Konu: Tyrese_Fuller agresif rp noob dm  (Okunma sayısı 300 defa)

#0 - 22.02.2025 18:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tyrese_Fuller @9mm killer gang

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tina_Lamont @phife-out

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22 şubat saat 18 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Agresif RP, Noob DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: kahvecide kahve içerken bu vatandaş yanıma geliyor, durduk yere ıgora benzediğimi çirkin olduğumu falan söylüyor fakat aldırmıyorum, bir soru sordu ve ettiği hakaretten dolayı cevap vermek istemedim. en sonunda noob dmye kalkıştı

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/oikliwi https://hizliresim.com/k96dze8 https://hizliresim.com/mhlradp https://hizliresim.com/oucodqr https://hizliresim.com/lklw18m https://hizliresim.com/4a5xpug

Ek açıklamalar(varsa): bu vatandaşa açılmış aktif bir şikayet daha var ve yaşadığım olaya benzer https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=169136.0 , anlaşılan bu rolu iş haline getirip önüne gelene sataşan bir profil. gerekenin yapılmasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 23.02.2025 17:00 fiatdoblo »

#1 - 22.02.2025 18:48
Evde değilim şuan geçtiğim zaman detaylı savunmamı göndereceğim.

#2 - 22.02.2025 20:03
Ortada herhangi bir kural ihlali bulunmuyor. Günümüz Amerika'sında rastgele bir çeteci sokağında bir çeteci gelip size bu şekilde bulaşabilir, bu doğal karşılanır, düzgün sokaklar değil, ghetto kültürünün yoğun olduğu bir sokaktasın. Gelip sana sataşıyor ve sende aynı şekilde onu takmıyorsan, bu icabında brawl rolü olarak gelişebilir. Görünüldüğü üzere agresif yapan siyahi karakter, çeteci bir karakteri rollendiriyor. Normal, çağdaş bir insan kadar düzgün bir düşünme yetisine sahip değil, belki bir maddenin etkisinde olmuş olabilir, belki sadece sataşmak istemiştir, belki olay çıkartıp seni soymak istemiştir, bunlar günümüz dünyasında Ghetto'da gayet yaşanabilecek şeyler. İyi forumlar, esenlikler.

#3 - 22.02.2025 20:43
bu konu sizi ilgilendirmiyor ayrıca adamın çete üyesi olduğu alnında yazmıyor. çeteci sokağı dediğin yer idlegas benzinliği ara sokak falan değil kimsenin hoodunun içine bodoslama dalıp kimseye kök söktürdüğüm yok, olduğum yerde durmaktan başka birşey yapmıyorum. Arkadaşın kikyadan cezalandırılmasını istiyorum.
« Son Düzenleme: 22.02.2025 21:03 fiatdoblo »

#4 - 22.02.2025 21:06
Merhaba, detaylı savunmamı yapacağım. İlk önce çeteci bir karakter yönetmekteyim, Idlewood'da oturan ve büyüklerine kendisini göstermek isteyen bir karakter;

İlk önce ben senin yanına değil, sen bizim yanımıza geldin. Sana Igor diyeceğimden ve çok çirkin olduğundan bahsettim. Aslında, bir sorun yok. Fakat sen, karakterin için sorun teşkil ettiğini düşünüyorsun, sürekli "Nerden bileyim onaylı Hood olduğunu? Nerden bileyim karakterinin çeteci olduğunu?" diye söyleniyorsun. O zaman herkes, onaylı hoodlarda takılsın, üyelerine saygısızlık yapsın. Böyle bir şey var mı? Fear RP yapmıyorsun, Benim ile konuşmak istemediğini anlarım, fakat sana üç kez sorduğum soruya cevap ver diye sesleniyorum. "Beni siklemiyor musun?" diye söyleniyorum, "Siklemiyorum." diyorsun. Bu normalde senin ile Brawl atmam için geçerli bir sebep, ama farkındaysan sana IC'de senin bir ezik olduğunu ve senin ile kavga etmeyeceğimi söyledim. Ayrıca, konuştuğun kişi sabah benim rol yaptığım kız. Karakterim bir ergen, ilk defa böyle şeyler ile karşılaşıyor ve kız arkadaşını kimseye kaptırmak istemiyor. Anladın mı?

Neyse, geçiyorum o konuları. Sen kız ile sohbet etmeye devam ediyorsun. Ben sana PM atmaman, şikayet açman için uyarıyorum. Sende, böyle bir şey için şikayet açmayacğım diyosun. Onu da geçtim, sen benim sabah birlikte olduğum, güzel vakit geçirdiğim kız ile benim için "Rahatsız sanırım." falan diye söyleyebiliyorsan, bende sana saldırabilirim. Ayırca, PD beni aldı ve kodese attı. Buraya kadar bir sorun var mı?

Agrasif Rol yapmadım, sadece sana sataştım çok hafif. Onaylı Hood'da rol yapıyorsun, bunları göz önünde bulundur. Sana salça falan olmadım, para istemedim. Sadece çok çirkin olduğunu ve aynı Igor'a benzediğini söyledim. Sen beni emotelerin ile tahrik ettin, kişiyi sallamaz, dikkate almaz, gibi söylemlerde bulundun. Sana üç defa kaç yaşında olduğunu ve soruma cevap vermen gerektiğini söyledim, beni "siklemediğini" söyledin.

