Olayı anlatacağım, münakaşadan uzak durmayı tercih ediyorum. Başlangıçta bir tartışma yaşıyoruz bu doğru, sergilediğin nonrp'den dolayı seni takip ediyorum. Aracıma verdiğin zararı karşılaman için konuşmak istiyorum, yanında kolluk kuvvetleri varken küfür ediyorsun ve uzaklaşmayı tercih ediyorsun. Ben de yaptığın rolden ötürü yanına birini gönderiyorum, kişi yanına MASKELİ ve 20/20 güçte geliyor. Bunları hiç sayıp "Özür dilemem, söyle ona" diyorsun. Makul tamamdır, olayı salıyorum. Bir gün sonra yanıma gelip beni tehdit ediyorsun, tehdit etmenden 10 dakika sonra karşılaşıyoruz yine küfürler ve tehditlerin havada uçuyor, bu sefer aynı kişinin yanına birini daha alıp seni darp etmesini istiyorum. İki kişinin rol için gerektirdiği motivasyonu ve çıkarları tam olarak yerinde, para alacaklar ve rol neredeyse iki gündür devam ediyor. Neyse bu olayların sonrasında karakterlerden birisi yanındayken onu polise ihbar ediyorsun ve benimde adımı geçiriyorsun bölgede olan polislere. Hem tehditvari rollerde bulunup hem polise şikayet etmen (?) seninde o kadar masum (?) bir sivil karakter yönetmediğini ortaya çıkarıyor ki bence böyle roller yapabilirsin, sonuçlarını düşünerek yaptığına eminim benden yana bir sorun yok. Bizi polise ihbar ediyorsun, bu süreçte hakkımızda olmayan bir olaydan ya da attığın itiraftan dolayı APB açılabilir. Bölgede olmadığım için beni gözden ırak bir yere çağırıyorlar ve durumu açıklıyorlar, ben de vereceğim paranın iki katını vereceğimi söyleyip karakterleri suça teşvik ediyorum. Bölgede kullanacakları tabancayı ve parayı temin ediyorum. Beni ihbar edip üstüne iki gün boyunca verdiğin rahatsızlıktan ötürü vuruluyorsun.
Açtığın ticketta çok farklı bir şey yazmışsın, olayları keşke tamamen anlatsaydın da ona göre bir yazı alsaymışsın. Sivil karakterler tamamen legal değildir, onlarda yol seçebilir. Buna en kolayından örnek vermem gerekirse, siyahi bir karakterin çeteye girmeden önce gidip uyuşturucu satması, işi gücü olmayıp dili bile zor konuşan bir göçmenin yapabileceği en iyi iş olan hırsızlığa adım atması gibi. Böyle şeyler karakter gelişimidir, benim karakterimin bir gelişimi var ve yaptıklarından ötürü seni dövemem, vuramam ya da tehdit edemem. Bu işi daha iyi yapabilecek birisini tanıyorsa karakterim ona danışır ki rolde Dazhawn_West ve Elias_Munoz karakterleri buna en yatkın olanları illegal geçmişleri bulunan karakterler. Senin yaptığın ihbarla sadece bir karakter değil, tüm karakterler riske girmiş oluyor ve bu olay tek yönlü olmaktan çıkıyor. Henüz daha rolde görmediğin Elias_Munoz dahil olayda bulunan tüm karakterler yaptığın delilsiz ihbardan risk altında oluyor.
