Konu: [2.04.2025 - Alistair_Hawthorne]Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 291 defa)

#0 - 02.04.2025 14:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Alistair_Hawthorne  @egementcc

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 2.04.2025 - 13:52+

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi aracımın yanına gelerek takas etmek istediğini belirtti, belirli bir şekilde ticarette anlaştık. Kişi daha sonra parayı alınca gitti. Kurallar açık ve net olduğu için kişiye PM üzerinden yaptığının ihlal olduğunu ödeme yaparsa şikayet açmayacağımı belirttim. Şikayet açmamı istedi. Parayı iade etse de yaptığı ihlalin cezasını almasını istiyorum. Bu kadar basit bir kuralı bilmediği için oyun kurallarını okumadan sunucuya girdiğini ve rol yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Yetersiz oyuncu profili olarakta değerlendirilmeli, platformun huzurunu kaçırıyor. "Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz."

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yukarıda altı çizgili belirttiğim oyun kuralları açık ve nettir. İnsiyatife bağlı esnetilmesi söz konusu olamaz. Bu tarz yetersiz oyuncu profilleri sunucuda bulunmamalı.

#1 - 02.04.2025 14:42
Sayın yetkili,
Hakkımda yapılan şikayetle ilgili birkaç noktaya açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle, ilgili sunucu kurallarında "herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz" ifadesi geçmektedir. Benim yaptığım eylem, bir aracı satıp parasını alıp kaçmak değildir. Tam tersine, IC olarak bir pazarlık süreci yürüterek karşı tarafı kandırıp para almak üzerineydi.

Eğer böyle bir şeyin yasak olduğu düşünülüyorsa, bunun kuralda açıkça belirtilmesi gerekirdi. Sunucu kurallarında "takas süsü vererek parayı alıp kaçmak yasaktır" şeklinde net bir ifade bulunmadığı için burada bir ihlal değil, kuralların eksik bir yorumu söz konusudur.

Ayrıca, OOC olarak karşı tarafa iyi niyet göstererek PM üzerinden parayı iade etmesini ve şikayet açmamayı teklif ettim. Ancak kendisi şikayet açılmasını istedi. Bu, aslında benim hatamdan çok, kişinin beni cezalandırmak amacıyla hareket ettiğini göstermektedir.

Benim rol yaptığım karakterin doğası gereği dolandırıcılık unsuru içeren eylemler yapması olağandır. Eğer bu eylem yasaksa, kural kitapçığında "IC dolandırıcılık tamamen yasaktır" gibi net bir ifade bulunmalıdır.

Saygılarımla,

#2 - 02.04.2025 22:38
Bu arkadaşın hala ceza almaması ve sunucuda barınması dahi mucize. @Awerty Merak etme kanka bi zeki bunlar biz salağız :D kural bilmiyoz biz.

#3 - 02.04.2025 23:24
Kanka aynen, ben de her sabah aynaya bakıp ‘Bugün hangi kuralı yanlış anlayayım?’ diye düşünüyorum. 😂 Neyse, ben kendi savunmamı yaptım, yetkililerin kararını bekliyorum. Şikayeti daha fazla uzatmanın anlamı yok, en iyi cevabı adminler verecektir. İyi oyunlar dilerim.

#4 - 05.04.2025 03:29
@egementcc 24 saat içerisinde mülk iadesi yapın.

#5 - 06.04.2025 13:43
ticket-55515 belirttim vericem.

#6 - 07.04.2025 04:17
bu çocuk sehir turu atıp dolandıra dolandıra yolunu bulmaya çalışıyor, banlanmalı. sunucuya zarar veriyor

#7 - 07.04.2025 13:03
bu çocuk sehir turu atıp dolandıra dolandıra yolunu bulmaya çalışıyor, banlanmalı. sunucuya zarar veriyor
Bütün herkesi dolandırıyor bundan bende şikayetciyim artık yasaklanması gerek.

#8 - 07.04.2025 16:24
Şikayetle alakam yok fakat kişi sana 350 bin dolara silah satacağım silah arkadaşımda hemen vereceğim gibi laflarla bizide dolandırmaya çalıştı, ceza almalı böyle biri artık diye düşünüyoruz.

#9 - 07.04.2025 23:36
Öyle bir şey demedim ben silah satmıyorum başkası satıyor adamın sattığı fiyatı dedim ne diyorsun sen ?