Merhabalar, skine eklemeler ve düzeltmeler yapan kişi ben olduğum için şikayete savunma yapmayı uygun gördüm. Discord üzerinde farklı sunucularda yayınlanan modellere bakınırken bu modeli gördüm ve arkadaşıma gösterdim. Modeli beğendiği ve kullanmak istediği için birkaç düzeltme yapıp ona gönderebileceğimi söyledim. Düşündüğünüz gibi modeli Vice'ta gezinirken cebe indirip hadi kullanalım demedik. Modeli yapan kişi hem kendi mod sunucusunda yayınlamış, hemde daha popüler bir sunucuda yayınlayarak oyuncularla paylaşmış. Zaden TXD'yi açtığınız gibi karşılaştığınız manzara, modeli yapan kişinin reklamıyla sonuçlanıyor.

Model üzerinde düzenleme yaptığımdan bahsetmiştim, göze çarpan bugları fixledim, kemiğinde ve texture tarafında yaptığım düzeltmeler oldu.

Sol tarafta yayınlanmış halini görebilirsiniz, sağ tarafta arkadaşımın sunucuya yüklettiği model yer alıyor.
Discord sunucularında gezinirken modeli bulduğumu söylemiştim, o cümlenin havada kalmaması için nereden bulduğumu atıyorum. Eğer bakmak isterseniz sizde mesajın tarihine giderek dosyaları indirebilirsiniz.

Modeli görüp indirdiğim ilk yer burasıydı, sunucunun adı yabancı olduğu için buraya yazamıyorum fakat gördüğünüz gibi tanıyabilirsiniz. Samp camiasında popüler bir sunucudur ve burada yayınlanan modellerden Vice'a pek çok oyuncunun skin yüklettiğini görebilirsiniz.
Tabi bu şikayeti görünce tekrar kontrol etmek amacıyla yayınlanan tarihe gittim ve modeli yapan kişinin profiline (Mnemosyne) girdim, profilinde kendi showroom sunucusunun daveti bulunuyordu ve girip aynı tarihi arattığımda yaptığı modeli orada da paylaştığı görülebiliyor. Dediğim gibi, ben modeli "Latte Mods Community" adlı sunucudan değil, adı Rusça olan diğer sunucudan indirdim. Modelin rel olduğunun kanıtı olması için buraya bir görsel bırakacağım.

Modeli yükleten kişi eskiden onaylı skin yapımcısıydı, cache mining muhabbetinden dolayı birden fazla kez başı ağrıdı. Yaptığı modellerin çalındığını, başka oyuncuların yüklettiğine şahit oldu. Kendisinden aynı şeyi yapacağı asla beklenemez. Yukarıda anlattığım gibi modelin bizzat yapan kişi tarafından rellendiği ortada, TXD dosyasına bir saniye bile baksanız yapan kişiyi ve ilk paylaşıldığı sunucuyu görebiliyorsunuz. Özel olarak bir sipariş üstüne yapılıp sadece tek bir kişiye atılmış bir model değil.
Bahsettiğim sunucuların davetini buraya atabilir miyim bilmiyorum fakat kendi gözleriyle görebilmesi için özel mesaj yoluyla şikayete bakacak olan admine discord sunucularının davetini atabilirim.