Konu: Kenshin_Watanabe ve Maskeli_18887 (Noob DM, Trolling + GBİ)  (Okunma sayısı 409 defa)

#0 - 12.06.2025 01:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Deep, Maskeli_18887

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Daronte_Ford @k a z û

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
Trolling

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Malibu'nun sık sık etkinlikler düzenlediği alandaki toplu bir roldeydim oyundan düştüm, oyuna geri döndüğümde alandan ayrılacaktım, fakat ayrılırken maskeli olan şahıs kendisine baktığımı kendince iddia ederek kendisine dair en ufak bile emote bile vermediğim halde aklınca agresif rol yapmaya başladı. Yanındaki arkadaşta laf atmaya başlayınca ortam iyice gerildi ben kendilerine nazikçe gitmelerini söyledikçe arkadaşlar bana daha çok olayı üstelediler ve akıllarınca troll yapmaya başladılar, sonrasında tam gideceklerken maskeli şahıs bana saldırmaya başladı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin trolling Noob DM ve GBİ'den en ağır cezayı almalarını talep ediyorum. Şahsen yetersiz profil oyuncu olarak platformdan bile uzaklaştırılması lazım, bir kere verilen brawl emotesinin böyle bir saçmalığı yok. Eline tükürüp ensesine yapıştırır diyerek brawl atma Low RP'nin kaçıncı seviyesi? Hangi evrende yaşıyorsunuz siz??. Biz burada "Roleplay" yapıyoruz, Kimse kimsenin oyun zevkini bozmaya, huzurunu kaçırmaya hakkı yok. Ayriyetten 4 llevel olan bir oyuncu nasıl Cheetah sahibi olabiliyor??? Bence mal varlıklarınında araştıırlması gerekiyor, bu kadar kısa yeni başlamış bir oyuncu bu kadar kısa sürede hiç bir şekilde Cheetah sahibi olamaz, yetkililerin göz ardı etmeksizin gereğinin yapacaklarını ve adaletli bir şekilde karar vereceklerini umuyorum. İyi oyunlar.

« Son Düzenleme: 12.06.2025 02:18 Bull£T »

#1 - 12.06.2025 03:43
Yol kenarında aracı arızalanan maskeli iki şahıs görüyorsunuz ve merak ediyor üzerlerine koşuyorsunuz, akabinde olumlu bir tepki almayı bekliyorsunuz, aldığınız cevapların ve bizim yaklaşımımızın kışkırtıcı olduğunun farkındayım fakat non-rp bir durum ortada yok. Ayrıca ayağa kalkıp bizi tekrardan tahrik ve (sizi sokakta görmeyeyim) tehtid ediyorsunuz. Gece vakti ormanın ortasında ki maskeli adamlarla iletişim kurmayı tercih etmek bu rolde tamamen sizin kararınız ve isteğiniz üzerinde kuruldu. 
Eline tükürüp ensesine yapıştırır diyerek brawl atma Low RP'nin kaçıncı seviyesi? Hangi evrende yaşıyorsunuz siz??
Baktığımız zaman elimize tükürüp, tokat atabiliyoruz. Bulunduğum eylemin içerisinde gerçeğin dışında, olağanüstü bir fiil bulunmuyor. Sizinde söylediğiniz gibi burası bir role play platformu. Ormanda ki maskelilerin üzerine koşan adamın ensesine şaplatmamak daha non-rp olurdu. Amir Dumrani isimli karakterimin üzerine koştuktan sonra tekrar ayaklanıp aynı tutumu koruyarak bizi tehtid etmene rağmen gelip şikayet açman elbette hakkın ama adil değil. Bölgenin güvenli bölge olduğundan da habersizdim,  görselde görüldüğü gibi göz önünde bir yerde değildik, gece saat bir de maskeli, değişik adamlarla ormanda diyalog kurmak güvenli bölge kapsamında değerlendiriliyor mu bilmiyorum ama çokta güvenli görünmüyor.

