Konu: [13.02.2025] Heather Vicious  (Okunma sayısı 215 defa)

#0 - 13.02.2025 23:59
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Heather Vicious @farfromheaven
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @orderline @teddy36
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.02.2025 23:54

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: son zamanlarda bu kafanın herkeste dolaşması cidden can sıkıcı. 1 2 3 tane skinim olsa, neyse. ama bir dolap skinim, dolabımın yetmediği bir o kadarı da dosyalarım arasındayken böyle sağda solda görmek hoş olmuyor. herkesin tanıdığı bir karaktere sahipken, herkesin tanıdığı bir simayı başka yerlerde görmek ister istemez yanlış anlaşılmalara, belki de "berdush/napo/pamela" adı altında yanlışlıklara sebebiyet verebilir. rica etsem skinini değiştirebilir misin?
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

dolabım

Ek açıklamalar(varsa): arkadaşımızın anlayışla karşılayacağını düşündüğüm için "şöyle böyle" demiyorum. olabilir, emek verip para karşılığında yaptırmıştır. ama eminim ki vice onaylı skincileri bile karakterimi tanıyor ve görmüşlüğü vardır. yeni değil 2022den bu yana aynı kafayı, skini kullanıyorum. orderline, yani VCPD'e aynı dönem girdiğim, o günden bu yana aynı rolü yaptığımız arkadaşımı da etiketledim zaten. bu kafayı değiştirmeni ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi adına beni anlayacağını düşünüyorum sevgili dostum. teşekkürler şimdiden.
« Son Düzenleme: 14.02.2025 00:06 NapoXL »

#1 - 14.02.2025 09:24
Şahitliğimi onaylıyorum. Pamela Charfield karakteriyle uzun süredir bu headle rol yapıyoruz ve bu zamana kadar ondan başka hiç kimsede görmemiştim.
« Son Düzenleme: 14.02.2025 09:26 orderline »

#2 - 14.02.2025 10:54
Merhabalar, skine eklemeler ve düzeltmeler yapan kişi ben olduğum için şikayete savunma yapmayı uygun gördüm. Discord üzerinde farklı sunucularda yayınlanan modellere bakınırken bu modeli gördüm ve arkadaşıma gösterdim. Modeli beğendiği ve kullanmak istediği için birkaç düzeltme yapıp ona gönderebileceğimi söyledim. Düşündüğünüz gibi modeli Vice'ta gezinirken cebe indirip hadi kullanalım demedik.  Modeli yapan kişi hem kendi mod sunucusunda yayınlamış, hemde daha popüler bir sunucuda yayınlayarak oyuncularla paylaşmış. Zaden TXD'yi açtığınız gibi karşılaştığınız manzara, modeli yapan kişinin reklamıyla sonuçlanıyor.

Model üzerinde düzenleme yaptığımdan bahsetmiştim, göze çarpan bugları fixledim, kemiğinde ve texture tarafında yaptığım düzeltmeler oldu.

Sol tarafta yayınlanmış halini görebilirsiniz, sağ tarafta arkadaşımın sunucuya yüklettiği model yer alıyor.

Discord sunucularında gezinirken modeli bulduğumu söylemiştim, o cümlenin havada kalmaması için nereden bulduğumu atıyorum. Eğer bakmak isterseniz sizde mesajın tarihine giderek dosyaları indirebilirsiniz.

Modeli görüp indirdiğim ilk yer burasıydı, sunucunun adı yabancı olduğu için buraya yazamıyorum fakat gördüğünüz gibi tanıyabilirsiniz. Samp camiasında popüler bir sunucudur ve burada yayınlanan modellerden Vice'a pek çok oyuncunun skin yüklettiğini görebilirsiniz.

Tabi bu şikayeti görünce tekrar kontrol etmek amacıyla yayınlanan tarihe gittim ve modeli yapan kişinin profiline (Mnemosyne) girdim, profilinde kendi showroom sunucusunun daveti bulunuyordu ve girip aynı tarihi arattığımda yaptığı modeli orada da paylaştığı görülebiliyor. Dediğim gibi, ben modeli "Latte Mods Community" adlı sunucudan değil, adı Rusça olan diğer sunucudan indirdim. Modelin rel olduğunun kanıtı olması için buraya bir görsel bırakacağım.

