Konu: [16/08/25] Peter Muckley - Refuse RP  (Okunma sayısı 344 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.08.2025 03:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Peter Muckley @sukutt

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Isaac Campos @Amen0

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16/08/2025 - 01:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Refuse RP - hatalı /do

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendisi rolde işletmekte olduğum spor salonuna girerek iddialı konuşmaktaydı. Ben de ona ders vermek amaçlı bir tane dizide görmüş olduğum sahneyi uygulayacaktım. Buna da Bavyera bilek güreşi demiştim. Olay ise karşılıklı kolları çekiştirerek aniden bırakıldığında adamın kendi suratına yumruk atabilmesi olacaktı. Örnek sahnenin linkini koyayım şöyle; (1:10'a sararak olayı iyice kavrarsınız)
=70

Rolde özellikle sormuşum ki /do'dan çekme kuvveti uyguluyor mu diye. Olumlu yanıt verdikten sonra adamın elini bırakıyorum ve kendisine yumruk atmasını sağlayacak bir emote veriyorum. Bu tarz şeylerden kaçınması imkansız olacağından dolayı /dene verme gereksiniminde bulunmadım ve kendisi /dene vermemi beklerken /do'dan OOC iletişim yapmaya başladı. Ardından ben kazandım havalarına girerek mekandan ayrılıyor.

Normalde böyle şikayet açacak birisi değilim bu tarz roller için ama arkadaş köklü bir oyuncu olarak böyle narsist hareketlere girdiği için benim rol zevkim etkilenmiş bulunmakta.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://i.imgur.com/qbTAJiy.jpeg
https://i.imgur.com/jNfAi7Z.jpeg
https://i.imgur.com/UVD683r.jpeg
https://i.imgur.com/XprlB3P.jpeg

Ek açıklamalar(varsa): Burada böyle bir şeyi fizik kurallarına dayatarak konuşacaksak yüzde yüz çarpma imkanı vardır. Bunu /dene bile kurtaramazken rolü böyle reddedip bencil davranmasından ötürü şikayetçiyim.

#1 - 16.08.2025 14:02
Şahitliğimi onaylıyorum.

Akşam saatlerinde kendi çapımızda rollerken arkadaşların amacı tamamiyle troll olup saçma sapan rollere giriş sergilediler.

Kendilerine salon içerisine üye olmadıkları taktirde malzemeleri kullanamayacaklarını dile getirdik gereksiz agresif rol sergilendi.

Mantıken kollarını dik bir şekilde tutuyorlar, elini birden bıraktığı taktirde elini yüzüne çarpması muhtemel bir durum ancak kendileri yenilgiyi ve aşağılanmayı (ROLSEL OLARAK) kabullenmedikleri için ve devamlı kendi hikayelerinde kazandıklarından ötürü böyle bir rol girişiminde bulunuyorlar.

#2 - 16.08.2025 14:18
Chikobyte dostumun hatırlatmasıyla şu kuralla başlayalım. Yani kurala baktığımızda bana da fırsat vermen gerekiyor bu yüzden /dene komutu var.
Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Merhaba, asla narsist ve troll değilim. Agresif bir rol de sergilemedim. Sadece bilek güreşi rolünde suratıma yumruk atmamı istiyorsan bunun için /dene atmanı istedim bu kadar. İlla örnek verdiğin sahnedeki gibi kendime vuracak değilim, fizik kurallarına göre imkansız demişsin ama atladığın noktada var attığın örnek videoda adamların dirseğini koyduğu bir bank yok, sonra adamın çekme şekli kendine vurdurabilecek bir vaziyette. Ki sahnenin birebir aynısını yapsak bile yumruk suratıma gelmeyebilir adı üstünde bu bir dizi sahnesi. Yani o sahnenin birebiri yaşanacak diye bir kaide yok. Ben bu şikayeti ciddiye alıp sana bir çizim yapacağım.

Başlangıç anımız:

Sen kolumu elimi bıraktığındaki anımız:

İlk aşamada bilek güreşi tarzı bir şey yapıyoruz, sonrasında elimi bırakıp suratıma yumruk atmamı sağlamak istiyorsun ama videodaki gibi dirseğim boşlukta değil dirseğimden güç alarak kendimi durdurabilirim. Keza kolum suratım yerine yanlardanda geçebilir, hatta hiç hareket bile etmeyebilir. Bu yüzden dene atmadı istedim. Fakat dene atmak istemedin, ben de elin kaydığı rolü yaptığın için o halde ben yendim dedim. Çizimlerim biraz kötü olabilir ama ana noktayı anlamışızdır umarım. Bir kaç adım gerileyip kendimi durdurmam oldukça mümkün. Yani suratıma çarptırmamak için oldukça fazla rol imkanım ve hareket imkanım bulunuyor. Asıl bana bu rol imkanını tanımadan suratıma vurmam gerektiğini söyleyip dayatman kural ihlaline giriyor. İyi roller dilerim.
« Son Düzenleme: 16.08.2025 14:55 sukutt »

