Konu: Silah Yamyamlığı (NON RP) - Ethan Pierce ve Mateo Ellison  (Okunma sayısı 278 defa)

#0 - 06.08.2025 01:43
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı :  @Maxiell @Duce
Olaya dahil olan şahit(ler): @swordart
Tarih ve saat: 06.08.2025 - 00:30

İhlal edilen kural: (Oyun Kuralları üzerinden ilgili kural bulunmalı, direk olarak kopyala/yapıştır işlemi yapılmalı.) NON RP - SAÇMA ROL
Olayı açıklayın: Merhabalar arkadaşım Maximilian Busch yanlışıkla insanlık hali olacakki q e tuşuna basıyor saniyelik olarak silah eline geliyor. Arkası dönük pd aracı arkadaşı görüyor. Arkadaşta haliyle kaçıyor, interior içine giriyor. İşin garip tarafı  ise müthiş PD ekibi beni ve Faust Rabenschlag karakterlerini durduruyorlar silah çektiniz diyorlar pmden yazdığımda, ne alakaysa. Beni FDI binasına getiriyorlar arkadaşlarda kimin silah çektiğinden bir haberler bana PM'den bekle video kaydığını izleyeceğim kimin silah çektiğini bilmiyorum diyor. İzliyorlar sonra beni salıyorlar, tam bir patagonya ordusu, yemin ediyorum.  :garip: İşin garip tarafı video kaydı olmasa Maximilian Busch'un silah çektiğini hiç bir türlü bulamayacaklarki dashcam sadece önü görüyor diye biliyorum, 360 derece dönmüyor, nasıl anlık olarak göremediyse video kaydına göre hareket ediyor orada CCTV'de yok, bütün dükkanlarda bize ait. Bu rolün dellenmesini istiyorum. Zaten eline emote vermeden silah almak ihlal diye biliyorum, hala arkadaşlar rolün peşinde.

Bu PD'nin üç günde üç tane bize karşı yaptıklarına hatalı rollerden artık gına geldi. Birkaç arkadaşım bu PD yüzünden sunucuyu bırakma noktasına geldiler.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:
Maximilian Busch'un elinde silahı aracın arkası dönükken gördüklerinin kanıtı, 360 derece:
(Arkadaş anlık olarak görmüyor video kaydına bakıp kimin elinde o deagle öyle bakacağım diyor daschcam zaten 360 derece dönemiyor, CCTV'de yok ve bütün işletmeler bize ait böyle bir role de giremez.)  :garip:

https://streamable.com/c15a08

Arkadaşın video kaydına bakıp öyle hareket edeceğim dediğinin kanıtı; (Saçmalıktan başka bir şey değil)

Diğer açıklamalar: PD ekibi böyle saçma rolleri kesmeliler oyun zevkimizi bozmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu işin gerçeği bunu herkes söylüyor, PD yönetimi el değiştirmeli.

#1 - 06.08.2025 02:31
Geçenlerde de böyle bir şikayetin aynısı açıldı. Polis tarafı haklı bulundu, yanlışlıkla da olsa bilerek de olsa q - e yapmanız oyuncunun kendi sorumluluğunda olan bir durum. Karşınızda polis - federal ajan görüyorsanız q - e yaparken üç kez falan düşünmeniz lazım. Silahı gördüğümüz ve bunu kanıtladığımız için rolünü yapıyoruz. Silahı anlık bir kaç saniye gördüğümüz için ve nametag'lar bozuk olduğu için Maximilian karakterini Jonas karakteri ile karıştırıyorum. Jonas için felony stop uyguluyoruz, üzerinden illegal materyal bulamıyoruz ve araca bindirip federal büroya kadar götürüyoruz. Daha sonra kayıtlara bakıp sizi mağdur etmiyorum, Jonas karakteri serbest kalıyor suçlama yok, Maximilian için soruşturma sürüyor. Bunu uzatıp pm'den beni sesliye vs. çağırıyorsunuz, discord istiyorsunuz. Hoş bir durum değil. Aşağıya da silahı gördüğümüze dair kanıtı bırakıyorum.

