Konu: Giulio_Ferrari / PG + NON RP + GBİ + Insult RP / Disrespect RP  (Okunma sayısı 188 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.08.2025 07:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Emir123e Giulio_Ferrari
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05:20 civarı ve ilerleyen saatler. Tarih: 16.08.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: PG + NON RP + GBİ ( madde 11.3 )  Insult RP / Disrespect RP ( küçük düşürme, saygısızlık rolleri)

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ic de kız meselesi için önce normal konuşunca ben tersleyince cebinden üstünde olmadığı halde bıçak ( çakı ) çıkarma rolü yaptı ve bana zorunlu fear rp yapmam gerektiğini söyledi bende kendisine üstünde bıçak yoksa yapmak zorunda olmadığımı çünkü olmayan bir şey üzerinden böyle rollerin yapılmasının non rp gibi bir ihlal olduğunu söyledim ve  reddeti ilk başta yapmayıp sonrasında role uyum sağladım ve benden ses kaydı alma rolü yaptı adam gibi konuş bir daha söyle yap diye aşşağılama / küçük düşürme rolüne girdi ve kendisine rol bitiminde pm den üstünde bıçak olup olmadığını sorduğumda üstümde bıçak yok kenara atma rolü yaptım dedi ve oyunda çakı olmadığını ve çakı kullandığını sadece sistemsel olarak bıçak olduğunu savundu yani üstünde olmayan bir eşya üzerinden kafasından mekanik üreterek beni role zorladı 

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  oyunda zaten çakı diye bir sistem yok diyerek bıçağı olmadığını kabul ettiği pm ler: https://www.upload.ee/thumb/18481712/resim_2025-08-16_064834307.png

Olmayan bıçağa fear rp yapmadığım için bana  Zorunlu Fear rp yaptırdığı yer: https://www.upload.ee/thumb/18481719/resim_2025-08-16_065307174.png

Küçük düşürme rolü yapıp onayım olmadan ses kaydı rolü yaptığı yer: https://www.upload.ee/thumb/18481721/resim_2025-08-16_065440173.png

Bıçağı sildiğini söylediği yazışmalar: https://www.upload.ee/thumb/18481730/sa-mp-132.png

Eşya silme sadece yetkililerin yapabileceği bir şey olduğunu söylediğimde de rolsel olarak kenara attım kanıtları sildim dediği yazışmalar: https://www.upload.ee/thumb/18481731/sa-mp-133.png

Ek açıklamalar(varsa):  Ek bir açıklama olarak bu sunucuda var mı emin değilim ama  bu kişi bu karakter ile Sprecher'da medyacı rolü yaptı kısa süreli olarak ve gatrı sayılır bir süre avukat rolüde yaptı eğerki legalden  illegal'e geçecek ise nc atması veya ck atması gerekmektedir yanlış bilmiyor isem ya da geçilecek ise en azından arka planda uzun ya da orta süreli bir rol, altyapı hikaye olması gerekiyor aksi halde tek günde istifayı basıp artık ben illegalim diyip böyle roller yapılmasıda teknik olarak bir non rp ihlalidir ek olarak gbi ekleme sebebim şudur: https://www.upload.ee/thumb/18481733/resim_2025-08-16_070241106.png ( karakterim Malibu'da Medya şefi konumunda çalışmakta ve kişinin bundan haberi vardı )

Çakı bıçak değilki  diye söylemine karşı olarak çakının kavramsal ve sözlük olarak tanımı: https://www.upload.ee/thumb/18481735/resim_2025-08-16_070417063.png

« Son Düzenleme: 16.08.2025 10:26 revange7 »

#1 - 16.08.2025 14:14
İlk olarak çakı bıçak yerine geçer doğru söylüyorsunuz, buyrun İC bıçak: https://i.hizliresim.com/p72f276.png

Küçük düşürme rolü diye bir yok, küçük düşürmek için yapılmadı o ses kayıtı. Sadece o konuşmayı SS aldım ve bir tane bile kişinin İC'de o ses kayıtından haberi yok, sadece İC'de Nadav karakteri Polina karakterine Giulio kötülerse veya ondan "Gİulio yüzünden uzak duruyorum." tarzında bir cümle kurmaması halinde dinletilmek için alınmış bir ses kayıtı. Küçük düşürme rolüyle gram alakası yok yani ki bana bu sırada PM üzerinden iletebilirdi bunu bana kendisinin izni olmadığını veya /do üzerinden de söyleyebilirdi bunu bana. Yinede arkadaş istersen bu ses kayıtı rolünü delleyebiliriz ki dediği gibi kesinlikle ama kesinlikle küçük düşürme, aşşağılama rolü değildir bu rol ki eğer böyle bir rol yapacak olsaydım ses kayıtını başlatır, "Giulio'dan özür dilerim." tarzında şeyler söyletirdim, dediğim gibi kesinlikle aşşağılama veya küçük düşürme rolü değildir bu rol.

