Konu: İhlaller zinciri :DDD  (Okunma sayısı 217 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.09.2025 21:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dushane Diggs, Lamar Kane, Wilfred Dwayne @adnandover123 @TyrellJackson @grkmcng

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.09.2025 16:17

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika
Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek
3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
      BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
Ve Mixing
˧ 1) GENEL İLLEGAL KURALLAR
Yeni açılan birliklere ilk 15 gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Mixing; kanıtlarda görüldüğü gibi Lamar_Kane karakteri ile önceki rollerimizde ic olarak birbirimize kin tuttuk ve onu aracımız ile takip edip bayılttık.. Sonrasında yerde onu patakladık ve hasarlar verdik. Bu süreçte ona hakaret ve tehtid ettik fakat o asla ama asla Fear rp yapmadı bize diklendi ve sokağımı alamaazsınız felan dedi. Hatta ona tekme vesaire atarken "ahh" bile yazmaya uğraşmadı.. Ardından emotesiz ve yaralı bir şekilde telefonunu açtı, bende telefonunu açtığını görünce /me telefonunu alır ve kanalizasyona fırlatır şeklinde bir emote attım. Sonrasında hiçbirşey yapmadı. Aradan geçen vakit ile 2 araç geldi ve bize saldırdılar.. Bu oldukça sinir bozucu. Açıkca mixing veya bir rol hatasıydı. Yaralıyken nasıl yapabilirsin ki? Diğer bir bölüm ise Hop bunny olayı. Onu kovalarken bunny yapıp kaçıyor ve bayılma süresi geçince ayağa kalkıp tekrar kaçıyordu. Bu durumu sinir olucam ki karşılıklı /b yazışmalar geçti. B bölme konusunda şikayetçi değilim. İlk bölende benim. Birde konumu atmadan önce /me telefonu elinden alır yaptım. Birde nasıl yapıyorsa yerde tekmelenirken mesaj/konum atıyor.
En önemli konulardan biriside bu birliğin illegal yasağının olması.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: FEAR RP İhlali ÖRNEKLERİ;

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gereken yapılsın, illegal yasaklarıda var.

« Son Düzenleme: 22.09.2025 21:54 Peniax007 »

#1 - 22.09.2025 21:55
İllegal yasağımız olmasına rağmen mahallemize gelip bize saldıran taraf sizsiniz bize üç gün içerisinde fazlasıyla saldırdığınız için size karşılık veremeyeceğimizi düşündünüz sanırsam. Telefon ile konum gönderirken emote vermediğim kısmı kabul ediyorum. Onun dışında imla kurallarına bile dikkat etmeyip noob-dm attığın için senin rolünü ciddiye almadım cezamı almaya razıyım iyi günler.

#2 - 22.09.2025 23:42
Konum atma olayı bana sisteme doğal olarak chatten düşmüyor, onu nasıl görebilirim? Konum geldi, ic olarak lamar'ın varlığı mahallemizde yoktu. Sonrasında gelen konuma yol aldım ve orada olan role dahil oldum. Burada bir suçum olduğunu göremiyorum. Nereden haberim olabilir?

#3 - 23.09.2025 01:17
Bu yanıtlanmadan benim önce açtığım forumu göz önünde bulunursanız sevinirim.

https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=176891.0

#4 - 25.09.2025 01:32
Sonuçlanabilir.

#5 - 25.09.2025 14:33
Forumlarımı incelerken buna tekrar bir göz atayim dedim ufak bir savunma daha eklemek istiyorum arkadaşın var olmayan şeyleri var etmeye çalışma çabası beni benden alıyor. Telefon ile konum gönderme kısmını videodan kırpmışlar ilk önce konumu gönderiyorum fakat arkadaş ben konumu gönderdikten sonra telefonu elimden alıyor sonrasında Fear-RP yapmayıp yaralı rolü yapmadığımdan bahsediyorlar videoyu izlediğinizde yaralı rolü yaptığımı görebilirsiniz. Direkt ve düz bir biçimde sokağımı alamassınız gibi bir kelime de kurmadım, Onun dışında bunny hop yaptığımı iddia etmiş bunun ile ilgili hiç bir kanıtı yok bunu kanıtlarsa sevinirim bunny hop konusuna şahsi olarak fazlasıyla önem veriyorum sonuçta bir kavga veya kaçma rolünde avantaj sağlamış oluyorum biri bana yapsa benimde sinirim bozulur o yüzden kavga rollerinde bunny hop yapmamaya özen gösteriyorum. Aynı şekilde kendisi bir ic kinden bahsediyor ama bu kin meselesi sadece ic ile kalmamış gibi duruyor arkadaşın kendisi zaten benim ona açtığım ortak nezaket forumundan ceza aldı, ic kin muhabbetine gelirsek hiç bir şekilde kin besleyebileceği bir şey yapmadık eski Seville olduklarını iddia ediyorlar fakat ifm bize orada bir birliğin olmadığını söyleyerek oluşumumuzu kabul etti bu durumda sizin bize karşı saldırmanızı sağlayacak hiç bir durum yok biz size karşılık vermemize rağmen mahallemize 15 gün illegal yasağımızın olmasına rağmen saldırdınız.

Alıntı
˧ 1) GENEL İLLEGAL KURALLAR
Yeni açılan birliklere ilk 15 gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez.

Arkadaşın yukarı kısımda kendi attığı kurallar kısmında yazıyor Yeni açılan birliklere 15 gün boyunca haraç rolü yapılamaz fakat arkadaşlar bizden haraç'da istedi bize karşı agresif rol de sergiledi, bu konuda onlara pek bir diyeceğim yok, sonuçlanabilir iyi günler.

#6 - 27.09.2025 17:33
Şikayet incelendi.

Isaiah_Lewis & Darnel_Fletcher karakterleri İllegal Kural İhlali nedeniyle cezalandırılacak.

Lamar_Kane karakteri Powergaming ihlali nedeniyle cezalandırılacak.