Konu: Lorenzo Napoli  (Okunma sayısı 150 defa)

#0 - 08.08.2025 00:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lorenzo Napoli @siyahruhlu

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @et yiyen çiçek - sam muckley

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.08.2025 - 00.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Hatalı Emote , yetersiz rol bilgisi

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Verdiği emote hatalı, arkadaşlarımın pm üzerinden tepki göstermesiyle atılan emoteye dikkat ettim ve ağızım açık kaldı. Böyle bir emote tarzı varsa ben bilmiyorum, on yıldır oynayan birisi olarak 28 level birisinin böyle bir emote vermesi dediğim gibi şaşırttı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/18441210/sa-mp-072.png

Ek açıklamalar(varsa):  kendisiyle bir polemiğe girmiş olsaydım direkt OOC Tutum üzerinden bir şikayet açacaktım fakat kendisini tanımadığım için hatalı emoteden açtım. Arkadaş mod olmasına rağmen bu emoteyi vermesi absürt değil mi? Rol destek ekibinin olaya müdahale etmesini istiyorum. Uyarıyla bu mesele kapanabilirdi fakat bu arkadaş yeni bir oyuncu değil ve modluk yapan birisi, falso üstüne falso yani. Gerekli cezayı almasını istiyorum.

#1 - 08.08.2025 00:25
şahitlik onay, pc başında çok güldüm bu emoteye.

#2 - 08.08.2025 00:30
Kanka aynısını sende ''Her lafa atlayan Lorenzoya bir süre bakar ardından Tiozzo'ya döner.'' diye atmıştın,

#3 - 08.08.2025 00:33
Kanka aynısını sende ''Her lafa atlayan Lorenzoya bir süre bakar ardından Tiozzo'ya döner.'' diye atmıştın,

Şikayetin seninle bir alakası yok.

#4 - 08.08.2025 00:40
Arkadaşımı savunuyorum.

#5 - 08.08.2025 00:44
Arkadaşımı savunuyorum.

Şikayette adın geçmiyor, şikayetle bir bağın yok. Oluşum şikayeti açsaydım okey, buna hak verebilirdim fakat oyuncu şikayeti açtım. Olayla alakası olan arkadaşımız savunmasını yaparsa daha sağlıklı olur hocam

#6 - 08.08.2025 00:46
Merhabalar, öncelikle savunma yapmam gerekirse ilk emote sizin tarafınızdan geldi @semiz "Her lafa sürekli atlayan Lorenzo'ya bakar" diye emote atmıştınız @behzatc4530 ve ekip arkadaşlarım şahitliğini yapacaktır zaten. Bu attığınız emote doğru değil çünkü ben orda bir kere lafa girdim ve "her lafa sürekli atlayan" diyerek öncelikle ağırlığı olan bir ortamda ağırlığımı doğru olmayan bir emote ile bozmuş oluyorsunuz. Mevcut masa kapsamında bunu /pm ve /do dan bozmak istemedim karşılığında ağırlığımı düşürmemek adına bu emoteyi atmam gerekti.

Ayrıca benim attığım emote, doğrudan bir hakaret ya da kişisel aşağılama amacı taşımıyor. Masada şahsıma yönelik 'Her lafa sürekli atlayan Lorenzo' iması yapıldığında, ortamda üzerime oynandığını ve ağırlığımın sorgulandığını hissettim. Bu tür masalarda sözle ya da emote’la verilen imalar doğal karşılanır, ben de karşılığını o anın gidişatına uygun şekilde verdim. Tepkim, şahsımı ve karakterimi hafife alan bir yaklaşıma karşı verilmiş dengeli bir yanıttır. Ne genel huzuru bozmak gibi bir niyetim vardı, ne de ortamı provoke etmek gibi bir amacım. Yalnızca masadaki sözlü ağırlığımı koruma refleksiyle hareket ettim.
« Son Düzenleme: 08.08.2025 00:49 siyahruhlu »

#7 - 08.08.2025 00:55
Merhaba, masada ben de vardım. Eddie Stracci karakterinin attığı emote şu şekilde:

[23:49:46] * Eddie Stracci ortaya sürekli laf atan Napoli'yi göz ucuyla bir süre süzer, Adriano'ya dönüp onu dinler.

Loglar kanıt olarak geçmiyor fakat kontrol edilirse bulunabilecek bir şey. Kendisi de benzer emote attı. Rahatsız olduğu ve kural ihlali olduğunu düşündüğü bir şeyi kendisi de yapmış oldu, ironik.

Merhabalar, öncelikle savunma yapmam gerekirse ilk emote sizin tarafınızdan geldi @semiz "Her lafa sürekli atlayan Lorenzo'ya bakar" diye emote atmıştınız @behzatc4530 ve ekip arkadaşlarım şahitliğini yapacaktır zaten. Bu attığınız emote doğru değil çünkü ben orda bir kere lafa girdim ve "her lafa sürekli atlayan" diyerek öncelikle ağırlığı olan bir ortamda ağırlığımı doğru olmayan bir emote ile bozmuş oluyorsunuz. Mevcut masa kapsamında bunu /pm ve /do dan bozmak istemedim karşılığında ağırlığımı düşürmemek adına bu emoteyi atmam gerekti.

