Konu: Vice Roleplay V4 İstekleriniz: Sistem, Harita, Model ve Tüm Önerileriniz!  (Okunma sayısı 4584 defa)

#30 - 12.01.2025 09:34
Gereksiz obje ve mapler düzeltilirse başka bir şeye gerek kalmadığını düşünüyorum, LS dışında rol yaparken bir problem yaşamıyoruz. LS kesimlerine yaklaştığımızda neresi olursa olsun sürekli drop yiyoruz oyunda, Sistemi iyi olan yada olmayan farketmiyor MAP konusunda bir problem yaşadığı belli sunucunun, ImVehFt modu kullanırken Idlewood mahallesine giriş sağlayamıyoruz sürekli crash yiyoruz tek çözümü modu kaldırmak lakin başka bir sunucuda bu problemi yaşamıyoruz. MAPler gözden geçirilip düzeltilmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

YMZ

*
v3 Oyuncusu 2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#31 - 12.01.2025 09:48
Çok anlatmaya gerek yok, gereken neyse yapılır bundanda şüphemiz yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 12.01.2025 10:56
Aksesuar sisteminde buglar var. En sondan bir önceki aksesuarı alınca bazen takılan aksesuar görünmüyor. Öte yandan aksesuarların hepsi daha net görsellerle gösterilip çeşitlendirilebilir. Dışarıya obje eklerken koltuk da ekleyebiliriz.

Yıllardır söylediğim ve halen de dile getirdiğim animasyon sistemi. Dans figürlerinden duruş pozisyonlarına sarılmaktan oturuşlara dönüşlerden zıplayışlara kadar belki animasyon inşasına ihtiyacımız var. Çok daha çeşitli ve kullanışlı olmalı. Mod yükleyerek değil, herkesin görüp kullanacağı animler olmalı. Duygular animasyon ile belli edilir. Emote versek dahi rolün karakterdeki yansıması tam olarak verilmiyor. Animasyonlar yetersiz. Dans etmek çok keyifli bir şey aslında ama karakterler iki üç figür yapınca hemen bunu farklı bir şey olarak algılayabiliyorlar. Çünkü dans ederken en belirgin figürlerde direk dansı yapılıyor. Çok daha farklı hareketler olmalı iki sallanmaktan başka.

Bir tane çiçekçi dükkanı olabilir, oradan çiçek alınabilir. Çiçek çok zor bulunan bir şey olmamalı. San Andreasın her yeri çiçek kaynıyor. (Varsa da ben bilmiyorum.)

Dövüş stilleri vipden kaldırılmalı, 20ye 20 karakterler tüm dövüş stillerini kullanabilmeli veya. Bir ayda box yapıyorum sonra unutuyorum mantığı pek realistik değil.

Kıyafet dükkanındaki skinler belki çeşitlendirilebilir.

Pistol için veya shotgun için ruhsatlı silah alımı olabilir. Pd üzerinden işlemler gerçekleşebilir. Bireysel savunma amaçlı, eyalet sistemlerinde olan.

San Fierro gibi, Las Venturas gibi bölgeler de yatırım amaçlı toplu rollerin döneceği yerler haline gelebilir. Örnek veriyorum San fierroda bir fabrika ihalesi olur, bunu alabilenlere rotalar çizilir. Veya lojistik gibi işler rol çerçevesinde buraya kayabilir. Güzel tasarımlar olursa bu bölgelere çizilen meslek hatları tüm eyaleti tanıtabilir. Dolayısıyla meslekler de çeşitlendirilebilir.

Tarım ve ekim sistemleri getirilebilir. Sunucuda çilek gibi ürünler tüketiyoruz. Bu tarz işleri kasabada yapanlar karakterlere enerji verecek üretim yapabilirler. Onun için bir değirmencilik sistemi olabilir veya ekmek, sebze meyve yetiştirerek daha fazla can veren ürünlerin sağlanması gerçekleştirilebilir. Bu sistem de meslek düzeyinde olmalı ve çiftlik gibi bölgelerin kullanılmasını sağlar. Ayrıca oraya gidenler uzun vadede bunu kişisel rollerle zenginleştirir ve bölgesel aktifliği artırabilir. Karakterlerin yanında pizza taşınmasındansa kuruyemiş üretimi yapması, elma gibi aparatif ürünler taşıması da daha iyi olabilir. Ayrıca bu üretimler sunucudaki işyerlerine uygun şekilde kurulabilir.

Veya kaçakçılık rolleri olur. Gişelerden bu araçlar geçerken polislere ihbar gider, polis kovalamadan ulaşacağı yere varırsa daha çok gelir elde edebilir. Pd ye de rol çıkar.