#2 - 12.06.2025 04:22
Yol kenarında aracı arızalanan maskeli iki şahıs görüyorsunuz ve merak ediyor üzerlerine koşuyorsunuz, akabinde olumlu bir tepki almayı bekliyorsunuz, aldığınız cevapların ve bizim yaklaşımımızın kışkırtıcı olduğunun farkındayım fakat non-rp bir durum ortada yok. Ayrıca ayağa kalkıp bizi tekrardan tahrik ve (sizi sokakta görmeyeyim) tehtid ediyorsunuz. Gece vakti ormanın ortasında ki maskeli adamlarla iletişim kurmayı tercih etmek bu rolde tamamen sizin kararınız ve isteğiniz üzerinde kuruldu. 
Eline tükürüp ensesine yapıştırır diyerek brawl atma Low RP'nin kaçıncı seviyesi? Hangi evrende yaşıyorsunuz siz??
Baktığımız zaman elimize tükürüp, tokat atabiliyoruz. Bulunduğum eylemin içerisinde gerçeğin dışında, olağanüstü bir fiil bulunmuyor. Sizinde söylediğiniz gibi burası bir role play platformu. Ormanda ki maskelilerin üzerine koşan adamın ensesine şaplatmamak daha non-rp olurdu. Amir Dumrani isimli karakterimin üzerine koştuktan sonra tekrar ayaklanıp aynı tutumu koruyarak bizi tehtid etmene rağmen gelip şikayet açman elbette hakkın ama adil değil. Bölgenin güvenli bölge olduğundan da habersizdim,  görselde görüldüğü gibi göz önünde bir yerde değildik, gece saat bir de maskeli, değişik adamlarla ormanda diyalog kurmak güvenli bölge kapsamında değerlendiriliyor mu bilmiyorum ama çokta güvenli görünmüyor.

Ne üzerine koşması, ne ormanı ne anlatıyorsun sen güzel kardeşim? Tehdit ediyorsun diyorsun benim yaptığım bir yanlışsa senin ki on kere yanlış.  :D Durduk yere agresif rol yapıp abuk sabuk saçmalayan sizlersiniz. Ben kimsenin üzerine koşmadım, hatta size karşı en ufak bir kışkırtıcı sözde dahil bulunmadım. Amir Dumrani kim onu bile tanımıyorum senin yüzün maskeli??? :D Daha fazla işi uzatma dostum kabül edin, troll yapacak, eğlenip başkalarının huzurunu kaçaracak bir ortam arıyordunuz  ve beni buldunuz. Burası herkesin at koşturabileceği, Ramazan Tatar gibi asarım keserim döverim tarzında rol yapabileceği bir platform değil. Açıkçası ben böyle şeylere ne tahammülü olan, nede sabrı olan bir insanım. Bana şuan savunma yaparmışcasına akıl veriyorsun ama hala faul üstüne faul yapıyorsun. Gece saat birde ormanda maskeli adamlarla diyalog kurman güvenli bölge kapmasında değil cart curt bunları hikaye bu savunma seni asla haklı çıkaramaz. Kusura bakmada kimse senin belirlediğin kurallar çerçvesinde rol yapamaz buna sen karar vermiyorsun. Bu sunucunun bir kuralı var o kurala uymak zorundasın, ayrıca gece saat bir ormanda tek başına cart curt falan palavrasını bırak dostum az önce burada 20 kişi kendi arasında rol yapıyordu o bölgede tek başıma bile değildim. Malibu'nun sık sık etkinlik düzenlediği, insanların topluca aktif rol yapıp kamp kurduğu bölge ve orası güvenli bölge olarak geçiyor. Böyle bir savunma yapacağını tahmin ettiğimden dolayı ticket açarak yetkililere sordum bu nokta güvenli bölge olarak geçiyor mu diye ona göre şikayet açacaktım dedim ve tickettada görüldüğü gibide evet yetkililerde bunu doğruladı. :) Arkadaşlarımla rollüyordum oyundan düştüm, döndüğümde bölgeden ayrılacaktım fakat siz gecenin bir saatinde oyunumu durduk yere sebepsizce bana zehir etmeye kalktınız. Size karşı hiç bir atakta bulunup hiç bir sözlü diyalog ve bir emotede bile bulunmadığım kabak gibi bu sstede ortada. Sizinle daha önce hiç bir şekilde rol bile yapmadım. :) Tarafımca daha fazla yanıt gelmeyecektir şikayet sonuçlanabilir.

