Konu: 14.10.2025 -- Deathmathching  (Okunma sayısı 205 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.10.2025 21:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_330 -- Timur_Sarkisyan @BatuhanC the Emperor -- Serj_Aslanyan  @the hasaninho --  Lion Hovanessian @batutrxubled

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtta mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bu gün yaşanan bir kaza rolünden kaçması sonucu peşini bıraktığım adam ile bir barda karşılaşıyoruz, ve yanında arkadaşları var. Arkadaş ile bir süre konuşup sözlü olarak olayı değerlendiriyoruz, bir anda Lion_Honavessian karakteri alakasız bir şekilde "Bizzat çalacağım o motorunu ve parçalayacağım" şeklinde agresif sergiliyor ve ardınan "911" hattını arayarak kişilerin etrafımı sardığını ve ekip gerektiğini bildiriyorum ve kişiye "Bir s*kim yapamazsınız, motoruma ve bana" diyip, motoruma ilerlediğim esnada Pakrad Kasparov kişisi silahını bir anda çekip bana sıkmaya başlıyor, ardından olay yerinden ayrıldıktan sonra tekrar gelip beni alakasız bir şekilde kaçırma rolüne (Polis iki kez arandı ve yolda gelen bir polis olduğunu önemsemeden kişiler olay yerine gelip kaçırmaya çalıştı) sürükleyip CK etmeye çalışıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/ecwen9b https://hizliresim.com/dtwdtk7 https://hizliresim.com/5eron7o https://hizliresim.com/qokn8w6 https://hizliresim.com/69alhhj https://hizliresim.com/q4mtp4h https://hizliresim.com/m0b2ray https://hizliresim.com/1zpfr3o

Ek açıklamalar(varsa): Karşı tarafında rolden zevk almasını önemsemeyip bana böyle davranmaları üzücü, caydırıcı bir ceza verilmeli diye düşünüyorum. Rol Delete talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 14.10.2025 23:36 argentby »

#1 - 14.10.2025 22:43
Ben ortada herhangi bir ihlal yaptığımızı göremiyorum. Şikayeti inceleyecek yetkili arkadaş hangi konuda savunma yapacağımı belirtirse bir savunma bırakacağım.

Karakterin ölümsüz gibi sunucuda beş yıllık geçmişi olan, zamanında onaylı birlik, hood onaylı birlik yöneticisi olan karaktere gelip raconvari konuşup bana açıklama yapacaksınız derse bu şekilde vurulur. Bizim karakterlerimiz olayı sana para vererek kapatmaya çalışırken senin yönettiğin karakter korkusuz gibi dört kişinin arasına dalıp karşısındaki karakterleri tanımadan açıklama yapacaksınız, bir daha olmasın tarzında konuşursa bu rollerin olması gayet doğaldır.

#2 - 14.10.2025 22:56
Ben ortada herhangi bir ihlal yaptığımızı göremiyorum. Şikayeti inceleyecek yetkili arkadaş hangi konuda savunma yapacağımı belirtirse bir savunma bırakacağım.

Karakterin ölümsüz gibi sunucuda beş yıllık geçmişi olan, zamanında onaylı birlik, hood onaylı birlik yöneticisi olan karaktere gelip raconvari konuşup bana açıklama yapacaksınız derse bu şekilde vurulur. Bizim karakterlerimiz olayı sana para vererek kapatmaya çalışırken senin yönettiğin karakter korkusuz gibi dört kişinin arasına dalıp karşısındaki karakterleri tanımadan açıklama yapacaksınız, bir daha olmasın tarzında konuşursa bu rollerin olması gayet doğaldır.

Karakterinin üstünde herhangi bir "Beş yıllık geçmişi var" "Zamanında onaylı birlik yönetmiş" yazdığını göremedim, ilk agresifi siz çıkarttınız ve motorumu çalıp parçalayacağınızı iddia ettiniz, etrafımı sardınız ve sonrasında /dene ve /me eşliğinde aranızdan sıyrıldım ve mekandan çıkmaya çalıştım, dediğim gibi Lion karakteri bana motorunu çalıp parçalayacağım demeseydi ben küfür bile etmeyecektim, gerçek hayatta birisine çarpıp kaçmak normal bir şey değil, ayrıca her "Takım elbise" giyen kişide mafya olmuyor, bu düşünce tarzınız aslında hiç doğru değil.

Şuna gelirsek, insanlar bir küfür sonrası "mafya" bile olsa silah çekmez "Türkiye sınırları dışında" agresif yapmayıp sizden açıklama istedim ve bana gelip dışarıda öylesine /me maskesini takar /me silahını çeker diyip sıktınız ve düşürdünüz, sonrasında kafamın dibinde "/me kahkaha atar."  atıp sanki ortada hiç bir şey yokmuşcasına kahkaha attınız insanlar gerçek hayatta silahı patlatan gruptanda olsa böyle bir şey sergilemez arkadaşlar orada hiç durmadan kaçmanız ve saklanmanız gerekiyordu, sonrasında yanınızda 2 defa polis aranmasına rağmen olay yerinden kaçırma girişiminde bulundunuz bu da saçma aslında, üstü dolu bir insan polis "P" sini duyunca oradan sıyrılır. Bu kafa yapısından çıkın lütfen şikayette dediklerimi tekrarlatmayın bana.