Bir restorana su girince 500 dolar çekmesi biraz ilkel bir sistem. Restoran içinde et olabilir ve bu et yeterince getirilmeden satışların yapılması mümkün olmayabilir. Dolayısıyla et fabrikası gibi bir alan kurulur sf veya lvde kesimhanelerden gelecek roller olmadan restoranlar işlemez hale gelir. Üretim için manifacturing sistemini her aşamada gerçekleştiren roller karakterleri ve işletme sahipleri arasındaki rolleri çeşitlendirebilir.

Gece kulüpleri için alkol üretimi yapılabilecek tesisler olabilir ve buradaki roller koordineli olarak sistemsel geliştirilebilir. Keza bu tesisler de lv veya sfde olabilir, ayrıca Valachi rolleriyle bu tesislerdeki roller yeri geldiğinde çoklu satışa uygun fiyattan imkan tanınırsa iyi rol yapan birliklerin farklı rol seçenekleri güçlendirilebilir. IC olarak maddi çıkar getirecek şekilde olmalı. Örneğin fabrikadan bir birlik liderine 5 ton et verilmesi gibi.

Mimarlık sistemi baya kötü texturelar aracılığıyla ve objeleri doğrudan kodla yazarak daha hızlı bir şekilde mimarlık yaparak ev dizaynı mümkün olmalı diye düşünüyorum. Bu sistem çok yavaş ve değişmeli. Bu sayede sunucuda el becerisi olanlar için aktif olarak yapabilecekleri bir mimarlık sistemi geliştirilebilir. Elbette bu tasarımlar kopyalanmamalı, el emeğine göre para rolleri olmalı.

Paintball sistemi getirilebilir ancak bu sistem daha çok poligon mantığına çevrilebilir. Örnek veriyorum bir karakter açınca bu karakterler silahları hep profesyonel şekilde kullanıyorlar. GTA San Andreas gibi gangster Hitman seviyesine gelecek şekilde poligon oyunları kas sistemine benzer şekilde kurulabilir. Bunun mantığı sunucuya yeni başlayanların silah alıp doğrudan herkesi vurmasını engelleyip gereksiz dmlerin önünü kırabilmek. Hile bile olsa vuruş kapasitelerini düşürebilir. Ayrıca bu sistem sayesinde sunucudaki karakterlerin bir arada vakit geçirebilecekleri bir oyun alanı olmuş olur. Bazı hedefler vurulur ve belirli süre vuruldukça silahşör yeteneği geliştirilir. Poligon oynayabilmek de paralı olabilir.

Sunucuda bir at çiftliği olabilir. Çiftlik rolleri için bir araç tamamen yat sistemi gibi modlu olabilir. Burada kişisel roller için at sürerek çiftlik turu yapılabilir, bir dönem at yarışı yapılmıştı karakterler üzerinden ama bu doğrudan bir motorun modu olabilir. Örneğin bf 400 modu at olabilir veya kullanılmayan bir araç üzerinden bu sistem çeşitlendirilebilir.

Dönme dolap çalıştırılabilir. Lunapark sistemi aktifleştirilebilir. Romantik veya eğlenceli rol yapacak alanlar da olmalı. Balon iyi mesela bunun gibi.

Telefonlarda arama kaydı ve en son arananlar daha detaylı görüntülenmeli.

Şimdilik bu kadar, genel hatlarıyla iyi belki ilgi çekici bir şey olur. Oradan fikir yürütülebilir diye yazdım. Sevgiler.  :-X
« Son Düzenleme: 12.01.2025 13:56 Elif »
Like
7
like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Kursnbest, Xnever,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
legendrash, Easthan, eXods, atomfurki, Xnever,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 12.01.2025 11:56
Merhaba, kısa keseceğim;

• Telefon sistemini değiştirebilirsiniz, gereksiz bir özellik. Fare ile uğraşmak yerine klavyeden hemen hızlıca, aşağı yukarı arayacağımız veya mesaj atabileceğimiz kişiyi seçebiliriz.
  • Envanter sistemini değiştirebilirsiniz, gerçekten gereksiz bir özellik. Normal diğer sunucular da envanter nasılsa, öyle olmasını bence daha güzel olur. Şahsen ben /envanter yazdığım zaman oyunum 4 5 saniye takılıyor.
  • Sistemsel olarak oynayabildiğimiz bir kumarhane gelebilir.
  • Gereksiz çok fazla map var, bu da oyun içi sorun yaratıyor. Özellikle Market bölgesi -14 FPS

Aklıma geldikçe doldururu.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Pashaa,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 12.01.2025 12:12
SARJOR SISTEMI
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 12.01.2025 12:15
Silahı geri alma sistemi geri gelebilir, illegal oyuncular ileride zorluk yaşanmaması açısıyla.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 12.01.2025 12:21
araçlara yaş sistemi getirilse piyasada canlanma olur
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
ble55phemy, Easthan, babyface, Scaney,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 12.01.2025 12:35
Merhabalar, kısa ve maddeler halinde isteklerimi açıklayacağım ;

