Öncelikle herkese merhaba. Gerçekten çok güzel ve yerinde bir konu açmışsın, emeğine sağlık kıymetli dostum. Açık konuşmak gerekirse bu mesele beni de yıllardır rahatsız eden bir konu. Özellikle RP platformlarında uzun zaman geçirmiş biri olarak bu tarz durumları defalarca yaşayan insanlardan biriyim. Şimdi şöyle söyleyeyim rolde istenmeyen bir durum yaşandığında, karşı tarafa hemen uygunsuz davranışlar sergileyen, hakarete varan tepkiler gösteren çok fazla çocuk var bu platformda. Ama şunu unutmamak gerekiyor bu tamamen kişilik meselesi. Karşınızdaki kişinin bir karakter oynadığını, bunun sadece bir oyun olduğunu, gerçek hayat olmadığını ve o karakterin birebir kendisi olmadığını aklımızdan çıkarmamamız lazım. Evet, rol sırasında kötü bir olay yaşanabilir, planın bozulabilir, karakterin zarar görebilir bunların hepsi oyunun doğasında var. Ama sırf rolde hoşuna gitmeyen bir şey oldu diye karşındaki insana hakaret etmek, saygısızlık yapmak ya da agresifleşmek kesinlikle doğru değil. Bu hem olgunluğa yakışmaz hem de ortamın kalitesini düşürür. Unutmayın, hepimiz buraya keyif almaya geliyoruz. Bence bunun önüne geçmenin tek yolu bireyin kendisi. İnsan biraz empati yapmalı, biraz sabırlı olmalı. “Bu sadece bir oyun” diyebilmeli. Maalesef bunun için sihirli bir çözüm yok. İnsanların kafa yapısını bir anda değiştiremeyiz, gelişim süreçlerine müdahale edemeyiz. Bu işler daha çok ailede başlıyor, eğitimle şekilleniyor. Açıkçası ben şahsen, televizyonlarda çıkan içerikler, internet ortamındaki kontrolsüz paylaşımlar, diziler ve filmler bu şekilde devam ettiği sürece bu tarz davranışların da süreceğini düşünüyorum. Bunları ancak daha büyük çaplı düzenlemeler etkileyebilir. Yine de umudumu tamamen kaybetmiş değilim. İnşallah zamanla herkes biraz daha bilinçlenir, daha saygılı, daha anlayışlı olur. Sonuçta hepimiz aynı ortamdayız. Birbirimize karşı hoşgörülü olursak, emin olun çok daha keyifli bir RP ortamı oluşur.