Konu: Michael Schmidt - Aktif rolde /q  (Okunma sayısı 105 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.01.2026 17:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Michael Schmidt @VanKyk

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Luciano Cavallaro @ErtoMurat41

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19/01/2026 - 15:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
13.3. Polise Karşı Bağlantı Koparma & Oyundan Ayrılmak: Birlikler ya da bireysel oyuncular arası çatışma durumlarında, olay yerine polis ekiplerinin yönelmesi sonrası, karakteri ya da silahını kurtarmak adına bağlantı koparmak, oyundan ayrılmak sunucumuzda kabul edilmeyen hareketlerdendir. Bağlantı kopardıktan sonra oyuna geri girme durumu, yöneticinin inisiyatifinde kabul edilebilir. Bu ihlali gerçekleştiren oyuncular sırasıyla:
- İlk seferinde hapis işlemi (IC Miktar üstüne eklenerek),
- İkinci seferinde bir hafta boyunca yasaklanma,
- Üçüncü seferinde ise sunucudan tümüyle yasaklanarak cezalandırılacaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Michael Schmidt adlı karakter polis veritabanında HR olarak aranan birisi 15:49 civarlarında Commerce bölgesinde ekip aracına deagle ile ateş ediyor. Daha sonra bölgeden hızla uzaklaşıyor. Bu yaptığını bir kaç defa sergileyerek uzaklaşmaya devam ediyor ve son olarak Idlewood'da yine aynı şekilde bölgeden geçen bir ekip aracına silahıyla karşılık veriyor ve fazla uzaklaşamadan kişinin motoru etkisiz hale getiriliyor. Kaçtığı sırada kişi düşürülmesine rağmen /q atıyor. Bölgede 5-6 dakika beklesekte giriş yapmıyor. Unity Station bölgesinde bir çevirme gerçekleştirildiği esnada bölgeye tekrardan dahil olup, teslim oluyor. Üst aramasını yaptığımız sırada silahının üzerinde olmadığını görüyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/ihnk05e.png, https://streamable.com/0yz346, https://streamable.com/clfjnf

5-6 dakika beklediğimize dair görüntü: https://hizliresim.com/5i5sf1t

Ek açıklamalar(varsa): Desert Eagle model silahının silinmesini, eğer silahı aktardıysa loglardan incelenip silinmesini talep ediyoruz.

#1 - 19.01.2026 17:59
Şahitliğimi onaylıyorum, cezalandırılsın.

#2 - 19.01.2026 18:50
Selam, arkadaşlarında belirttiği üzere yüksek riskli olarak aranıyordum, yüksek riskli aranması olan bir diğer arkadaşım Foden Cruyff @ege the b3st ile beraber teslim olmaya karar vermiştik, belirtilen videodan önce silahımı birlik üyeme teslim ettim teslim olacağımdan ötürü. Videoda üzerimde silah falan göremiyorum, oyuna daha sonradan giriş sağlıyorum. (5 dk geçmiş) ve polislerin gelip beni almalarını bekliyorum. Kimse gelmeyince ben arkadaşımla beraber gidip teslim oluyorum.
Zaten şuan gözaltındayım, bu winRP algınızı kaybetmeniz gerekiyor dostlar. Idlewood'da yüksek riskli araması olan birden fazla kişiyi -ki silahlı olduğunu düşünüyorsunuz-
kovalamanız zaten tamamen mantık dışı, minimum 4 ekip olmanız gerekmekte.

Alıntı
Desert Eagle model silahının silinmesini, eğer silahı aktardıysa loglardan incelenip silinmesini talep ediyoruz.
Bu çok yanlış, ben sürekli win almalıyım psikolojisiyle söylenen bir cümle gibi duruyor. Siz beni aldığınızda üzerimde silah bile yoktu ne yazık ki.. Idlewood'da Michael, Foden ve yüksek riskli  aranması olan bir kaç kişinin olduğu bölgede nasıl inip adam kovalıyorsunuz anlam veremiyorum. Ayrıca MP5-M4 çekmek zaten sizin sürekli bir üstünlük sağlamaya çalıştığınızın kanıtı, bildiğim kadarıyla deaglea'a karşıt ağır teçhizat kullanılması yasak, yanii bir PD yetkilisinin yetkisi gerekmekte diye düşünüyorum.

