Konu: Juan Shaabaz ve ekibi ihlal zincirir.  (Okunma sayısı 746 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.11.2025 14:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Juan Shaabaz @wandex  Arkell Dawson @aLtlnÇoCuK  Daronte Desharious @Cha4tne Tommy Eles @MarkeyRanger  Russell Hunter @Errah

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'te mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: FORCE CK + Ortak Nezaket + Spawn Kill + Mixing

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ayaklarım bağlı olmasına rağmen beni denize atıyorlar, ben özel eğitim almış eski bir askeri canlandırmıyorum. Arkadaşların bu yaptığı açık bir şekilde ihlaldir diğer yaptıkları ihlallerin detayları attığım kanıtlarda bulunmakta. İyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Burada sokakta brawl rolü dönmeden önce Tommy Eles isimli kişi yanlışlıkla /pm kullanıcakken /me kullanıyor bariz bir şekilde mixing yaptığı görülmekte. Ve ardından hemen Juan Shaabaz isimli arkadaş geliyor. Gerçekten güzel tesadüf.
Spoiler: GösterGizle

Burada ise Juan Shaabaz'ın sokağa geldiği ss. Burada 1 kere yaralandım buna dikkat edin çünkü ilerleyen zamanlarda sürekli beni yaralı durumuna düşürüyorlar.

Burada kaçmaya çalışıyorum, daha sonra Tommy Eles isimli arkadaş bana araçla çarparak durduruyor ve beni tekrar düşürüyorlar. Neden beni araçla ezdiğini sorduğumda ise "kes lan role uy" şeklinde bir söylemde bulunuyor.

Burada beni kaçırdıktan sonra tekrar sistemsel yaralı durumuna düşürüyorlar.

Daha sonra beni ayaklarım bağlı bir şekilde, denize attılar. Bu yaptıklarının ihlal olduğunu pm üzerinden belirttiğim halde. Ve beni denize atarken tekrar sistemsel bir şekilde yaralı durumuna düşürüyorlar.

Ve burası en komik kısım, Juan Shaabaz isimli arkadaş yaptıklarının ihlal olduğunu anlayıp ayaklarını çözün diyor, ama artık çok geç beni suya atıyorlar.  :D

Ek açıklamalar(varsa): Bu kişilerin en ağır kapsamda cezalandırılmasını istiyorum. Tüm herkese iyi forumlar dilerim.

#1 - 30.11.2025 14:50
Engelli bir vatandaş değilsen ayaklarını suyun içinde çözebileceğini sende biliyorsun zaten, sana kaç defa söyledim ellerini bağlamadık diye, ha hem ellerini hem ayaklarını bağlamış olsak sana tamam derdim fakat burada sadece ayakların bağlı, gereksiz bir şikayet olduğunu düşünüyorum, Tommy isimli arkadaş beni sadece hooda çağırdı, ona İC olarak verdiğim bir rolun devamı olacağını zannettiğim için hooda geri geldim, yapılan rolun kanıtını tanıtımımızda son sayfada görebilirsin, arkadaşa hiç bir şekilde vurmadım. Bana kaç defa pmden ihlale gireceğini söyledin fakat ben buna aldırış etmedim, en sonda ise hata yapmadığımızı bilerek seni çözecektim, diğer birlikteki arkadaş önce davrandı. :)

#2 - 30.11.2025 14:55
Ayakların bağlı şekilde suya atılmak, karakterin kaçma ve kendini kurtarma şansı olmadığı için kaçınılmaz ölüm rolüdür ve bu durum FORCE CK kapsamına girer. Ellerimin bağlı olmaması, ayaklarımın bağlı şekilde suya itilmemi meşru kılmaz. Ayrıca arkadaşın üslubundan dolayıda cezalandırılmasını istiyorum. Oyun için şu durumlara düşmeyin. Ayrıca mix yaptığınız bariz ortada savunmanız bu kadarsa sonuçlanabilir.

#3 - 30.11.2025 14:56
Benim bu rolde yaptığım herhangi bir kural ihlali bulunmamaktadır, benim yaptığım bir ihlal varsa kanıtlayabilirsin. Ayrıca benim yaptığım bir ihlal bulunmamasına rağmen beni şikayete eklemendeki amaç nedir bunuda anlamış değilim herneyse. Ekstra olarak şunu söyleyeyim, ben seni orada ilk sistemsel yaralı duruma düşürdüğümde adamın sırtına diziyle baskı uygular gibisinden bir emote atıyorum, sistmesel yaralı durumda olmana ve yerde olmana rağmen Russel'e darbe atar kaçmaya çalışır diye emote atıp /dene atarak kaçıyorsun. Seni daha önceden yaralı duruma sokmasaydım bu rolü yapabilirdin buna birşey diyemem ama seni hem yaralamışım hem sırtına dizimle bastırıyorum ve bu emote'u atıp depara kalkıyorsun. https://hizliresim.com/pzbahul  Benim yapacağım savunma bu kadardır, iyi günler.