https://streamable.com/s0f60a
« Son Düzenleme: 06.08.2025 02:33 Maxiell »

#2 - 06.08.2025 02:37

#3 - 06.08.2025 03:55
Bence saçma emotesiz silah çekmek ihlal değil mi dostum zaten, artı olarak yok onu şöyle gördüm onu böyle gördüm gibi söylemler biraz boş. Dashcam 360 derece mı görüyor nasıl arkadaki adamın silahlı olduğunu gördün? Ayıretten q e yaparken üç kere düşünmelisin diyorsun bu adam bilerek bir şey yapmıyor, saçmalığın daniskası başka bir şey değil. Canınız sıkılıyor rol yapmaya çalışıyorsunuz.

#4 - 06.08.2025 10:04

Diğer arkadaşla discordda görüştük, sohbet muhabbet ettik. Yazmak için yazmişsin. Elinde silahli masmavi bir karakter görüyorsunuz, beyazli karakteri deagle var elinizde diyerek durduruyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki kayda bakmam lazım. Benim orada rol zevkimi boş yere yediniz mesela, Faust karakterinin silahini alacaktimiz eğer role uysaydım. ama emindim silahi elime almadigimdan, hala israrla rolü sürdürdünüz tamam alacaksiniz silahi, tamam WİN WİN pd. Bu şikayetede bir pd rolü yapan yetkili bakar, bir şey çıkmaz ama şansımızı deneyelim, belki halimizden anlayan bir yetkili denk gelir, en azindan uyarilsaniz iyi olur.

#5 - 06.08.2025 13:28
Bence saçma emotesiz silah çekmek ihlal değil mi dostum zaten, artı olarak yok onu şöyle gördüm onu böyle gördüm gibi söylemler biraz boş. Dashcam 360 derece mı görüyor nasıl arkadaki adamın silahlı olduğunu gördün? Ayıretten q e yaparken üç kere düşünmelisin diyorsun bu adam bilerek bir şey yapmıyor, saçmalığın daniskası başka bir şey değil. Canınız sıkılıyor rol yapmaya çalışıyorsunuz.

Bu işin bencesi, sencesi, oncası, buncası, şuncası, mı var? Emotesiz silah çekme olayı tamamen bir saçmalık ve bundan bahsetmen de saçmalık. Karakterim Ethan Pierce ve dostum @Duce 'nin karakeri Matteo Ellison, başını o an size doğru çevirip baktığında Maximilian Busch'un elinde deagle görebiliyor mu? Evet görebiliyor, bunu telsizden bildiriyoruz ekip çağırıyoruz size felony stop uyguluyoruz. Zaten sizden silah falan almadık mağdur olmadınız. Ben anlamıyorum hâla neyi diretiyorsunuz? Bu adam bilerek bir şey yapmıyor ne demek? Evine gelip klavyeyi, fareyi ben mi tutayım? Ben mi q - e yapmayayım. Yukarıda Scealten'ın aynı olaydan ötürü açılan şikayete verdiği cevabı atıyorum, okumadan ileti girmek için ileti giriyorsun. Bu tarz şikayetlerin %99.999'unda illegal taraf haksız bulunuyor. Tekrar söylüyorum, klavye + fare sizin sorumluluğunuzda, yanlışlıkla kaydırmış o olmuş, bu olmuş ben onu bilemem rolde gördüğümü uygularım.

Tutturmuşsunuz "pd wine oynuyor pd wine oynuyor pd wine oynuyor" yok arkadaşım wine falan oynamıyoruz oynayacak olsam (ki öyle bir adam değilim) başta VCPD'den çıkmaz, FDI'a hiç girmezdim bile. Bizim rollerimiz daha uzun soluklu, uzun vadede kazanmayı hedefleyen (mahkeme yoluyla vs.) roller. Kanıtlar ortada, mağdur değilsiniz, bu şikayette sorun olarak gördüğünüz tek şey Maximilian'ı soruşturuyor olmamız. Onu da yapmaya hakkımız var, kanıtımız var. Gereksiz yere şikayeti uzatmanın bir anlamı yok, şikayeti okuyan yetkili de bir insan sonuçta.

