Konu: Anthony Corozzo & Pascal Benjoram & Edward Giaccone - İhlaller Zinciri  (Okunma sayısı 486 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.11.2025 21:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Anthony Corozzo & Pascal Benjoram & Edward Giaccone - @_FletcheR_ & @khamzeda & @TitaN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.11.2025 - 18:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
4. Metagaming
Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
3. Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.
2. Ortak Nezaket
Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakter isimlerine göre ayrı ayrı gözlemlediğim tüm ihlalleri yazıp kanıtlarıda ona göre sunacağım.

Anthony Corozzo: Devam eden bir rolde PM üzerinden yazıp duruyor ek olarak buga düştüğüm esnada bile oradaymışım gibi rol yapması gerekirken OOC bir şekilde konuşarak "videolu kanıtım var sorun yok" tarzında bir mesaj yazıyor. Onun haricinde kendisi, dün beni hood bölgelerinde gördüklerini iddia ediyor devamında ise verdiğim yanıttan dolayı ne diyeceğini bilemeyip beni yaralı duruma düşürülmüş olmama rağmen tekrar yaralıya düşürüyor.

Edward Giaccone: Kendisiyle hiç bir şekilde IC olarak karşı karşıya gelmememize rağmen sadece almanca bir isme sahip olduğumu görererek tarafıma ateş açıyor ve düşürüyor. Castucci ve Alman'lar arasındaki savaşa dahil olmadım, sadece bir kaç defa hoodlarından uzak bir yere giderek çatıda helikopter kaldırıp kaldırmadıklarına baktım ve bunu yaparken kiralık bir motor, maske ve kask kullandım. Kanıtları aşağıya bırakıyor olacağım.

Pascal Benjoram: Kendisi muhtemelen Castucci ile alakası olmamasına rağmen sağda solda keşif yapıp Castucci'ye sesli bir şekilde bilgi sağlasın diye birliğe sonradan dahil edilmiş. Aşağıda paylaşmış olduğum videoda ne hikmetse ortalıkta olmayan Anthony Corozzo ve Edward karakterleri, Pascal'ın beni görmesiyle bir anda ortaya çıkıyorlar, Pascal'da da ilahı bir güç olsa gerek, beni direkt olarak Anthony ve Edward'ın bulunduğu yere, yanlarına doğru çekiyor. Ek olarak fiziksel gücü yetmemesine rağmen beni motor üstünden kucaklayıp, kucaklarken arabanın kapısı açıp arabaya bindiriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Anthony Corozzo:
Spoiler: GösterGizle
https://www.upload.ee/image/18830378/corozzo.png "videolu kanıtım var sorun yok" yazıyor.
https://www.upload.ee/image/18830383/corozzo2.png "Rol esnasında Ortak Nezaket kuralanın dördüncü paragrafında yer alan kısmı ihlal edip rolü PM üzerinden bölüyor."
https://www.upload.ee/image/18830385/corozzo3.png "PM atarak rolün gidişatını etkileyecek bir şekilde müdahale etmeye çalışıyor."

Edward Giaccone:

Pascal Benjoram:
https://streamable.com/h2kufi "Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim durum tam olarak burada gözüküyor, aynı videoyu iki karakteri de şikayet edebilmek için kullanmamda bir sorun yok zaten."
https://www.upload.ee/image/18830473/pg.png "Powergaming"

Castucci'nin hood bölgesinden, sadece çatılarını görebileceğim bir konumda maskeli, kasklı ve kiralık bir motorla bulunduğuma dair kanıtlar:
https://www.upload.ee/image/18830475/Ekran_goruntusu_2025-11-23_210507.png
https://www.upload.ee/image/18830476/Ekran_goruntusu_2025-11-23_210550.png

Hiç bir şekilde ne benim onları, ne de onların beni göremeyeceği bir yerde maskesiz durduğum bir yer var, onunda SS'i aşağıda.
https://www.upload.ee/image/18830479/Ekran_goruntusu_2025-11-23_210755.png

Anthony Corozzo karakteri bölgesinde görüldüğümü, bu yüzden beni vurduklarını ibraz eden bir şey yazıyor fakat bu külliyen yalan kanıtları varsa sunabilirler.
https://www.upload.ee/image/18830481/Ekran_goruntusu_2025-11-23_211552.png

Ek açıklamalar(varsa): Şikayetimin, tarafların oyun süresi, bilgisi ve onaylı bir birlikte olmaları göz önünde bulundurularak sonuçlandırılmasını talep ediyor, iyi forumlar diliyorum.

