Konu: [01/05/2026 - Malik_Blackold, Stash_McCall] GBI  (Okunma sayısı 226 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.05.2026 22:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Malik_Blackold @Esulcer , Stash_McCall @Weihenmaier

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Teodor_Vojtek @lasiuss

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01/05/2026 4:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
GBI (Güvenli Bölge İhlali)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Geçen günlerde Stash_McCall ile geçirdiğimiz bir rol üzerinde şahısla aramızda basit bir husümet vardı. İzinsiz evimize girmesi ve arkadaşımızı bayıltması yüzünden. Günler sonra sahil gymde Stash karakteriyle karşılaşıyoruz ve olayları Malik_Blackold karakterine anlatmış olması gerek ki Malik güvenli bölgede agresif çıkarak ilk Teodor_Vojtek ile sözlü agresif role giriyor. Kıyafetiyle vs sürekli dalga geçiyor. Ardından benimle agresif role giriyor, emote atarak itiyor vs hatta yumrukluyor, (sslerde hasar mevcut). Bende karşılık olarak role uyuyorum, sonrasında pmden GB izni istiyor. Ertesi gün Teodor karakteriyle tekrar karşılaşıp yine agresif role giriyorlar. Burada tek sorun güvenli bölgede ve sürekli gym yaparken salça olunması. Onun dışında bir sorun yok bence.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Ekran görüntüleri mevcuttur (chat logları ve hasar göstergeleri dahil)
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Yok

« Son Düzenleme: 02.05.2026 00:43 enescio »

#1 - 01.05.2026 22:50
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 02.05.2026 00:02
Merhaba,

SS'lerinize baktığımda siz bize küfür ediyorsunuz rolde, bizde size küfür ediyoruz. Ben ittirmişim, sen ittirmişsin. Şikayet açmak ne için onu anlamadım. Güvenli bölgede illegal rol yapmıyoruz, laflıyoruz. Eğer ihlal yaptığımızı düşünüp şikayet açtıysanız biz ne yapmışsak sende aynısını yapmışsın, sslerde belli bu durum.

Alıntı
Burada tek sorun güvenli bölgede ve sürekli gym yaparken salça olunması.
Sizi başka bir rolde göremiyoruz maalesef. SS'lerde farklı yerde buluşalım da dediğim gözüküyor, gelmemişsiniz. Sizi uzaktan izleyip gelip orada rol yapmıyoruz. Saat başı GYM sıfırlanınca geliyoruz ve orada görüyoruz. Size orada vurmadık, hiç bir illegal rol sergilemedik. Karşılıklı laf dalaşı oldu aramızda kısa süreli. Siz lafı uzatınca GB izni istedim evet, çünkü GB'ye sığınmış halde rol yapıyorsunuz, FEAR RP yapmanız gerektiği için GB izni istedim. GB'de olduğumuzu bile bile böyle rol yapıp üstüne şikayet açmanız bence gülünç. Dediğim gibi, ssde görülen biz ne yapmışsak aynısını siz yapmışsınız. Böyle basit şeyleri oyun içi halledebiliriz, ooc şikayete bence gerek yok, yönetici kararı.

#3 - 02.05.2026 00:27
İlk siz başlatıyorsunuz Teodor'un chatinden anlayabilirsiniz bunu. Sen ittirdiğin için ayrıyeten vurduğun için rolü devam ettiriyorum ve FEAR RP ne alaka kanka? Kimsin naptın kaçırdın silah mı dayadında Fear yapıcam ne alaka fear? Asıl gülünç olan GBI sığınmış olmamızı düşünmen. Biz hep oradaydık siz sonradan geliyorsunuz sizden kaçıpta gym e falan saklanmıyoruz biz, varsa kanıtın sun. Asıl saçmalık ise IC olarak öyle bi rol sergilemen, Stash karakteri evimize izinsiz gelip arkadaşımızı bayıyor bunun sonucunda Stasha gerekli şeyleri yapıyoruz. Kimse durduk yere adam dövmüyor yani. GB izninide agresif rol sergileyip vurduktan sonra istemen garip.