Noob DM konusuna gelirsem, emote atmayabilirim. Sonuç olarak emote sadece hareketlerini belirtir. Sana saldırıyorum, emote atsam ne değişecek? Saldırdığımı zaten görüyorsun, çok saçma. Aynı şekil bu "/sit 7" attığın için de geçerli. Sadece rol SS'lerinde hareket belirmek için bu kullanılır.

Kısaca ben ihlal yaptığımı düşünmüyorum, zaten şuan IC Jail'deyim. Üstteki arkadaşın da dediği gibi. Günümüz ghettosunda böyle şeyler olabilir. OOC Kin besleyip, şikayet açmanın bir anlamı yok. İyi forumlar

Esen kalın.

#5 - 22.02.2025 21:14
bu konu sizi ilgilendirmiyor ayrıca adamın çete üyesi olduğu alnında yazmıyor. çeteci sokağı dediğin yer idlegas benzinliği ara sokak falan değil kimsenin hoodunun içine bodoslama dalıp kimseye kök söktürdüğüm yok, olduğum yerde durmaktan başka birşey yapmıyorum. Arkadaşın kikyadan cezalandırılmasını istiyorum.
"olduğum yerde durmaktan başka birşey yapmıyorum" Dostum, bana "seni siklemiyorum" dedin, yine bir şey yapmadım. Kız arkadaşım ile benim hakkımda, rahatsız, sıkıntılı galiba gibi şeyler söyledin." Bir şey yapmamış halin bu mu? Yapsan Allah muhafaza neler olacak :D

#6 - 22.02.2025 21:20
karakterimin çirkin olduğu ya da Igor'a benzediği yönündeki sözler ıc hakaret olarak değerlendirilebilir ve bu tarz sataşmalara ıc'de karşılık verilmesi doğaldır ancak ben ıc olarak bu durumu görmezden gelmeyi tercih ettim. bu bir korkaklık ya da fear rp ihlali değildir; tamamen karakterimin verdiği doğal bir tepkiydi. emotesiz saldırı yapmak doğrudan yasaktır ne olursa olsun emote vermen lazım  "Zaten görüyorsun" diyerek emote atmamayı savunmanı mantıklı bulmadım, o zaman bende rastgele birine iki el ateş edeyim zaten sıktığımı görüyor niye emote vereyim? ben sabah kimle görüştüğünü bilemem sadece rolümü yapıyorum, zaten kız bile sana bu haraketleri yapmaman gerektiğini söylüyor ve ima ediyor. https://imgur.com/qDS9b1t https://imgur.com/OrTPpHn burada cevap vermememin amacı kışkırtmak değil ettiğin hakaretten dolayıydı yoksa adam gibi muhabbet ederdik. olay uzamasın diye cevap vermemeyi tercih ettim, şimdi kavga ile uğraşamam diyeydi ama yine evire çevire durumu noob dmye getirdin. siklemiyorum musun dedin bende açıkça siklemiyorum dedim, burada soruna cevap verdim. "sizi dinlemiyorum hanımefendi" demem mi lazımdı benimle böyle konuşan biriyle? alnında "çete üyesi" yazmıyor, karşına vice şehri belediye başkanı çıksın, ama sen bir çetenin en zayıf üyesisin fakat yine cevap vermeli, öyle mi? çete üyesisin diye her sorduğun soruya cevap vermek zorunda değilim hood dediğin idlegas sokak falan değil dümdüz cadde milletin benzin aldığı yer. benzinlikten benzin alan vatandaşlara cevap vermedi diye arabadan indirip kavga ediyormusunuz? çete olmanız tanımadığınız bir husumet yaşamadığınız adama durduk yere laf atma veya saldırma gerekliliğini doğurmaz. burada kimseye ıc saygısızlık yapmadım, saygısızlığı tınlamamayı karar verdim. rol bitene kadar aşırı kibarlığa gerek yok.
« Son Düzenleme: 22.02.2025 21:42 fiatdoblo »

#7 - 22.02.2025 21:21
"olduğum yerde durmaktan başka birşey yapmıyorum" Dostum, bana "seni siklemiyorum" dedin, yine bir şey yapmadım. Kız arkadaşım ile benim hakkımda, rahatsız, sıkıntılı galiba gibi şeyler söyledin." Bir şey yapmamış halin bu mu? Yapsan Allah muhafaza neler olacak :D

sen soru sordun bizde cevapladık, cevap istemiyormuydun zaten? hala kibarlık bekliyorsun.

#8 - 23.02.2025 00:48

sen soru sordun bizde cevapladık, cevap istemiyormuydun zaten? hala kibarlık bekliyorsun.
Tamam, cevabımı aldım. Sen almadın mı? Hâla ne kovalıyorsun kardeşim? Onaylı Hood'da saygısızlık yapıyorsun, dayak yiyeceğini biliyorsun. Bu arada, sol alt kısımda "Tehlikeli Bölge" yazıyor, ona göre rol yapmak zorundasın. Anladın mı?

Konuyu uzatmayalım, sonuçlanabilir.

#9 - 23.02.2025 12:32
ben sol alttakine göre rolümü yaparım dostum, karşımda hakiki bir çete üyesi varsa ona göre rolümü uslüne uygun yaparım. burada ıc saygısızlık yapan biri varsa sensin ben değilim ben sadece sorduğun soruya anlayacağın dilden cevap verdim.
bundan sonra alnına çete üyesi diye yaz yoksa kimse seni tınlamaz, idlegasta her önüme çıkanın dediğini yapmak zorunda değilim şikayet sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 23.02.2025 12:37 fiatdoblo »