Modeli yükleten kişi eskiden onaylı skin yapımcısıydı, cache mining muhabbetinden dolayı birden fazla kez başı ağrıdı. Yaptığı modellerin çalındığını, başka oyuncuların yüklettiğine şahit oldu. Kendisinden aynı şeyi yapacağı asla beklenemez. Yukarıda anlattığım gibi modelin bizzat yapan kişi tarafından rellendiği ortada, TXD dosyasına bir saniye bile baksanız yapan kişiyi ve ilk paylaşıldığı sunucuyu görebiliyorsunuz. Özel olarak bir sipariş üstüne yapılıp sadece tek bir kişiye atılmış bir model değil.

Bahsettiğim sunucuların davetini buraya atabilir miyim bilmiyorum fakat kendi gözleriyle görebilmesi için özel mesaj yoluyla şikayete bakacak olan admine discord sunucularının davetini atabilirim.

#3 - 14.02.2025 15:05
Senin karakterini bilmiyordum bundan önce, arkadaşın özel mesajdan hırsız muamelesi yapana kadar. Yukarıda bana yardımcı olan arkadaşımın yazdıklarını tekrarlamamak için bir şey yazmayacağım üstüne. Savunmam yukarıda bulunuyor. 2022'den beri skini kullandığını söylemişsin, skini yapan kişi 2023'te yayınlamış. Zamanı nasıl büktün anlayamadım.

#4 - 14.02.2025 18:23
Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 14.02.2025 19:37
Senin karakterini bilmiyordum bundan önce, arkadaşın özel mesajdan hırsız muamelesi yapana kadar. Yukarıda bana yardımcı olan arkadaşımın yazdıklarını tekrarlamamak için bir şey yazmayacağım üstüne. Savunmam yukarıda bulunuyor. 2022'den beri skini kullandığını söylemişsin, skini yapan kişi 2023'te yayınlamış. Zamanı nasıl büktün anlayamadım.

sonuç olarak aradan epey zaman geçmiş, 2022 yada 23 problem değil. sana hırsız muamelesi yapan kim bu arada? şahit eklediklerimden biri mi? onlardan biriyse onlar adına özür dilerim. benimle iletişime geçip ss atmak istersen discord @berdushxl hesabım. ben farkettiysen başlığa "skin hırsızlığı" falan da yazmadım. "skini ben tasarlattım, ben tasarladım" da demedim. @FromColinas yanıtların için teşekkür ederim. aynı discordlarda ben de varım. bazen gir çık yapmış olsam da epeydir o sunucuyu takip ederim. mining falan düşünmedim elbette. çünkü release bir kafa bu. sadece kibarlıkla bir teklif açtım. zaten konu içerisinde skinin silinmesi, ceza verilmesi gibi şeyler söylemedim. aslında bir şikayetten ziyade sizinle admin gözetiminde uzlaşmak için açtım bunu. yönetim neyi uygun görürse sonuç da o olur. teşekkürler iyi forumlar  :sampanya:

#6 - 18.02.2025 00:12

sonuç olarak aradan epey zaman geçmiş, 2022 yada 23 problem değil. sana hırsız muamelesi yapan kim bu arada? şahit eklediklerimden biri mi? onlardan biriyse onlar adına özür dilerim. benimle iletişime geçip ss atmak istersen discord @berdushxl hesabım. ben farkettiysen başlığa "skin hırsızlığı" falan da yazmadım. "skini ben tasarlattım, ben tasarladım" da demedim. @FromColinas yanıtların için teşekkür ederim. aynı discordlarda ben de varım. bazen gir çık yapmış olsam da epeydir o sunucuyu takip ederim. mining falan düşünmedim elbette. çünkü release bir kafa bu. sadece kibarlıkla bir teklif açtım. zaten konu içerisinde skinin silinmesi, ceza verilmesi gibi şeyler söylemedim. aslında bir şikayetten ziyade sizinle admin gözetiminde uzlaşmak için açtım bunu. yönetim neyi uygun görürse sonuç da o olur. teşekkürler iyi forumlar  :sampanya:

#7 - 18.02.2025 15:22
Kanıtlar geçersiz. Skin yapımcı tarafından paylaşılmış ve ayrıca onaylı bir skin yapımcısı değil. Skini satın alındığına dair de kanıtlar mevcut değil. K&A