Konu: Abramovich Markov - Aktif Rolde /q / İzinsiz Camhunt Kullanımı  (Okunma sayısı 325 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.06.2026 01:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Abramovich Markov @owsrich

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.

7. Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar
Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.
Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Kamera modlarıyla kör noktaları izlemek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gece helikopter ile gittiğimde karakteri tek yakalayıp düşürüyorum, ardından arkadaşı geliyor onu da düşürmek üzereyken kaçıp kendini kilitliyor. Ben kapıyı tutarken izin almadan kullandığını düşündüğüm Camhunt'u devreye sokuyor ve Camhunt devreye girdiğinde bilinen "pedmove" aktif hale geliyor, zannediyorum ki beni gözetliyor. İzinsiz kullanımı yasaklı ve doğru düzgün rol yapılmamış, oyuncu yerde yaralı durumda iken "rol ss" bahanesine sığınılması pek doğru gelmedi. Daha sonra en fazla 5 dakika içinde /q ya da farklı bir yol ile oyundan çıkış yapıyor rolüne devam etmeden. Oyuna girip role devam etmediğini biliyorum çünkü rolün devamında hood bölgelerine 3 tane graffiti yapıyoruz. İzinsiz camhunt kullandığına dair dolaylı yoldan kabullenişi en son ekran görüntüsünde belli oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle
[/url][/img]

Ek açıklamalar(varsa): Gerekenin yapılması.

#1 - 02.06.2026 11:56
Spoiler: GösterGizle

Öncelikle iyi forumlar.

Şikayet konusu olan olayla ilgili açıklama yapmak isterim. Paylaşmış olduğum ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere, "rol SS alıyorum" şeklindeki beyanım gerçeği yansıtmaktadır. Olay anına ait farklı ekran görüntülerimin bulunup bulunmadığını kontrol edeceğim. Eve geçtiğimde arşivimi inceleyerek, mevcut olmaları halinde gerekli ekran görüntülerini konuya ekleyebilirim.

Aktif rolde /q kısmına gelecek olursam; şahıs tarafından yaralı duruma düşürüldükten sonra olayın ve hood baskınının sona erdiğini düşündüm. Bulunduğum noktada görüş alanım içerisinde herhangi bir oyuncu veya tarafıma yönelik devam eden bir rol girişimi göremedim. Karakterim duvara yaslanmış vaziyette olduğundan görüş açım oldukça kısıtlıydı ve çevremde herhangi bir oyuncu bulunduğunu fark etmedim. Bu nedenle rolün devam etmeyeceği kanaatine vardım. Şikayet sahibinin paylaştığı videodan da görülebileceği üzere, olayın o aşamasında benim açımdan devam eden bir rol süreci veya tarafımla doğrudan etkileşime girilmeye çalışıldığına dair bir izlenim oluşmadığından olayın sona erdiğini düşündüm.

Olayın yaşandığı saat oldukça geç olduğundan ve ertesi gün işim bulunduğundan dolayı oyundan çıkış yaptım. Oyundan çıkış yaparken herhangi bir rolü bilinçli şekilde yarıda bırakma, rolden kaçınma veya rol avantajı elde etme niyetim bulunmamaktaydı. Nitekim geçmişte aynı taraflarla yaşanan çeşitli rol süreçlerinde de herhangi bir rolden kaçınma girişimim olmamış, aksine rolün devamlılığı adına gerekli katılımı göstermiş bulunmaktayım. Bu nedenle olay özelinde de rolü bilinçli olarak terk etmek gibi bir amacım bulunmamaktadır.

Ayrıca belirtmek isterim ki, olay sonrasında tarafıma yönelik devam eden bir rol girişimi, iletişim veya rolü sürdürmemi gerektirecek bir durum söz konusu olsaydı role devam ederdim. Ancak bulunduğum konumda herhangi bir oyuncu görememem ve tarafıma yönelik yeni bir rol aksiyonu gerçekleşmemesi nedeniyle olayın sonuçlandığını düşündüm.

Ek olarak, oyundan çıktıktan kısa bir süre sonra tekrar giriş sağladım. Çıkışımın amacı rolden kaçınmak veya rolü sonlandırmak değil, kısa süreli bir re-log atmaktı. Şikayet sahibinin paylaştığı videodaki saat ve dakika bilgileri incelendiğinde, oyuna yeniden giriş yaptığımın da görülebileceği gözükmektedir..

İyi forumlar.

#2 - 02.06.2026 14:31
Adamı vurup gitmişsiniz ve adamda duvara yaslanıp rol ss almış.

Rol ss olarak adlandırdığımız olay karakter gelişiminide içerisinde bulunduran bir olaydır. Tabi ki onu vuranlar gittiğinde rol ssini alacak, öylede yapmış. Devamında birlik üyeleri ile vurulması hakkında konuştuğu bir takım rol sslere daha rastlayacaksınız. Bunlar karakter ve birliğin gelişim noktasında gösterebileceği rol ss pozisyonlarıdır. Orada kullandığı bir alt v ona size karşı bir üstünlük sağlamıyor.

Oyundan ayrılma konusuna gelecek olursak adamı vurup 2 yan binaya tırmanmışsınız. Adamla role giren yok, etrafında adam yok. Bu adamın q atmaması için herhangi bir sebep var mı?

