Konu: VICE ROLEPLAY v4 GÜNCELLEMESİ  (Okunma sayısı 3306 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.01.2026 02:48

VICE ROLEPLAY v4 GÜNCELLEMESİ

Ön Giriş, Bilgilendirme

Vice Roleplay'in Imperial Dönemine hoş geldiniz. Yılların birikimiyle şekillenen ve 6+ yıldır kesintisiz bir şekilde SAMP platformunun kalesi olan Vice'ın hazırladığımız son sürümünü sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Yıllardır inşa ettiğimiz, sizlerin de  bir parçası olduğunuz rol topluluğumuzla taşıdığımız bu harika kültüre katkılarınızdan dolayı sizlere de küçük bir teşekkür etmek istiyoruz.
    Sizin Vice platformuna katkılarınız ve sunucumuzda yıllardır oluşturduğumuz döngüyü artık biraz daha yükselterek, doğrudan karakterlerinizin ve imkanlarınızın sınırlarını arttırdığımız, oyundaki tüm üretim - tüketim ekosisteminin sizin elinizden geçeceği, limitleri sizin belirleyeceğiniz bir döneme giriş sağlıyoruz. Artık nihai olarak çok oturaklı karakterlerimiz ve oyuncularımız olduğunu düşünerek, neredeyse her bir ismi Vice'ın temel taşı gibi görmekteyiz. Bu yüzden v4 dönemiyle birlikte oyundaki birçok önemli işleyişe, kontrollü şekilde sizi de dahil ediyoruz.

Uzun zamandır şekillenen hikayemiz v4'le beraber artık tamamen taraflara ayrılarak, Vice Evrenindeki şehirlerde baskın olan, ülke genelinde büyük söz sahibi iki ulusal şirketimiz sahneye indi. Geleneksel tarafa hitap eden R.O.M.E ve daha yenilikçi olan N.E.O.N güçleri arasında bu dönem doyasıya bir çekişme izleyeceğiz. Yalnızca birliklerimiz, departmanlarımız bazında değil, doğrudan karakter bazında iki şirketin kendine yakın isimleri yer alacak. Valachi Ailesi içerisinde dahi fikir ayrılıkları uzun yıllardır göze çarparken, Attardi - Valachi çekişmesini, Malibu Corporation içindeki önemli isimlerin birbirlerine karşı ayak oyunlarını, kolluk gücü içindeki gizli yapıların güç kazanmak adına hamlelerini, doğrudan sizlerin karakterlerinin ve birliklerinin oyunu değiştiren unsur olduğunu bu dönem görmeyi bekliyoruz.

Neredeyse iki yıldan fazla bir süredir büyük güncelleme ve sürüm değişikliği yapılmayan Vice Roleplay'da dolu dolu bir döneme girmek ve 2026 bahar/yazını sizlere en iyi şekilde geçirmek istedik. 2018 yılında adım attığımız bu macerada 2026 yılında sizlerle yaşayan bir kültürün parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz!

N.E.O.N
    Network of Enforced Outlaw Nations

Ulusal çapta hızla büyüyerek Vice Evreni şehirlerinde güçlü bir konuma ulaşmış yenilikçi bir şirkettir. Elektronik, mühendislik ve kimya alanlarında geliştirdiği modern sistemlerle üretimde verimliliği artırmış, sektörlerde yeni yaklaşımlar ortaya koymuştur. Yenilikçi vizyonu, esnek yapısı ve hızlı adaptasyon gücüyle değişimin öncüsüdür.

Avantajları:
    +%5 Maaş Geliri
    +%5 Meslek Kazancı
    +%5 Craft Hızı

Uzmanlık Alanları:
    Üretilebilir Silahlar: Sopa, Bıçak, Testere
    Üretilebilir Uyuşturucular: LSD, Meth
    Özel Mermi Üretimi: Deagle, MP5, TEC-9, M4
    Hammadde Kaynağı: Viceium

R.O.M.E
    Royal Organization of Maritime Enterprises

Dünyada köklü geçmişe sahip, Vice Evreni şehirlerinde uzun yıllardır baskın konumda bulunan ulusal bir şirkettir. Deniz ticareti, ağır sanayi ve endüstriyel üretim alanlarında kurduğu güçlü altyapıyla ülke ekonomisinin temel taşlarından biri hâline gelmiştir. Geleneksel değerleri, oturmuş düzeni ve disiplinli kurumsal yapısıyla istikrarı temsil eder.

Avantajları:
    +%5 EXP Kazancı
    +%5 Yetenek Gelişimi
    +%5 Silah Craft Hızı

Uzmanlık Alanları:
    Üretilebilir Silahlar: Muşta, Katana, Molotof
    Üretilebilir Uyuşturucular: Kokain, Marijuana
    Özel Mermi Üretimi: AK47, Shotgun, Silenced Pistol, UZI
    Hammadde Kaynağı: ViceX

• Araç spawn sorunları düzeltildi.
    • Obje sistemi düzeltildi, artık objeler (sandalye, masa, tezgah vb.) kaybolmayacak.
    • Plaka sökme sonrası araç kalıcı parklanma sorunu düzeltildi, /apark komutu tekrar çalışıyor ve plaka geri geliyor.
    • SMS sistemindeki hatalar düzeltildi, hayalet mesajlar artık gelmeyecek.
    • Aksesuar listesinde "kullanımda" olmasına rağmen kaybolan aksesuar sorunu giderildi.
    • Mermi yenilenme sorunu düzeltildi, gir-çık yapınca mermiler artık artık yenilecek.
    • /numaraengel komutu oyundan çıkışta da aktif kalacak şekilde düzeltildi.
    • Driveby sistemine /wp komutu eklendi (driveby modundan çıkmak için).
    • Aksesuar paneli yenilendi, VIP oyunculara ekstra slotlar tanımlandı.
    • Dashcam hataları düzeltildi, artık aracın baktığı yöne doğru işaretleme yapıyor.
    • Dalgıçlık sistemi eklendi, panel güncellendi. Boğulma hasarı seviyeye göre absorbe ediliyor.
    • Sunucu yeniden başlatıldığında ilk 20 dakika /araclarim panelinden spawn edilen araçlar yanınıza gelecek.
    • Kiralık araçların /arac bagaj erişimi kapatıldı.
    • PD tarafından çekilen araçların oyuncu slotundan eksilme sorunu düzeltildi.
    • /offkurtar komutundaki interior ve virtualworld hataları düzeltildi.
    • Met öğesinin envanterde gösterilip uyuşturucu panelinde çıkmaması sorunu düzeltildi.
    • Patlama ve boğulma hasarları artık oyuncuya yansıtılacak.
    • VIP süresinin 0 olarak sabitlenmesi sorunu düzeltildi.
    • Ev dekorasyon sisteminde düzenlemeler yapıldı, dekorasyonlar artık kaybolmayacak.
    • Ev satma fonksiyonundaki yüzde hesaplama problemleri düzeltildi.
    • GYM sistemindeki bilinen tüm sorunlar giderildi.

Uzun bir aranın ardından revizyon çalışmaları tamamlanmış olup Silah Ruhsatı başvuruları yeniden aktif hale getirilmiştir. Vice Şehri sınırları içerisinde, belirlenen yasal koşulların sağlanması halinde artık siz de resmî silah ruhsatına başvurabilir ve yasal yollarla silah sahibi olma hakkına sahip olabilirsiniz. Tüm başvurular güvenlik kontrolleri ve gerekli incelemeler doğrultusunda değerlendirilecektir.

Ruhsatlandırmaya ait tüm süreç, Vice Şehri Polis Departmanı – Ruhsatlandırma Bürosu tarafından yürütülecek olup; başvuru şartları, gerekli belgeler ve işlem adımlarına ilişkin tüm detaylara bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

• RUHSAT TÜRLERİ
    • CONCEALED CARRY PERMIT (CCW) — Taşıma Ruhsatı: Silahın kamuya açık alanlarda gizli şekilde taşınmasına izin verir.
    • HOME DEFENSE LICENSE — Bulundurma Ruhsatı: Silahın yalnızca kayıtlı ikamet adresinde bulundurulmasına izin verir.
    • SPORTING / RANGE PERMIT — Spor Ruhsatı: Atış poligonu ve sportif kullanım için geçerlidir.
    • COLLECTOR’S LICENSE — Koleksiyon Ruhsatı: Koleksiyon amaçlı edinim için düzenlenir. Kamu alanında taşımaya izin vermez.

Silah Ustası ve Dalgıçlık olarak iki farklı yetenek tipi eklendi, bu yetenekler farklı aktivitelerde performansınızı artırır ve yeni özelliklerin kilidini açar.

• Silah Ustası yeteneği, silah üretimi ve ara parça üretimi aktivitelerinde kritik öneme sahiptir.
    • Yetenek özelinde ulaşabileceğiniz maksimum seviye 3(üç)'tür.
    • Bu yetenek puan yoluyla yükseltilemez! Sadece ara parça üretimi yapılarak EXP kazanılır.
    SİLAH USTASI SEVİYE ÖZELLİKLERİ: GösterGizle
    • Seviye 1
    • Toplam 15 EXP gerekmektedir.
    • Temel silahları üretebilirsiniz (Pistol, Muşta, vb.)
    • 7 günde bir silah üretebilirsiniz
    • Seviye 2
    • Toplam 30 EXP gerekmektedir.
    • Orta seviye silahları üretebilirsiniz (MP5, Shotgun, vb.)
    • 5 günde bir silah üretebilirsiniz
    • Seviye 3
    • Toplam 50 EXP gerekmektedir.
    • üm silahları üretebilirsiniz (AK-47, Sniper Rifle, vb.)
    • 3 günde bir silah üretebilirsiniz
    • Üretim özelinde başarı şansı artar.