#4 - 02.05.2026 00:29
Dostum durup duruken bir adama neden "Yeni evlenmiş orta doğu sikişi bekleyen küçük kızın gece gelinliğini çıkarıp altından çıkan elbiseye benziyor." dersin? Seninle daha önce hiç karşılaşmadım, üstelemiyorum ama devam ediyorsun kışkırtmaya. Bariz bir şekilde brawl rolü aradığın ortada, ayrı olarak gelip ilk lafı söyleyen sensin gelip gbi bölgesinde agresif yapıyorsun sonra bize fear yapmamızı söylüyorsun neden fear yapmalıyız sana?

#5 - 02.05.2026 10:24
Öncelikle merhabalar, iyi forumlar ve haftasonları.
Kısım 1:
Olaylar sahil bölgesinde GYM yaparken gerçekleşti, GYM tuşlarına basmaktan sıkıldık ve laflamak istedik. Stash, Malik ve Teodor (Şahit tarafı) aynı anda bisikletle GYM kasmaya başladık, bu esnada Malik Blackold karakteri, Teodor'un giydiği çiçekli gömlek hakkında bir yorumda bulundu. Stash karakteride bunun üzerine ekledi. Bir rol yapma oyunu oynuyoruz. Diğer karakterlerle etkileşime girmeyeceksen, karakterini çeşitli duygulardan, üstün durumlara ya da tam tersi dezavantajlı durumlara sokmayacaksan bu oyunu oynamanın mantığı nedir? Burası Vice şehri, her etkileşime girdiğin kişi aynı değil. Bir bakmışsın Vice Mall'da kahveni yudumlayıp elit adamlarla takılıyorsun bir bakmışsın sahil tarafındaki spor salonunda 2 tane tekinsiz herif seni tartıyor. Şunu da belirteyim, Stash ve Vojtekler arasında bir husumet mevcut. Yani yapılan diyaloglar sebepsiz değil fakat aşırı da değil. Kısaca 1-2 laf attık diye güvenli bölgeden şikayet açılmasını gereksiz buldum.
Basit laf dalaşları kanıtı:
Spoiler: GösterGizle

Kısım 2:
Malik karakteri, Teodor'un role yaklaşımını beğenmediğinden bu sefer Rastislav karakteriyle etkileşime geçiyor, onun gömleğine bir yorum yapıyor. Onun yorumunun üzerine Rastislav, Malik karakterine ırkçılık yapıyor ve güvenli bölge içinde onu kışkırtıyor ve IC olarak birbirlerine giriyorlar ve küfürler sarfediyorlar. Ekran görüntülerinin hiçbirinde taraflara karşı agresif bir rol ya da küfür vb. bir şey yapmıyorum. Zaten Malik'in attığı yumrukta elinin fareye çarpması sonucu oluyor, insanız. Olur böyle şeyler, rol bölünmesin diye de herhangi bir şekilde bölmemiş birazcık düşünebilen bir insan zaten bunu anlar. Ne emote var ne de yumruğun devamını getirmiş. Her neyse, devamında Rastislav karakteri tek başına güvenli bölgenin içinde beni ve Malik'i tehdit ediyor, kendisi de güvenli bölge ihlali gerçekleştiriyor. Ardından sunucu bakıma giriyor ve ilerleyen saatlerde GYM kasarken Teodor'a denk geliyoruz...  (SS paylaşmayacağım, şikayetçi tarafın kanıtlarında mevcut.)

Kısım 3, bitiş ve özet:

Teodor'a, Rastislav'ı aramasını ve buraya çağırmasını söylüyoruz. Kendisi bakımdan sonra oyuna giriş sağlamadı, kendimizce rol yapacağız artık nasıl gelişirse.