2 kişi hood basıp üstüne ihlal olarak birisinin rol ss aldığı görüntülerle şikayet açmanızı pek mantıklı bulmadım.

Owsrich işten döndüğünde daha kapsamlı bir ileti atacaktır. Ben birlik arkadaşıma açılan bir şikayet olduğu için görüşlerimi belirtme ihtiyacı duydum.

#3 - 02.06.2026 17:19
Üzülerek söylüyorum ki görüşlerinizi merak ediyor olsaydım sizi de şikayete dahil ederdim ya da oluşum şikayeti oluştururdum. Ek olarak kuralda belirtilene göre son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış sağlayamazsınız, bu da q atmaması için yeterli bir sebeptir. Helikopterin orada olduğu zaten görülebilir.

#4 - 02.06.2026 17:34
Üzülerek söylüyorum ki görüşlerinizi merak ediyor olsaydım sizi de şikayete dahil ederdim ya da oluşum şikayeti oluştururdum. Ek olarak kuralda belirtilene göre son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış sağlayamazsınız, bu da q atmaması için yeterli bir sebeptir. Helikopterin orada olduğu zaten görülebilir.

Üzülerek söylüyorum ki şikayete zaten dahilim :D

''arkadaşı geldi'' dediğin arkadaş benim, haliyle konuşma hakkına sahibim. Karakter relog atıyor, oyuna tekrar giriyor anlayacağın. Loglardan doğrulanabileceğini owsrich zaten belirtmiş. Ayrıca ''helikopteri görebilir'' dediğin helikopter yan binanın arasında, nasıl görecek tam olarak? Daha fazla konuyu bulandırmayalım. Owsrich eve döndüğünde elindeki diğer ssleride sunacak.

#5 - 02.06.2026 20:47

''arkadaşı geldi'' dediğin arkadaş benim, haliyle konuşma hakkına sahibim. Karakter relog atıyor, oyuna tekrar giriyor anlayacağın. Loglardan doğrulanabileceğini owsrich zaten belirtmiş. Ayrıca ''helikopteri görebilir'' dediğin helikopter yan binanın arasında, nasıl görecek tam olarak? Daha fazla konuyu bulandırmayalım. Owsrich eve döndüğünde elindeki diğer ssleride sunacak.

İçeriye koşa koşa girip kapıyı kilitledikten sonra quit atıyorsun. Sen nereden biliyorsun relog atıp oyuna tekrar girdiğini? Ben interiorunuza kadar girdim bu süreçte oyunda dahi değildin, arkadaşın da oyuna girmedi. Şikayete daha fazla dahil olma lütfen.

Ek olarak çatıda 30 dakika kadar AFK iken arkadaşını düşürdükten hemen sonra tık diye gelmen de ironik
« Son Düzenleme: 02.06.2026 20:49 Keisse »

#6 - 02.06.2026 22:52

İçeriye koşa koşa girip kapıyı kilitledikten sonra quit atıyorsun. Sen nereden biliyorsun relog atıp oyuna tekrar girdiğini? Ben interiorunuza kadar girdim bu süreçte oyunda dahi değildin, arkadaşın da oyuna girmedi. Şikayete daha fazla dahil olma lütfen.

Ek olarak çatıda 30 dakika kadar AFK iken arkadaşını düşürdükten hemen sonra tık diye gelmen de ironik
Daha önce de belirttiğim üzere oyundan çıkış yaptıktan kısa süre sonra tekrar giriş sağladım. Bu durumun doğruluğu veya yanlışlığı tarafların beyanlarından ziyade sunucu loglarıyla net şekilde ortaya çıkacaktır.

Ayrıca olay anında karakterim yaralı vaziyette ve görüş açısı oldukça kısıtlı bir konumdaydı. Bulunduğum noktada herhangi bir oyuncu göremediğim ve tarafıma yönelik devam eden bir rol girişimi olmadığı için olayın sona erdiğini düşündüm. Bu nedenle oyundan çıkış yaparken herhangi bir rolden kaçınma, rol avantajı elde etme veya rolü bilinçli şekilde yarıda bırakma niyetim bulunmamaktaydı bunu tekrar tekrar altını çizerek belirtiyorum.

Arkadaşın belirttiği hususların büyük kısmı varsayıma dayanmaktadır. Oyundan tekrar giriş yapıp yapmadığım, ne kadar süre sonra giriş yaptığım ve olayın zaman çizelgesi log kayıtları üzerinden incelendiğinde durum netlik kazanacaktır.

#7 - 03.06.2026 16:36

Adam yukarıda söylemiş ya tekrar girdim diye birader :D

#8 - 05.07.2026 20:19
@Gargantua @Hammerlein @Luthien @enesalvio Artık 1 ayı geçmiş durumda sonuçlanabilir mi?

#9 - 13.07.2026 00:33
Şikayet incelendi;

Ekstra savaş ortası bir durum olmadığı ve karşı tarafa üstünlük sağlamadığı sürece camhunt kullanımında bir sorun görmüyoruz.  Ekstra olarak rol sonrasın Q atma durumu için ortada bir ekstra kanıt görüntülenmemiş, rolün devamlılık/devamsızlık durumunu açıkça belli eden işaretler olmadığından dolayı şikayet, şikayet edilen tarafın savunması baz alarak sonuçlanmıştır.

K&A