« Son Düzenleme: 12.06.2025 04:57 Bull£T »

#3 - 12.06.2025 10:48
Senin için hepimiz kardeş olalım madem.  Yaptığım açıklama yeterince açık. Ortada non Rp bir rol yok. Sarf ettiğin kelimelerin ancak benimde kabul ettiğim gibi güvenli bölge ihlalinin, şikayetin sonrası bilincine vardığımı ibraz ettim. Bu platform un nasıl bir platform olduğunu, nerede, nasıl rol yapacağımı senin kardeşlerin olarak emin ol çok iyi biliyoruz, her şeyin farkındayım. Kendini ah vah diyip yerden yere vuracağın, şikayete eklediğin kural   ihlallerinden güvenli bölge kural ihlali haricinden işlenen bir tek kural ihlalimiz yok. Söylediğim kelimeleri senin şahsi karakterine değil oyunda ki karakterine söyledim, Bu adamlar trol siz nasıl oyuncularsınız diyip feryat edeceğin bir pozisyonda asla değiliz. Oyundan düşüp tekrar geri gelmeni aracı bozulan ve bir kovalamacanın içerisine dahil olan karakterlerimiz tarafından umursamamıza rağmen içimize girip koşmayı sen tercih ettin, tamamen hareketlerinin karşılığını aldın. “Benim yaptığım yanlışsa senin yaptığın daha yanlış” diyorsun, yanlışlar, yanlışları doğurur. Yanlış yaklaşımın sonucunda doğru ilerleyebilecek bir rol değildi icabında yaptığın hareketleri bir film sahnesine uyarlayalım, yapabileceğin en saçma hareket içimize girerek koşup bizi Tatar Ramazan gibi tehtid etmen olurdu, ki senin tercihinle bu senaryo nun gidişatı ekran görüntümde gözüktüğü gibi tam olarak öyle oldu. İlk açıklamam da belirttğim gibi kendimi son kez tekrar ediyorum. Maskeli şahıslara sırf güvenli bölge olduğunu bildiğin için, gece vakti üzerlerine koşup, paylaştığım görselde okuyabileceğin gibi sizi sokakta görmeyeyim, aslanım, kaplanım kalıplarına rağmen bu davranışlarının bölgenin güvenli bölge olduğunu bildiğin halde sürdürmenin üstüne burada mağdurları oynayabilmenin tek sebebi Ooc hitabını da göz önüne bulundurarak söylüyorum, sarf ettiğim sözleri oyunda ki karakterine değilde sanki sana söylemişim gibi algılamışsın.  Sadece bir oyun oynuyoruz, sürekli roleplay e ayak uydurup bir şekilde rol yapmaya devam ederken oyunda ki karakterine söylediğim kelimeler seni gerçek anlamda kırdıysa özür dilerim. Günün sonunda kurallar çerçevesinde bir senaryo oyunu oynuyoruz. Birbirmize tavır almamız gereken bir mesele yok kıymetli abim. Bahsi geçen yanımızda rol yapan “20 kişi” den elbet bir kişi senin canlandırdığın karakterin dahil olduğu role şahitlik yapıp Tatar Ramazan rolünü kimin canlandırdığını, yapılan rolün çalılıkların arkasında pekte güvenli olacağını kimsenin düşünmeyeceği bir yerde olduğunu öğrenmemizde bize yardımcı olabilir. Savunmam bu kadar.
« Son Düzenleme: 12.06.2025 10:55 OLDHAND »