İlk gün yaşanan olaydan sonra yanına sadece göz korkutmak için birisini yolluyorum: GösterGizle
Yanına gelen 20/20 ve Maskeli karaktere karşı hiçbir Fear sergilemeyip gerçekleştirdiğin rol: GösterGizle
10 dakika aralıklı tehdit ve sonrasında dönen tartışma yine tehdit içerikli: GösterGizle
Hem bu tarz rollerde bulunup, sonrasında polise sığındığının görüntüsü: GösterGizle
Yaptığın onca rolden sonra üstüne ihbarından sonra yapılan konuşma ve rolün senin vurulmana evrilişi: GösterGizle
Öncelikle Metagaming şüphemi doğruladığın için sağol, birincisi Editlenmiş/kırpılmış ssler kanıt niteliği taşımaz. Attığın sslerde hiçbir zaman dilimide mevcut değil olayın rolsel gelişiminden bahsediyorsun şikayet açıldıktan bir gün sonrasında arkadaşlarını toplayıp ekran görüntüsü alıp chat loguda editlemek kolay iş icde olan biteni böyle olmuş gibi yansıtma Girişimin bana inandırıcı ve mantıklı gelmedi. İkincisi polisle evimin önünde yaptığım konuşmayı onca uzakliktan rağmen duyar gibi yapman chat loguna düşüyor diye herşeyi icde duyuyor farkinda olabilirsiniz mi sanıyorsunuz arkadaşım? Chat logda konuşulan birşeyden bilgi sahibi olman için logunda beyaz renkte olması gerekiyor. Hadi geçtim /me komutu verilerek gözcü rolü bile yok. Bunların farkında olmayabilirsin, bu kurallardan anlayışla karşılarım. Fakat seni PM üzerinden uyardığıma rağmen yapmaya devam etmen ve dediklerimi azda olsa merak edip yetkililere söyleseydin bunların hiçbiri yaşanmayacak olurdu herşeyi kendin göze alarak giriştin. Sivil legal kısmına geliyorum dedigin şu "Sivil karakterler tamamen legal değildir, onlarda yol seçebilir"
Seçemezsin, sivil legal bir karaktersen ona göre yol yürüyüp ona göre davranışlarda bulunmalısın, komik olanda alt tarafı bir trafik kazasından karakterini sanki şehirde hüküm süren mafia babası gibi rollere sokup icde işi uzatıp beni kendine takıntı haline getiriyorsun adam taktırıyorsun peşimde, belliki kavga gürültü heyecan arıyorsun icde yaptığın mantıklı değil alta bırakacağım kural ihlalinin örneklendirilmesini dikkatlice okumanı öneririm.
5. Deathmatching: Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
NON RP sürüşten bahsediyorsun, Fear gercekleştirmedin diyorsun ne alaka diyeceğim? Herşeyi kendi tarafından kendi lehine görebilmeni anlıyorum.
Karakterime yönelik, sadece tehditkar konuşma mevcut, kesici delici hiçbir göz dağı yok okey? Aracın içerisinde camım kapalı ve güvendiyim kaça bilme ihtimalim ve şansım var değerlendiriyorum. Bu savunmamda attığın yanıtı değersiz kılıyor. Emotemde mevcut.
Sana ettiğim küfürlerde beni yine tehdit eden sensin, seni gözüme kestirip seninle münakaşaya girebilirim bunda en doğal bir şey yok, senin legal bir karakter olup işin içine başka insanları sokup ego kasman saçma ve kuralların dışında anlamıyor musun kaçıncıya söyleyeceğim. Sivilsin silah sağladım para sağladım diyorsun gerçekten roleplay mantığına uzaktan yakından alakam yok giriştigin rolü baştan aşağı tasvip etmiyordum, halen öyleyim mantıksız seninle olayı orada, dahil ettiğin üçüncü kişileri diskalifiye edip birebir meseleye getirip ilerletme çabasındaydım fakat anlamayıp ihlal gibi bana karşı göstermen şaşırttı.
Görüşlerime ve söylediklerime inanmaya bilirsin fakat gene ticket açarak herşeyi aşşagıda belirttim birde yetkilinin cevabından görün herşeyi.
İhbara şahit olduk kısmın, rolsel olarak gerçekleşebilir değil ve Metagaming şüphem doğrulanmış durumda.

Editlenmiş/kırpılmış ssler kanıt niteliği taşımaz.