Konu: VICEROLEPLAY 2024 KIŞ DÖNEMİ BEYİN FIRTINASI!  (Okunma sayısı 2255 defa)

#30 - 14.11.2024 23:14
sunucudaki paradan sıfır atılması eşyaların varlığını değiştirmeyeceği için ne kadar ayarlama yapılırsa yapılsın bir dengesizlik yaratacak, katılmıyorum
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
gezzy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 14.11.2024 23:14
gta5den sıkılıp önümüzdeki dönem boyunca vakit geçirmek için tekrar dönmeyi planladığım ben ve birkaç arkadaşımla birlikte bu konuyu görmek sevindirici.

geçenlerde ofansif derengenin bir konuya yazdığı gibi sampın üzerine her zaman ölü toprağı düşüyor ve yaz zamanında tekrardan yükselişe geçiyor, 2020den önceki sampın durumu şuanki durumundan daha içler acısıdır, sadece corona döneminin yarattığı beklenti şuanki durumu kötü gösteriyor. GTA5'e geçenlerin bir kısmının kalıp harika eğlendiği bir kısmının da roleplayı sampla özdeşleştirdikleri için geri döndüğü de göz önüne alınırsa, vice bu haliyle 1-2 yıl daha rahatlıkla sağlam bir şekilde devam eder. ama belli ki platform bu konunun açılmasını gerektirecek problemlere sahip. yıllardır hissiyat olarak samp rahatlığını vermese de hile&bug konusunda sorunsuz, sistem konusunda da önünün gta5den daha açık olduğu mtada bir sunucu ideali için planladığım şeyleri burada yazıya dökecek ve vice için nasıl farklılıklar getirebileceğinden bahsedecğim. bu yüzden okuyacaklarınız aynı zamanda benim ideal sunucumdaki düzenden parçalar olacaktır.

illegal düzen hk.

Öncelikle insanların yıllar süren emekleriyle elde ettikleri malvarlığına herhangi bir müdahale yapılmasını doğru karşılamıyorum, bu her ne kadar ince düşünülmüş olursa olsun sahip olunan itemlerin değer ölçütünü ayarlayamayacağınız için bir şekilde adaletsizlik yaratacaktır. Onun yerine daha önce sunucunun oynanışına etki eden birliklerin artık sunucudan ayrılmasıyla yeni düzenin sağlanması için silahların sıfırlanması fikri eğer mümkünse gayet mâkul. Silahların Valachi tarafından birliklere ayrı ayrı indirilmesi hem hangi birliğin ne durumda ve ne yaptığı konusunda illegal yönetimini çalışmaya iteceğinden birliklerle iletişimi kopuk bir yönetim görmenin önüne geçmiş olursunuz. Birlikler arası dengenin de bu şekilde kurulması taraftarıyım, birlikler arasında bir güç ayrılığı olacaksa bu sistemsel haklarla, engellemelerle yapılmamalı. Bunun yerine tamamen IC işleyişte onaylı birliklerin güçlü bir şekilde bulunacak donanımlara sahip olunması sağlanmalı. Örneğin bölge onayı kazanan bir birliğe, diğer birliklere göre çok daha fazla şekilde ak47-deagle gibi silahların sağlanması. Güçlü birlikle bağlantı içerisinde olan diğer birlikler de bu oluşumla ticaret halinde olarak kendilerine güç katabilirler. Vice'ın en başındaki gibi. Hood onaylı birlikler sadece kurallarla değil oyun içerisinde de güçlü olduğunu hissettirecek avantajlara sahip olmalılar. Bunun için Valachi'den ayrı olarak illegal yönetimin üç farklı karakter açmasını savunuyorum. Bu karakterler tamamen illegal yönetimi üyesinin oyun içerisinde kullanacağı şahsi karakterler olarak dizayn edilecek ve bağlantı edinildiklerinde insanların işine yarayacakları ihtiyaçlarını giderebilecekler. Örneğin A karakteri PD, Baro ve çeşitli legal oluşumlarla kontakta olduğundan bu karakterin çıkarlarına hizmet edecek grup bu karakterin sunacağı para karşılığı hizmetlerden yararlanırlar. B karakteri, Valachiden ayrı olarak, Valachi kadar olmasa da sunucuya çeşitli silahlar, çelik yelekler vb. şeyler sokabildiği için yeni kurulmuş birliklerin peşinde dolanmasını sağlayacak, onlara görevler verecek ve işlerini yaptıracaktır. C karakteri de tamamen uyuşturucuyu ele alan baron karakteri olmalı, diğer karakterlerden biraz daha ağır ve Valachi'ye yakın bir karakter olarak tasarlanabilirse gayet iyi olur. Fakat açık konuşmak gerekirse nickinde bile kusur bulduğum insanların illegal ekibinde bulnuyor olması bana bu gibi şeylerin uygulamada fiyaskoyla sonuçlanacağı ihtimalini düşündürüyor. Rosatonun bir dönem FMe liderlik ettiği zamandaki gibi FM'in oyunculara açılması ve başvurusu kabul edilecek olan oyuncuların en azından FMde fikir verebilecek kadar bir kıdemde bulunabilmesi taraftarıyım.Uyuşturucu hakkında görüşlerimle devam edeceğim;