#1 - 25.11.2025 00:11
24 saat geçmiş fakat savunma gelmemiş, sonuçlanabilir.

#2 - 25.11.2025 01:38
@_FletcheR_ @khamzeda @TitaN 24 saat içinde savunmanızı iletin.

#3 - 25.11.2025 19:25
@_FletcheR_ 'ın susturması olduğundan kaynaklı onun yerine savunmasını ben atacağım.

Öncelikle selamlar, bana göre ortada savunma yapılacak nitelikte bir şikayet yok fakat yapacağım. Stonewell & Castucci ortaklığında gerçekleşen dövüş gecesini sabote ettiniz ve açıkça düşmanlığınızı ilan ettiniz. Bunun ardından size bir bedel teklif edildi, karşılamadınız. Biz ise rolün akışına uygun olarak sahaya indik ve günlerdir savaşıyoruz. Kesin bir şekilde de yendik, sıra şikayet savaşlarına mı geldi? Her neyse, karakterinizi defalarca kez gördük, yeni bir karakter değilsiniz. Almanlar ile de dün tanışmıyoruz, uzun süredir tanışıklığımız var. Sürekli hoodunuza girip çıkan karakterleriz. Aktif savaş içerisindesin, bizi takip ettin ve vuruldun. Eğer vurulmayı ve bu tarz rolleri hazmedemiyorsanız, legal bir karaktere geçin lütfen. Savaşta olduğumuz oluşumdansın, daha önce de görüldün. Savaş anında da vuruldun ve kaçırıldın. Keşke her şeyi OOC olarak tartışmak yerine oyun içinde bu durumlara bir çözüm arasanız, daha iyi olurdu sanki. Şu İC kanaldan konuşma olayına gelmem gerekirse eğer vuruldunuz ve kayboldunuz. Geri gelmeyi reddederek PM kanalınızı kapattınız, SUPPORT olmanız ile pek bağdaşmayan hareketler. Bunun akabinde rapor attım ve sizi bir şekilde oraya çektirdim. Adminin, yöneticinin müdahale ettiği ortamda rol duraksar. Neden? Çünkü admin & yetkili kişi orada OOC olarak vardır ve sorunu çözmek için gelmiştir. Onunla olan konuşmamı bile şikayete ekleyecek kadar açık aramamalısın, savunmam bu kadar. Ortada bir ihlalin olduğunu düşünmüyorum.

Edward'ın emote kısmına gelecek olursak eğer zaten silahı elinde bir şekilde bekliyordu arabada, silahı çekmiş bir şekildeydi sürekli bu sebepten doğrudan sıkacağı zaman silahı elinde olduğu için ateş etmiş.

Pascal Benjoram bizim birliğin bir üyesi, mantıken alakasıda var. O bölgede hood etrafında turluyorduk zaten, videoda görüldüğü gibi biz senin yanına gelmemişiz sen bize doğru gelmişsin. PG kısmına gelecek olursak ilk başta emote atıyor, sonra sen belirtince üç kişi arabaya bindiriyoruz seni.

« Son Düzenleme: 25.11.2025 19:44 Artyom »

#4 - 25.11.2025 20:37
@_FletcheR_ 'ın susturması olduğundan kaynaklı onun yerine savunmasını ben atacağım.