- Envanter sistemi kesinlikle düzeltilmeli, basit bir düzen olmalı çok büyük ve düşük çözünürlükte oynayan kişiler için yazılar zulüm.
- Amerika da obezite oranı fazla olduğundan sunucuya şişman olarak erkek/kadın skinleri daha çok eklenmeli, benim gözümde bir eksiklik bence.
- En, En, En önemlisi bence benim isteğim olarak.. Araç motor ömrü. Gerçekten çok gereksiz bir şekilde azalıyor, bir saat araba ile gez %70,%75 arasında hemen düşüyor. Hiç realistik değil.
- Map yükleyen kişiler (Yükleyen adminlerden bahsediyorum) Lütfen yüklediğiniz maplara bakın. Öyle bir maplar var ki, sokak ortasına bar deski kuranmı dersin, herhangi bir işletmeyi MIT binası gibi tellerle çeviren mi dersin bunlara dikkat edilmeli bence. SA style tarzında maplar kabul edilmeli.
- Gereksiz mapların silinmesi, gereksiz fps düşüklüğü yapıyor. Lütfen eklediğiniz mapların düzgün olup olmadığını kontrol edin. Birkaç yer buglu ve sunucuda uzun bir süredir ekli.
- NC ürünün net fiyatı olmalı. Pazarda domates fiyatı gibi her gün değişiyor, net bir fiyatı olmalı. Bir gün 70, bir gün 75, bir gün 80.
- Ev ve iş yeri interiorları geliştirilmeli, daha fazla ekleme yapılmalı.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Kursnbest,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 12.01.2025 13:06
umarım her şey güzel olur
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 12.01.2025 13:06
HARİTALAR

Hatalar
  • Market caddesi üzerinde olan haritaların hepsi yüzde yüz drop problemi yaratıyor.
  • Şehirde bulunan bütün haritalar da neredeyse collision problemi bulunuyor, maalesef görünmeyen objelere takılıyoruz.
  • Sunucu da bulunan bütün haritalar neredeyse işlevsiz konumda
  • İnsanların çok uzun süredir aynı mapleri görmekten sıkıldığını düşünüyorum, main bölgelerin güncellenmesi lazım. (Market caddesi, Ocean sahili vb

• 3ds max programı üzerinden günümüze uygun, oyun estetiğini bozmayan ve gerçekçiliği yansıtan işlevli mapler eklemek yeterli olacaktır. (Programdan yapılınca bu haritalar tek obje sayılıyor, drop çıkartmaz)
  • Eğer program ile bu iş çözülmüyorsa sunucuyu daha az yoracak, insanların daha çok işlerine yarayacak collision bugu olmayan mapler eklenebilir.
  • Kesinlikle sunucu içerisinde main sayılan yerlerin, insanların sürekli rol yaptığı yerlerin haritaları yüzde yüz güncellenmeli.

Animasyonlar

Hatalar
  • Default animasyonlar yıllardır bu oyunun içinde ve artık fazlasıyla sıkıcı gelmeye başladı, bu yüzden çeşitlendirme yapılması gerekiyor.

• VK siteleri üzerinden, çeşitli modifikasyon sitelerinden san andreas ile uyumlu yapılan güncel tüm animasyon modlarını sunucuya yüklemeliyiz. (dans animleri, couple animleri, poz animleri, gangster animleri, oturma, yaslanma vb akla gelen hepsi)

MODELLER

Hatalar
  • Uzun süredir sunucu içerisinde olan skinlere güncelleme gelmiyor.
  • Skin çeşitliliği ve varyasyonları çok az.
  • Sunucuya ekletilen özel modellerin oyun estetiğinin dışında kalması. (İmvu, sims modellerine tamamen karşı değilim ama bazıları gerçekten robot gibi, çizgi karakter gibi veya aşırı yüksek kaliteli duruyor)

• Büyük bir skin güncellemesi gelmesi gerektiğini düşünüyorum, her geçen gün model yükletmek zorlaşıyor ve herkes özel model yükletme taraftarı değil.
  • Skin çeşitliliği ve varyasyonları kesinlikle artmalı. Her ırkın daha fazla modeli olmalı ve özel modellerde olduğu gibi bu modellerin yazlık, kışlık, takım elbiseli, ev hâli gibi insanlara her imkanı sunabilecek şekilde eklenmeli diye düşünüyorum.
  • İnsanların yükleteceği modellerin oyun estetiğine uygun olması gerektiğini düşünüyorum. Belirli bir mb sınırı mevcut ancak insanlar buna rağmen hâlâ daha çok kaliteli modeller yükletiyorlar. Bence "sa style" tarzında modeller yüklenmeli. Unutmayın 2025 de olsak oynanan oyun samp, eski bir oyuna yeni modern ve yüksek kaliteli  bir şey ekleyince maalesef absürt kalıyor.

