En ufak bir dengesizlik yeni sistemler ortaya çıkartacaktır. Şunu unutmayalım ki şuan sunucuda hiç kimsede silah olmaması, herkesin yeni sistemi denemek istemesi ve biran önce silaha kavuşmak istemesinden ötürü rollere gelinmiyor. Önümüzdeki birkaç ay bu süreç kademeli olarak azalacaktır ve sistem rayına oturacaktır. Silahını basan rollere dönecektir, bu kadar zahmetli olduğu için silah öneme binecektir. Beni tedirgin eden şeylerden birisi 5-6 ay sonra en ufak bir silah kaybında yeri bir haftada dolabilecek olması, bu sadece birlikler için geçerli değil 10 seviye olan herhangi bir karakterin bile şuanda AK47, M4, Sniper gibi silahları üretebiliyor olması.
Bunun önüne geçmenin en güzel yöntemi de belli başlı kısıtlamalar gelmesi gerekiyor. Herkes parça üretebilmeli fakat herkes silah basamamalı.
Örneğin;
Aşama 1 birlik üyeleri: Pistol, pompalı, uzi ve tec9 türevi silahlar.
Aşama 2 birlik üyeleri: Deagle, MP5, silenced pistol belki AK-47 türevi silahlar.
Aşama 3 birlik üyeleri: Bütün silahlar veya bazı silahlar aşama 4 birlikler için ayrılabilir.
Bu tarz bir sistemde hem birlik aşama sistemi daha ön planda olur hemde her önüne gelen silah üretemez. Alt kademe birlikler yine belli başlı silahlara ulaşabilmek için üst aşama birlikler ile ticaret anlaşması gibi roller yapabilir. Silah sahibi olmak isteyen üyeler de illegal birlikler ile bağlantı kurup silah temin edebilirler. Böylelikle bütün sunucuyu ruhsuz gibi farm yapmaktan da kurtarmış oluruz. Unutmayalım ki şuanda bütün üyelerin bütün silahlara öyle yada böyle erişebiliyor olması birkaç ay sonra hem sunucunun ekonomisini alt üst eder, hemde hayatsizca sürekli farming yapan oyuncular için para karşılığı sunucuya silah pompalamasına neden olacaktır, silahın da bu kadar değersizleşmesi, silah kaybındaki olan korkuyu ortadan kaldırır, ellerinde sürüsü ile silah olan birliklerin DM iştahını kabartacaktır, bir bakmışsınız Vice Roleplay bir anda GUN RP sunucusuna dönmüş olur. Çok geçmeden bu tarz bir sisteme geçilmesini öneriyorum, arka plana atılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum, ne kadar kısa sürede önlem alınırsa o kadar az sıkıntı yaşarız. @Allen @Sylas
aşamalara göre silah verme durumunda işler sağlıklı yürümez. sırf m4 üretmek için aşama 3 birliğe girip, silahı aldıktan sonra çıkanlar olur.
bazı silahların üretimi kolay olmalı ve çok vakit almamalı. pistol, deagle, uzi ve shotgun gibi silahların üretimi kolay, kısa ve ucuz olmalı. ve diğer silahlarda buna göre düzenlenmeli. çünkü 500kya üretilen bir dg için birde bunun farmlaması-craftlaması 18-20 saat sürüyor. bir oyuncu ortalama 20 saatini sadece bu işe ayırması lazım. günde 5 saatini verse bile 4 gün uğraşmış olacak. velhasıl bu durumda 500k'ya üretilen deagle'nin değerini 1 milyon yapar. yüzde yüz başarı oranında sonuç bu.
özetle pistol, deagle, uzi ve shotgun gibi temel silahların üretimi kolay, kısa ve ucuz olmalı. ((ucuzluktan kastım 50 60k değil, mesela dg sevkiyatta 350kya geliyordu ve en fazla 525k'ya satabiliyorduk deagleyi. buna göre bir düzen gelebilir. bir silah ortalama yüzde 50 kar ile satılabilmeli emeğin karşılığı bu olmalı. diğer türlü 130kya üretilen pistol için bile 400 500k isteyenler olacaktır, ki haklı bir istek.))