Öncelikle selamlar, bana göre ortada savunma yapılacak nitelikte bir şikayet yok fakat yapacağım. Stonewell & Castucci ortaklığında gerçekleşen dövüş gecesini sabote ettiniz ve açıkça düşmanlığınızı ilan ettiniz. Bunun ardından size bir bedel teklif edildi, karşılamadınız. Biz ise rolün akışına uygun olarak sahaya indik ve günlerdir savaşıyoruz. Kesin bir şekilde de yendik, sıra şikayet savaşlarına mı geldi? Her neyse, karakterinizi defalarca kez gördük, yeni bir karakter değilsiniz. Almanlar ile de dün tanışmıyoruz, uzun süredir tanışıklığımız var. Sürekli hoodunuza girip çıkan karakterleriz. Aktif savaş içerisindesin, bizi takip ettin ve vuruldun. Eğer vurulmayı ve bu tarz rolleri hazmedemiyorsanız, legal bir karaktere geçin lütfen. Savaşta olduğumuz oluşumdansın, daha önce de görüldün. Savaş anında da vuruldun ve kaçırıldın. Keşke her şeyi OOC olarak tartışmak yerine oyun içinde bu durumlara bir çözüm arasanız, daha iyi olurdu sanki. Şu İC kanaldan konuşma olayına gelmem gerekirse eğer vuruldunuz ve kayboldunuz. Geri gelmeyi reddederek PM kanalınızı kapattınız, SUPPORT olmanız ile pek bağdaşmayan hareketler. Bunun akabinde rapor attım ve sizi bir şekilde oraya çektirdim. Adminin, yöneticinin müdahale ettiği ortamda rol duraksar. Neden? Çünkü admin & yetkili kişi orada OOC olarak vardır ve sorunu çözmek için gelmiştir. Onunla olan konuşmamı bile şikayete ekleyecek kadar açık aramamalısın, savunmam bu kadar. Ortada bir ihlalin olduğunu düşünmüyorum.

Edward'ın emote kısmına gelecek olursak eğer zaten silahı elinde bir şekilde bekliyordu arabada, silahı çekmiş bir şekildeydi sürekli bu sebepten doğrudan sıkacağı zaman silahı elinde olduğu için ateş etmiş.

Pascal Benjoram bizim birliğin bir üyesi, mantıken alakasıda var. O bölgede hood etrafında turluyorduk zaten, videoda görüldüğü gibi biz senin yanına gelmemişiz sen bize doğru gelmişsin. PG kısmına gelecek olursak ilk başta emote atıyor, sonra sen belirtince üç kişi arabaya bindiriyoruz seni.

https://www.upload.ee/image/18830385/corozzo3.png - Emote verdiğim veya yazı yazdığım esnada bu şekilde PM atamazsın. Burada yaptığın şey "Ortak Nezaket kuralanın dördüncü paragrafında" yer alan kısım ve sen bunu ihlal ettin.

"Stonewell & Castucci ortaklığında gerçekleşen dövüş gecesini sabote ettiniz" kısmına gelecek olursak, o rolün başında oradaydım biraz gözlem yapıp gittim devamında yaşanan olaylarla karakterimin herhangi bir bağı yoktu.

"karakterinizi defalarca kez gördük." Hiç bir savaşta bulunmadım, karakterimi görmüş olmanız bir şey ifade etmiyor.

"Eğer vurulmayı ve bu tarz rolleri hazmedemiyorsanız, legal bir karaktere geçin lütfen" - İllegal rol yapmak sadece çatışmalara dahil olmak değildir, bu algıdan çıkmanı öneriyorum. Ben maskeli ve kasklı bir şekilde kiralık motorsikletle hood bölgenizin etrafında dolaştım, bilgi toplayıp bu bilgileri oluşumumuzun yüksek rütbelilerine bildirdim, yaptığım rol buydu.

