Konu: Santino Gravano | Troll, sunucu kötüleme  (Okunma sayısı 225 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.01.2026 18:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Santino Gravano @RACON Yassine_Anouar @bloodsucker48

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.01.2026 | 17.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

11. Güvenli Bölgeler
- Malibu Club

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Alt karakterim ile şehirde geziyordum, 2 kişi tanışmıyor olmamıza rağmen yanıma geldi ve sebepsiz yere maymun dedi. "Siz kimsiniz?" dediğimde ise saldırıya uğradım. Ardından 7 dakika sonra Hugosey'i vergi kilidine düşmüş mekanının önünde gördüm, sisteme satacaksa alacağımı belirttim. Pm üzerinden değişik bir cümle kurdu. Ardından maskesini taktı ve İC rolümüz olmamasına rağmen sebepsiz yere silahı ile ateş açtı ve vuramadı. Bende Malibu tarafına gittim, yarama bakacaktım ve tekrardan gelip sıktı. "Maymun oç" OOC kin tuttuğunun kanıtıdır. Bu sunucuda iyi ve kötü bir zaman geçirdiniz, yediğiniz kapa sıçmanız hoş olmuyor. Arkadaşa bir kere daha şikayet açmıştık, "DM" kapsamında ceza aldı. Her canı sıkıldığında hadi Vice gireyim, birilerine salça olayım diyemez. 7/24 Oyunda olup, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Emeğimize yazık. (Bilerek sunucuyu trollüyor, kötülüyor. Ban talep ediyoruz.)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=180821.msg1424784#msg1424784 Sebepsiz yere DM atıp, ceza yediği kanıt. Sunucuda eskisi kadar aktif değiller, oyun zevkimizi çöp etmelerine izin verilmemeli. İstediğiniz bir şey olmadı, diye yediğiniz kapa sıçmakta hoş olmuyor. İyisiyle kötüsüyle burada zaman geçirdiniz, milleti trollemeyi bırakın.

#1 - 12.01.2026 18:26
Merhaba, şikayete çok birşey yazmıyacağım, sunucu kötüleme demiş arkadaş sence ben sunucuyu kötülemek istesem senin gibi ezik bir oyuncunun üzerinden mi kötülerim bunu düşünmeden sallamasyonlar yapıyor bu değişik arkadaş ??? O zaman çok sinirliydim, OOC bir olay yaşadıktan sonra oyuna göz atmaya girmiştim, motoruma bir arkadaş almıştım o arkadaş aniden inip sana 4 hit mi ne yumruk attı bende o sırada sana maymun dedim sen bana sövmelere devam ettin, bende en sonunda ooc sinirimle beraber takip ettim kalkıp sıktım küfür ettim. Jail yemeyi göze alıyorum haksızım evet, arkadaştan özür dileyecek miyim? Hayır tabikide başka savunmam olmuyacak çok kasmıyorum senin gibi.

#2 - 12.01.2026 18:33
Merhaba, şikayete çok birşey yazmıyacağım, sunucu kötüleme demiş arkadaş sence ben sunucuyu kötülemek istesem senin gibi ezik bir oyuncunun üzerinden mi kötülerim bunu düşünmeden sallamasyonlar yapıyor bu değişik arkadaş ??? O zaman çok sinirliydim, OOC bir olay yaşadıktan sonra oyuna göz atmaya girmiştim, motoruma bir arkadaş almıştım o arkadaş aniden inip sana 4 hit mi ne yumruk attı bende o sırada sana maymun dedim sen bana sövmelere devam ettin, bende en sonunda ooc sinirimle beraber takip ettim kalkıp sıktım küfür ettim. Jail yemeyi göze alıyorum haksızım evet, arkadaştan özür dileyecek miyim? Hayır tabikide başka savunmam olmuyacak çok kasmıyorum senin gibi.
Şikayet açılırken elimdeki tüm kanıtlar ve olayı net anlatarak açıyorum, arkadaşında sadece İC olayda savunma yapması gerekiyor. Gönderilen iletide savunma değil, OOC kin konuşuyor. OOC bir olaydan canın sıkkın, oyuna girme. Oyuna girdin bir dünya kural ihlali yaptın, madem OOC sorunun yok, özürünü dile. :D

Attığım 1. kanıtda hiç bir sebep yokken, ilk maymunu sen diyorsun. Chat saatleri açık, kontrol edilsin, Maymun dedikten sonra arkadaki arkadaşı hiç sormadan bana 4 hit atıyor. Buda Mixingi kanıtlayacak niteliktedir.
OOC sinirlisin arkadandaki adama neden sinirlenmedin? Tanımadığın birini yanına aldın, ben seçilmiş kişi miyim? Sabit durduğum yere gelip, maymun diyorsun.
« Son Düzenleme: 12.01.2026 18:35 Furkan3 »

#3 - 12.01.2026 19:29
Sanane karrrdeş kasma bu kadar kendini samp burası

#4 - 13.01.2026 01:10
BEN ANLAMADIM noldu bu karı gibi gelmissin hemen sikayet acmıssın ben santinoyu tanımıyorum bindik motora gezdik finalde bu denk geldi uyuz uyuz takıldı peşimize bende ayaktayken elim çarptı sopayla vurdum düşürmedim etmedim ne bu hemen gelip şikayet açma tripleri :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :minigun: :manifdog :manifdog :manifdog :manifdog :manifdog :manifdog :colt: :colt: :colt: :colt: :colt:

#5 - 13.01.2026 03:06
Şikayet incelendi, karakterler yasaklanacak. K&A