• Dalgıçlık yeteneği, su altı aktivitelerinde ve dalış işlemlerinde performansınızı artırır.
    • Yetenek özelinde ulaşabileceğiniz maksimum seviye 10(on)'dur.
    • Her seviye için /yetenek panelinden 3 EXP kullanarak Dalgıçlık yeteneğinin seviyesini arttırabilirsiniz.

Sürükleme sistemi, yaralı veya özel durumdaki oyuncuları taşımanızı sağlar. Sistem, kas seviyenize ve hedef oyuncunun durumuna göre çalışır. Sürüklenen oyuncu sizin arkanızda hareket eder ve siz nereye giderseniz oraya gelir.

• /surukle [oyuncu ID / İsim] komutu ile hedef oyuncuya sürükleme talebi gönderebilir, aynı komutu tekrardan kullanarak sürükleme işlemini sonlandırabilirsiniz.
    • Bir kişinin sürüklenmesi için kas seviyesi minimum 5(beş) olmalıdır. Hedef kişinin kas seviyesi, sizden yüksek olması halinde sürükleme işlemi sağlanamayacaktır.
    Kas Seviyesi Gereksinimleri: GösterGizle

Sürükleyen Kişi İçin;
    • Minimum: Kas seviyeniz en az 5(beş) olmalıdır,
    • Kas Sv. 5-9: Sadece kas seviyesi 10(on)'dan düşük oyuncuları sürükleyebilirsiniz,
    • Kas Sv. 10-19: Kas seviyesi 20(yirmi) olmayan tüm oyuncuları sürükleyebilirsiniz,
    • Kas Sv. 20: Kas seviyesi 20 olan birini sürüklemek için sizin de kas seviyeniz 20 olmalıdır.
    Sürüklenen Kişi İçin;
    • Kas Sv. 20: Sizi sürüklemek isteyen kişinin de kas seviyesi 20 olmalıdır,
    • Kas Sv. 20< : Sürükleyecek ve sizin kas seviyenize göre sürükleme şartları değişir.

• Hedef oyuncunun sürüklenebilmesi için kas seviyesi haricinde ilgili durumlardan birinde olmalıdır: Yaralı, kelepçeli, gözü bağlı ve etkisiz halde. Aksi durumda sürükleme işlemi sistem tarafından engellenir.
    • Koşullar sonucunda sürükleme işlemi başarıyla başlatıldığı zaman, VCPD ve VCFMD birliğine bağlı oyuncular direkt olarak; diğer oyuncular için ise 10(on) saniye boyunca animasyonla beraber hazırlık süresi başlatılır; sürenin bitmesi dahilinde sürükleme aktif edilir.
    • Sürüklenecek kişiyle aranızda maksimum 5(beş) metre mesafede olmalısınız. Ayrıca sürükleyen kişinin araca binmesi sonucunda sürükleme işlemi otomatik olarak sonlandır.

Silah sistemi yenilendi! Hammaddeler ve ara parçalar kullanarak çeşitli silahlar üretmenizi sağlar. R.O.M.E ve N.E.O.N taraflarına özel silahlar ve üretim limitleri içerir. Üretim, özel Silah İmalat Tezgahı masasında gerçekleştirilir ve uzun süreli bir süreçtir.

Üretilebilir Silahlar

• Tüfekler
    • Sniper Rifle
    • M4
    • AK-47
    • Rifle
    • Pompalı Tüfekler
    • Combat Shotgun
    • Shotgun

• SMG
    • MP5
    • TEC-9
    • UZI

• Tabancalar
    • Desert Eagle
    • Pistol
    • Silenced Pistol

• R.O.M.E Özel
    • Katana
    • Muşta
    • Molotof

• N.E.O.N Özel
    • Testere
    • Bıçak
    • Sopa

• R.O.M.E veya N.E.O.N seçimi yapmış oyuncular, sahibi olduğu evin içinde ki Silah İmalat Tezgahı ile etkileşime geçerek kendi silah üretimi sürecini gerçekleştirebilir.
    • /craftsilah komutu ile üretim masasıyla etkileşime geçebilir, ilgili panel üzerinden üretmek istediğiniz silahı seçerek üretim sürecini başlatabilirsiniz.
    • Her seviyede belirli bir süre boyunca sadece bir silah üretebilirsiniz. Limit dolduğunda beklemeniz gerekir.
    • Üretim tamamlandığında belirli bir şansla başarısız olabilir. Başarısızlık durumunda tüm malzemeler kaybolur; Silah Ustası yeteneğine bağlı olarak başarısızlık şansı düşebilir.
    • Üretim süreci başladıktan 30(otuz) dakika sonra %50 şansla müdahele edilmesi gerekebilir; bu durumunda üretim durur ve devam etmek için müdahale yapmanız gerekir. Müdahale yapılmazsa üretim askıda kalır.

Silah üretim sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Uyuşturucu Üretim Sistemi, faction-specific hammaddeler (VCX veya VCU) kullanarak çeşitli uyuşturucu türlerinin tohumlarını üretmenizi sağlar. Sistem, taraf bazlı uyuşturucu türleri içerir ve hızlı üretim süresi ile risk/ödül mekanizması sunar. R.O.M.E ve N.E.O.N üyelerine özel farklı tür ve çeşitli zorluklarla beraber üretim sağlayabilirsiniz.

Üretilebilir Uyuşturucu Türleri

• R.O.M.E Özel
    • Kenevir Türevi (Kenevir Tohumu)
    • Rafine Kokain (Koka Tohumu)
    • Metamfetamin Kristali (Metamfetamin Hammadde Tohumu)
    • N.E.O.N Özel
    • Afyon Türevi Opiyat (Haşhaş Tohumu)
    • Sentetik Uyarıcı Hap (Sentetik Hap Hammadde Tohumu)
    • Halüsinjen Asit Türevi (Halüsinjen Hammadde Tohumu)

• R.O.M.E veya N.E.O.N seçimi yapmış oyuncular, sahibi olduğu evin içinde ki Reaktif İşleme Tezgahı ile etkileşime geçerek uyuşturucu üretimi sürecini gerçekleştirebilir.
    • /craftuyusturucu komutu ile üretim masasıyla etkileşime geçebilir, ilgili panel üzerinden üretmek istediğiniz uyuşturucu türünü seçerek üretim sürecini başlatabilirsiniz.
    • Üretim süresi kısa (2 dakika) olduğu için, başarısızlık riskine rağmen hızlı bir şekilde çoklu üretim yapabilirsiniz; malzeme kaybı riskini unutmayın.
    • Üretim tamamlandığında belirli bir şansla başarısız olabilir. Başarısızlık durumunda tüm malzemeler kaybolur.
    • Her başarılı üretimde 1 ila 4 adet arası tohum üretilir ve miktar rastgele bir oranla belirlenir.

Uyuşturucu üretim sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Yemek Üretim Sistemi, çeşitli malzemeler kullanarak 16 farklı yemek türü üretmenizi sağlar. Sistem, interaktif minigame mekanizması içerir ve başarı puanına göre üretim süresi değişir. Başarısızlık durumunda malzemeler kaybolur. Yemekler sayfalama sistemi ile listelenir ve her yemek farklı hazırlama adımları içerir.

Üretilebilir Yemek Türleri

• Ana Yemekler
    • Pizza Margherita
    • Lazanya
    • Spagetti
    • Cheeseburger
    • Fried Chicken
    • Mac and Cheese
    • Hot Dog
    • Buffalo Wings
    • Kahvaltı & Hızlı Atıştırmalıklar
    • Omlet
    • Tost
    • Sandviç

• Salata & Hafif Seçenekler
    • Caesar Salad
    • Humus

• Tatlılar
    • Brownie
    • Cheesecake
    • Elmalı Pasta

• R.O.M.E veya N.E.O.N seçimi yapmış oyuncular, sahibi olduğu evin içinde ki Profesyonel Mutfak Tezgahı ile etkileşime geçerek kendi yemek üretimi sürecini gerçekleştirebilir.
    • /craftyemek komutu ile üretim masasıyla etkileşime geçebilir, ilgili panel üzerinden üretmek istediğiniz yemeği seçerek üretim sürecini başlatabilirsiniz.
    • Süreç tamamlandığında belirli bir şansla başarısız olabilir. Başarısızlık durumunda tüm malzemeler kaybolur.
    • Üretim yapılırken karşınıza çıkan 8 adet farklı minigame'in tamamlanma süresi ve başarılı yapılması baz alınarak puan kazanırsınız. Toplam puan, üretim süresini etkiler.
    • Her başarılı üretimde 1 ila 4 adet arası seçilen yemek üretilir ve miktar rastgele bir oranla belirlenir.

Yemek üretim sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Mermi Craft Sistemi, hammaddeler kullanarak farklı kalibrelerde şarjör üretmenizi sağlar. Sistem, üretim sürecinde kontrol mekanizması içerir ve zamanında kontrol edilmeyen üretimler yanarak kaybolur. Üç farklı kalibre seviyesi vardır ve her seviyenin farklı gereksinimleri ve üretim miktarları bulunur.

Üretilebilir Mermi Türleri

• Düşük Kalibre Şarjör
    • (Pistol, UZI ve benzeri küçük kalibreli silahlarda kullanılır.)
    • Orta Kalibre Şarjör
    • (MP5, TEC-9 ve benzeri orta kalibreli silahlarda kullanılır.)

• Yüksek Kalibre Şarjör
    • (AK-47, M4 ve benzeri yüksek kalibreli otomatik tüfeklerde kullanılır.)

• R.O.M.E veya N.E.O.N seçimi yapmış oyuncular, sahibi olduğu evin içinde ki Balistik Montaj Tezgahı ile etkileşime geçerek kendi şarjör üretimi sürecini gerçekleştirebilir.
    • /craftmermi komutu ile üretim masasıyla etkileşime geçebilir, ilgili panel üzerinden üretmek istediğiniz kalibre şarjörü seçerek üretim sürecini başlatabilirsiniz.
    • Mermi üretimi 1 ila 2 saat arasında rastgele bir süre içerisinde sonuçlanır, verilen sürenin yarısında üretiminizin durumunu kontrol etmelisiniz, kontrol sağlanmazsa üretilen mermiler yanar ve üretim başarısız olur.
    • Her başarılı üretimde 1 ila 3 adet arası seçilen şarjör üretilir ve miktar rastgele bir oranla belirlenir.

Hammadde Sistemi, R.O.M.E ve N.E.O.N tarafları için kritik öneme sahip, stratejik bir kaynak toplama mekanizmasıdır. Şehir genelinde belirlenmiş noktalardan elde edilebilen bu sistem; uyuşturucu, silah ve mermi üretim sistemlerinin temelini oluşturur. Toplamda 10 farklı hammadde türü bulunmakta olup, her hammadde belirli bölgelerden toplanabilir veya elde edilebilir.

Hammadde Türleri

• Metaller & Alaşımlar
    • MET – Hurda Metal
    • ALY – Alaşım Parça
    • Endüstriyel Malzemeler
    • KIM – Kimyasal Çözücü
    • YAG – Yağlayıcı
    • AHS – Ahşap

• Esnek Malzemeler
    • POL – Polimer & Plastik
    • KAU – Kauçuk

• Küçük Parçalar
    • KPR – Küçük Parça & Yay
    • ELK – Elektronik Modül
    • OPT – Optik Cam

• Özel Kaynaklar
    • VCX – ViceX (R.O.M.E)
    • VCU – Viceium (N.E.O.N)

• Hammadde envanterinizi /hammadde komutu ile görüntüleyebilirsiniz. Hammaddeye ait bölgeye ulaştıktan sonra /hammaddetopla ile hammaddenin toplanma etkinliğini başlatabilirsiniz.
    • /toplamabitir komutu ile R.O.M.E ve N.E.O.N'a özel Vice & Viceium hammaddelerinin toplanmasını direkt olarak bitirebilirsiniz.
    • Hammaddeler elde edilirken karşınıza çıkacak çeşitli minigame’lerin tamamlanması gerekmektedir.
    • Tamamlanan minigame’lerden elde edilen toplam puan, kazanılacak hammaddenin kalitesini doğrudan etkiler.
    • Hammaddeler için kalite statüsü bulunmaktadır; silah/mermi/uyuşturucu üretirken hammaddelerin olmasının yanı sıra, istenilen kalitede olması gerekmektedir.
    • Hammadde Kalite Sıralaması:
    • Poor – Düşük
    • Standard – Orta
    • Fine – İyi
    • Premium – Üst
    • Purified – En yüksek

Ara parça sistemi, silah üretimi için gerekli parçaların hammaddelerden üretilmesini sağlar. Ara parçalar, özel üretim masalarında craft edilir ve daha sonra silah birleştirme sisteminde kullanılır.

Ara Parça Türleri

• NML – Namlu
    • NMX – Namlu X
    • TTK – Tetik
    • SRJ – Sürgü

• GBZ – Gövde
    • DPÇ – Dipçik
    • RAY – Ray
    • SUST – Susturucu
    • DRB – Dürbün

• R.O.M.E veya N.E.O.N seçimi yapmış oyuncular, sahibi olduğu evin içinde ki Endüstriyel Birleştirme ve Alt Bileşen Üretim Ünitesi ile etkileşime geçerek ara parça üretimi sürecini gerçekleştirebilir.
    • /araparcacraft komutu ile üretim masasıyla etkileşime geçebilir, ilgili panel üzerinden üretmek istediğiniz ara parçayı seçerek üretim sürecini başlatabilirsiniz.
    • Ara parça envanterinizi /araparca komutu ile görüntüleyebilirsiniz.
    • Her ara parça üretiminizde başarıyla tamamlandığında, Silah Ustası yeteneğinizde +1 EXP kazanırsınız.
    • Ara parçanın kalitesi, kullanılan hammaddelerin ortalama kalitesine göre belirlenir. Sistem tüm hammaddelerin kalitelerini toplar, toplam miktara böler ve yuvarlar.

Parça Birleştirme Sistemi, hammaddeler ve ara parçaları birleştirerek daha yüksek kalite üretmenizi sağlar. Birleştirme işlemi büyük bir risk içerir, eğer başarısız olursanız malzemeleriniz kaybolur!

• Aynı türden farklı kalitelerdeki ürünleri birleştirerek daha yüksek kalite elde edebilir veya farklı türlerden ara parçalar üretebilirsiniz.
    • Her birleştirme aşamasında $5.000 gerekmektedir, 60(altmış) saniye sürmekle beraber VIP, VIP+ ve Partner üyeler için ekstra başarı şansı bulunmaktadır.
    • Birleştirme işlemi başarısız olması durumunda, tüm içerikler kaybedilir ve para iade edilmez.

Parça birleştirme sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Lockify (Whatsapp) Sistemi, anonim mesajlaşma ve grup iletişimi için tasarlanmış bir platformdur. Şifre tabanlı kanallar oluşturarak, aynı şifreyi bilen oyuncularla gizli mesajlaşma yapabilirsiniz.

• /lockify - /lk - /telefon > Lockify komut(ları) ile Lockify paneline erişebilir, yeni bir iletişim kanalı oluşturabilir, kanalınızın şifresini değiştirebilir, başka bir oyuncu tarafından oluşturulan kanala, verilen şifre yardımıyla giriş sağlayabilir ya da bulunduğunuz kanalda ki oyuncuların çevrimiçi durumunu kontrol edebilirsiniz.
    • Lockify üzerinden etkileşime geçebilmeniz için telefonunuzun kapalı durumda olmaması gerekmektedir.
    • Gizli toplantılar, ekipler veya arkadaş gruplarınız için geçici olarak da kanal oluşturabilirsiniz.
    • Kanal içerisinde bulunmanız doğrultusunda direkt olarak /lockify [mesaj] yoluyla telefonla etkileşime girmeden doğrudan kanal üyelerine mesaj gönderebilirsiniz.

Birlik Haraç Sistemi, birliklerin aktiflik puanlarına göre işyerlerinden haraç toplamasını sağlayan bir sistemdir. Birliğiniz yeterli puan topladığında, belirli işyerlerine haraç bağlayabilir ve düzenli olarak gelir elde edebilirsiniz. Sistem, birlik puanlaması, haraç bağlama, toplama ve istatistik takibi içerir.

• Birliğinizin gerekli gereksinimleri karşılaması dahilinde /haracbagla komutu ile işyerlerini artık birliğiniz adına haraca bağlayabilirsiniz.
    • Haraca bağlanan iş yerleri, 7(yedi) gün boyunca birliğe bağlı olmakla beraber haraç kesilebilir statüde görünür.
    • 5(beş) saatte bir /haractopla ile minimum $10, maksimum $200 (İşletme değeri ve çeşitli değerler ile belirlenir.) değerinde haraç toplayabilirsiniz.
    • Haraç Sistemi için birlik puanı çok önemli bir faktördür, bu nedenle birliğinizin aktif olmasını sağlayın ve düzenli aktiviteler ile birlik puanı kazanın.
    İşyeri haraç sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Çöp Atık İşi, birliklerin şehirdeki çöp toplama noktalarından çöp toplayarak puan kazandığı bir sistemdir. Birliğiniz bir çöp rotasına sahipse, çöp kamyoneti ile rotadaki noktalara gidip çöp toplayabilir ve birliğinize puan kazandırabilirsiniz. Sistem, çöp toplama, puan kazanma ve zaman yönetimi içerir.

• Birliğinizin bir çöp rotasına sahip olması gerekir ve çöp rotası ofisine yakın olmalısınız.
    • Çöp rotası ofisinde bulunduğunuz an, /crota komutu ile işbaşına geçebilirsiniz.
    • Çöp kamyonetine binmeniz dahilinde, rotanıza ait ilk çöp toplama noktasına yönlendirilirsiniz.
    • Her toplanılan çöp toplama noktası için +1 birlik puanı kazanırsınız ve rota tamamlandığı an toplam rota puanı, birlik puanına dönüşür.
    • Rotada en az 3, maksimum 15 çöp toplama noktası olmalıdır.
    • Son toplamadan 6 saat geçmeden ilgili noktadan tekrar toplama yapılamaz.
    Çöp Atık İşi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

AuroraNet Borsa Sistemi, kripto paralar, emtialar, endeksler, bonolar ve stablecoin'ler üzerinden alım-satım yapmanızı sağlayan bir finansal piyasa sistemidir. Sistem, dinamik fiyat mekanizması, volatilite sistemi, spread (makas) sistemi ve haber etkileri içerir. Tüm işlemler telefon üzerinden gerçekleştirilir ve saatlik otomatik fiyat güncellemeleri yapılır.

• /telefon komutu ile Borsa paneline erişebilirsiniz.
    • Portföy, sahip olduğunuz tüm ürünleri ve çeşitli analiz değerlerini gösterir.
    • İşlem geçmişi seçeneği ile, daha önceden yaptığınız tüm alım ve satım işlemlerinin geçmişini görebilirsiniz.
    • Piyasa Haberleri üzerinden borsayı etkileyen piyasa haberlerini inceleyebilirsiniz..
    • Ürünlerin fiyat değişim hızını ve büyüklüğünü belirleyen volatilite ne kadar yüksekse, fiyat değişimleri o kadar büyük olur.
    • Herhangi bir satın alım/satış olması dahilinde sisetm, spread kullanarak küçük bir komisyon alır.
    • Sistem, saatte 1 kere tüm ürünlerin fiyatlarını otomatik olarak günceller. Yüksek volatiliteli ürünler saatlik güncellemelerde daha büyük fiyat değişiklikleri gösterir
    • Büyük alım ve satım işlemleri ürün fiyatını anlık olarak etkiler. Bu sistem gerçekçi bir piyasa simülasyonu sağlar.
    Borsa Sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

Bilardo Sistemi, iki oyuncu arasında GTA:SA fizik motoru kullanılarak gerçekçi vuruşlar içeren özel bir minigame alanı oluşturulmasını sağlar.Düz ya da çizgili toplarda üstünlük sağlayan oyuncu maçı kazanır, başlamadan önce bahislerinizi koymayı unutmayın!