Bıçak silme konusuna gelecek olursa eğer orada kendimi küçük bir yanlış ifade etmişim, bıçağı İC olarak rolüne girdim ve karakterim bunu attı. Bunu arkadaşın kendisine de anlattım zaten PM'in üzerinden. Saat olmuş gece 6 oturucağım yetkili bekleyeceğim, silahı sildireceğim. Sabah kalkınca sildirecektim ki arkadaş şikayet açmış. Bıçağı nasıl silebilirim? Sadece yetkililer silebiliyor evet doğru, bu tamamen kendimi anlık olarak yanlış ifade etme durumundan ötesi değildir.

Karakterimin İl-legal bir altyapısı var, senin karakterin Malibu'da çalışıyormuş bu beni neden ilgilendirsin? Karakterimin İl-legal arkadaşları var, İl-legal bir tabanı var. İl-legal alt yapısı olan bir karakter, zaten uzun süredir İC arkadaşları İl-legal rol yapmaktaydı, hem onların biraz kendine çekmesi hemde olan İl-legal alt yapısı sonucunda İl-legal bir karakter oldu. Sen Malibu'da çalışıyorsan bu beni neden ilgilendirsin? O anda İş başında mısın? Karakterim seni İş Başında da görmedi, o zaman gel kışkırt insanları ondan sonra da onlar sana hiç bir şey yapamasın. Böyle saçma şey olabilir mi?

Dip not: Bıçağı şimdi satacağım üzerimden gitmesi için sistemsel olarak, siyahilere de rol pası atmış olurum bu sayede onlarında işine yarar.

Ekleme; Bıçağı sattım Sistemsel olarak üstümde bulunmamakta şuanda.

« Son Düzenleme: 16.08.2025 15:27 Emir123e »

#2 - 16.08.2025 20:40
Karakterin illegal tabanı varsa, aniden avukat olup legal tarafa geçmen, sonra tekrar illegale dönmen Non-RP transition’dır. Bu, “canım sıkıldı legal oldum, sonra sıkıldım illegal döndüm” gibi görülüyor.

Ayrıca IC’de “onay alınmadan ses kaydı alınması” diye bir şey yoktur. Ses kaydı, böcek vb. roller özel izin gerektirir. /do üzerinden teyit almadan yapılan bu rol PG’dir.

Flört, love-RP gibi bir şey yapmadığım halde, sadece hoş bulduğum biriyle muhabbetim için beni ormana götürüp “rehin alma”ya bağlaman da mantıksız ve Non-RP’dir. Üstelik Malibu Corp. çalışanları için CK, rehin, kaçırma vb. rollerin yönetici izniyle yapılması gerektiği kurallarda açıkça yazıyor.

“Bıçağı kişinin müdahale edemeyeceği şekilde dayadım” gibi rolün, hem PG (hareket kısıtlama) hem de bana rol yapma şansı bırakmadığı için rol kısıtlamadır. Ayrıca tehditvari (“adam gibi konuş”, “seni beter ederim”) sözlerin küçük düşürme / aşağılama rolüdür.

Sana rol esnasında bıçak göster dedim, göstermedin. PM’den sorduğumda üstünde olmadığını söyledin. Bu, ya o an olmayan bıçakla PG yaptığını ya da rol sonrası savunma için sonradan aldığını gösterir.

Genel olarak baktığımızda: izin almadan ses kaydı, yönetici izni olmadan rehin, /do teyitsiz rol, olmayan bıçakla tehdit, hareket kısıtlama ve küçük düşürme gibi birçok ihlal vardır. Bu rolde “kendi kendine çalıp oynadın” ve bana rol yapma hakkı tanımadın.

