Vice Roleplay'in Imperial Dönemine hoş geldiniz. Yılların birikimiyle şekillenen ve 6+ yıldır kesintisiz bir şekilde SAMP platformunun kalesi olan Vice'ın hazırladığımız son sürümünü sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Yıllardır inşa ettiğimiz, sizlerin de bir parçası olduğunuz rol topluluğumuzla taşıdığımız bu harika kültüre katkılarınızdan dolayı sizlere de küçük bir teşekkür etmek istiyoruz.
Sizin Vice platformuna katkılarınız ve sunucumuzda yıllardır oluşturduğumuz döngüyü artık biraz daha yükselterek, doğrudan karakterlerinizin ve imkanlarınızın sınırlarını arttırdığımız, oyundaki tüm üretim - tüketim ekosisteminin sizin elinizden geçeceği, limitleri sizin belirleyeceğiniz bir döneme giriş sağlıyoruz. Artık nihai olarak çok oturaklı karakterlerimiz ve oyuncularımız olduğunu düşünerek, neredeyse her bir ismi Vice'ın temel taşı gibi görmekteyiz. Bu yüzden v4 dönemiyle birlikte oyundaki birçok önemli işleyişe, kontrollü şekilde sizi de dahil ediyoruz.
Uzun zamandır şekillenen hikayemiz v4'le beraber artık tamamen taraflara ayrılarak, Vice Evrenindeki şehirlerde baskın olan, ülke genelinde büyük söz sahibi iki ulusal şirketimiz sahneye indi. Geleneksel tarafa hitap eden R.O.M.E ve daha yenilikçi olan N.E.O.N güçleri arasında bu dönem doyasıya bir çekişme izleyeceğiz. Yalnızca birliklerimiz, departmanlarımız bazında değil, doğrudan karakter bazında iki şirketin kendine yakın isimleri yer alacak. Valachi Ailesi içerisinde dahi fikir ayrılıkları uzun yıllardır göze çarparken, Attardi - Valachi çekişmesini, Malibu Corporation içindeki önemli isimlerin birbirlerine karşı ayak oyunlarını, kolluk gücü içindeki gizli yapıların güç kazanmak adına hamlelerini, doğrudan sizlerin karakterlerinin ve birliklerinin oyunu değiştiren unsur olduğunu bu dönem görmeyi bekliyoruz.
Bu dönem Cpt. Vice gelmeyecek, CPT. Vice doğrudan siz olacaksınız. Sadece maden değil, 9 farklı mini-game, meslek/loot alanı bulunacak. Karakterinizi MMORPG bir oyunda farm yapan, skill geliştiren, topladıklarıyla Minecraft'da sıfırdan üretim yapan kişiler gibi görebileceksiniz. İsterseniz sadece crafta yönelip ticaret yaparak para kazanabilirsiniz, isterseniz ticaret yaparak doğrudan tüccarlıkla büyük kazançlara koşabilirsiniz. Çöp Atık Yönetimiyle artık yeraltı dünyası daha profesyonel ve pastasını daha keskin hatlarla çizerken, gelişmiş haraç sistemiyle birlik puanlarınızı kullanarak tüm şehrin işletmelerini haraca bağlayabileceksiniz. Şehrin piyasasını, yemek satışını, aşçılığını, restoranların yiyeceğini, üretilecek kimyasal maddeleri, kalite detaylarını, silah parçalarını, farklı kalibre şarjörleri, mekanınıza bilardo kurup oynamayı ve çok daha fazlasını bu dönemde görmeye hazır olun.
Neredeyse iki yıldan fazla bir süredir büyük güncelleme ve sürüm değişikliği yapılmayan Vice Roleplay'da dolu dolu bir döneme girmek ve 2026 bahar/yazını sizlere en iyi şekilde geçirmek istedik. 2018 yılında adım attığımız bu macerada 2026 yılında sizlerle yaşayan bir kültürün parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz!