Öncelikle merhabalar, iyi forumlar ve haftasonları.
Kısım 1:
Olaylar sahil bölgesinde GYM yaparken gerçekleşti, GYM tuşlarına basmaktan sıkıldık ve laflamak istedik. Stash, Malik ve Teodor (Şahit tarafı) aynı anda bisikletle GYM kasmaya başladık, bu esnada Malik Blackold karakteri, Teodor'un giydiği çiçekli gömlek hakkında bir yorumda bulundu. Stash karakteride bunun üzerine ekledi. Bir rol yapma oyunu oynuyoruz. Diğer karakterlerle etkileşime girmeyeceksen, karakterini çeşitli duygulardan, üstün durumlara ya da tam tersi dezavantajlı durumlara sokmayacaksan bu oyunu oynamanın mantığı nedir? Burası Vice şehri, her etkileşime girdiğin kişi aynı değil. Bir bakmışsın Vice Mall'da kahveni yudumlayıp elit adamlarla takılıyorsun bir bakmışsın sahil tarafındaki spor salonunda 2 tane tekinsiz herif seni tartıyor. Şunu da belirteyim, Stash ve Vojtekler arasında bir husumet mevcut. Yani yapılan diyaloglar sebepsiz değil fakat aşırı da değil. Kısaca 1-2 laf attık diye güvenli bölgeden şikayet açılmasını gereksiz buldum.
Basit laf dalaşları kanıtı:
Kısım 2:
Malik karakteri, Teodor'un role yaklaşımını beğenmediğinden bu sefer Rastislav karakteriyle etkileşime geçiyor, onun gömleğine bir yorum yapıyor. Onun yorumunun üzerine Rastislav, Malik karakterine ırkçılık yapıyor ve güvenli bölge içinde onu kışkırtıyor ve IC olarak birbirlerine giriyorlar ve küfürler sarfediyorlar. Ekran görüntülerinin hiçbirinde taraflara karşı agresif bir rol ya da küfür vb. bir şey yapmıyorum. Zaten Malik'in attığı yumrukta elinin fareye çarpması sonucu oluyor, insanız. Olur böyle şeyler, rol bölünmesin diye de herhangi bir şekilde bölmemiş birazcık düşünebilen bir insan zaten bunu anlar. Ne emote var ne de yumruğun devamını getirmiş. Her neyse, devamında Rastislav karakteri tek başına güvenli bölgenin içinde beni ve Malik'i tehdit ediyor, kendisi de güvenli bölge ihlali gerçekleştiriyor. Ardından sunucu bakıma giriyor ve ilerleyen saatlerde GYM kasarken Teodor'a denk geliyoruz... (SS paylaşmayacağım, şikayetçi tarafın kanıtlarında mevcut.)
Kısım 3, bitiş ve özet:
Teodor'a, Rastislav'ı aramasını ve buraya çağırmasını söylüyoruz. Kendisi bakımdan sonra oyuna giriş sağlamadı, kendimizce rol yapacağız artık nasıl gelişirse.
Özet: Ekran görüntülerinin hiçbirinde şiddetli bir küfür, tehdit ya da agresif rol sergilemiyorum. Sadece Malik'in yaptığı sohbete dahil olup kendimde birkaç bir şey katıyorum, bunda büyütülecek bir şey yok. Bana kalırsa bu şikayete gerek bile yok, her şey IC olarak halledilebilir, ben bir problem görmedim. Madem Malik'in küfürlerinden bu kadar rahatsız oldunuz, aynısını sizde yapmışsınız, sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Şikayet üzerinde neden Fear Roleplay sergilemeniz gerektiğini sormuşsunuz, onu da anlatayım. Güvenli bölgede, illegal rol yapmak için izin istenilebilir, verilmezse eyvallah. Fakat vermeyen tarafta Fear RP'sini gerçekleştirip, rol sonunda şikayetini açmak zorunda. Hep ayranım dökülmesin, hem kimse bana dokunmasın olmuyor maalesef.
Siz güvenli bölge ihlali sergilemişsiniz, bana kalırsa karşılıklı olduğundan dolayı tarafların bu seferlik uyarılması doğru olacaktır zaten ortada herhangi bir brawl, çatışma rolü de gerçekleşmedi.