#4 - 12.06.2025 12:09
Senin için hepimiz kardeş olalım madem.  Yaptığım açıklama yeterince açık. Ortada non Rp bir rol yok. Sarf ettiğin kelimelerin ancak benimde kabul ettiğim gibi güvenli bölge ihlalinin, şikayetin sonrası bilincine vardığımı ibraz ettim. Bu platform un nasıl bir platform olduğunu, nerede, nasıl rol yapacağımı senin kardeşlerin olarak emin ol çok iyi biliyoruz, her şeyin farkındayım. Kendini ah vah diyip yerden yere vuracağın, şikayete eklediğin kural   ihlallerinden güvenli bölge kural ihlali haricinden işlenen bir tek kural ihlalimiz yok. Söylediğim kelimeleri senin şahsi karakterine değil oyunda ki karakterine söyledim, Bu adamlar trol siz nasıl oyuncularsınız diyip feryat edeceğin bir pozisyonda asla değiliz. Oyundan düşüp tekrar geri gelmeni aracı bozulan ve bir kovalamacanın içerisine dahil olan karakterlerimiz tarafından umursamamıza rağmen içimize girip koşmayı sen tercih ettin, tamamen hareketlerinin karşılığını aldın. “Benim yaptığım yanlışsa senin yaptığın daha yanlış” diyorsun, yanlışlar, yanlışları doğurur. Yanlış yaklaşımın sonucunda doğru ilerleyebilecek bir rol değildi icabında yaptığın hareketleri bir film sahnesine uyarlayalım, yapabileceğin en saçma hareket içimize girerek koşup bizi Tatar Ramazan gibi tehtid etmen olurdu, ki senin tercihinle bu senaryo nun gidişatı ekran görüntümde gözüktüğü gibi tam olarak öyle oldu. İlk açıklamam da belirttğim gibi kendimi son kez tekrar ediyorum. Maskeli şahıslara sırf güvenli bölge olduğunu bildiğin için, gece vakti üzerlerine koşup, paylaştığım görselde okuyabileceğin gibi sizi sokakta görmeyeyim, aslanım, kaplanım kalıplarına rağmen bu davranışlarının bölgenin güvenli bölge olduğunu bildiğin halde sürdürmenin üstüne burada mağdurları oynayabilmenin tek sebebi Ooc hitabını da göz önüne bulundurarak söylüyorum, sarf ettiğim sözleri oyunda ki karakterine değilde sanki sana söylemişim gibi algılamışsın.  Sadece bir oyun oynuyoruz, sürekli roleplay e ayak uydurup bir şekilde rol yapmaya devam ederken oyunda ki karakterine söylediğim kelimeler seni gerçek anlamda kırdıysa özür dilerim. Günün sonunda kurallar çerçevesinde bir senaryo oyunu oynuyoruz. Birbirmize tavır almamız gereken bir mesele yok kıymetli abim. Bahsi geçen yanımızda rol yapan “20 kişi” den elbet bir kişi senin canlandırdığın karakterin dahil olduğu role şahitlik yapıp Tatar Ramazan rolünü kimin canlandırdığını, yapılan rolün çalılıkların arkasında pekte güvenli olacağını kimsenin düşünmeyeceği bir yerde olduğunu öğrenmemizde bize yardımcı olabilir. Savunmam bu kadar.

Bak canım güzel kardeşim ya ben sana anlatamıyorum, yada sen hiç anlamak istemiyorsun??? Sizinle burada hiç bir alakam yok, hala üzerimize koşmandır bozulan araçtır carttır curttur hala hikaye anlatıyorsun kendi kafandan sizin aranıza ben niye dalayım benim sizle rolüm mü döndü ki daha önce??? Belliki ya sen beni başkasıyla karıştırıyorsun, yada bana aptal muamelesi yapmaya çalışıyorsun. Sen bu hikayeyi yazarken kendini o kadar çok inandırmışsın ki şikayetten nasıl sıyrılsam diye kıvranıp çırpınıp duruyorsun ama nafile sen bu cezayı almadan ben sana durmadan şikayet açmaya devam edeceğim. Halen daha içimize koşuyorsun diyorsun size doğru koşarak herhangi bir hamlede bulunduğumaa dair somut bir kanıt sun bana. Biraz gerçekçi ol elindeki boş bardağı sallayarak daha fazla hikaye anlatma, benimde asabımı bozma. Şikayeti sonuçlarmısınız lütfen? @Nighty
« Son Düzenleme: 12.06.2025 12:17 Bull£T »

#5 - 12.06.2025 15:56
IC yapılan rolün, OOC hazımsızlığının sonucunda açılmış bir şikayet.