#4 - 30.11.2025 15:00
Benim bu rolde yaptığım herhangi bir kural ihlali bulunmamaktadır, benim yaptığım bir ihlal varsa kanıtlayabilirsin. Ayrıca benim yaptığım bir ihlal bulunmamasına rağmen beni şikayete eklemendeki amaç nedir bunuda anlamış değilim herneyse. Ekstra olarak şunu söyleyeyim, ben seni orada ilk sistemsel yaralı duruma düşürdüğümde adamın sırtına diziyle baskı uygular gibisinden bir emote atıyorum, sistmesel yaralı durumda olmana ve yerde olmana rağmen Russel'e darbe atar kaçmaya çalışır diye emote atıp /dene atarak kaçıyorsun. Seni daha önceden yaralı duruma sokmasaydım bu rolü yapabilirdin buna birşey diyemem ama seni hem yaralamışım hem sırtına dizimle bastırıyorum ve bu emote'u atıp depara kalkıyorsun. https://hizliresim.com/pzbahul  Benim yapacağım savunma bu kadardır, iyi günler.
Benim yaralı durumdayken kaçma rolü yapmam tamamen kurallar dâhilindedir. Sırtıma bastırdığını söylediğin emote, karakterimin %100 kaçamayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden ben de kendi tarafımdan bir karşı rol emote’u atıp /dene kullandım. Deneme atmak zaten rolün sonucunu sistem belirlesin diye vardır; yani kaçmam IC olarak mümkündür ve bunun kararı zara aittir.

#5 - 30.11.2025 15:00
Ayakların bağlı şekilde suya atılmak, karakterin kaçma ve kendini kurtarma şansı olmadığı için kaçınılmaz ölüm rolüdür ve bu durum FORCE CK kapsamına girer. Ellerimin bağlı olmaması, ayaklarımın bağlı şekilde suya itilmemi meşru kılmaz. Ayrıca arkadaşın üslubundan dolayıda cezalandırılmasını istiyorum. Oyun için şu durumlara düşmeyin. Ayrıca mix yaptığınız bariz ortada savunmanız bu kadarsa sonuçlanabilir.

Ayaklarına bir ağırlık koyup zincirle bağlasaydık haklı olabilirdik fakat seni bağladığımız eşya bir ip, bunu suyun içinde çözebilir, yırtabilirsin. Zaten suyun içinde hiç bir şey yapmasan bile su seni yüzeye çıkaracak :D Şikayet açmak için şikayet açmayın, üslubumda bir sıkıntı yok, engelli rolu yapmadığına göre üstüne alınmanada gerek yok.

#6 - 30.11.2025 15:02
Benim yaralı durumdayken kaçma rolü yapmam tamamen kurallar dâhilindedir. Sırtıma bastırdığını söylediğin emote, karakterimin %100 kaçamayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden ben de kendi tarafımdan bir karşı rol emote’u atıp /dene kullandım. Deneme atmak zaten rolün sonucunu sistem belirlesin diye vardır; yani kaçmam IC olarak mümkündür ve bunun kararı zara aittir.

Madem dene attın, bunun fearı nerede kaldı? Zenci çetesinin mahallesindesin, etrafında nerdeyse 6-7 kişi var. Dayak yiyip kaçıyorsun, Fear RP İhlalinden işlem görmesini talep ediyorum.

#7 - 30.11.2025 15:06

Ayaklarına bir ağırlık koyup zincirle bağlasaydık haklı olabilirdik fakat seni bağladığımız eşya bir ip, bunu suyun içinde çözebilir, yırtabilirsin. Zaten suyun içinde hiç bir şey yapmasan bile su seni yüzeye çıkaracak :D Şikayet açmak için şikayet açmayın, üslubumda bir sıkıntı yok, engelli rolu yapmadığına göre üstüne alınmanada gerek yok.
“İpi suda çözersin, su seni zaten yukarı çıkarır” şeklindeki söylemler tamamen Powergaming örneğidir. Suya düşen, ayağı bağlı bir karakterin hayatta kalmasının garantisini OOC olarak veremezsiniz. Gerçeğe en yakın senaryo esas alınır ve bu durumda ayakların bağlı şekilde suya atılmak kaçınılmaz ölüm riski taşır.

#8 - 30.11.2025 15:07

Madem dene attın, bunun fearı nerede kaldı? Zenci çetesinin mahallesindesin, etrafında nerdeyse 6-7 kişi var. Dayak yiyip kaçıyorsun, Fear RP İhlalinden işlem görmesini talep ediyorum.
Karakterimin hayatta kalmak için yaptığı bir refleks rolüdür. Bir kişi yaralı da olsa, çevresi kalabalık da olsa, ölüm veya ağır zarar tehdidi altındaysa kaçmaya çalışması Fear RP’ye aykırı değil, tam tersine Fear RP’nin gereğidir. Daha fazla savunma yoksa sonuçlanabilir, şikayeti daha fazla kirletmenin lüzumu yok.
« Son Düzenleme: 30.11.2025 15:09 enoxyfrix »

#9 - 30.11.2025 15:08

“İpi suda çözersin, su seni zaten yukarı çıkarır” şeklindeki söylemler tamamen Powergaming örneğidir. Suya düşen, ayağı bağlı bir karakterin hayatta kalmasının garantisini OOC olarak veremezsiniz. Gerçeğe en yakın senaryo esas alınır ve bu durumda ayakların bağlı şekilde suya atılmak kaçınılmaz ölüm riski taşır.

Kendi bildiğinden git sen, ayaklarını bağlama rolunu ben yaptım, bunu sende biliyorsun fakat seni denize atan kişiyle tartş orasını.