• /obje komutu ile 50$ karşılığında Bilardo Masası'nı olduğunuz alana getirebilirsiniz.
    • "N" tuşuyla oyuna katılabilir ve diğer oyuncunun gelmesi dahilinde oyunu başlatabilirsiniz.
    • Oyuna başlanıldığı an, oyuncuların eline İsteka verilir, "F" tuşuyla istekanızı tebeşirleyebilir, sıra size geldiği an sağ tık ile atış sahnesine geçebilirsiniz.
    • Atışın isabetli bir şekilde yapılması dahilinde, karaktere +1 puan tanımlanır ve atış yapılacak top kalmadığında, toplam puanı yüksek olan oyuncu kazanır.

DNA/KAN sistemi, polis birimlerinin suç mahallerinde bırakılan kan delillerini toplamasına, analiz etmesine ve suçluları tespit etmesine olanak sağlayan bir adli tıp sistemidir Her oyuncu için benzersiz DNA kodları oluşturulur ve bu kodları veritabanında saklanır.

• Oyuncular yaralandığında veya öldüğünde, bulundukları konumda otomatik olarak kan delili oluşturulur.
    • VCPD üyeleri, /delil topla komutu ile işbaşında yerde oluşan kan delilini envanterine Delil Torbası(Kan) eşyası olarak transfer eder.
    • VCPD üyeleri, /parmakizi [oyuncu ID] komutu ile şüphelilerden PD veritabanına kaydolması için parmak izi ve DNA bilgisi alabilir.
    • Yerde oluşan kan delilleri, oyuncular tarafından Hidrojen Peroksit eşyası aracılığıyla temizlenebilir, işlem sırasında VCPD üyelerine otomatik ihbar gönderilir.

İki Faktörlü Doğrulama (2FA) sistemi, hesabınızın güvenliğini artırmak için Authenticator uygulaması kullanarak ek bir doğrulama katmanı sağlar. Her 30 saniyede bir değişen 6 haneli kodlar üretilir. Sistem, IP tabanlı akıllı kontrol içerir ve aynı IP'den girişlerde 2FA sormaz.

• /2fa komutu ile iki aşamalı doğrulama sistemini aktif/pasif durumuna getirebilirsiniz, aktifleştirme aşamasında chatlog'a düşecek link ile Authenticator üzerinden QR kod kurulumu sağlayabilir ya da diyalog kutusu üzerinden gizli anahtar ile elle kurulum sağlayabilirsiniz.
    • Şifrenizin üçüncü kişiler tarafından ele geçirilmesi durumunda IP kontrolüne takılır ve Authenticator uygulamasında ki 6 haneli kod girişi sağlanması beklenir.
    • 3(üç) yanlış geçici 2FA kodu girişinde sistem hatalı giriş olarak algılayıp kullanıcının sunucuyla olan bağlantısını keser. Yetkisiz erişimlere karşı ek koruma sağlanır.
    İki aşamalı doğrulama sistemi hakkında kurulum ve çalışma işleyişine dair bilgi sahibi olabilmek için tüm süreci detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz: Buraya Tıkla!

CUMA

21:30 - HAVANA
    22:00 - N/A
    23:00 - Malibu Club

CUMARTESİ

00:00 - Ada Partisi
    21:00 - Salone Paradiso
    22:00 - Sürpriz Konser
    23:00 - Malibu Social
    PAZAR

00:00 - TABLEAU
    21:00 - Pazar Ayini
    22:00 - Go Kart
    23:00 - Prime Rib

Tüm hafta sonu boyunca aşağıdaki tüm bonuslar kesintisiz olarak aktif olacaktır!

• 2X Maaş,
    • 4X EXP,
    • %30 Meslek Bonusu,
    • %90 Sisteme Satış,
    • 10 Adet ViceMarket Çekilişi (21:00 sonrası)

Imperial VICE dönemine özel olarak ekip başvuruları aktif hale getirilmiştir. Vice Roleplay ekibinin bir parçası olmak, sunucunun gelişiminde aktif rol almak ve sistemlerin arka planında yürütülen çalışmalara dahil olmak istiyorsan aşağıdaki bağlantıda yer alan konu üzerinden başvurunu yapabilirsin.

Ekip başvurusu yapmak için: https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174471.0

Vice Şehri Polis Departmanı bünyesinde görev almak ve kolluk kuvvetlerinin bir parçası olarak şehre hizmet etmek isteyen adaylar için Vice Şehri Polis Akademisi’nin 50. dönem başvuruları resmen başlatılmıştır. Akademi süreci boyunca adaylar; temel kolluk eğitimi, saha uygulamaları ve disiplin esasları doğrultusunda kapsamlı bir eğitimden geçirilecek, başarıyla tamamlayan adaylar ise Vice Şehri sokaklarında aktif görev almaya hak kazanacaktır.

VCPD bünyesine dahil olmak isteyen oyuncularımız aşağıdaki bağlantıda yer alan konu üzerinden başvurularını sağlayabilirler.

Akademi başvurusu yapmak için: https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=100321.0

[/list][/list][/list][/list]
    « Son Düzenleme: 09.02.2026 17:26 raistlinn »
    100
    6
    100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
    Luthien, leftyguns, end of the mobster era, Fredo_Shawn, BetteR, WearPee,
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok

#1 - 22.01.2026 07:34
    ★ SÜRÜKLEME SİSTEMİ – KAPSAMLI REHBER

BURAYA VİDEO GELECEK

► Genel Bakış
    • Sürükleme sistemi, yaralı veya özel durumdaki oyuncuları taşımanızı sağlar.
    • Sistem kas seviyenize ve hedef oyuncunun durumuna göre çalışır.
    • Polis ve Medikal birliğindeyseniz sürükleme anında başlar.
    • Diğer oyuncular için 10 saniyelik hazırlık süresi vardır.

❓ Sürükleme Nedir?
    • Yaralı, kelepçeli, gözü bağlı veya etkisiz haldeki bir oyuncuyu hareket ettirmenizi sağlayan sistemdir.
    • Sürüklenen oyuncu sizin arkanızda hareket eder.
    • Siz nereye giderseniz sürüklenen oyuncu da oraya gelir.

► Kullanım Alanları
    • Yaralı oyuncuları güvenli bir bölgeye taşıma.
    • Kelepçeli şüphelileri araca veya karakola götürme.
    • Medikal amaçlı yaralı taşıma.
    • Roleplay senaryolarında kullanım.

■ Komut Kullanımı
    Temel Komut:
    /surukle oyuncuID veya isim

Örnekler:
    • /surukle 5.
    • /surukle John_Doe.
    Aynı komut tekrar kullanılırsa sürükleme bırakılır.
    Not: Hedef oyuncunun onay vermesi gerekir.

■ Sürükleme Şartları
    • Kas seviyeniz yeterli olmalıdır.
    • Hedef oyuncu sürüklenebilir durumda olmalıdır.
    • Mesafe uygun olmalıdır.
    • Araç içinde sürükleme yapılamaz.

► Sürükleme Süreci
    • Talep gönderilir.
    • Hedef oyuncudan onay alınır.
    • Sürükleme başlar.
    • Sürükleme devam eder.
    • Komut ile bırakılır.

✔ Kas Seviyesi Detayları
    • Kas 0–4: Kimse sürüklenemez.
    • Kas 5–9: Kas seviyesi 10’dan düşük oyuncular sürüklenebilir.
    • Kas 10–19: Kas seviyesi 20 olmayan tüm oyuncular sürüklenebilir.
    • Kas 20: Tüm oyuncular sürüklenebilir.

⚠ Özel Kurallar
    • Kas seviyesi 20 olan bir oyuncuyu sadece kas seviyesi 20 olan biri sürükleyebilir.
    • Kas seviyesi 20 olan biri, kas seviyesi 20’den düşük biri tarafından sürüklenirse işlem 3 saniye sonra sonlanır.

► Polis ve Medikal Ayrıcalıkları
    Polis / Medikal:
    • Sürükleme anında başlar.
    • Bekleme süresi yoktur.
    • Mesleki görev sayılır.

Diğer Oyuncular:
    • 10 saniyelik hazırlık süresi vardır.
    • Hazırlık animasyonu oynatılır.

⚠ Önemli Kurallar
    • Onay olmadan sürükleme yapılamaz.
    • Zorla sürükleme yasaktır.
    • Kas seviyesi kurallarına uyulmalıdır.
    • Sürükleme sırasında araca binilemez.

► Kullanım Senaryoları
    Medikal: Yaralı oyuncu güvenli alana taşınır.
    Polis: Kelepçeli şüpheli karakola veya araca götürülür.

❓ Sıkça Sorulan Sorular
    • Neden birini sürükleyemiyorum?
    • Neden sürükleme hemen başlamıyor?
    • Kas seviyesi 20 olan birini neden taşıyamıyorum?
    • Sürükleme sırasında araca binebilir miyim?
    • Sürükleme nasıl bırakılır?

✔ Kullanım İpuçları
    • Kas seviyenizi düzenli olarak artırın.
    • Sürükleme sırasında çevreye dikkat edin.
    • Onay sürecini bekleyin.

100
    5
    Nachocheese, Luthien, end of the mobster era, BetteR, WearPee,
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok

#2 - 27.01.2026 07:36
    ★ Mermi Craft Sistemi – Kapsamlı Rehber

BURAYA VİDEO GELECEK

Vice Roleplay V4 – Balistik & Lojistik Sistemi

► Genel Bakış 
    Mermi Craft Sistemi, hammaddeler kullanarak farklı kalibrelerde şarjör üretmenizi sağlar. 
    Sistem, üretim sürecinde kontrol mekanizması içerir ve zamanında kontrol edilmeyen üretimler yanarak kaybolur.