Özet: Ekran görüntülerinin hiçbirinde şiddetli bir küfür, tehdit ya da agresif rol sergilemiyorum. Sadece Malik'in yaptığı sohbete dahil olup kendimde birkaç bir şey katıyorum, bunda büyütülecek bir şey yok. Bana kalırsa bu şikayete gerek bile yok, her şey IC olarak halledilebilir, ben bir problem görmedim. Madem Malik'in küfürlerinden bu kadar rahatsız oldunuz, aynısını sizde yapmışsınız, sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Şikayet üzerinde neden Fear Roleplay sergilemeniz gerektiğini sormuşsunuz, onu da anlatayım. Güvenli bölgede, illegal rol yapmak için izin istenilebilir, verilmezse eyvallah. Fakat vermeyen tarafta Fear RP'sini gerçekleştirip, rol sonunda şikayetini açmak zorunda. Hep ayranım dökülmesin, hem kimse bana dokunmasın olmuyor maalesef. Siz güvenli bölge ihlali sergilemişsiniz, bana kalırsa karşılıklı olduğundan dolayı tarafların bu seferlik uyarılması doğru olacaktır zaten ortada herhangi bir brawl, çatışma rolü de gerçekleşmedi.

#6 - 02.05.2026 11:02
İnatla aynı şeyleri dayatıyor ve kendinle çelişiyorsun, Güvenli bölgede agresif rol başlatan sizsiniz, bu normal bir rol değil zaten sslerde mevcut, eğer karşı taraftan küfür gelirse bizde illegal bir birlik olarak orada feara girmek mantıklı değil aynı şekilde sizde fear yapmanız gerekiyor o zaman. Rastislav ile ilk diyalogda Malik karakterini uyaran bir emote atarak doğrusunu yaparken ertesi gün sende olaya dahil oluyorsun. Normalde seni şikayete dahil etmeyecektim Teodora karşı son tutumun için ekledim.

#7 - 02.05.2026 14:30
Bir kere güvenli bölgede agresif rol başlatan Malik karakterime ırkçılık yaparak sen başlatıyorsun. "İllegal birlik olarak feara gitmek mantıklı değil" bu ne demek?
İllegal birliksiniz diye korkusuz mu oluyorsunuz? Güvenli bölgede olduğunuz için o şekilde rol yapıyorsunuz, buna sığınma deniyor. Eğer sırf GB diye bize küfürler, ittirip kakmalar, kışkırtmalar yapacaksanız ya oradan çıkacaksınız, ya onay vereceksiniz yada FEAR rp yapacaksınız ki kısır döngüye girmesin olay. Biz neden Fear RP yapalım, eğer çok illegal birlikseniz, korkmuyorsanız, sığınmıyorsanız rol dahilinde bize yaptırım uygulayabilirsiniz, dövebilirsiniz sıkabilirsiniz. Ama siz sadece SIĞINIYORSUNUZ. Bizi kışkırtıp buradan şikayet açarak bir şeyleri çözüme kavuşturmaya çalışıyorsunuz. Rol dahilinde çözülebilir Stash'in de dediği gibi. Başka ileti gelmeyecek yönetici kararı.

#8 - 02.05.2026 19:25
Selamlar
Malik karakteri karakterime kışkırtıcı bir söz ile lafa giriyor buna rağmen alttan alıyorum. Tekrar yazıyorum "Yeni evlenmiş orta doğu sikişi bekleyen küçük kızın gece gelinliğini çıkarıp altından çıkan elbiseye benziyor." bu sözü başka birine söylersen pek alttan almayabilir buna rağmen uzamaması için bir şey demiyorum. Bana kalırsa direk beni agresife sürüklemeye çalışıyorsun. Bakımdan sonra oyuna girmedi diyorsun fakat ss'te görüldüğü üzere o an saat gece 4 ve bakımın ne zaman biteceğini bilmediğimizden yatıp uyuduk, güvenli bölge ihlali biz nasıl gerçekleştirdik ben hala anlamıyorum normal bir şekilde gym yapmaya geldiğimiz için mi güvenli bölge ihlali yapmış oluyoruz? Güvenli bölgeye sığınmakla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Fear rp olayıda tamamen gereksiz normal şekilde gym yaparken kışkırtıcı laf atılıyor hiç bir şekilde güvenli bölgeye sığınmadığımız aşikar bunu kanıtlayamazsınız. Daha öncesinde Stash'la rolümüz oldu fakat Malik karakterini ilk defa orada gördüm tanımıyorum tamamen random şekilde geldiğim gym de tanımadığım birini görüp neden fear rp yapayım?

#9 - 02.05.2026 20:43
Şikayet zannımca sonuçlanabilir.