Konu: Maskeli #65014 - Maskeli #66030  (Okunma sayısı 282 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.05.2026 17:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli #65014 - Maskeli #66030

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.29 - 30.05.2026

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: karakterim geceden beri afk, arkadaşlar gelip 2 kere düşürmüş. köprüden aşşağı atmış. sste görüleceği üzere troller, maskeli 65in ekstra olarak türkçe terimden de işlem görmesini isterim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/o5dvo6y

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 30.05.2026 17:12 kuralsiz »

#1 - 03.06.2026 18:11
24 saat içerisinde savunmanızı iletin. @Krowaz @Jakuzi

#2 - 04.06.2026 01:09
Şikayeti incelediğimizde karşı tarafın "geceden beri AFK olduğunu" belirterek kendisini savunduğunu görmekteyiz. Ancak kendisi güvenli bir alanda (ev, iç mekan vb.) değil, Mulholland gibi işlek ve tehlikeli bir yol kenarında, herkesin erişebileceği açık alanda karakterini korumasız bırakmıştır.

Sunucu kuralları gereği, açık alanda uzun süreli AFK kalmak ve rolü bu şekilde bölmek kurallara aykırıdır. Biz yoldan geçerken şahsı gördük ve o anki rol akışına göre (soygun, darp veya bölgeden uzaklaştırma amacıyla) müdahalede bulunduk. Başında olmadığını bilmediğimiz bir karaktere karşı yaptığımız bu hamle tamamen IC (Karakter içi) dinamiklerle gerçekleşmiştir. Chatlog'da geçen ifadeler de tamamen rol içi (IC) repliklerdir, trolleme amacı taşımamaktadır.

Şahsın kendi ihmalinden ötürü uğradığı rolsel zararı "Troll" veya "DM" olarak nitelendirip buraya taşımasını doğru bulmuyoruz. Kararı adminlere bırakıyoruz.

#3 - 04.06.2026 01:27
Karakterim illegal degil, kimseye zarari yok. Ekstra olarak sizinle daha once role girmedik, evsiz bir karakter yonetiyorum ve yaklasik 4 aydir ayni yerde afk kalarak payday kasiyorum. Sizin gibi 100lerce oyuncu yanimdan gecti fakat hicbirisi sizin gibi ortada sebep yokken huzurumu kacirmadi. Niyetiniz sste apacik belli, savunmana savunma yapicak olursam mulholland islek bir bolge deyil. Kim olarak beni bolgeden uzaklastirmak istediniz onuda anlamadim. Kopru tapulu malinizsa buyurun kanitlarinizi gormek isteriz. Ayrica market caddesinde afk birakanlarida boyle trollediniz mi onunda cevabini verirseniz sevinirim. iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 04.06.2026 01:44 kuralsiz »

#4 - 04.06.2026 01:28
Merhaba. Ben bu olayda Maskeli #66030'um.

Ben olayda tek bir cümle yazdım o da "Kafana rayban takıp adrenalin videoları mı çekiyorsun?" oldu. Başka hiçbir yazışmam yok. Ki ben kaldı ki kişiyi bırakın silah sıkmayı yumrukla bile darp etmedim. sadece sürüklendi.Kişiye elimle hiçbir şey yapmadım dolayısıyla DM iddiası uymuyor. Zaten ortada bir öldürme de yok adam sadece sürüklenip bırakıldı.
Asıl mesele şu bu kişi olay boyunca bilgisayar başındaydı karakteerinin kafasını sürekli oynatıyordu.Kafasında AFK işareti yoktu yani aktifti ama role hiç cevap vermedi. Ha ama diyelim AFK idi 
Kural 16: '' - Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.
Ne IC de ne de OOC de kimse köprü demirinin üzerine çıkıp /lay 5 şeklinde uzanmaz.
Kuralların 2. maddesinde "Rolde AFK kalmak" ihlal sayılıyor. Kendi paylaştığı fotoğrafta bile görülüyor; 14:22'den 14:24'e kadar her şey olurken adam tek kelime yazmıyor. Cevap vermediği için zaten öldürülmedi, sadece sürüklendi yaralıya düştü. 2 kere düşürülmedi 1 kere düşürüldü arkadaş yalan beyan veriyor.
O an oradaydı tuhaf. Eğer AFK bırakacaksa alttab atabilir herhangi bir intterior'a girebilir veya esc atabilir ki insanlar AFK olduğunu anlasın halka açık alanlarda afk kalınmayacağını bilmesi gerek.

