Konu: yeni silah sistemi hk.  (Okunma sayısı 1367 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#40 - 17.02.2026 02:50
Sistem değişirse daha iyi olur, herkes adına.. Benim gördüğüm bu. Yönetici arkadaşlar kendi aralarında toplanıp bir toplantı yaparlarsa bence bu karar CUK diye oturur, daha kazançlı çıkarlar.  :vays: :nays: :sampanya:
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Koren, Panzer, ege the b3st, Jay4ce, Hasmımyaşamaz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 17.02.2026 04:01
aşırı zaman isteyen ve %70-80'i risk olan, roleplayi vakit öldürecek şekilde etkileyen bir sistem.
Risk muhabbetleri kalkarsa ve hammadde craftlarken olan süre 15-20 saniye tarzında bir şeye inerse oturur. Ancak bu şekilde kısıtlı vakti olan ve uğraş isteyen bir sistemde silah üretmek sadece 7/24 uyumadan, pc başında olan insanların yapabileceği bir olay. Harici imkansız.
Sevkiyat usulü veya bir dönem onaysız birliklere Captain Vice, hood onaylı ve onaylı birliklere ise NPC tanımlanan sisteme benzer bir şey getirilmeli. Açık konuşmam gerekirse NPC sisteminin tırnağı etmez maalesef ki.
Like
13
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Jackal's, tamlesh, born from virgin mary, Bilgin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 17.02.2026 10:44
   Merhaba, sistemin şuanki güncel hali hakkında yorum yapmak isterim. Sistemin craft olayı, Albion online adlı mmorpg oyununun craft sistemiyle çok benzer fakat Vice'daki sistem daha fazla risk barındırıyor. Herkes silaha kolay erişmemesi için bu risk faktörü çözüm olarak ortaya sunulmuş fakat server'ın genel kitlesinin izlenimlerine baktığım kadarıyla ve kendi açımdan da değerlendirecek olursam risk faktörü oldukça can sıkıcı.

Serverdaki oyuncular sistemi haklı olarak MMORPG oyunlarıyla anıyor. Silahlara kolay erişilmemesi için ortaya konulan risk faktörü açıkçası herkesi soğutmuş durumda. Bunun yerine daha başka şekilde halledilebilir kanısındayım. Örneğin risk oranları kaldırılır fakat silahın istediği parçalar ve  silahın üretim saati arttılırsa eminim oyuncuların daha çok hoşuna gider.

Müdahale olayından 2. paragrafta bahsetmedim. Çoğu oyuncunun rahatsız olduğu konulardan biri de bu silahın başında saatlerce mi bekleyeceğiz diye sitem ediyorlar. Sistem açıklamasından anladığımız kadarıyla bir silahı örnek alalım. Deagle herkesin favori silahı. 28 saat üretim süresi istiyor ve bu 28 saat içinde 4 kere müdahale istiyor ve her müdahale 1 saat süre istiyor. Yani ilk 4 saat müdahale ile uğraşıp sonradan arkana yaslanabilirsin. Bu yine serverda birçok oyuncunun canını sıkan bir durum. Bence yine eh işte ama oyuncular olarak o kadar zorlu grind ve zar zor bu oranlardan araparça ürettikten sonra bir de müdahale etmek için rolden feragat etmenin oldukça can sıkıcı olduğunu düşünüyorlar.

Özetle, hepimiz rol sunucunda çeşitli konseptlerle rol yaparak eğlenen bir kitleyiz. Kimimiz düzenli olarak işinde gücünde. Kimi abimiz evli çocuklu akşamları hayatın yorgunluğunu bir nebze kısmak adına akşamları rol yapmaya giriyor. Kitlenin büyük bir kısmı da okulunu okuyor, derslerden arta kalan zamanlarda bu kadar kötü ekonomide burayı kendine hobi olarak edinmiş keyif almaya çalışıyor. Sistem bizi roleplay ortamından tamamen soyutlamamalı ve can sıkıcı durumlarla başa baş bırakmamalı. Yine silah için hammadde toplayalım yada gidip toplayanlardan satın alalım evet ama risk oranları, birleştirme süreleri içinde boğulmayalım. Umarım buradaki oyuncuların geri bildirimleri üzerine sistem en iyi haline ulaşır ve çoğunluğu mutlu edecek bir hale bürünür.

Son söz olarak da, 2014'ten beri çeşitli sunucularda Rp yapıyorum. Yerli ve yabancı olarak. Bence yerli sunucuların genel olarak sorunlarından biri kitleye fazla güvenememesi ve bu yüzden silah sistemi konusunda oyuncuları pek mutlu edememesi (CPT. Vice zamanı gördüğüm en iyi silah sistemiydi onu buraya dahil etmem.) Biraz biz oyunculara güvenin ve bu güveni suistimal edip dm peşinde koşanların da cezasını en ağır şekilde kesin. Yeni getireceğiniz Bölge savaşı sistemi ile de kontrollü olarak bunu sağlamanız çok olası. Herkese iyi rol dileklerimi sunup düşüncülerime burada noktayı koyuyorum  :sampanya:.
« Son Düzenleme: 17.02.2026 10:46 Panzer »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
ege the b3st, Jay4ce,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 17.02.2026 12:51
Bu konuyla ilgili son kez ama daha net bir şekilde açıklama yapmak istiyorum.