Burada kendimi yanlış ifade ettim isterse kayıt rolünü delleyebiliriz falan demende ayrı bir komedi çünkü sana pm üzerinden bıçak olup olmadığını sorduğumda tersledin  attığın pm üzerinden örnek verirsekte madem bıçağın var o zaman pm de neden çakı bıçak sayılmaz dedin çakı sistemi yok ise zaten role uydurulamaz çünkü bıçak değil diyorsun burda da bıçağın olduğuna dair ss atıyorsun burda da bir zıtlaşma var

Çakı diye bir şey yok ve çakı ile rol yaptı isen bu non rp  ve pg ye giriyor ama eğerki bıçağın varsa da sana ilk sorduğumda neden gösteremedin mantıksal olarak üstünde bıçak olup olmadığını bilmediğim için bana göstermen gerekiyor ve rol bittikten sonrada bıçağı göstermedim gelip bana sildim, bıçağı kenara atma rolü yaptım dedin ve  gizledim, delil bırakmadım, kenara fırlattım diyorsun pm de yani rolü yapmışsın ama savunmada gittim zencilere sattım rol pası oldu diyorsun yani argüman ve savunmalarında birbiri ile örtüşmüyor yani ortada 2 rol  ( bıçağı kenara fırlattım delilleri sakladım) bu rolü yaptığını iddia ediyorsun ya da zencilere sattın satış rolü yapmış oldun ya da benim savunmamdaki gibi o anda bıçağın yoksada kurgusal bıçakla rol yapmış oluyorsun  3 farklı senaryo olmuş oluyor birbiri ilede alakası olmayan ve örtüşmeyen ihtimaller

Birde bıçak illegal olduğundan beri üstünde diye varsaysak zaten 15.08 Tarihinde troll kaynaklı jail yemişsin yani bıçağın varsada silinmiş olması lazım eğerki 15.08 öncesinde bu bıçak bende diyorsanda o sürede avukattın bu da Faction Abuse'ye giriyor bu yüzdende jail yemen lazım bizim rolümüzde bu bıçak bana gösterilmedi ve olup olmadığı muama bir bıçak üzerinden rol yaptın bu da pg ve non rp ye giriyor hapisten sonra alsanda bıçağı  tarih 16.08 yani rol günümüze denk geliyor yani diyorsunki ben gittim masraf yaptım bıçak aldım seni tehdit ettim daha 1 gün geçmeden de zencilere sattım bana özel bıçak mı aldın yoksa şikayetten sonra kendine bıçak alıp ss alıp geri mi verdin ya da sattın birilerine zaman ve mantık bile örtüşmüyor
« Son Düzenleme: 16.08.2025 21:30 revange7 »

#3 - 16.08.2025 21:03
PG: Olmayan bıçak + onaysız ses kaydı.

Non-RP: Rolünü zorla kısıtlamak + zorla konuşturmak.

Fail RP: Mantıksız senaryo (love rp yokken rehin kişi ile sevgili flört ya da hiç bir bağın yok 2 gündür tanışan insanlarsınız).

Kural İhlali ( GBİ): Malibu Corp. çalışanına yönetici izni olmadan rehin.

Aşağılama Rolü: Küçük düşürücü sözler. ( Ses kaydı alıp bıçak dayarken "Adam gibi söyle!" tarzı söylemler karakterimi küçük düşürmeye ve zorla rp yaptırmaya dayalı hareket)