INTERIOR

Hatalar
  • Uzun süredir sunucu içerisinde olan ev ve iş yerlerine interior güncellemesi gelmiyor.
  • Interiorları özel olarak mobilyalar ile dizayn edemiyoruz.

• Ev ve işletme interiorları fazlasıyla çeşitlendirilmeli. Ekonomik sınıfa göre hepsinden getirilmeli diye düşünüyorum. Hem zengin, hem fakir rolleri için iki yönde de bol bol interior gerekiyor.
  • Evleri dizebildiğimiz gibi interiorların içini de kendimiz dizebilirsek rol çeşitliliği açısından daha güzel bir şey ortaya koymuş oluruz.

MOBİLYA SİSTEMİ

Hatalar
  • San andreas'a ait olan bütün mobilyaları sunucu içerisine id yöntemi ile ekleyemiyoruz.

• Dışarıdan objeleri ekleyebilmeliyiz, bu görsellik açısından daha güzel ve yaratıcı olacaktır.

UYUŞTURUCU SİSTEMİ

Hatalar
  • Üstümüzde olan uyuşturucuları aracın içerisine veya evin içerisine koyamıyoruz.
  • Uyuşturucuyu yere hangi sıra ile bırakıyorsanız, o şekilde geri alıyorsunuz. Örneğin önce kokain bıraktım, sonra esrar ancak ben esrarı almak istediğim zaman bunu yapamıyorum otomatik olarak ilk bıraktığım kokain'i sistem bana geri aldırıyor. Hepsinden yere koyduğunuzu düşünün, bir tanesini almak için hepsini tekrar envantere almanız ve sırası ile yere koymanız gerekiyor fazlasıyla uğraştırıcı.
  • Uyuşturucu sunucu içerisinde sadece zırh için kullanılıyor, rol için kullanan sayısı fazlasıyla az.

• Uyuşturucu kesinlikle ve kesinlikle arabaya, eve koyulabilmeli. Evde yere bırakmak yerine envanter gibi bir yere saklamalıyız çünkü illegal ürün.
  • Uyuşturucuların verdiği can değerleri güncellenebilir, ekonomik fiyatı değiştirilerek biraz daha rolde kullanmaya uygun olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bence kullanıldığında can artmak yerine azalmalı, sadece gerçekten rolünü yapmak isteyenlere bu sağlanmalı.

OBJE SİSTEMİ

Hatalar
  • /obje içerisinde bulunan objeler çok az ve kısıtlı.

• /obje içerisinde olan objeler kesinlikle fazlasıyla çeşitlendirilmeli. Bana göre bu sistem çok basit ancak etkili bir sistem, rol içerisinde anlık güzel ortamlar oluşturmanızı sağlıyor.

EKLENMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM UFAK TEFEK ŞEYLER

1.  3D Boombox sisteminin gelmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar kutuya yaklaştıkça müziğin sesi artmalı, uzaklaştıkça azalmalı diye düşünüyorum. Aynı durum araba radyosu içinde geçerli olmalı, eğer araç içerisinde bir müzik açıksa ve arabanın camları açıksa arabanın dışında olan insanlar müzik sesini duyabilmeliler.

2. Sunucu içerisine /vdo diye bir komut eklenmeli ve insanlar bu komut ile araçlarının üstüne tıpkı emote gibi araçlarının markalarını yazabilirler. Bu sunucu da garaj, galeri ve yarışçı rolleri çok döndüğü için bence küçük ama güzel bir detay olacaktır.

3. Sunucu içerisinde skin ve interior satın almadan önce satın alacağımız skinin / interiorun ön izlemesini yapabilmeliyiz.

4. Sunucu içerisinde satın alınan işletmelerin, evlerin vergi kilidi yedikten bir ay sonra otomatik olarak sisteme satılık düşmesi gerektiğini düşünüyorum.

5. Araç galerisinde olan menünün daha işlevli bir hâle getirilmesi gerekiyor. Görsellerin üstünde araç fiyatları ve isimleri yazmalı.

6. Etkileşimli bilardo masası sosyal roller açısından güzel olabilir diye düşünüyorum, biraz zor bir sistem ama imkansız değil.

7. Eski basketbol sistemi tekrardan geri gelebilir, bence bu durumda sosyal açıdan güzel bir katkı gösterecektir.

8. Karakterler arası geçiş oyun içinden yapılabilmeli.

EKLEMEYE DEVAM EDECEĞİM...
« Son Düzenleme: 18.01.2025 13:29 goodolddays »
100
22
like
11
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elif, goodolddays,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Çinçinghetto06, quancynnis, et yiyen çiçek, kingheinze, NightRose, Hükümsüz, Khort, Seonura,
67troy, Xnever, goodolddays,
Tepki yok
Tepki yok