Bu dönem bizim için tam anlamıyla craft dönemi. Güncelleme sistemi baştan sona craft mantığı üzerine kuruldu. Bu sadece silah üretimi değil; uyuşturucu ve yemek üretimi de bu sistemin bir parçası. Artık bir şey elde etmek istiyorsak ya kendimiz üreteceğiz ya da üreten birinden satın alacağız.

Sistem sandığınızdan çok daha dinamik. İsteyen herkes bu sürecin içine dahil olabilir. Para kazanmak isteyen için de, silah sahibi olmak isteyen için de erişilebilir ve verimli bir yapı var.

Oyuncular ne yapabilir?

• Sadece para kazanmak isteyen biri:

• Hammadde çıkarıp satabilir.
    • Ara parça üretip kalite seviyesine göre satış yapabilir.
    • Bir adım ileri gidip silah üretimi yaparak tamamen satış odaklı ilerleyebilir.
  • Silah sahibi olmak isteyen biri:

• Doğrudan silah satın alabilir.
    • Hammadde veya ara parça satın alıp üretimi kendisi tamamlayabilir.

Eski sevkiyat sisteminde silah temini konusunda daha fazla sorun yaşanıyordu. Yeni sistemde ise ihtiyacınız kadar üretebilir ya da satın alabilirsiniz. Kontrol tamamen oyuncuda.

Birlik farkı nasıl olacak?

AŞAMA II veya AŞAMA III birlik üyesinin bir silaha sahip olmasıyla, normal bir oyuncunun sahip olması arasında sistemsel bir fark yok. Üretim ve sahip olma kısmında özel bir ayrıcalık bulunmuyor.

Ancak işin güvenlik tarafı önemli. Üretilen silahın korunması da en az üretimi kadar kritik. AŞAMA II veya AŞAMA III birlikler kendi bölgelerinde silahlarını daha güvenli şekilde depolayabilirken, siviller için bu durum doğal olarak daha zor olacak.

Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi, silah üretimi dönemden döneme değişiklik gösterebilir. Şu an siviller tüm silahları üretebiliyorken, ilerleyen süreçte bazı silahların üretimi durdurulabilir ya da X-Y-Z birliğine devredilebilir. Bu kararlar tamamen sunucudaki işleyişe ve senaryo akışına göre şekillenecek.

Risk konusu

Üretimde %70–%80 risk var gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Bu konuda yanlış bilgiler çok hızlı yayılıyor.

Silah ve ara parça üretimindeki kaybetme oranları farklıdır ve oldukça düşüktür. Varsayılan oranlar %5 ile %10 arasındadır. Yönetici bu oranları oyun içinden değiştirebilir ve aktif oran zaten oyuncunun ekranında açık şekilde görünür. Hiçbir zaman %70–%80 gibi oranlara çıkmadı.

Üretim maliyetleri ve süreleri

Üretim maliyetleri ve süreleri daha önce paylaşıldı. Örneğin bir Desert Eagle modelin de silah, 28 saat süreyle 4 müdahale ile kolayca üretilebiliyor. Bu sistem oyuncuları oyunda tutmaya zorlamıyor. Oyundan ayrıldığınızda süre olduğu gibi devam ediyor. Sadece 28 saat içerisinde, 4 saatlik bir müdahalede bulunmanız gerekiyor. Bu da her müdahale arasında 1 saatlik bir zamanınız var. O da şöyle; 1 saat aralıklarla tezgahınıza gelip müdahale yapmanız yeterli. Bir sonra ki bekleme süresini rolünüzü yaparken de bekleyebilirsiniz, tezgah yanında olmanıza tabii ki gerek yok.

Ancak bu değerler sabit kalmayacak. Sunucu dönemine göre müdahale süreleri ve üretim adetleri artabilir ya da azalabilir. Bu değişim tamamen oyuncu hareketlerine bağlı. Biz de süreci yakından takip ediyoruz.

Kısacası sistem çalışıyor, erişilebilir ve kontrol oyuncunun elinde. Bir şey istiyorsanız üretin ya da üretenle ticaret yapın. Konu bu kadar net.

Daha fazla dezenformasyon içermemesi adına konuyu kilitliyorum, herkesin doğru bilgiye ulaştığına emin olduğmuz da tabii ki sistemin iyi ve kötü yönlerini hep beraber tartışabiliriz.

Ek not: Tabii ki sistemin ilk günlerinde hatalar oldu ve oyuncu taraflarında para veya ürün kayıpları oldu, bunları iade ediyoruz. Bundan sonra ki süreçlerde böyle bir kayıp olmasını beklemiyoruz.
100
9
dislike
1
dislike
5
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
guxway, STuNN, Ustaoglu, utkumuney, RusLaxx, Nogi, Gargantua, tamlesh,
viozeys,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok