Sayın yetkili,
Hakkımda yapılan şikayetle ilgili birkaç noktaya açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle, ilgili sunucu kurallarında "herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz" ifadesi geçmektedir. Benim yaptığım eylem, bir aracı satıp parasını alıp kaçmak değildir. Tam tersine, IC olarak bir pazarlık süreci yürüterek karşı tarafı kandırıp para almak üzerineydi.
Eğer böyle bir şeyin yasak olduğu düşünülüyorsa, bunun kuralda açıkça belirtilmesi gerekirdi. Sunucu kurallarında "takas süsü vererek parayı alıp kaçmak yasaktır" şeklinde net bir ifade bulunmadığı için burada bir ihlal değil, kuralların eksik bir yorumu söz konusudur.
Ayrıca, OOC olarak karşı tarafa iyi niyet göstererek PM üzerinden parayı iade etmesini ve şikayet açmamayı teklif ettim. Ancak kendisi şikayet açılmasını istedi. Bu, aslında benim hatamdan çok, kişinin beni cezalandırmak amacıyla hareket ettiğini göstermektedir.
Benim rol yaptığım karakterin doğası gereği dolandırıcılık unsuru içeren eylemler yapması olağandır. Eğer bu eylem yasaksa, kural kitapçığında "IC dolandırıcılık tamamen yasaktır" gibi net bir ifade bulunmalıdır.
Saygılarımla,