#4 - 16.08.2025 21:18
Halen o an üstünde olmayan bıçak diyorsun, oyuna girdiğim gibi SS aldım. Sen dokunulmaz mısın? Örnek veriyorum sen bir adamı kışkırt sonra de ben Malibu çalışanıyım bana bir şey yapamazsın, rolünü zorla kısıtladığım bir alan yok. Her hangi bir Mafya'nın eline düştüğü örnek gösterebiliriz, her hangi bir Mafya, her hangi bir arkası sağlam adam bunları sana çok net bir şekilde yaptırır. Sen gelmişsin İC'de bu karaktere kafa tutar bu adamda bunları yapar. Fail Rp'lik bir durum da yok, yaklaşık 1 haftadır rollüyoruz ve karakterim kadını çoktan sahiplenmiş olabilir, seni yanında görmek istememesi gayet normal bir tutum. Malibu konusuda aynen öyle, seni karakterim ne İş Başında gördü, ne o an İş Başındaydın, ne de farklı bir senaryo. Küçük düşürme rolü yok burada, eğer küçük düşürme rolü olsaydı neden bunları desin karakterin? "Giulio'dan çok özür dilerim, o benim efendim." tarzında söylemlerde bulundururdum sonra giderdim bunu tüm Malibu çalışanlarına dinletirdim yada ne bileyim Vice Mall önünde arabanın arkasından koştururdum bu aşşağılama rolü olurdu, sana üzerimde bıçak yok falan da demedim, bıçağı İC olarak karakterim sildi dedim ki bununda açıklamasını yaptım orada olan "Sildim" anlık olarak kendimi yanlış anlatmamdan kaynaklı. Dediğim gibi o an gidip bana PM üzerinden yazabilirdin, /do üzerinden "Ses kayıtına iznim yoktur." diyebilirdi. Bunları yapmadın, bende bunları sana söylettim çünkü bir adam senin dalağına bıçağı dayamış demezsen eğer saplayacak atacak denize, bana orada Fear RP yapmak zorundasın. Ayrıca olarak bıçağı sana göstermek zorunda mıyım? https://i.hizliresim.com/p72f276.png İC bıçak burada, sistemsel olarak sordun gösterim, buradan kendini haklı çıkarmaya çalışma daha fazla da karşılıklı muhabbete girmek istemiyorum. Ayrıca olarak senin rolünü falan kısıtladığım yok, attığım emot /me adam çakıyı kolayca alamaması için çakıyı sıkıca tutar ve adama batırır. Burada her hangi bir kısıtlama yok.

ŞİKAYET SONUÇLANABİLİR.
« Son Düzenleme: 16.08.2025 21:40 Emir123e »

#5 - 16.08.2025 22:09
Oyuna girdiğin gibi diyorsun yaptığımız rol ile arada 8 saat fark var yani o sırada da bıçağı birinden almış olabilirsin ve oyuna her giriş çıkış yaptığında aynı ekran var o anda kanıtlamayıp göstermeyip şimdi burada bak girdiğim gibi ss aldım demen saçma birinden bıçak alıp q layıp yeniden oyuna girincede o ekran çıkıyor ve evet teknik olarak bana bıçağı göstermek zorundasın rolde kanıtlamak zorundasın aksi halde üstünde olup olmadığını bilmediğim için yaptığın rol pg / non rp ye girer yoksa bende gidip silah çıkarma ya da biber gazı sıkma rolü yapabilirim o halde bu tarz durumlarda savunmada kendinde söyledin karakterimin Malibuda çalıştığını biliyorsun ve kendi kendine kışkırttın  Karakterin Love RP yokken, ilişkiniz olmadan sırf hoşlanma bahanesiyle adam kaçırma bıçak dayama ses kaydı zinciri Fail RP kapsamına da giriyor yani sana ait olmayan bir şeye bu benim diye savunmak ve bu tarz rollerde bulunmak mide bulandırıcı olmakla beraber ne kadar mantıklı olduğuda sorgulanır bana emrivaki konuşma ve tehdit rollerine ilk başta sen giriştin ben tehdit ve emrivaki konuşmaya karşı çıkınca ben kışkırtmış değil sen kışkırmış gereksiz agresif rol yapmış oluyorsun ve inatla reddediyorsun ama kuralı net bir şekilde attım buraya Malibu Corp çalışanlarına karşı rehin, kaçırma gibi yani yaptığın rol tarzı şeyler için öncesinde yönetici izni gerekiyor işbaşında olup olmamam önemli değil karakterimin rütbesi düşük olsa tamam diyeceğim stajyer falan olsa ama R15'im ( Medya Şefi) pek küçümsenmeyecek bir konumda şehirde yine saygın bilinen bir konumda denebilir zorla konuşturmak sadece benim söylemem değil "Adam gibi konuş" vari cümlelerde karşı tarafı küçümsemeye giriyor çünkü o sırada sözde bıçak sende olduğu için istediğin şekilde konuşup edebiliyorsun ve karşı tarafı istediğin gibi konuşturarak küçümsemekle beraber üstünlük rolü yaparak benimde rolünü kısıtlıyorsun sana ilk başta bıçağı göster dediğimde sildim dedin yanıma gelip kısa bir kaç saniye bıçağı göstermek pm den engellemekten daha mantıklı bir çözüm olabilirdi? pm de ben çakı kullandım bıçak kullanmadım aynı şey değil dedin burada yanlış ifade ettim diyorsun ve pm de direkt rolü söylüyorsun bıçak yasak olduğu için karakterim çakı kullandı çakı sistemi yok demek bıçağım olsa bile başka bir şey kullandım demek yani her şekilde birbiri ile zıtlaşan ve mantıksılzıklar dolu bir savunma.