#3 - 16.08.2025 14:32

Troll sadece bu rol için demedim, genel olarak hal ve hareketlerin için söyledim. Bir süre sonra rol yapmaktan sıkıldığın için yaptığın bir durum olduğunu sende biliyorsun sadece olanları kabul etmen gerekiyor, 48 sv gelene kadar afk mı attın yoksa?

#4 - 16.08.2025 14:37
Varsa troll olduğumu düşündüğün bir yer gider şikayetini oluşturursun orda da savunma yaparım, rol yapmanın sadece 1 yönünü bildiğiniz için yaptıklarım size troll geliyor sanırım.

#5 - 16.08.2025 14:43
Varsa troll olduğumu düşündüğün bir yer gider şikayetini oluşturursun orda da savunma yaparım, rol yapmanın sadece 1 yönünü bildiğiniz için yaptıklarım size troll geliyor sanırım.
doğrudur hocam iyisin bittiyse sonuçlanabilir

#6 - 16.08.2025 19:31
Eline sağlık, güzel bir çizim yapmışsın fakat anlattığın tarzda veya dirsekler boşta olsaydı yine aynı sonuçlar doğardı.
Sen kolunu kapatarak benim verdiğim çekme kuvvetine direniyorsun. Karşılıklı bu şekilde asılıyorsak demek ki var  gücümüzü kullanmışız. İkimizden birisi bıraktığı anda ise geriye kaçma ihtimallerimiz yüksek o yüzden.
Dirsekler önümüzde durmasaydı zaten bu durumda kazanma ihtimalim artardı. Kaptan Amerika gibi helikopterin kaçmasını engeller gibi tutmuyordun sonuçta.
Attığım örnekle rolde uyguladığımız şeyin arasındaki fark ise bankonun üzerinde yapmamızdı. Onda ise farklı sonuç doğurabilecek bir ihtimal yok.

#7 - 16.08.2025 21:49
Tekrar belirtmek istiyorum ki,
Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Siyahla belirttiğim kısım rolümüze örnek, ayrıca /dene komutunun bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Onu yapsaydın ve başarılı gelseydi rol istediğin gibi olacaktı fakat bunu yapmak istemedin ben de kendi elimin yüzüme çarpmadığını belirttim, daha fazla savunma gelmeyecek sonuçlanabilir.

#8 - 16.08.2025 22:14
Tekrar belirtmek istiyorum ki,
Alıntı
3. Powergaming

Siyahla belirttiğim kısım rolümüze örnek, ayrıca /dene komutunun bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Onu yapsaydın ve başarılı gelseydi rol istediğin gibi olacaktı fakat bunu yapmak istemedin ben de kendi elimin yüzüme çarpmadığını belirttim, daha fazla savunma gelmeyecek sonuçlanabilir.

Burada benim vermeme gerek yok. Kendi yumruğundan sıyrılmak için kendin /dene atman gerekir o zaman. Bırak /dene vermeyi, üstüne sen emote ile bir durum belirtmemişsin ki.

#9 - 17.08.2025 10:32
Beyler iki tarafa da saygısızlık etmek istemem ama bu flimlerin hepsi kurgudan ibaret siz gerçeğe dayalı roller yapmanız gerekirken kurguya dayalı bir flime sırtınızı yaslamanız pek akıl kârı değil (bu rolde hep flim sahnesini baş kanıt olarak aldığınız için). Peter'in kolu geri tepebilir ancak her insanda olduğu gibi refleks olduğu için kesinlikle bu karakterin kolu yüzüne çarpacak diye birşey yok çünki bu adamın refleksleri var, kolunu kontrol edebilir, yana veya arkaya tepebilir. Flimlerde bir "ooo!" çekilmesi için böyle abartı sahneler çekiliyor. Tabii ki bu yaptığınız rolün %100 gerçek dışı diyemem ancak bu flim sahnesine dayanarak kesinlikle tam suratın ortasına denk gelmeli muhabbeti epey abartıya kaçan bir şey diye düşünüyorum. Ama Johnny karakteri bunun kesinlikle olması gerektiğini düşünüyor.

https://ibb.co/GvdJW856
https://ibb.co/60mnFN0d