Ayrıca benim attığım emote, doğrudan bir hakaret ya da kişisel aşağılama amacı taşımıyor. Masada şahsıma yönelik 'Her lafa sürekli atlayan Lorenzo' iması yapıldığında, ortamda üzerime oynandığını ve ağırlığımın sorgulandığını hissettim. Bu tür masalarda sözle ya da emote’la verilen imalar doğal karşılanır, ben de karşılığını o anın gidişatına uygun şekilde verdim. Tepkim, şahsımı ve karakterimi hafife alan bir yaklaşıma karşı verilmiş dengeli bir yanıttır. Ne genel huzuru bozmak gibi bir niyetim vardı, ne de ortamı provoke etmek gibi bir amacım. Yalnızca masadaki sözlü ağırlığımı koruma refleksiyle hareket ettim.

Şahitliğimi onaylıyorum.

#8 - 08.08.2025 00:56
Merhabalar, öncelikle savunma yapmam gerekirse ilk emote sizin tarafınızdan geldi @semiz "Her lafa sürekli atlayan Lorenzo'ya bakar" diye emote atmıştınız @behzatc4530 ve ekip arkadaşlarım şahitliğimi yapacaktır zaten. Bu attığınız emote doğru değil çünkü ben orda bir kere lafa girdim ve "her lafa sürekli atlayan" diyerek öncelikle ağırlığı olan bir ortamda ağırlığımı doğru olmayan bir emote ile bozmuş oluyorsunuz. Mevcut masa kapsamında bunu /pm ve /do dan bozmak istemedim karşılığında ağırlığımı düşürmemek adına bu emoteyi atmam gerekti.

Tekrardan selam, karakterinizin hafife alındığını emoteler belirlemez hocam, öncelikle burada bu konuyu bir açıklığa kavuşturalım. "Her lafa atlayan." meselesine gelirsek eğer ben burada zaten olan bir şeyi söylemişim. Niyetim sizi aşağılamak değil, hor görmekte değil. Lorenzo Napoli'nin ağırlığı ancak sözlü bir şekilde sorgulanabilir. Ortamda üzerinize oynandığını emoteler yine belirtmez. Dediğim gibi on yıllık rol geçmişim var ve böyle bir durumla ilk defa karşılaştım. Masa üzerinde sözün ağırlığını ancak sözlerinizle belirleyebilirsiniz. Koruma refleksine doğal olarak yine öyle bir ortamda sözlerinizle karşılık vermeniz gerekir. Ben size rol içerisinde "Her lafa atlıyorsun." demedim. (/me her lafa atlayan Lorenzo'ya bakar.) diyerekten bir emote verdim ve burada olan bir şeyi söyledim. (elbette rollerde söze atlayacak, fikir belirteceksiniz bundan yana bir sorun yok) ancak durum bana geldiğinde (/me her konuda fikri olan ve iş yaptığını zanneden Stracci'yi dinlemez) burada tamamen niyet ya OOC tutumdur, ya da hatalı emotedir, ben sizinle OOC olarak tanışmadığım için hatalı emoteden yola çıkarak şikayet oluşturdum. Öncelikle ben oyun içerisinde iş yapıyor muyum? Evet, tanıtımıma göz atabilirsiniz. Yani siz olmayan bir şeyi olmuş gibi emotelerle belirttiğiniz için ben şikayet açma gereği duydum.  "Her lafa atlayan Stracci." emotesinde bir sorun yok fakat "İş yaptığını düşünen." gibi iğneleyici emoteler beni rahatsız ettiği için şikayet oluşturdum.

#9 - 08.08.2025 00:58
Merhaba, masada ben de vardım. Eddie Stracci karakterinin attığı emote şu şekilde:

[23:49:46] * Eddie Stracci ortaya sürekli laf atan Napoli'yi göz ucuyla bir süre süzer, Adriano'ya dönüp onu dinler.

Loglar kanıt olarak geçmiyor fakat kontrol edilirse bulunabilecek bir şey. Kendisi de benzer emote attı. Rahatsız olduğu ve kural ihlali olduğunu düşündüğü bir şeyi kendisi de yapmış oldu, ironik.

Şahitliğimi onaylıyorum.

Arkadaşını savunman güzel bir şey fakat yukarıda belirttiğim gibi şikayetle bir alakanız yok hocam. Rolde bulunmanız sizlerin savunma yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Rica ediyorum yalnızca Lorenzo Napoli karakterini yöneten kullanıcı savunma yapsın emoteler gerçekten gereksiz düzeyde çoğalıyor, böyle yaparak yalnızca verilecek kararı geciktiririz.