin?" Diye soruyor ve bunun cevabını almadan sonra kendi yazdığı "Birdaha kalmak istemiyorsan, düzgün dur" demesi arkadaşın bunu kasti bir şekilde yaptığının ve bunu meta gaming olarak devam ettirdiğinin kanıtlar bi nitelikte, burada roleplay yapıyoruz, burası geçmişte olan bir olay diyip geçiştirebileceğiniz birşey değil, burada geçmişte olan olaylardan dolayı kaç kişinin cksı verildi, ne olaylar yaşandı. Burada roleplayi mantık sınırları ve çerçevesi üstünden yapıyoruz. Ben o karakter üstüne kaç defa nc attım, Ronan_Azoulay ve Theo_Kruckenberg ismini ayırt edemiyecek kadarsan böyle rollere girmemeni tavsiye ederim. Buna ek olarak Eswiper'ın şikayetle alakası olmamasına rağmen bu şikayet altına yazmasından dolayı cezalandırılmasını istiyorum.

#5 - 22.06.2026 13:20
Şunuda ekleme yapayım, arkadaş veya arkadaşlar böyle bir kaza rolünde onu çağırıyorum bunu çağırıyorum diye laf yapmak yerine, /ara 911 komutunu kullanabilir, tekrardan aynı şeyleri söylememe gerek yok legal bir karakter yönetiyorsun ve böyle rollere girmen aşırı saçma ve sunucuda oynuyan oyunculara sana karşı değişik bir bakış açısı yakalatmanı sağlıyor.

#6 - 22.06.2026 18:37
Şunuda ekleme yapayım, arkadaş veya arkadaşlar böyle bir kaza rolünde onu çağırıyorum bunu çağırıyorum diye laf yapmak yerine, /ara 911 komutunu kullanabilir, tekrardan aynı şeyleri söylememe gerek yok legal bir karakter yönetiyorsun ve böyle rollere girmen aşırı saçma ve sunucuda oynuyan oyunculara sana karşı değişik bir bakış açısı yakalatmanı sağlıyor.
İyi forumlar.  :sampanya:

Sana aslında demek istediğim şey burada laf dalaşına girip beni trashtalk'da tahrik etmen yerine kendine olan bakış açışını değiştirmek aslında. Bu da benim elimden gelmez, legal bir karakter yönetiyorsun derken:D? Ben bir ay içerisinde bahsettiğin gibi, dört-beş kere nc atmıyorum güzelim bunu aklına sok ilk öncelikle. Yarım yıldır şehirde olan bir çarım var, arkamda kimin olup-olmadığı seni ilgilendirmez. Sen bana maskeli ateş açmayı göze alıyorsan, bunlarıda hesaba katacaksın. Yemediyse, bilemeyiz orasını tabii ancak burada trashtalk'ı sana değer görmüyorum. Eswiper'ın konusuna gelecek olursak, orada Nenad'ı ben çağırmadım. Marceline karakteri sms üzeri çağırdı. Sende, pm'de küfür etmeyi göze alıp eke bunu koyuyorsan, sonuçlarını göze almalısın tamam mı? Burada ilgili kişi @Eswiper alakası falan yok diyip de, kendin ile çelişmene de gerek yok. Abilerin beni iyi tanır aslında, şikayet ile uğraşmak yerine onlara ulaşıp benim üzerimden konu kapatılırdı. Kısasa gelirsem; tanıdığım her kontak, her müvekkilim ile ayrı-ayrı sözleşmelerim var benim. Beni kim koruyup-korumayacağına sen karar veremezsin. Ben sana elimde silahla gelip racon kesmiyorsam, şikayet üzeri bana polat alemdar sendromu koyamazsın. Orada karakterin benzediği için sana bu algıyı yaşattım, öyle bir şey yoksa üzerine alınmazdın IC'de. Gelip de burada bana Metagaming'den şikayet açmanı gerektirecek bir şey yok. Çünkü, skinlerin aynı benzer. Beş kere kendi ağzın ile söylüyorsun NC attığın her karakterini aklında mı tutayım senin? Fanın mıyım ben senin? İşine bak.

İyi akşamlar.  :sampanya:

#7 - 22.06.2026 19:56
Şikayet incelendi;

Ervin Ellingsworth karakterinin avukat olması, bağlantıları olması bir noktada kabul edilebilir fakat bunu karşıdaki kişiye tehdit amaçlı kullanamazsınız. Legal birliktesiniz, legal karakter yönetiyorsunuz. İllegal birliklere/karakterlere olan yakınlıklar illegal amaçlarla kullanılmamalı. Farklı karakterleri aynı skin kullanımı nedeniyle bağdaştırmamanız gerekiyor. Yapılan ihlaller açıkça görülüyor fakat bu seferlik uyarılacaksınız sadece. Tekrarı olursa hakkınızda işlem uygulanacak.

@Eswiper size açılmayan ya da şahit olarak etiketlenmediğiniz şikayetlere ileti göndermeyin. Bahse konu ekran görüntüsü mayıs ayına ait. Şikayet kuralları gereği 1 haftaya kadar zamanaşımı süresi bulunuyor. 1 haftayı geçmiş ekran görüntüsü olduğu için işlem uygulanmayacak.
Alıntı
Bknz: > Kural ihlalinin yaşandığı günden bir hafta sonrasına kadar zaman aşımı süresi vardır. Bu bir haftalık sürecin dışarısına çıkıldığı durumlarda zaman aşımı sebebiyle şikayet değerlendirilmez.

@samaverioo şikayette kullanmış olduğunuz üslup olmaması gereken, görmek istemediğimiz bir üslup olduğundan forum üzerinden uyarı verilecek. Tekrarlamayın lütfen.