Öncelikle iyi forumlar.
Şikayet konusu olan olayla ilgili açıklama yapmak isterim. Paylaşmış olduğum ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere, "rol SS alıyorum" şeklindeki beyanım gerçeği yansıtmaktadır. Olay anına ait farklı ekran görüntülerimin bulunup bulunmadığını kontrol edeceğim. Eve geçtiğimde arşivimi inceleyerek, mevcut olmaları halinde gerekli ekran görüntülerini konuya ekleyebilirim.
Aktif rolde /q kısmına gelecek olursam; şahıs tarafından yaralı duruma düşürüldükten sonra olayın ve hood baskınının sona erdiğini düşündüm. Bulunduğum noktada görüş alanım içerisinde herhangi bir oyuncu veya tarafıma yönelik devam eden bir rol girişimi göremedim. Karakterim duvara yaslanmış vaziyette olduğundan görüş açım oldukça kısıtlıydı ve çevremde herhangi bir oyuncu bulunduğunu fark etmedim. Bu nedenle rolün devam etmeyeceği kanaatine vardım. Şikayet sahibinin paylaştığı videodan da görülebileceği üzere, olayın o aşamasında benim açımdan devam eden bir rol süreci veya tarafımla doğrudan etkileşime girilmeye çalışıldığına dair bir izlenim oluşmadığından olayın sona erdiğini düşündüm.
Olayın yaşandığı saat oldukça geç olduğundan ve ertesi gün işim bulunduğundan dolayı oyundan çıkış yaptım. Oyundan çıkış yaparken herhangi bir rolü bilinçli şekilde yarıda bırakma, rolden kaçınma veya rol avantajı elde etme niyetim bulunmamaktaydı. Nitekim geçmişte aynı taraflarla yaşanan çeşitli rol süreçlerinde de herhangi bir rolden kaçınma girişimim olmamış, aksine rolün devamlılığı adına gerekli katılımı göstermiş bulunmaktayım. Bu nedenle olay özelinde de rolü bilinçli olarak terk etmek gibi bir amacım bulunmamaktadır.
Ayrıca belirtmek isterim ki, olay sonrasında tarafıma yönelik devam eden bir rol girişimi, iletişim veya rolü sürdürmemi gerektirecek bir durum söz konusu olsaydı role devam ederdim. Ancak bulunduğum konumda herhangi bir oyuncu görememem ve tarafıma yönelik yeni bir rol aksiyonu gerçekleşmemesi nedeniyle olayın sonuçlandığını düşündüm.
Ek olarak, oyundan çıktıktan kısa bir süre sonra tekrar giriş sağladım. Çıkışımın amacı rolden kaçınmak veya rolü sonlandırmak değil, kısa süreli bir re-log atmaktı. Şikayet sahibinin paylaştığı videodaki saat ve dakika bilgileri incelendiğinde, oyuna yeniden giriş yaptığımın da görülebileceği gözükmektedir..
İyi forumlar.