Günümüzde uyuşturucu çok yaygın ve devletler artık narko-devlet olarak anılıyor. İnsanların uyuşturucuya olan açlığı bazı devletlerde uyuşturucuyu meşru hâle getirmeyi bile başardı. Dünya bu durumdayken sampta hala uyuşturucunun sadece rolsel olarak kullanıldığını, oynanışta pek bir fazla avantaj sağlamadığını göz önüne alırsak uyuşturucuyu oyun içerisinde her kesimden insanın işine yarayabilecek, o kişiye avantaj sağlayabilecek bir eşya hâline getirme taraftarıyım. Avantaj sağlayabilecek konu ne olabilir bu konuda kesinlikle fikirlere ihtiyacım olduğundan ARGE'ye ayrı bir konu açacağım.  Belki sunucuda her şeyi etkileyen yetenek puanı gibi başka bir kazanım getirilebilir. Sallıyorum, vatandaşlık puanı gibi. Uyuşturucu kullandıkça artan puan sayesinde örneğin(hala sallıyorum) paydayden gelen para 3-4 katına çıkabilir. Karakter uyuşturucuyu kullanır, önündeki 4 saat boyunca 4x saatlik maaş alır. Uyuşturucunun rolde kullanımını arttıracak, sunucuda oynayan insanlara da bir avantaj sunacaktır. Tekrar söylüyorum, bu örnek sadece bir fikir. Farklı uyuşturucuların farklı getirileri de olabilir, bu konuda kesinlikle fikir alışverişi gerekecek. Uyuşturucunun sunucuda elde edilmesi ve dağıtılması konusuna gelecek olursak yukarıda belirttiğim C karakteri tamamen bu konuda bir baron görevi üstlenip birlikler arası etkileşimde birliklere rol paslayacak konumda bulunmalı. Uyuşturucuyu C  karakteri alır, kendisinin iş yaptığı X birliğine; diğer birliklere teslimat yapması için devreder. Bu X birliğini de uyuşturucu dağıtım onayı gibi bir onaya sahip olan bir birlik olarak düşünün. X birliği diğer tüm birliklere uyuşturucuyu ulaştırır ve birlikler de bunu kendi yöntemleriyle şehre pazarlar. (torbacılık vs.) Legal oluşumdaki insanlar arasında uyuşturucu kullanan karakterler göremediğim için uyuşturucunun getirisi hakkında tekrar vurgu yapmak istiyorum, herhangi bir şey olabilir. Yeter ki çelik yelek gibi saçma ve sadece illegal kesim için ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir şey olmasın. Aklımda kurduğum senaryoyu da eklemek isterim; "C karakteri uyuşturucuyu Sacca Atık Şirketine atıklarla dolu olarak lanse edilen kamyon olarak teslim eder. Sacca Atık Şirketi sunucudaki birliklerin işletmelerine haftalık olarak sözde "atık toplama" hizmeti verirken siyah poşeti işletmede bekleyen diğer birliğin üyesine devreder. Ödeme ise her günün belirli zamanında Sacca Atık Şirketine "atık toplama" ödeneği olarak sunulur. C karakteri payını alır, Sacca Atık Şirketini yöneten birlik de payını alır." Bu ve bunun gibi bir çok şekilde "uyuşturucu dağıtım onayı"na sahip olan oluşum dağıtım yapabilir. Söylemek istediğim, VCPD'nin gerçekten bu konuda illegal birliklerle yakalamaca oynamaya başlıyor olması gerektiği. Uyuşturucunun artık şehrin her konumunda bulunması ve VCPDnin de önümüzdeki dönem sürekli olarak uğraşabileceği bir uğraş içerisinde olması sunucuyu keyifle oynanabilir kılacaktır.