Toplam 3 farklı kalibre seviyesi bulunmaktadır ve her seviyenin:
    • Gereksinimleri.
    • Üretim miktarları.
    • Kullanım alanları.
    farklıdır.

► Üretilebilir Mermi Türleri

• Düşük Kalibre Şarjör 
    • Gereken Hammaddeler:
        Spoiler: GösterGizle
        • 5x Metal (Kalite: Poor+).
        • 5x Alüminyum (Kalite: Poor+).
        • 1x Kauçuk (Kalite: Standart+).

• Üretim Miktarı: 1–3 adet (Rastgele).
      • Kullanım: Pistol, UZI ve benzeri küçük kalibreli silahlar.
      • Taraf: R.O.M.E & N.E.O.N.
      • Item ID: 27.
      • Ortalama Mermi: ~75 adet.

• Orta Kalibre Şarjör 
      • Gereken Hammaddeler:
        • 10x Metal (Kalite: Poor+).
        • 7x Alüminyum (Kalite: Poor+).
        • 2x Kauçuk (Kalite: Standart+).

• Kullanım: MP5, TEC-9 ve benzeri silahlar.
      • Item ID: 28.
      • Ortalama Mermi: ~45 adet.

• Yüksek Kalibre Şarjör 
      • Gereken Hammaddeler:
        • 15x Metal (Kalite: Poor+).
        • 9x Alüminyum (Kalite: Poor+).
        • 3x Kauçuk (Kalite: Standart+).

• Kullanım: AK-47, M4 ve benzeri otomatik tüfekler.
      • Item ID: 29.
      • Ortalama Mermi: ~30 adet.

► Üretim Sistemi

! Gereksinimler 
      • Üretim Masası: Balistik Montaj Tezgahı (URETIM_TIP_MERMI).
      • Ev Sahipliği: Ev sahibi olunmalı, evde tezgah bulunmalı.
      • Taraf: R.O.M.E veya N.E.O.N üyesi olunmalı.
      • Hammadde: Gerekli malzemeler envanterde olmalı.
      • Aktif Craft: Aynı anda sadece 1 mermi craft’ı yapılabilir.

► Üretim Süreci 
      • Üretim masasına yaklaşın (3 metre).
      • /mermicraft komutunu kullanın.
      • Mermi türünü seçin.
      • Yeşil: Üretilebilir.
      • Gri: Üretilemez.
      • Kırmızı: Yetersiz malzeme.
      • "Üret" butonuna basın.
      • Malzemeler anında tüketilir.
      • Üretim başlar (1–2 saat).
      • UYARI: Sürenin yarısında kontrol edilmezse yanar.

► Yanma Mekanizması 
      Üretim süresinin TAM YARISINDA kontrol zorunludur.

• Kontrol Zamanı: Sürenin %50’si.
      • Kontrol Yöntemi: /mermicraft.
      • Kontrol edilmezse: Durum = Yanmış.
      • Sonuç: Tüm malzemeler kaybolur.
      ! Uyarı Sistemi 
      • Kontrol zamanına yaklaşınca otomatik uyarı verilir.
      • Kalan süre mesajla bildirilir.

► Üretim Masası Durumları

Masa Durumları 
      • Boş.
      • Üretiliyor.
      • Tamamlandı.

Craft Durumları 
      • 0 – Devam Ediyor.
      • 1 – Tamamlandı.
      • 2 – Yanmış.

► İpuçları & Stratejiler 
      • Kontrol zamanı için alarm kurun.
      • Malzemeleri önceden hazırlayın.
      • Rastgele miktar olduğu için fazla üretin.
      • Düşük kalibre en verimli seçenektir.
      • Taraf bonusu (%5) süreci hızlandırır.

► Önemli Notlar 

• Yanma durumunda malzemeler geri verilmez.
      • Üretim iptal edilemez.
      • Aynı anda sadece 1 craft yapılabilir.
      • Kontrol zorunludur.

100
      3
      Luthien, BetteR, WearPee,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#3 - 27.01.2026 07:46
      ★ YENİ SİLAH CRAFT SİSTEMİ – KAPSAMLI REHBER

BURAYA VİDEO GELECEK

> Genel Bakış 
      Silah Craft Sistemi, hammaddeler ve araparçalar kullanarak çeşitli silahlar üretmenizi sağlar. 
      Sistem, R.O.M.E ve N.E.O.N taraflarına özel silahlar ve üretim limitleri içerir. 
      Üretim, özel "Silah İmalat Tezgahı" masasında gerçekleştirilir ve uzun süreli bir süreçtir.

> Üretilebilir Silahlar

* AK-47 
      Gereken Araparçalar: 

- 1x NMX (Kalite: Premium+). 
      - 1x TTK (Kalite: Premium+). 
      - 2x SRJ (Kalite: Fine+). 
      - 1x GBZ (Kalite: Premium+). 
      - 1x DPÇ (Kalite: Fine+). 

Gereken Hammaddeler: 

- 15x Ahşap (Kalite: Fine+). 
      - 20x Metal (Kalite: Fine+). 
      - 15x Polimer (Kalite: Fine+). 
      - 16x Yağ (Kalite: Fine+). 

Taraf: R.O.M.E ve N.E.O.N. 
      Minimum Seviye: 3. 
      Slot: Büyük Silah.

* Combat Shotgun 
      Gereken Araparçalar: 

- 1x RAY (Kalite: Fine+). 

Gereken Hammaddeler: 

- 22x Ahşap (Kalite: Fine+). 
      - 25x Alüminyum (Kalite: Fine+). 
      - 23x Metal (Kalite: Fine+). 
      - 23x Yağ (Kalite: Fine+). 

* Desert Eagle 
      Gereken Araparçalar: 

- 1x SRJ (Kalite: Fine+). 

Gereken Hammaddeler: 

- 20x Alüminyum (Kalite: Fine+). 
      - 18x Metal (Kalite: Fine+). 
      - 18x Polimer (Kalite: Fine+). 
      - 19x Yağ (Kalite: Fine+). 

Slot: Tabanca.

* M4 
      Gereken Araparçalar: 

- 1x DPÇ (Kalite: Fine+). 

Gereken Hammaddeler: 

- 24x Alüminyum (Kalite: Fine+). 
      - 21x Metal (Kalite: Fine+). 
      - 23x Polimer (Kalite: Fine+). 
      - 21x Yağ (Kalite: Fine+). 

* MP5 
      Gereken Araparçalar: 

Gereken Hammaddeler: 

- 19x Alüminyum (Kalite: Fine+). 
      - 16x Metal (Kalite: Fine+). 
      - 16x Polimer (Kalite: Fine+). 
      - 17x Yağ (Kalite: Fine+). 

Minimum Seviye: 2. 
      Slot: Küçük Silah.

* Pistol 
      Gereken Araparçalar: 

- 1x NML (Kalite: Fine+). 
      - 1x TTK (Kalite: Fine+). 
      - 1x SRJ (Kalite: Standart+). 
      - 1x GBZ (Kalite: Fine+). 

Gereken Hammaddeler: 

- 1x Kauçuk (Kalite: Standart+). 
      - 1x Yağ (Kalite: Standart+). 

Minimum Seviye: 1. 
      Slot: Tabanca.

> Üretim Sistemi

* Gereksinimler 
      - Üretim Masası: "Silah İmalat Tezgahı" 
      - Ev Sahipliği: Ev sahibi olmalısınız, evde üretim tezgahı bulunmalı. 
      - Taraf: R.O.M.E veya N.E.O.N üyesi olmalısınız. 
      - Silah Ustası Seviyesi: En az seviye 1 olmalı. 
      - Malzemeler: Gerekli hammaddeler ve araparçalar envanterinizde bulunmalı. 
      - Slot Kontrolü: Aynı slot'ta başka bir silah bulunmamalı.

* Üretim Süreci 
      - Üretim masasına yaklaşın (3 metre içinde). 
      - /craftsilah komutunu kullanın. 
      - Craft menüsünden istediğiniz silahı seçin. 
      - Yeşil renk = Üretilebilir (tüm gereksinimler karşılanmış). 
      - Gri renk = Üretilemez (yetersiz malzeme veya seviye). 
      - Kırmızı miktar = Yetersiz malzeme. 
      - Kalite rengi = Gerekli kalite seviyesi. 
      - "Üret" butonuna tıklayın. 
      - Malzemeler anında tüketilir. 
      - Üretim başlar (2 saat süre). 
      - Üretim tamamlandığında masadan silahı alın.

Dikkat: Üretim başlatıldığında tüm malzemeler anında tüketilir ve iptal edilemez. Başarısızlık durumunda malzemeler kaybolur.

100
      3
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#4 - 27.01.2026 07:53
      ★ Hammadde Sistemi

BURAYA VİDEO GELECEK

Vice Roleplay V4 – Hammadde & Üretim Mekaniği

► Genel Bakış 
      Hammadde Sistemi, R.O.M.E ve N.E.O.N tarafları için kritik öneme sahip bir kaynak toplama mekanizmasıdır. 
      Toplanan hammaddeler, craft ve üretim sistemlerinde doğrudan kullanılır.

