Konu: Andre Valente - Non RP, Fear RP, Refuse RP  (Okunma sayısı 92 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.05.2026 13:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Andre Valente @Mosquino

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Keifon Saunders @Yekta177k

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.05.2026 13:10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyuncu reklam üzerine Rustin karakterini aradı, tamirhaneye mermi sıkacağını, öldüğümüzü falan söyled, tehditler etti. IC diyalog kuruldu ve neticesinde görüşme düzenlendi. Tamirhane önünde telefonla konuşurken Andre karakterini tespit ettik ve peşledik, o da kaçtı. Kaçış sırasında East Beach'te motoruna çarparak düşürdüm ve kendisi buga girdi. İletişim kurmaya çalıştık ve o sırada bağlantısı koptu. Daha sonra yaşanılan OOC durumu düzeltmek amacıyla kişiye yardımcı olduk, bugtan çıkardık ve rolümüzü sürdürecektik. Tamirhane çalışanları Keifon ve Rustin silahlı olarak kişiyi etkisiz hale getirdi ama Andre karakteri hiçbir şekilde role uymayarak, daha sonrasında arabaya binerek uzaklaştı. Arkadaşın levelini göz önünde bulundurarak PM yoluyla iletişime geçip, durumu izah edip kural ihlali yaptığını dile getirecektim ama PM'ini de kapattı maalesef.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Eğitim şart.

« Son Düzenleme: 27.05.2026 14:11 Driver »

#1 - 27.05.2026 13:44
Evet IC olay doğrudur. Buluşma olmadan sokaktan motorsikletle geçen hiç tanımadıklarını birini gündüz gözüyle sokaklarda ellerinde silahlarla drive-by yaparak kovalayıp daha sonrada düştüğüm bugdan faydalanıp kendilerince rol yapmaya çalıştılar. Fakat ben kendi kendime buga düştüm ve ben bugdayken arkadaşlar kendilerince rol yapmışlar. Role biraz devam ettim fakat bug durumunu düşünüp insiyatif kullanmayıp rolü uzattıkları için bende role daha fazla devam etmedim.

#2 - 27.05.2026 13:50
Evet IC olay doğrudur. Buluşma olmadan sokaktan motorsikletle geçen hiç tanımadıklarını birini gündüz gözüyle sokaklarda ellerinde silahlarla drive-by yaparak kovalayıp daha sonrada düştüğüm bugdan faydalanıp kendilerince rol yapmaya çalıştılar. Fakat ben kendi kendime buga düştüm ve ben bugdayken arkadaşlar kendilerince rol yapmışlar. Role biraz devam ettim fakat IC olarak OOC olan bug durumunu düşünüp insiyatif kullanmayıp rolü uzattıkları için bende role daha fazla devam etmedim.

Değerli dostum. IC olarak gerçekleşen bir çarpışma sonucu motordan düştün ve yanımızdaki duvarda buga girdin. Daha sonra bağlantını kopardın ve tekrar oyuna gelip beraber durumu düzeltmeye çalıştık. Daha sonrasında motordan düşmüş bir İNSAN olarak neden rolünü sürdürmüyorsun? Veya kafana shotgun doğrultulmuşken F basıp arabaya binerek aklınca neden uzuyorsun? Biz oyunumuzda gerçek hayatı yansıtmaya çalışıyoruz ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Burda yalan konuşmanın bir anlamı yok, eğer role devam etseydin zaten ben sana keyifli bir roleplay yaşatacaktım -1 konumunda olan birisi olarak bile rolden keyif aldıracaktım ama tercihin bu oldu. Çocuk kandırmıyorsun.

#3 - 27.05.2026 13:56

Halen daha seninle iletişime geçmeye çalışıyordum yeni oyuncu olduğunu düşünerek ama 27 yıldır RP yapıyorsun sanırım. Bunca vakit RP yapıp PM'i atacak ve bu hareketleri sergileyecek kadar low bir adamsın kardeşim. Eğitim şart.

#4 - 27.05.2026 13:58

Halen daha seninle iletişime geçmeye çalışıyordum yeni oyuncu olduğunu düşünerek ama 27 yıldır RP yapıyorsun sanırım. Bunca vakit RP yapıp PM'i atacak ve bu hareketleri sergileyecek kadar low bir adamsın kardeşim. Eğitim şart.

Bir oyuncunun rol bilgisini karakter seviyesiyle ölçemezsin. Burada low olan ve eğitimsiz olan kim ortada. PM'de herhangi bir hakaret yok. Size iyi günler diliyorum.

#5 - 27.05.2026 16:41
Oyuncu cezalandırılacak.