"Şu İC kanaldan konuşma olayına gelmem gerekirse eğer vuruldunuz ve kayboldunuz. Geri gelmeyi reddederek PM kanalınızı kapattınız, SUPPORT olmanız ile pek bağdaşmayan hareketler" - Geri gelmeyi reddetmedim, buga düştüğüm için rapor attım ve bekledim. "Geri gelmeyi reddederek" ne demek dostum? Support olmam ile ne alakası var bunun? Algı yaratma, şikayeti inceleyecek olan yetkilinin kafasını karıştırma.
https://www.upload.ee/image/18836780/Ekran_goruntusu_2025-11-25_202524.png
https://www.upload.ee/image/18836783/Ekran_goruntusu_2025-11-25_202355.png

"Bunun akabinde rapor attım ve sizi bir şekilde oraya çektirdim." - Yukarıdaki SS'lere bakacak olursak bunu yapan benim, yine algı yaratmışsın.. yakışmıyor.

"Edward'ın emote kısmına gelecek olursak eğer zaten silahı elinde bir şekilde bekliyordu arabada" - Çoğu şikayette bu talep edilebilecek bir şey, emote attığına dair kanıtı varsa yapsın savunmasını.

"Pascal Benjoram bizim birliğin bir üyesi, mantıken alakasıda var. O bölgede hood etrafında turluyorduk zaten, videoda görüldüğü gibi biz senin yanına gelmemişiz sen bize doğru gelmişsin." - Size doğru gelmedim, Pascal karakterini takip ettim ayrıca o esnada maskeliydim, benim Alman'lardan olduğumu bilemez. Fark ettiysen videoda Alman birliğinin kapısına gitmişim ve kontrol etmişim. Belki düşmanlarıyım? Belki oradalar mı diye kontrol ediyorum? Bunu bilemezsin, aynı şekilde Pascal karakteride benim Alman birliğinden olduğumu bilemez çünkü maskeli, kasklı ve kiralık bir motorlayım. Kendisi beni görür görmez takip edeceğimi varsayarak nasıl oluyorsa sizin yanınıza çekiyor, sizin orada olduğunuzu nereden biliyor? Şıp diye buldu nedense.

"PG kısmına gelecek olursak ilk başta emote atıyor, sonra sen belirtince üç kişi arabaya bindiriyoruz seni." - Ne fark eder? Ben belirtmesem bile sonuçta tek başına kendisinden daha kilolu, kaslı birisini tek başına kaldırıp, kaldırırken ise aynı anda arabanın kapısını açıyor, bunu yapamaz.

https://www.upload.ee/image/18830481/Ekran_goruntusu_2025-11-23_211552.png - Burada beni hood bölgesinde gördüğünü iddia ediyorsun, bununla ilgili bir kanıtın var mı? Bence yoktur, görmüş olabilirsiniz fakat camhunt veya ALT-V tarzı bir üçüncü parti yazılım ile gördüğünüzden eminim, varsa gördüğünüze dair kanıtınız sunabilirsiniz.

#5 - 25.11.2025 23:15
Alıntı
https://www.upload.ee/image/18830385/corozzo3.png - Emote verdiğim veya yazı yazdığım esnada bu şekilde PM atamazsın. Burada yaptığın şey "Ortak Nezaket kuralanın dördüncü paragrafında" yer alan kısım ve sen bunu ihlal ettin.

"Stonewell & Castucci ortaklığında gerçekleşen dövüş gecesini sabote ettiniz" kısmına gelecek olursak, o rolün başında oradaydım biraz gözlem yapıp gittim devamında yaşanan olaylarla karakterimin herhangi bir bağı yoktu.

"karakterinizi defalarca kez gördük." Hiç bir savaşta bulunmadım, karakterimi görmüş olmanız bir şey ifade etmiyor.

Öncelikle elimde esirsin ve rol bölgesinden bir anda kayboluyorsun, bu durumda açık arar gibi şikayet açmaktansa önce sana ulaşmam gerekmez mi? Seni rahatsız eden, rencide eden bir mesajım yok. Dövüş gecesine katıldığını itiraf ediyorsun, bilinen ve daha önce Kraouker oluşumu ile birlikte gözüken bir karaktersin. Savaşta bulunman ya da bulunmaman hiçbir şeyi değiştirmiyor, Alman suç örgütünden olduğun biliniyor. Seni geç o karakterlerin eşleriyle bile denk gelsem İC olarak yapmam gerekeni yapardım. Başınıza gelen rolleri gereksiz bir şekilde OOC olarak sorgulamaktansa bazen kabullenmeniz gerekiyor.