Ayrıca aktif oluşumlara eskisi gibi aktifliklerine ve rol kalitelerine göre FM tarafından ödenek sağlanması birliklerin gelişimini hızlandırır ve benim&arkadaşlarım gibi insanları gece yarısı neşet ertaş dinleyerek saatlerce araç sürmeye itmez. bunun için de meslekleri kaldırma fikrimi sunacağım;

mesleklerin kaldırılması/ekonomi hk.

bu konuda açtığım ve daha önce çeşitli insanlar tarafından fikir verilen, Thorin'in bir zamanlar uygulamaya koymaya çalıştığı argeye ulaşmak için tıklayın. Bana kalırsa o zamanlar için mümkün, şuan için ütopik bir hayal fakat düzenlenerek sunucuya adapte edilebilir. Sunucuya giren para akışının tamamen yönetimin elinden sağlanması büyük bir ilgi ve alakayı gerektireceğinden şuanki dönemin yönetici kadrosunun bunu yapamayacağını düşünüyorum. Eskisi gibi bir ortam ve yöneticilere sahip olunmadığından artık bu fikri sadece "alternatif para kazanma" kaynakları olarak düzenleme taraftarıyım. Örneğin işyerlerinin aktif oldukları, reklam verildiği saatlerce sadece vârlıklarının sistemsel olarak sahibine para kazandırması gibi. Benim gece kulübüm 20.00'dan 21.00'a kadar aktiflik gösterdiyse ve insanlar içeride toplam 0-20dk arası vakit geçirdiyse X kadar para, 20-50dk arası vakit geçirdiyse Y kadar para otomatik olarak ödenebilir. İşyerlerinin sadece "rol" için açılmasının önüne geçersiniz. (locası olan işletmeler bir şekilde para amaçlı açıyor fakat buna sahip olmayan işletmeler en basit tabirle sadece roleplay yapmak için açılıyor.) Veya artık karakterlerin uğraş gerektirmeden yaptığı yatırımlarla kazanç sahibi olacakları alternatifler eklenebilir. Araçlarını satın alıp bir süreliğine başkalarına kiralayabilmeleri gibi. (aracı kirala - 10dk/1 saat/1gün/1 hafta)  Onun dışında yine işyerleri kazanç getireceği için işyerleri de kiralanabilir duruma getirilebilir. Evler ise tamamen zevk olduğundan vergi oranları arttırılmalı ve ev sahibi olan insanların parasının eksilmesini savunuyorum. Ev almayın arkadaş. Ev soygun sistemi hala duruyor mu bilmiyorum, durmuyorsa kesinlikle geri gelmeli. Bu yazıda en önemli olan şey olabilir. Çok büyük bir farklılık ve çeşitlilik ev soygun sistemi. Onun dışında paranın bir şekilde gider olarak yazılabileceği ortam için ben tüm vergilerin belediye kasasına toplanmasını savunuyorum. belediye kasasında toplanan para ile şirket rolü yapan insanlara ödenek, halka yapılan hizmetler için para harcanması, vergilerin arttırılıp azaltılması vb. gibi tüm belediye işleri sunucunun ekonomisine doğrudan etki edeceğinden belediye için fikirleri ayrı olarak dile getirmek isterim. Eskiden aktif belediye rolü yapıldığından mümkündü fakat şuan için yüzeysel ve basit şeylerle oynanışa etki eden ufak düzenlemeler yapılabilir.

sistemler hk.