► Hammadde Türleri

• MET – Metal 
      • Kaynak: Whetstone Hurda Merkezi.
      • Toplama: Hızlı yazma oyunu.
      • Özellik: Standart hammadde, kalite sistemi aktiftir.
      • ALY – Alüminyum 
      • Kaynak: Willowfield Geri Dönüşüm.
      • Toplama: Presleme minigame.
      • Özellik: 4 tur presleme yapılır, performans kaliteyi belirler.
      • POL – Polimer 
      • Sistem: ALY ile benzer yapıdadır.
      • Alan: Daha geniş yeşil toplama alanına sahiptir.
      • KAU – Kauçuk 
      • Toplama: 30 saniye içinde 30 kelime yazma hedefi.
      • KPR – Kompozit 
      • Kaynak: Ammu-Nation.
      • Limit: Payday başına maksimum 10 adet.
      • Not: Limitli hammaddedir.
      • ELK – Elektronik 
      • Kaynak: Elektronik Dükkanı.
      • Limit: Payday başına maksimum 10 adet.
      • OPT / KIM / YAG 
      • Kaynak: Pawnshop.
      • Toplama: Minigame üzerinden doğru eşya seçimi gerekir.
      • AHS – Ahşap 
      • Süreç: Kesme + öğütme.
      • Kalite: Hız arttıkça kalite yükselir.
      • VCX / VCU 
      • VCX: Sadece R.O.M.E tarafına özeldir.
      • VCU: Sadece N.E.O.N tarafına özeldir.
      • Sistem: Checkpoint tabanlıdır, süre sınırı yoktur.

► Kalite Sistemi 
      • Poor – Düşük kalite.
      • Standard – Orta kalite.
      • Fine – İyi kalite.
      • Premium – Üst kalite.
      • Purified – En yüksek kalite.

► Komutlar 
      • /hammadde – Envanteri görüntüler.
      • /hammaddetopla – Hammadde toplamayı başlatır.
      • /toplamabitir – VCX / VCU toplama işlemini bitirir.
      • /hammaddever – Admin komutudur.
      ! Önemli Not 
      Toplama sırasında hareket edilmesi işlemi iptal eder.

100
      2
      Luthien, WearPee,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#5 - 27.01.2026 08:07
      ★ Yemek Craft Sistemi – Kapsamlı Rehber

BURAYA VİDEO GELECEK

Vice Roleplay V4 – Yemek Üretimi & Minigame Mekaniği

» Genel Bakış 
      Yemek Craft Sistemi, çeşitli itemler kullanarak toplam 16 farklı yemek türü üretmenizi sağlar. 
      Sistem, interaktif minigame mekanizması içerir ve başarı puanına göre üretim süresi değişir. 
      Başarısızlık durumunda kullanılan tüm malzemeler kaybolur. 
      Yemekler sayfalama sistemi ile listelenir ve her yemeğin kendine özgü hazırlama adımları vardır.

» Üretilebilir Yemek Türleri

- Pizza Margherita 
      • Gereken Itemler: 2x Peynir, 3x Domates, 1x Zeytinyağı, 1x Tuz, 1x Karabiber.
      • Minigame Adımları: Kesme → Karıştırma → Fırınlama.
      • Item ID: 268.
      - Lazanya 
      • Gereken Itemler: 2x Makarna, 1x Et, 3x Domates, 2x Peynir, 1x Soğan, 2x Sarımsak, 1x Zeytinyağı, 1x Tuz, 1x Karabiber.
      • Minigame Adımları: Kesme → Kavurma → Fırınlama.
      • Item ID: 265.
      - Spagetti 
      • Gereken Itemler: 1x Makarna, 2x Domates, 1x Peynir, 1x Soğan, 1x Sarımsak, 1x Et, 1x Zeytinyağı, 1x Tuz, 1x Karabiber.
      • Minigame Adımları: Kesme → Kavurma → Haşlama.
      • Item ID: 266.
      - Brownie 
      • Gereken Itemler: 2x Yumurta, 3x Toz Şeker, 1x Un, 3x Çikolata, 1x Tereyağı, 1x Limon Suyu.
      • Minigame Adımları: Karıştırma → Fırınlama.
      • Item ID: 254.
      - Cheesecake 
      • Gereken Itemler: 2x Yumurta, 2x Toz Şeker, 2x Peynir, 1x Bisküvi, 1x Krema, 1x Pudra Şekeri.
      • Item ID: 291.
      - Elmalı Pasta 
      • Gereken Itemler: 2x Yumurta, 2x Toz Şeker, 2x Un, 1x Kabartma Tozu, 1x Vanilin, 1x Süt, 1x Sıvı Yağ, 3x Elma, 1x Tarçın, 1x Pudra Şekeri.
      • Item ID: 252.
      - Omlet 
      • Gereken Itemler: 3x Yumurta, 1x Süt, 1x Tereyağı, 1x Tuz, 1x Karabiber.
      • Minigame Adımları: Karıştırma → Tereyağı ile Pişirme.
      • Item ID: 262.
      - Tost 
      • Gereken Itemler: 2x Peynir, 1x Et, 1x Domates, 1x Tereyağı.
      • Minigame Adımları: Kesme → Tereyağı ile Pişirme.
      • Item ID: 297.
      - Sandviç 
      • Gereken Itemler: 1x Peynir, 1x Et, 1x Domates, 1x Soğan, 1x Biber.
      • Minigame Adımları: Kesme → Karıştırma.
      • Item ID: 296.
      - Cheeseburger 
      • Gereken Itemler: 2x Un, 2x Et, 2x Cheddar Peyniri, 2x Domates, 1x Soğan, 2x Marul, 1x Tereyağı, 1x Tuz, 1x Karabiber.
      • Minigame Adımları: Kesme → Karıştırma → Kızartma → Pişirme.
      • Item ID: 301.

» Komutlar 
      • /craftyemek – Yemek craft menüsünü açar (üretim masasına yakın olmalısınız).
      ! Önemli Notlar 
      • Üretim başlatıldığında tüm malzemeler anında tüketilir.
      • Minigame sırasında masadan 3 metre uzaklaşırsanız işlem iptal olur.
      • İptal veya başarısızlık durumunda malzemeler geri verilmez.
      • %30 başarısızlık ihtimali vardır.

[■] Minigame Sistemi 
      Minigame Mekanizması: Her yemek farklı hazırlama adımları içerir. 
      Bu adımları başarıyla tamamlamak için minigame'leri oynamanız gerekir. 
      Minigame başarı puanı, üretim süresini etkiler.

[»] Minigame Türleri

[01] Kesme 
      Açıklama: Malzemeleri kesme işlemi. 
      Mekanik: Progress bar minigame. 
      Kontrol: H tuşuna basarak progress bar'ı yükseltin. 
      Başarı: Bar'ı mümkün olduğunca yüksek seviyede tutun.

[02] Karıştırma 
      Açıklama: Malzemeleri karıştırma işlemi. 

[03] Kavurma 
      Açıklama: Malzemeleri kavurma işlemi. 

[04] Fırınlama 
      Açıklama: Yemeği fırında pişirme işlemi. 
      Mekanik: Timer-based minigame (bekleme). 
      Kontrol: Masadan uzaklaşmayın, bekleyin. 
      Süre: 5-10 saniye arası rastgele. 
      Başarı: Masadan uzaklaşmadan bekleyin.

[05] Haşlama 
      Açıklama: Malzemeleri haşlama işlemi. 
      Mekanik: Timer-based minigame (bekleme). 
      Kontrol: Masadan uzaklaşmayın, bekleyin. 
      Süre: 5-10 saniye arası rastgele. 
      Başarı: Masadan uzaklaşmadan bekleyin.

[06] Tereyağı ile Pişirme 
      Açıklama: Tereyağı kullanarak pişirme işlemi. 

[07] Sıvı Yağ ile Kızartma 
      Açıklama: Sıvı yağ kullanarak kızartma işlemi. 

[08] Izgara 
      Açıklama: Izgara üzerinde pişirme işlemi. 

★ Minigame Puanlama Sistemi
      ■ Progress Bar Renkleri
      Yeşil (80-100): Mükemmel performans.
      Sarı (50-79): İyi performans.
      Kırmızı (0-49): Zayıf performans.
      Mükemmel: 90-100% (Yeşil).

► Üretim Süresi

Temel Süre: 300 saniye (5 dakika).

■ Hız Bonusları
      R.O.M.E Üyeleri: %5 hız bonusu (285 saniye = 4 dakika 45 saniye).
      N.E.O.N Üyeleri: %5 hız bonusu (285 saniye = 4 dakika 45 saniye).
      Minigame Başarı: Ekstra hız bonusu.

■ Minigame Başarı Bonusları
      Mükemmel (2x adım sayısı): %10 ekstra hız bonusu.
      İyi (1x adım sayısı): %5 ekstra hız bonusu.
      Düşük Puan: Ekstra bonus yok.

Taraf Bonusu: 285 saniye (95% hız).
      Mükemmel + Taraf: 258 saniye (86% hız).

▲ Başarısızlık Sistemi

Başarısızlık Riski: Üretim tamamlandığında %30 şansla başarısız olabilir.
      Başarısızlık durumunda tüm malzemeler kaybolur ve yemek üretilmez.

Başarısızlık: %30 şans.
      Başarı: %70 şans.
      %70 başarı şansı.

► Üretim Miktarları

Rastgele Miktar: Her başarılı üretimde 1-4 adet arası yemek üretilir.
      Miktar rastgele belirlenir.

Minimum: 1 adet yemek.
      Maksimum: 4 adet yemek.
      Ortalama: 2.5 adet yemek.

■ Komutlar

/craftyemek – Yemek craft menüsünü açar (masaya yakın olmalısınız).

100
      2
      Luthien, WearPee,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#6 - 27.01.2026 08:12
      ★ 2FA - Google Authenticator İki Faktörlü Doğrulama Sistemi - Kapsamlı Rehber

BURAYA VİDEO GELECEK

► Genel Bakış
      İki Faktörlü Doğrulama (2FA) sistemi, hesabınızın güvenliğini artırmak için Google Authenticator uygulaması kullanarak ek bir doğrulama katmanı sağlar.
      TOTP (Time-based One-Time Password) protokolü kullanılır ve her 30 saniyede bir değişen 6 haneli kodlar üretilir.
      Sistem, IP tabanlı akıllı kontrol içerir ve aynı IP'den girişlerde 2FA sormaz.