Alıntı
"Şu İC kanaldan konuşma olayına gelmem gerekirse eğer vuruldunuz ve kayboldunuz. Geri gelmeyi reddederek PM kanalınızı kapattınız, SUPPORT olmanız ile pek bağdaşmayan hareketler" - Geri gelmeyi reddetmedim, buga düştüğüm için rapor attım ve bekledim. "Geri gelmeyi reddederek" ne demek dostum? Support olmam ile ne alakası var bunun? Algı yaratma, şikayeti inceleyecek olan yetkilinin kafasını karıştırma.
https://www.upload.ee/image/18836780/Ekran_goruntusu_2025-11-25_202524.png
https://www.upload.ee/image/18836783/Ekran_goruntusu_2025-11-25_202355.png

"Bunun akabinde rapor attım ve sizi bir şekilde oraya çektirdim." - Yukarıdaki SS'lere bakacak olursak bunu yapan benim, yine algı yaratmışsın.. yakışmıyor.
Geri gelmeyi reddettin ya da etmedin, bana geleceğim dostum ufak bir hata oldu diyebilirsin. Bana yazma diyerek özel mesajını kapatırsan, burada rolden kaçtığını düşünmem doğal değil mi? Rapor attım ve seni oraya çektirdim, benim açımdan gözüken durum bu. Algı yaratmak gibi bir çabam yok, şu iğneleyici ithamlarını bir kenara bırak olur mu? Aslında gerçekten savunma yapılacak bir şey yok fakat kurallar hepimiz için. Üstüme düşeni yaptım, gerisi yönetimin kararıdır.

#6 - 25.11.2025 23:21
Sonuçlanabilir.

#7 - 26.11.2025 19:50
Öncelikle hiç gözükmemiş, tanınmamış gibi yapman pek hoş değil. Florian karakteri ve arkadaşı Richard Siegward karakterini daha önce bizzat dövdük hatta bu olaylar Castucci ile Kraouker oluşumunun arasını epey bir bozdu. Belki de savaşın çıkmasını tetikleyen unsurlardan birisi sizin bu gecenizin baltalanmış olmasaydı. Diğer bir konuya gelirsek eğer PM kanalından sizi rahatsız eden yok, aktif bir savaş ortamındayız. Hem düşman oluşumumdan hem de PD tarafından her an bir atak yiyebilirim ve rolü kasıtlı şekilde OOC yollardan engelliyorsun. Eğer bu kadar kurallara düşkün bir bireysen /do kanalı senin konuşabileceğin bir kanal değil. Karaterinin durumunu belirtebileceğin bir kanal. Oradan "blabla karakterinin beni kaldırması imkansız" tarzı şeyler söyleyemez ve rolü aksatamazsın. Sana yapılan rolü karşılarsın ve eğer saçma geliyorsa bunun şikayetini rol bittiği zaman yaparsın. Öncelikle supportsun ve daha sonrasında bir FM üyesisin bana göre olayları bu kadar çarpıtman çok saçma. Son kararı yetkili merci verecektir, iyi forumlar dilerim.