burada yazacaklarım sampta yapılması mümkün olup olmayacağını bilmediğim, MTA'da yapıldığını gördüğüm için yazacağım şeyler olacak. Başlıklara ayırmayacağım fakat girişlerde ana fikirden bahsedeceğim, mümkün değilse uzun uzadıya okumak yerine direkt atlayınız. MTA'da yapılmış, SAMP'ta clientli bir sunucuda sadece denenmiş bir sistem olarak "yeni" silahların oyuna entegre edilmesi. Deagle gibi 2. bir silah fakat hasarı farklı, ismi farklı, fiyatı farklı. Sadece deagle için değil, uzun namlulu silahlar için farklı farklı alternatifler yeni silahlar mümkünse eklenmesi oynanışa haz katacaktır. VCPDnin kullandığı tabanca tam fabrikasyon seri atış yaparken ucuz, kullanışsız olarak illegal birliklerin bazılarında bulunan şarjorunun sadece 3 mermi aldığı hasarı düşük bir tabanca olabilir. 4-5 çeşit eklenebilir tabii buna.

yazıya ekstra eklemeler yapacağım fakat beyaz ekrana bakmak gözümü yorduğu için devam edemeyeceğim, üst taraf böyle kalacak. iyileştirmeler veya eklemeler yaparsam en alta buraya bir yere yazarım.

ek: bir zamanlar gündem olan sunucunun saat 6dan sonra aktif olması fikrini kış döneminde şiddetle savunuyorum ve tekrar gündeme getirilmesini rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 14.11.2024 23:35 zift in kift »
100
2
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
christiandior, leftyguns,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
leftyguns, el conquistador,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 15.11.2024 00:27
Siyasi rollerin güçlenmesi gerekiyor. En basitinden belediye başkanı kentsel gelişim ve imar planlamasında etkinlik artışını kontrol edebilecek öneriler öne sürmeli, şehir güvenliği ve yönetimine dair daha radikal kararlar alabilmeli. Yani, VC metropolü her anlamda kendini daha canlı hissettirmeli. Önemli konumda bulunan illegal oluşumlar ise özellikle politikacılara ve üst düzey yöneticilere sağlanacak lobicilik ile kendilerine daha geniş bir nüfuz alanı edinebilir. Oyuncularda elde ettikleri bu nüfuzu ihaleler ve gizli gayrimenkul yatırımları ile manipüle edebilir. Bu sayede, şehirde yer edinmek isteyen oluşumlar daha akılcı ve stratejik davranarak varlıklarını sürdürebilirken, terörist olarak damgalanabilecek gruplar kolaylıkla aradan çıkartılabilir. Keza üçüncü parti bağışçılar başlığı altında da siyasilerin manipüle edilebilmeye ya da rüşvete açık olması olası diplomasi savaşları için etkili bir yöntem olacaktır. 19. Yüzyıl ABD'sinin Tammany Hall örneği yozlaşmış siyasete dolaylı yoldan bir örnek olabilir.