► 2FA Nedir?
      İki Faktörlü Doğrulama: Hesabınıza giriş yapmak için iki farklı doğrulama yöntemi gerektiren güvenlik sistemidir.

■ Doğrulama Faktörleri
      • 1. Faktör: Şifreniz (bildiğiniz bir şey).
      • 2. Faktör: Google Authenticator'dan gelen kod (sahip olduğunuz bir şey).

■ Avantajlar
      • Şifre çalınsa bile hesabınıza erişim engellenir.
      • Yetkisiz erişimlere karşı ek koruma.
      • IP tabanlı akıllı kontrol (aynı IP'den girişlerde 2FA sormaz).
      • Standart TOTP protokolü (Google Authenticator ile uyumlu).

■ Güvenlik İpucu
      2FA aktif olduğunda, şifreniz çalınsa bile saldırganlar hesabınıza erişemez çünkü Google Authenticator koduna ihtiyaç duyarlar.

► Google Authenticator Kurulumu

▶ 1) Uygulamayı İndirin
      • iOS: App Store'dan "Google Authenticator" uygulamasını indirin.
      • Android: Google Play Store'dan "Google Authenticator" uygulamasını indirin.
      • Ücretsiz: Uygulama tamamen ücretsizdir.

▶ 2) 2FA'yı Aktif Edin
      • Oyunda giriş yapın.
      • /2fa komutunu kullanın.
      • 2FA durumu kontrol edilir.
      • Pasif ise "Aktif Et" butonuna tıklayın.
      • QR kod ve secret key oluşturulur.

▶ 3) QR Kodu Tarayın
      • Google Authenticator uygulamasını açın.
      • "+" butonuna tıklayın.
      • "QR kod tarayın" seçeneğini seçin.
      • Dialog'da gösterilen QR kod linkine tıklayın.
      • QR kodu telefonunuzla tarayın.

Alternatif Yöntem:
      • QR kod taranamazsa, secret key'i manuel olarak girebilirsiniz.
      • Secret key dialog'da gösterilir.
      • Google Authenticator'da "Manuel giriş" seçeneğini kullanın.

▶ 4) Kodu Doğrulayın
      • QR kod tarandıktan sonra Google Authenticator'da 6 haneli kod görünür.
      • Bu kodu dialog'a girin.
      • Sistem kodu doğrular.
      • Doğrulama başarılı olursa 2FA aktif edilir.

Kod Formatı:
      • 6 haneli sayısal kod.
      • Her 30 saniyede bir değişir.
      • Geçici kod (bir kez kullanılabilir).

► 2FA Doğrulama Süreci

■ IP Kontrolü
      • Aynı IP: 2FA sormaz, direkt giriş yapılır.
      • Farklı IP: 2FA kodu istenir, doğrulama yapılmalıdır.
      • IP Kaydı: Her başarılı 2FA doğrulamasından sonra IP kaydedilir.

■ Doğrulama Adımları
      • Şifre ile giriş yapılır.
      • Sistem 2FA durumunu kontrol eder.
      • 2FA aktif ise IP kontrolü yapılır.
      • Farklı IP ise kod dialog'u açılır.
      • Google Authenticator'dan 6 haneli kod girin.
      • Sistem kodu doğrular.
      • Başarılı ise giriş tamamlanır.

■ Hata Yönetimi
      • Yanlış Kod: Hata mesajı gösterilir, tekrar deneme hakkı verilir.
      • 3 Hatalı Deneme: Sunucudan atılır (Kick).
      • Dialog İptali: Sunucudan atılır (Kick).

■ Önemli
      3 kez yanlış kod girerseniz sunucudan atılırsınız. Kodunuzu doğru girdiğinizden emin olun.

100
      3
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#7 - 27.01.2026 08:15
      ★Parça Birleştirme Sistemi

BURAYA VİDEO GELECEK

► Genel Bakış 
      Parça Birleştirme Sistemi, hammaddeler ve araparçaları birleştirerek daha yüksek kalite üretmenizi sağlar. Bu sistem risk içerir - başarısız olursanız malzemeleriniz kaybolur!

► Sistem Özellikleri
      • Ana Mantık: Aynı türden farklı kalitelerdeki ürünleri birleştirerek daha yüksek kalite elde edebilir veya farklı türlerden araparçalar üretebilirsiniz.
      • Birleştirme Ücreti: 5.000$ (her birleştirme için).
      • Birleştirme Süresi: 60 saniye.
      • Başarı Şansı: %30-70 arası (VIP bonuslarıyla %100'e kadar çıkabilir).
      • Risk: Başarısız olursanız tüm malzemeler kaybolur.

► Başarı Şansı Sistemi
      Dikkat: Her birleştirme için rastgele bir şans hesaplanır. Başarı şansınızı aşarsanız tüm malzemeleriniz kaybolur!

Temel Başarı Şansları
      • Kalite 1→2: %60.
      • Kalite 2→3: %50.
      • Kalite 3→4: %40.
      • Kalite 4→5: %30.
      • Karmaşık Birleştirmeler: %25-70 (ürüne göre değişir).

VIP Bonusları
      • VIP 1: +5% başarı şansı.
      • VIP 2: +10% başarı şansı.
      • VIP 3: +15% başarı şansı.

Örnek: Temel başarı şansı %40 + VIP 3 bonusu %15 = %55 toplam şans. Ancak maksimum %100'e kadar çıkar.

► Birleştirme Kategorileri

■ Hammadde Kalite Yükseltme
      • 2x Poor → 1x Standard (%60).
      • 2x Standard → 1x Fine (%50).
      • 2x Fine → 1x Premium (%40).
      • 2x Premium → 1x Purified (%30).
      • 1x Purified + 2x Standard → 1x Premium (%70).
      • 3x Poor → 1x Fine (%40).

Desteklenen hammaddeler: MET, ALY, POL, KAU, ELK, OPT, KIM, AHS, KPR, YAG, VCX, VCU.

■ Araparça Kalite Yükseltme
      • 2x Poor → 1x Standard (%60).
      • 2x Standard → 1x Fine (%50).
      • 2x Fine → 1x Premium (%40).
      • 2x Premium → 1x Purified (%30).
      • 1x Purified + 2x Standard → 1x Premium (%70).
      • 3x Poor → 1x Fine (%40).

Desteklenen araparçalar: NML, NMX, TTK, SRJ, GBZ, DPÇ, RAY, SUST, DRB.

■ Araparça Üretimi
      • MET + ALY → KPR (Kompozit).
      • MET + ELK → TTK (Tetik).
      • MET + ALY → SRJ (Sürgü).
      • AHS + KAU → DPÇ (Dipçik).
      • MET + OPT → RAY (Ray).
      • OPT + ELK → DRB (Dürbün).
      • MET + ALY + VCX → GBZ (Gövde).
      • MET + ALY + VCU → SUST (Susturucu).
      • MET + ALY + VCX → NMX (Namlu X).

■ Özel Birleştirmeler
      • 10x VCXP → 1x VCX (%100 şans).
      • 10x VCUP → 1x VCU (%100 şans).

Karmaşık Araparça Üretimi
      • MET + ALY + VCX → GBZ (%40-30).
      • MET + ELK + KPR → TTK (%40-30).
      • ELK + OPT + VCU → DRB (%35-25).

► Birleştirme Süreci

Gereksinimler
      • Üretim Masası: "Endüstriyel Birleştirme ve Alt Bileşen Üretim Ünitesi".
      • Ev Sahipliği: Ev sahibi olmalısınız.
      • Taraf: R.O.M.E veya N.E.O.N üyesi olmalısınız.
      • Para: En az 5.000$ nakit paranız olmalı.
      • Malzemeler: Birleştirme için gerekli tüm malzemeler envanterinizde olmalı.

Adım Adım Süreç
      • Üretim masasına yaklaşın (3 metre içinde).
      • /parcabirlestir komutunu kullanın.
      • Yapabileceğiniz birleştirmeleri görüntüleyin.
      • Sadece yeterli malzemeniz olan birleştirmeler gösterilir.
      • Her birleştirme için başarı şansı gösterilir.
      • Girdiler ve çıktılar detaylı listelenir.
      • İstediğiniz birleştirmeyi seçin.
      • "Onayla" butonuna tıklayın.
      • Malzemeler ve para anında tüketilir.
      • 60 saniye bekleyin.
      • Başarılıysa ürün masaya gelir.

Kritik Uyarı 
      Onayladığınız anda malzemeler ve para tüketilir. Birleştirme başarısız olsa bile geri alamazsınız!

► Komutlar
      • /parcabirlestir – Birleştirme menüsünü açar (masaya yakın olmalısınız).

Menüde sayfalama sistemi vardır. Her sayfada maksimum 10 birleştirme gösterilir. Uzun birleştirmeler için detay ekranı açılır.

► Süreç Özeti
      • Gerekli malzemeleri toplayın veya üretin.
      • En az 5.000$ nakit para bulundurun.
      • Üretim masasına yaklaşın.
      • /parcabirlestir komutunu kullanın.
      • Birleştirmeyi seçin ve detayları kontrol edin.
      • Onaylayın (dikkatli olun!).
      • 60 saniye bekleyin.
      • Başarılıysa ürünü masadan alın.

Unutmayın: Birleştirme başarısız olursa malzemeler ve para geri gelmez. Risk almayı göze alıyorsanız birleştirin!

100
      2
      Luthien, WearPee,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#8 - 27.01.2026 08:18
      ★ LOCKIFY (GİZLİ MESAJLAŞMA) SİSTEMİ

BURAYA VİDEO GELECEK

► Genel Bakış 
      Lockify Sistemi, anonim mesajlaşma ve grup iletişimi için tasarlanmış bir platformdur. Şifre tabanlı kanallar oluşturarak, aynı şifreyi bilen oyuncularla gizli mesajlaşma yapabilirsiniz. Her oyuncunun benzersiz bir hash kodu vardır ve mesajlar bu hash ile gönderilir. Sistem, telefon üzerinden erişilebilir ve tüm işlemler loglanır.