#8 - 26.11.2025 19:59
Öncelikle hiç gözükmemiş, tanınmamış gibi yapman pek hoş değil. Florian karakteri ve arkadaşı Richard Siegward karakterini daha önce bizzat dövdük hatta bu olaylar Castucci ile Kraouker oluşumunun arasını epey bir bozdu. Belki de savaşın çıkmasını tetikleyen unsurlardan birisi sizin bu gecenizin baltalanmış olmasaydı. Diğer bir konuya gelirsek eğer PM kanalından sizi rahatsız eden yok, aktif bir savaş ortamındayız. Hem düşman oluşumumdan hem de PD tarafından her an bir atak yiyebilirim ve rolü kasıtlı şekilde OOC yollardan engelliyorsun. Eğer bu kadar kurallara düşkün bir bireysen /do kanalı senin konuşabileceğin bir kanal değil. Karaterinin durumunu belirtebileceğin bir kanal. Oradan "blabla karakterinin beni kaldırması imkansız" tarzı şeyler söyleyemez ve rolü aksatamazsın. Sana yapılan rolü karşılarsın ve eğer saçma geliyorsa bunun şikayetini rol bittiği zaman yaparsın. Öncelikle supportsun ve daha sonrasında bir FM üyesisin bana göre olayları bu kadar çarpıtman çok saçma. Son kararı yetkili merci verecektir, iyi forumlar dilerim.

/do kanalından karakterimin fiziksel özelliklerinden ötürü sıfıra sıfır olan birisinin beni kaldıramayacağını belirtmemden normal hiç bir şey yok.

Ek olarak karakterim Samuel karakterini dövdüğünde üstüme on kişi birden saldırdınız ve düşürdünüz, bundan yana bir sorun yok. Asıl sorun senin, benim karakterimin üstünde farklı kıyafetler, maske ve kask varken ayrıca kiralık motor kullanırken nasıl oluyorda "bu Florian hadi vuralım" gibi bir şeye kalkışıyorsunuz? Ben aynı şeyleri açıklamaktan gerçekten sıkıldım.

#9 - 26.11.2025 20:12
Öncelikle hiç gözükmemiş, tanınmamış gibi yapman pek hoş değil. Florian karakteri ve arkadaşı Richard Siegward karakterini daha önce bizzat dövdük hatta bu olaylar Castucci ile Kraouker oluşumunun arasını epey bir bozdu. Belki de savaşın çıkmasını tetikleyen unsurlardan birisi sizin bu gecenizin baltalanmış olmasaydı. Diğer bir konuya gelirsek eğer PM kanalından sizi rahatsız eden yok, aktif bir savaş ortamındayız. Hem düşman oluşumumdan hem de PD tarafından her an bir atak yiyebilirim ve rolü kasıtlı şekilde OOC yollardan engelliyorsun. Eğer bu kadar kurallara düşkün bir bireysen /do kanalı senin konuşabileceğin bir kanal değil. Karakterinin durumunu belirtebileceğin bir kanal. Oradan "blabla karakterinin beni kaldırması imkansız" tarzı şeyler söyleyemez ve rolü aksatamazsın. Sana yapılan rolü karşılarsın ve eğer saçma geliyorsa bunun şikayetini rol bittiği zaman yaparsın. Öncelikle supportsun ve daha sonrasında bir FM üyesisin bana göre olayları bu kadar çarpıtman çok saçma. Son kararı yetkili merci verecektir, iyi forumlar dilerim.

/do kanalından karakterimin fiziksel özelliklerinden ötürü sıfıra sıfır olan birisinin beni kaldıramayacağını belirtmemden normal hiç bir şey yok.

Ek olarak karakterim Samuel karakterini dövdüğünde üstüme on kişi birden saldırdınız ve düşürdünüz, bundan yana bir sorun yok. Asıl sorun senin, benim karakterimin üstünde farklı kıyafetler, maske ve kask varken ayrıca kiralık motor kullanırken nasıl oluyorda "bu Florian hadi vuralım" gibi bir şeye kalkışıyorsunuz? Ben aynı şeyleri açıklamaktan gerçekten sıkıldım.
Ben bu arkadaştan şikayetçiyim, maskesinin olduğu konusunda yalan konuşuyor. Seni vurduğumuzda kaskın vardı fakat sistemsel masken yoktu yani seni vurmamızda bir sakınca yok. Adminleri yanıltmaya çalışma, çok komik gözüküyorsun. Şikayet sonuçlanabilir.

Arkadaşın maskesiz ve hood bölgesinin dışında vurulduğuna dair ekran görüntüsü.