Ayrıca şuna değinmek istiyorum "Bana çarptınız ve kaçtınız, açıklama bekliyorum" Raconvari bir cümle göremiyorum :)
« Son Düzenleme: 14.10.2025 22:59 argentby »

#3 - 15.10.2025 03:52

Dört adama karşı korkusuz şekilde rol yaparsan rolün sonuçlarına da katlanman gerekiyor. Her şey IC ve rolüne göre ilerledi. Bizim açımızdan deathmatching yok. Her şey kuralıyla göre yapıldı.

Evin ve araçların temizlenme rolüne kadar yapılıp tanıtımlara rol screenshot şeklinde de atıldı. Her şey rolüyle ve kuralıyla ilerledi.

Şikayete beni de eklemişsin ama ben sadece IC de ne gerekiyorsa onu yaptım. Yaralı olan bir karakteri araca bindirip yapılması gereken rolü yaptım.
« Son Düzenleme: 15.10.2025 03:54 the hasaninho »

#4 - 15.10.2025 03:56
@batutrxubled'ın şikayet ile bir alakası yok.

#5 - 15.10.2025 08:07
Benim yakındığım konu şu, ben dört adama karşı korkusuz oynamıyorum bak bu aklınıza takılmış sizin, dört kişi olabilirsiniz bu normal, size İC şekilde gelip sakince durumu halletmeye çalışırken arkadaşınız Lion gelip motorumu çalacağını söylüyor ve ilk önce etrafımı sarıyorsunuz ben ise /me kişilerin arasından sıyrılmayı dener. gibisinden /dene ile birlikte başarılı olunca mekandan çıkıyorum, sonrasında sizde çıkıyorsunuz ve bir anda silah çekiyorsunuz. Bir küfürden dolayı neden silah çekersin? Kendin söylüyorsun dört kişisiniz ve rahatça brawl atarak beni düşürebilirsiniz... Tarafımdan gerekmedikçe bir ileti gelmeyecek, hayırlı sabahlar dilerim arkadaşlar. İnceleyecek admin bana hak verir umarım, karşı tarafın rol zevkini hiçe sayıp silah kullanmaları çok üzücü bir şey.
« Son Düzenleme: 15.10.2025 08:32 argentby »

#6 - 15.10.2025 08:16
@batutrxubled'ın şikayet ile bir alakası yok.
Admin görüntüleri inceler ve olayda kimin payı/hatası varsa onu cezalandıracaktır, ben etiketleme gereksinimi duydum.

#7 - 15.10.2025 17:53
Şikayetle bir alakam bulunmuyor, IC rolde ne gerekiyorsa onu yaptık zaten.

Şikayet sonuçlanabilir.

#8 - 16.10.2025 03:20
Benim yakındığım konu şu, ben dört adama karşı korkusuz oynamıyorum bak bu aklınıza takılmış sizin, dört kişi olabilirsiniz bu normal, size İC şekilde gelip sakince durumu halletmeye çalışırken arkadaşınız Lion gelip motorumu çalacağını söylüyor ve ilk önce etrafımı sarıyorsunuz ben ise /me kişilerin arasından sıyrılmayı dener. gibisinden /dene ile birlikte başarılı olunca mekandan çıkıyorum, sonrasında sizde çıkıyorsunuz ve bir anda silah çekiyorsunuz. Bir küfürden dolayı neden silah çekersin? Kendin söylüyorsun dört kişisiniz ve rahatça brawl atarak beni düşürebilirsiniz... Tarafımdan gerekmedikçe bir ileti gelmeyecek, hayırlı sabahlar dilerim arkadaşlar. İnceleyecek admin bana hak verir umarım, karşı tarafın rol zevkini hiçe sayıp silah kullanmaları çok üzücü bir şey.

Birlik konularıyla ilgili rol yaparken de ortalığa çıkıp rolümüzü baltalarsan IC olarak da karakterler sana ani bir reaksiyon ile tersleyebilir, bağırıp veya küfür edebilir. Bahsettiğim şeyler de sunucu kurallarına aykırı bir davranış değil. Birlik rollerimizi de incelersen son on gündür yaşadıkları sorunları da görebilirsin. Aktif olarak tüm birlik üyelerinin IC olarak yerleşke sorunu olduğu için kimse sakin değil. Rol ne gerektiriyorsa onu yaptık ve bu sorunlar ile başa çıkmaya çalışan Pakrad Kasparov karakteri de küfürlerine karşılık tahammül edemeyerekten sana ateş etti. Pakrad Kasparov karakteri olay sonrası da mekana gelip rolün detaylarını da görüşüp kamera kayıt rollerine kadar yaptı ayrıca R20 bir karaktere küfür edersen de böyle bir karşılık alman garip bir durumda görünmez.

Kısacası kimse rol dışı hareket etmedi.

#9 - 16.10.2025 12:09
Savunma yeterli görüldü.