► Lockify Erişimi

Erişim Yöntemleri:
      • Komut: /lockify veya /lk.
      • Telefon Menüsü: Telefon açıkken telefon menüsünden "Lockify" seçeneği.

Gereksinimler:
      • Telefon: Telefonunuzun açık olması gerekir (oTelefonDurum = true).
      • İlk Kullanım: İlk kez kullanırken bir şifre belirlemeniz gerekir.

Önemli: 
      Telefonunuz kapalıysa Lockify'ı kullanamazsınız! Telefonunuzu açık tutun.

► Şifre Sistemi

Kanal Şifresi: 
      Lockify sistemi, şifre tabanlı kanallar kullanır. Aynı şifreyi bilen oyuncular aynı kanalda mesajlaşabilir.

Şifre Özellikleri:
      • Minimum Uzunluk: 3 karakter.
      • Maksimum Uzunluk: 64 karakter.
      • Büyük/Küçük Harf: Duyarlı değildir (case-insensitive).
      • Özel Karakterler: Kullanılabilir.
      • Benzersizlik: Şifreler oyuncular arasında paylaşılabilir.

Şifre Kullanımı:
      • Aynı şifreyi bilen oyuncular aynı kanala katılır.
      • Şifre değiştirildiğinde farklı bir kanala geçilir.
      • Şifre veritabanında saklanır.
      • Şifre her zaman hash ile birlikte kullanılır.

İpucu: 
      Güvenli bir kanal için benzersiz ve tahmin edilmesi zor bir şifre seçin. Şifrenizi sadece güvendiğiniz oyuncularla paylaşın!

► Hash Sistemi

Hash Kodu: 
      Her oyuncunun benzersiz bir hash kodu vardır. Bu hash, oyuncunun kimliğini anonim bir şekilde temsil eder.

Hash Özellikleri:
      • Format: 7 karakterlik hexadecimal kod (0-9, A-F).
      • Benzersizlik: Her oyuncu için benzersizdir.
      • Oluşturma: Oyuncu adından otomatik olarak oluşturulur.
      • Değişmezlik: Aynı oyuncu adı için her zaman aynı hash oluşturulur.

Hash Oluşturma Algoritması:
      • Oyuncu adı alınır.
      • MD5 hash'i oluşturulur.
      • MD5 hash'inden benzersiz bir sayısal değer üretilir.
      • Sayısal değer hexadecimal formata dönüştürülür.
      • 7 karakterlik hash kodu oluşturulur.

Önemli: 
      Hash kodu oyuncu adınızdan oluşturulduğu için, aynı isimle giriş yapan herkes aynı hash'i alır. İsim değişirse hash de değişir.

► Mesajlaşma Sistemi

Mesaj Gönderme:

Yöntemler:
      • Panel Üzerinden: Ana panelde "Mesaj Gönder" seçeneği.
      • Komut ile: /lockify [mesaj] veya /lk [mesaj].

Mesaj Formatı:
      • Format: (Lockify) [Hash]: [Mesaj].
      • Renk: 0x7c8f87FF (yeşilimsi gri).
      • Örnek: (Lockify) A3F9B2E: Merhaba kanal!

Mesaj Gönderimi:
      • Mesaj sadece aynı şifreye sahip oyunculara gönderilir.
      • Sadece oyunda aktif olan oyunculara gönderilir.
      • Gönderilen mesaj sayısı loglanır.
      • Chat bubble gösterilir.

Mesaj Kontrolleri:
      • Mesaj boş olamaz.
      • Mesajda "{" ve "}" karakterleri kullanılamaz (güvenlik).
      • Lockify'a giriş yapmış olmanız gerekir.
      • Sadece aynı şifreye sahip oyuncular mesajı alır.

Chat Bubble:
      • Metin: "* [Oyuncu Adı], telefonda Lockify uygulamasını kullanarak bir mesaj gönderir."
      • Renk: RENK_PEMBE (pembe).
      • Mesafe: 15 metre.
      • Süre: 2000ms (2 saniye).

► Kanal Üye Listesi

Üye Durumları:
      • Aktif (Yeşil): Şu anda oyunda olan oyuncular.
      • Çevrimdışı (Gri): Sistemde kayıtlı ama oyunda olmayan oyuncular.

Üye Listesi Özellikleri:
      • Üye hash kodları listelenir.
      • Durum bilgisi gösterilir.
      • Aktif ve pasif oyuncular birlikte gösterilir.
      • Kanal boşsa bilgi mesajı gösterilir.

► Komutlar
      • /lockify veya /lk – Lockify ana panelini açar.
      • /lockify [mesaj] veya /lk [mesaj] – Doğrudan mesaj gönderir.

► Önemli Notlar
      • Şifrenizi sadece güvendiğiniz oyuncularla paylaşın.
      • Şifrenizi düzenli olarak değiştirin.
      • Hash kodları anonimlik sağlar ancak tüm işlemler loglanır.
      • Telefonunuzun açık olduğundan emin olun.

100
      3
      Luthien, WearPee, Mirmanu,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok

#9 - 27.01.2026 08:23
      ★ Borsa Sistemi - AuroraNet Borsa Kapsamlı Rehber

BURAYA VİDEO GELECEK

(i) Genel Bakış 
      AuroraNet Borsa Sistemi, kripto paralar, emtialar, endeksler, bonolar ve stablecoin'ler üzerinden alım-satım yapmanızı sağlayan bir finansal piyasa sistemidir. 
      Sistem, dinamik fiyat mekanizması, volatilite sistemi, spread (makas) sistemi ve haber etkileri içerir. 
      Tüm işlemler telefon üzerinden gerçekleştirilir ve saatlik otomatik fiyat güncellemeleri yapılır.

(>) Borsa Erişimi

• Erişim Yöntemi: Telefon menüsünden "Borsa" seçeneğine tıklayarak borsaya erişebilirsiniz.
      • Gereksinimler:
        • Telefon: Telefonunuzun açık olması gerekir
        • Komut: /telefon komutu ile telefon menüsünü açın
        • Menü: Telefon menüsünde "Borsa" ikonuna tıklayın
      • Önemli: Telefonunuz kapalıysa borsaya erişemezsiniz! Telefonunuzu açık tutun.

(+) Ana Menü Özellikleri

1) Ürün Listesi 
      • Açıklama: Borsada işlem gören tüm ürünlerin listesini gösterir.
      • Özellikler:
        • Ürün adı, kategori, güncel fiyat ve değişim yüzdesi gösterilir
        • Sayfalama sistemi (10 ürün per sayfa)
        • Yeşil renk = Fiyat artışı (+)
        • Kırmızı renk = Fiyat düşüşü (-)
        • Gri renk = Fiyat değişmedi
        • Ürüne tıklayarak detay sayfasına gidebilirsiniz

2) Portföyüm 
      • Açıklama: Sahip olduğunuz tüm ürünleri ve değerlerini gösterir.
      • Bilgiler:
        • Ürün adı
        • Miktar (ne kadar sahip olduğunuz)
        • Ortalama Alış Fiyatı (ortalama_fiyat)
        • Güncel Değer (miktar × güncel fiyat)
        • Kar/Zarar (güncel değer - ortalama fiyat × miktar)
        • Toplam Portföy Değeri
        • Toplam Kar/Zarar

3) İşlem Geçmişi 
      • Açıklama: Yaptığınız tüm alım ve satım işlemlerinin geçmişini gösterir.
      • Bilgiler:
        • Ürün adı
        • İşlem tipi (Alım/Satım)
        • Miktar
        • İşlem fiyatı
        • Tarih
        • Son 20 işlem gösterilir

4) Piyasa Haberleri 
      • Açıklama: Borsayı etkileyen piyasa haberlerini gösterir.
      • Özellikler:
        • Haber başlığı
        • Haber içeriği
        • Tarih
        • Etki seviyesi (ürün fiyatlarını etkileyebilir)
        • Son 10 haber gösterilir

5) Borsa İstatistikleri 
      • Açıklama: Borsa sisteminin genel istatistiklerini gösterir.
      • Bilgiler:
        • Toplam ürün sayısı
        • Sistem durumu (Aktif)
        • Son güncelleme zamanı
        • AuroraNet hakkında bilgi

(*) Ürün Kategorileri

Kripto Para (KRIPTO) 
      • Açıklama: Kripto para birimleri ve token'lar.
      • Özellikler:
        • Yüksek volatilite potansiyeli
        • Hızlı fiyat değişimleri
        • Örnekler: AuroraNet Token (AUR), SunDrop Coin (SDP), ViceChain (VCH), Metaverse Token (MVT), Energy Coin (ENG)

Emtia (EMTIA) 
      • Açıklama: Fiziksel emtialar ve hammaddeler.
      • Özellikler:
        • Genellikle düşük-orta volatilite
        • Daha stabil fiyat hareketleri
        • Örnekler: Altın (Gold), Gümüş (Silver), Petrol (Oil)

Endeks (ENDEKS) 
      • Açıklama: Sektörel ve genel endeksler.
      • Özellikler:
        • Orta-yüksek volatilite
        • Piyasa trendlerini yansıtır
        • Örnekler: Enerji Endeksi, Teknoloji Endeksi

Bono (BONO) 
      • Açıklama: Devlet ve kurumsal bonolar.
      • Özellikler:
        • Düşük volatilite
        • Güvenli ve stabil yatırım
        • Örnekler: Savaş Bonosu

Stablecoin (STABLECOIN) 
      • Açıklama: Fiyatı sabit tutulmaya çalışılan kripto paralar.
      • Özellikler:
        • Çok düşük volatilite
        • Fiyat stabilitesi için tasarlanmış
        • Örnekler: ViceStable (VST)
      100
      3
      end of the mobster era, WearPee, Mirmanu,
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok
      Tepki yok