''  Niyetiniz sste apacik belli, savunmana savunma yapicak olursam mulholland islek bir bolge deyil. '' yazıp bir önceki cümlesi '' Sizin gibi 100lerce oyuncu yanimdan gecti '' birbirini tutmuyor kaldı ki o bölgede bir sürü illegal adamın evi zırt pırt kovalamacalar gerçekleşiyor millet birbirini vuruyor. Köprü demirlerine uzanan adam gerçekte ne kadar mantıklıysa roleplay'de de o kadar mantıklı. Kararı adminlerimize bırakıyorum iyi roller.
# :vays: :nays:
« Son Düzenleme: 04.06.2026 01:51 Krowaz »

#5 - 04.06.2026 01:39
Arkadaslar. Ceza almamak icin yaptiginiz savunmalarin adi savunma bile sayilmaz, ekran goruntusunde maskeli 65 yumruk ile karakterimi dusuruyor. Yani senin soyledigin "yumrukla bile darp edilmedi" cumlesi senin hayal eserin. O sirada pc basinda demissin 😅. Pc acik ana ekranimda samp acik ben ise "ooc" olarak uyuyorum kanka, siz beni trollerken muhtemelen ellinci ruyami goruyordum. Saat 5de uyandim ve karakterim kopruden dusmus yolun ortasinda duruyordu, chati yukari kaydirinca sizin yaptiginizi anladim. Ayrica /headmovie komutuny kullanip kafa cevirmelerini kapatmani oneririm, bu komutu bahane ederek savunma yapman ise bir garip. Sonuclanabilir.

Ek olarak: orasi islek bir cadde deyil evet. 4 aylik toplam surecte yanimdan 100lerce kisi fecti. Sunucunun gunluk 300 oyuncu cektigini dusunursek tekrar ediyorum. Evet, mulholland islek bir bolge degildir.
« Son Düzenleme: 04.06.2026 01:42 kuralsiz »

#6 - 04.06.2026 02:01
Kisilerin agresif roleplay kapsaminda da degerlendirilmesini talep ediyorum, tanismisligimiz veya ic diyalogumuz bugune kadar olmadi. Bana koprude uzanamaz diyorsunda sen koprude uyuyan bir adam gorunce belinden tutup assagiya falan itiyormusun "GERCEK hayatta" her neyse, kural ihlalleri ortada. Hayirli geceler dilerim.

#7 - 04.06.2026 02:08
Benim olaydaki tek katkım bir IC cümleden ibaret. yumruk, sürükleme gibi şeylerin hiçbiri bana ait değil. Dolayısıyla bu dayatma söz konusuysa da bana yöneltilebilecek bir tarafı yok.
Kaldı ki ben size fiziksel bir şey yapmadım sadece o an gördüğüm duruma IC bir laf attım.
Afk atılacak yer var, atılacak yer var, aktif rol ortamının dönebileceği bir yerde, şehrin ortasınra afk atarak kimin trol olduğunu sen belli ediyorsun, ayrıca ssde görüldüğü üzere benim konuyla bir ilgim alakam yok ''' Bana koprude uzanamaz diyorsunda sen koprude uyuyan bir adam gorunce belinden tutup assagiya falan itiyormusun "GERCEK hayatta" her neyse, kural ihlalleri ortada''' diyorsunda , saldırmadım etmedim okuduğunu da pek anlamıyorsun
« Son Düzenleme: 04.06.2026 02:14 Krowaz »

#8 - 04.06.2026 02:12
"Türkçe Terim" İddiasına İlişkin Açıklama Yapacağım.

Arkadaşımız, IC chatte kurduğum cümlenin "Türkçe Terim" ihlali olduğunu iddia etmiştir. Ancak bu tamamen yanlış bir yorumlamadır. Amerika'daki getto ve sokak kültüründe (özellikle çete rollerinde) düşmanını etkisiz hale getiren bir suçlunun kullandığı çok yaygın argo kalıplar vardır.

Benim karakterimin kurduğu cümle, Örneğiyle, Amerika'daki "The motherfucker is dead", "He's done, bitch" veya "The pussy is dead" gibi tamamen o kültürün ağır argo/sokak hitaplarının rol dilimize (Türkçe'ye) birebir uyarlanmış ve çevrilmiş halidir. Buradaki amaç Türkiye'deki bir sokak ağzını yansıtmak değil, Amerika'daki acımasız sokak/çete argosunu Türkçe text tabanlı role aktarmaktır. Karakterimin o anki suçlu psikolojisiyle kurduğu bu İngilizce jargon kökenli cümlenin "Türkçe Terim" ihlali olarak değerlendirilmemesi gerekir, Saygılarımla.  :sampanya:

#9 - 04.06.2026 02:17
Hmm. Ihlalleri birlikte yapiyorsunuz ama is sikayete dokulunce sadece ic diyalogum oldu diyorsun...Rabbim dostun iyisini, saglamini nasip etsin herkese. "Tanışıklık ya da önceden IC diyalog şartı zaten agresif/illegal rol için bir gereklilik değil" madem oyleyse, ben bundan sonra kim nerede karakterini afk birakmissa yumrukla dusurup bayiltiyorum. Sonra da afk oldugu icin blabla kurallarini gerekce gosterip burasi aktif bolge! Sehrin gobegi diyip sikayet aciyorum. Eger hemfikirsek ben sikayeti geri cekmekte hazirim.