Ayrıca, Lucian karakteri kendini o kadar kaptırmış olacak ki -IC chatte de belli oluyor, 'İzin ver gördüğümde sarkayım şuna.' gibi bir cümle kuruyor- hemen ardından hareket halindeki araçtan bir anda atlayarak hiçbir şey olmamış gibi koşuyor, ateş açıyor. Bir sürü rol ihlali mevcut, zaten kendisine şikayet açıldı.
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=182121.0

Idlewood'da birden fazla aranması olan kişiler varken yetersiz ekip sayısı ile adam kovalamanız, ağır teçhizat alıp sıkmanız tamamen mantık dışı. Bacağıma sıktığınızda koşamadığımdan buga girerek düştüm, q attım geldim. Bu anda zaten silahım üzerimde değildi, daha sonrasında da gelip teslim oldum zaten..

Bacağıma sıkıldığından buga girip düşüyorum, 5 dakika geçmeden Q atıp geliyorum. Beni vurdukları anda zaten silahım üzerimde değildi, 15:57'de girdim ve bekledim, kimse olmayınca ben gittim. Saat farklarından anlayabilirsiniz. kanıt:
Spoiler: GösterGizle

Kimse gelmeyince Foden karakteriyle ben gidip teslim oluyorum. kanıt:

Aktif olarak gözaltındayım, bekliyorum. kanıt:

Ek: Rol yaparken karşı tarafı da düşünmelisiniz, size zaten arkadaşımla teslim olacağız fakat tamamen kural ve mantık dışı bir şekilde ağır teçhizatlanıp yetersiz ekip sayısıyla Idlewood'da aranması olan birden fazla kişi varken ateş açıyorsunuz. Tehlikeli bölgeye, yüksek riskli aranması olan birden fazla kişinin bulunduğu yere 2 ekip gelip kafanıza göre takılamazsınız. Minimum 4 ekip olması gerektiği yazıyor kurallarda. Zaten teslim olacağımdan dolayı silahımı birlik üyeme teslim ettim, silahım olsaydı size karşılık verirdim ancak gördüğünüz gibi kaçmışım, MP5 ile tarıyorsunuz, bacağımdan vurulduğum için sistem koşmama izin vermiyor ve bir anda birden fazla Exception0x0040FB80 hatası alıyorum, (bu hatayı sadece Vice-RP'de alıyorum.Q atıp geliyorum hemen. Q atmak için bir sebebim yok, zaten teslim olacağım ve üzerimde silah yok. Gerekli kanıtları aktardım, bu kadar win kafasında olmayın. Zaten teslim olacaktım, silahım üzerimde değildi. Niye Q atayım? Girdim hemen zaten .asi düzeltip.

Savunmamı destekleyecek birlik üyelerim: @ege the b3st @burocan
« Son Düzenleme: 19.01.2026 18:56 VanKyk »

#3 - 19.01.2026 19:01
Micheal adlı birlik üyemin savunmasını onaylıyorum ve ekliyorum..

Öncelikle merak ettiğim birkaç şey var:

1- Mevcut ekibiniz dördün altındayken iki adet yüksek riskli aranan çete üyesinin hooduna nasıl bu şekilde giriyorsunuz? Burası TeamDeathmatch serveri mi? Videolarınızda da gözüktüğü gibi, ortada ne rol var ne bir şey, ne bir önlem var ne olası senaryo.. Tamamen takiple-in(in de değil atla)-sık mantığı ile rol çeviriyorsunuz. Bu bölgeye girerken bu kadar az ekiple girebilir misiniz? Bu kadar rahat sıkabilir misiniz?

2- 16. dönem ve çeşitli dönemlerde PD rolü yaptım. Alt-üst ilişkileri PD üyelerine Stajyerken öğretilen şeylerden biridir. Bir memur, kıdemli ve büyük ihtimal eğitmen olan kıdemlisine nasıl bu tarz üslup ile konuşabilir? "Yana geç sıkabiliyosan, izin ver sıkayım" vs. Bu rol bana hiç realistik ve PD vizyonuna uygun gelmedi. Bunun yanlışlığı sizce de yok mu?

3- Bildiğim kadarıyla belli dönemlerde ve VAKİTLERDE mp5 izni veriliyor. Arkadaş ateş yediği gibi MP5 alıyor ve sabah vardiyasında tam zırhla geziyor. Benim bildiğim şehirde hareketlilik varken MP5 yine izin alınarak kullanılan bir silah ve TAM ZIRH night shiftte takılan bir zırh. Genelde çeyrek-yarım zırh alınır sistemden. Bu suistmal etmek değil midir?

Üşenmezsem ekleyeceğim çok şey olur. Şimdilik bu kadar. Zaten kişiye açtığım şikayette de bunları belirttim.
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=182121.0

#4 - 19.01.2026 19:24
Selamun aleyküm, üyeler tarafından silahları teslim almıştıım zaten ben.

#5 - 20.01.2026 12:15
Şikayet incelendi, kişi tekrar oyuna girip teslim olmuş, K&A