#6 - 06.08.2025 14:20
Çok saçma konuşmuşsun başını çevirdim demişsin kafanı nasıl döndürüyorsun, dostum adam arkanda? Yaptığın rol başlı başına saçma. Zaten kendin bile kimin silah çektiğinden emin değilsin böyle bir rol yaptığın için bu seni haksız çıkarır. Pmden kayıttan bakayım yazmışsın hangi kayıt kanka bu ıc olarak nasıl benim bir anda yanlış olduğumu anladın? Saçma saçma roller yapmayın. Rol yok bir şey yok ooc işlerle rol yapıyorsunuz.

O zaman bende şöyle yapıyayım arkamdan bir adam gelsin beni vursun, intikam almaya gideyim sıkayım sonra dur kanka video kaydını izliyeyim diyeyim. Yanlış seni vurdum diyeyim, video kaydını izleyeceğim demen bile yanlış anlık olarak ne gördüysen o rolü yaparsın. Gözün kayıt mı alıyor senin? Dashcam kayıt alır ama o kadar arkadaki adamı göremez. Bu şikayet başlı başına saçma şikayet red yerse yeniden açacağım. Umrumda olmaz yaparken rollerine dikkat edeceksin. Silah almak için günlerimizi veriyoruz bir sizin saçma rolünüz yüzünden silah gidiyor. İyi roller her şey ortada şikayet sonuçlanabilir.

#7 - 06.08.2025 14:31
Çok saçma konuşmuşsun başını çevirdim demişsin kafanı nasıl döndürüyorsun, dostum adam arkanda?

Gerçek hayata araba sürerken kafanı çevirip camdan dışarı bakmıyor musun? Dikiz aynası kullanmıyor musun? Dalga mı geçiyorsun? Bak attığım videoda farkettiysen nametag'lar bozuk. Maximilian'ı Jonas ile karıştırıyorum insanlık hâli çok normal ve üzerini arıyoruz üzerin temiz, silah yok bir şey yok illegal materyaline el koymuyoruz, serbest kalıyorsun mağdur değilsin. Niye hâla uzatıyorsun, şikayatten ne çıkartmaya çalışıyorsun? İade almanı gerektirecek bir durum var mı ortada? Seni mağdur etmiş miyiz? Şikayet açmanda ki temel motivasyon ne? Şikayetin başlığından ve üslubundan belli zaten amacının ne olduğu. Benim kanıtım var, ortada yapılmış bir rol var, sizin yaptığınız ihlaller var ve biz bunları diretmiyoruz. Elde etmek istediğiniz şeyin ne olduğunu hâla anlayabilmiş değilim.

#8 - 06.08.2025 14:36
Şikayet sonuçlanabilir. Arkadaş kendi beynindeki hafıza kaydından görüntüyü izlemiş. Bakmış ki ben değilmişim başka arkadaşmış.  :D :D

Komedisiniz arkadaşım vallahi komedi millet sizin yaptığınız rollerle dalga geçiyor bir de hala üste çıkıyorsun anlamadım sizi ben. Zaten benim oyun zevkim yok istediğin gibi beni alabilirsin zamanımı çalmadın yanii. Kendi kafanıza göre oynayın oyunu dostum. Tarafımızca ileti gelmeyecek. İyi roller iyi forumlar.

#9 - 06.08.2025 19:19
Bahsettiğim şikayet; https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174128.0

Şimdi şöyle dostum, klavye mouse bizim kontrolümüzde olan bir şey fakat afk attıktan sonra ele gelen silah bizim kontrolümüzde değil. Zaten 2-3 saniyelik bir şey ve dashcam 360 derece görmüyor. Sen önüne doğru bakarken arkada gözün olamaz.

Demek istediğim şu ki, afk attıktan sonra silah gözüküyor döndüğü zaman. Arkadaş zaten silahı gördükten sonra direkt q atıp silahı saklıyor video da net bir şekilde izlendiği zaman anlaşılabilir. Şikayet sonuçlanabilir. Daha fazla ileti gelmeyecek bu konu hakkında.