#6 - 16.08.2025 22:35
Dostum, cümlelerimden daha fazla kendi kendine anlam çıkarma. Eğer sen biber gazı çıkarıp sıksaydın ben bu role uyardım zaten, yok bıçağı şu ara mı aldın, yok bıçağı şu ara mı verdin. Bu gereksiz yere agresif bir rolde değildir, karakterin ile arabada sözlü bir tartışma yaşadık zaten, bende bunun sonucunda çıkardım dalağına dayadım bu kadar. Rol bu, karakterimin hoşlandığı bir kadını çoktan sahiplenmesi çok normal, sen hoşlandığı kadın ile gidip gözünün flört etmeye çalışırsan o bıçağı dalağına dayanmış bulursun. Ayrıca arada 8 saat fark olması ne alaka? Erken açsaydın, erken cevap verseydim. Serverde çakı diye bir sistem yok ancak çakıyı kullanmak için sistemsel olarak bıçağa ihtiyacımız var ki o da var gördüğün üzere, saat olmuş 06.00 o saatten sonra seninle mi uğraşacağım? Yok bıçağı göster, yok bıçağı çek. Bak güzel dostum, benim o rolde üstümde bıçak var, karakterin arkasında mafya var, orada sen bana Fear RP uygulamak zorundasın zorundasın, bunun başka yolu yok. Rolü geçtim bunu her hangi yoldan geçen birine sorsan desen ki şu durumda ne yapardın o bile korkardım der. Sen arkası sağlam olan bir karakterin gözünün önünde hoşlandığı kadına yürürsen o bıçağı dalağına dayarlar ki ben bunu en başta yapmadım, en başta insan gibi saygılı şekilde konuştum. Sonrasında karakterim yavaş yavaş sinirlenmeye başladı çünkü karakterin anlamadı, gelmiş diyorsun ki "Malibu çalışanıyım bana bıçak dayayamazsın." ne oldu Milletvekili oldun da bizim mi haberimiz yok? Karakterim senin Malibu'da çalıştığını bilmiyordu, o anda ne iş başındaydın ne de başka bir senaryo. Sen bu durumda bana Fear RP yapmak zorundasın, zorunda, zorunda, zorunda. Adam dayamış bıçağı dalağına, yapacaksın dostum, karakterim aşık olduğunu kadını sahiplenmiş olabilir, kendisine rakip istemiyor olabilir, aşık olduğu kadına önünde yürünmesi zorunda gitmiş olabilir. Bunlardan dolayı böyle bir rol gerçekleşti zaten. Ses kayıtı rolü konusunda da arkadaş istemezse dellenir ancak bu arkadaş roldeyken ne bana PM üzerinden ne de /do üzerinden izninin olmadığını belirtmeni ki bende öyle yaptım zaten rolü.

DAHA KONUŞULACAK BİR KONU YOK LÜTFEN KARŞILIK VERMEYİN, SON KEZ SAVUNMAMI YAPTIM, OLAY BURADA BİTTİ. TEKRARDAN BİRE BİR MUHABBETE GİRMEK İSTEMİYORUM.

ŞİKAYET SONUÇLANABİLİR.
« Son Düzenleme: 16.08.2025 22:57 Emir123e »

#7 - 16.08.2025 23:15
logların geçerliliği yok diye biliyorum ama o anı kanıtlayabilecek tek ss im bu gece 3.19 da barda rol yaparkenki konuşmamız

https://www.upload.ee/thumb/18484529/resim_2025-08-16_230641455.png

ben söylemeden muhabbete kendin Hey Nadav  muhabirisin değil mi demişsin bende açık şekilde Vice News'da basın mensubu olduğumu söylemişim.

« Son Düzenleme: 16.08.2025 23:44 revange7 »

#8 - 16.08.2025 23:21
SS geçersiz durumdadır, kanıt niteliği taşımamaktadır.
« Son Düzenleme: 16.08.2025 23:28 Emir123e »

Mea

*
v3 Oyuncusu 2024 Yılın Çete Oyuncusu2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#9 - 17.08.2025 12:07
Merhaba, şikayet incelendi.

Bu seferlik uyarı veriyoruz, tekrarında daha dikkatli olmanız gerekiyor.