Burası bir "RolePlay" sunucusu. IC karakterini maskeli arkadaşımın yanına yanına sokuşturup seni görmezden gelmememizi bekliyorsan, bu sefer de rolden kaçtınız diyeceksin. Umarım zararına olan her rolün bitiminde şikayet açmıyorsundur. Zira burası senin için bir zevk mecrası olmayacaktır.

#6 - 12.06.2025 23:56

Burası bir "RolePlay" sunucusu. IC karakterini maskeli arkadaşımın yanına yanına sokuşturup seni görmezden gelmememizi bekliyorsan, bu sefer de rolden kaçtınız diyeceksin. Umarım zararına olan her rolün bitiminde şikayet açmıyorsundur. Zira burası senin için bir zevk mecrası olmayacaktır.

Zira burası senin için bir zevk mecrası olmayacak?? Hayırdır benimi tehdit ediyorsun? Siz hala normal rol yaptığınızı sanıyorsunuz. Size hiç bir diyalog ile sataşma rolü başlamamışıım, oyuna yeni girmişim, oyuna spawn olduğum gibi adamın bana "Ne bana bakıp duruyorsun?" diye durduk yere olay çıkarıyor size emote bile vermemişim hiç bir diyaloğa girmemişim trollük yapan sizlersiniz. Hala bana somut bir kanıt sunamıyorsunuz boş laf, değil, icraat yapın. Admin kararını bekleyin daha fazla boş laf kirliliği yapmayın.
« Son Düzenleme: 13.06.2025 00:02 Bull£T »

#7 - 13.06.2025 02:18
Şikayet incelemede.

#8 - 13.06.2025 15:17

Zira burası senin için bir zevk mecrası olmayacak?? Hayırdır benimi tehdit ediyorsun? Siz hala normal rol yaptığınızı sanıyorsunuz. Size hiç bir diyalog ile sataşma rolü başlamamışıım, oyuna yeni girmişim, oyuna spawn olduğum gibi adamın bana "Ne bana bakıp duruyorsun?" diye durduk yere olay çıkarıyor size emote bile vermemişim hiç bir diyaloğa girmemişim trollük yapan sizlersiniz. Hala bana somut bir kanıt sunamıyorsunuz boş laf, değil, icraat yapın. Admin kararını bekleyin daha fazla boş laf kirliliği yapmayın.

Yağ gibisin gerçekten, hemen üste çıkıyorsun. İnsanlara şikayet açmaktan rolünü yapamayacağın için senin adına bir zevk mecrası olmayacağını dile getirdim. Tabii sen en iyi yaptığın şeyi yaparak yine üste çıkmaya çalıştın.
Burada bizim söylemlerimizi sağa sola çekerek Adminlerin aklını bulandırmaya çalışma. Ortada tehdit falan yok. Tehdit etmiş olsaydım, ettiğimi herkes anlardı kardeşim benim. Ayşeyi Ahmet diye anlama, ya da anla sen bilirsin. Bu kafayla da patinaj çekip duracağını düşünüyorum.

#9 - 13.06.2025 19:42
Şikayet incelendi.

Sunucunun yaptığı etkinlikler, etkinlik sonlanana kadar güvenli bölge sayılmakta.

Ek olarak kişinin sizin üzerinize koştuğuna dair bir kanıt bulunmuyor.

Kenshin_Watanabe & Maskeli_18887 karakterleri Güvenli bölge kural ihlali ve Deathmatching kural ihlalinden işlem görecekler.

K&A