Öte yandan, C.R.A.S.H’in şehir içindeki ikinci karar verici rolü azaltılmalı ve Valachi ailesiyle doğrudan bir rakip konumuna yerleştirilmemeli. Vice City kurgusal evreninde uzun yıllardır varlık gösteren Valachi Şirketler Grubunun Commerce merkez bürosundaki low-profile idarecilerle güç savaşı içine girmesi mantıklı değil. Yozlaşmış polis memurları olarak bir raddeye kadar varlık ve yer elde etmiş olsalar bile birkaç devlet memuru Valachi ile asla boy ölçüşmemeli. Bu yüzden C.R.A.S.H bizzat Valachi’nin bir uzantısı olarak konumlandırılmalı; bir karar verici rolünde olmaktan ziyade, Valachi’nin altındaki bir güç gibi kullanılmalı ve buna uygun bir dinamik yaratılmalı. Bunun yanı sıra Valachi'nin en büyük otorite konumunu sarsabilecek potansiyelde ikinci bir IFM oluşumu kurulmalı. Bu otorite savaşı silah patlatmaktan ziyade masa başı odaklı olmalı ve bir nevi kendisine daha çok nüfuz edinen aile daha çok güç kazanabilmeli diye düşünüyorum.
100
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Eswiper, lurkeen, lastgunmobster, leftyguns,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 15.11.2024 00:38
Adamın elli bini var tabii ki sıfırlanmasını destekler parasının. Beş-on milyon parası olan bir kişi neden bunu desteklesin? Emek vermiş sonuçta bir şeylere vakit harcamış. Beş yıl oynayan bir oyuncunun vermiş olduğu emek ile daha birkaç aylık sunucuya yeni başlamış oyuncunun vermiş olduğu emek ve vakit hiçbir zaman eşlenemez bana göre. Bu yüzden paranın ve mal varlığın sıfırlanmasını desteklemiyorum.
100
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gezzy, semiz, Eswiper, el conquistador, twentie glockies, Pashaa,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 15.11.2024 00:58
Eklenmesi Gerekenler1 : Sunucuya ilk açıldığı aylarda başladım fakat gerçekten halledilmesi gereken çok büyük sorunlar var denilebilir. En başta illegal roller hiç eskisi gibi değil. 2020 senesiyle kıyaslayacak olursak sunucu bu yönden ciddi manada hasar görüyor, benden söylemesi... Örnek vereceğim, 2 sene öncesinde bırakın birisini vurmayı, dövecekken bile türlü türlü planlar yapıp öyle saldırırdık. Neden? Eskiden birlik lideri veya üyesi olarak fındık kabını doldurmayacak bir nedenden ötürü adam vurursan tabiri caizse kazığa oturtulurdun. Kendi adıma konuşacak olursam eğer ben 2020 zamanlarında bir olaya karışmadan önce iki defa düşünürdüm. Dediğim gibi roller ağırdı ve gerçekten insanlar başka bir oluşumla savaşmaktan çekinirdi. Gerek VCPD'nin ağırlığı, gerek illegal ortamda gereksiz bir savaş durumunda birlik lideri ağır yaptırıma uğrayabiliyordu. Günümüzde olduğu gibi para cezasından söz etmiyorum. Eğer Valachi dahil olduysa o iş CK'ya, birliğin kapanmasına kadar giderdi. Bunun için birlik liderleri tedbirli davranır, birlik üyeleride güme gitmemek için her olayda silahına sarılmazdı. Ben o zamanlar 6 ay elime silah almadığımı hatırlarım. VALACHI VE PD AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİRDİ ÇÜNKÜ. Ortada bir gerçekçilik vardı. Günümüzde rol yapan illegal birlikler kafalarına göre rahat rahat adam vurabiliyor. Onun dışında çoğu illegal birlik realisttik bir şekilde rol yapmıyor. Birliğe alınan bir oyuncu 2-3 gün içerisinde illegal olaylara dahil olabiliyor. Kısacası illegal oluşumların gerçekten yaşadığı en büyük problem rollerde gerçekçi davranmamaları. Artı olarak illegal birlik üyeleri aşırı derece kendini kasarak rol yapıyor, Valachi ve sunucuda rol yapan oluşumları karşılaştırın. (Örnek veriyorum, kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok;) İtalyan rolü yapanın İtalyan rolü yaptığını düşünmüyorum. Aynı zamanda bu siyahiler içinde geçerli. Konseptlerine bağlı kalmıyorlar, saldırgan tavırları her zaman ön planda tutuyorlar. 17-18 yaşında rol yapan birisi kafasına göre adam vurabiliyor, hadi buna cahillik diyelim. Peki ya 35-40 yaşında ki bir mafya üyesi tecrübe sahibi olmasına rağmen nasıl böyle bir şeye kalkışıyor? İnsanlar kafalarına göre birisini vuramaz. Birliklerin tek sorunu gerçekçilik. Bu çoğu oluşum için geçerli. Darılıp gücenmeyin ama çoğu oluşuma baktığım zaman hiçbirisi tanıtımlarına, hikayelerine göre rol yapmıyor. Umarım demek istediğimi anlayabilmiş, kendimi ifade edebilmişimdir. Sunucunun illegal bölümüne ciddi anlamda el atmak lazım.

Eklenmesi Gerekenler 2 : Sunucu içerisinde imvu skinlerin yasaklanması gerek. Ciddi anlamda görüntü kirliliği oluşturuyor. Ayrıca özel modelin yoksa kimse seninle rol yapmıyor. (Genel) buna defalarca şahit oldum, bizzat başıma da geldi. Sırf ilk skini mi insanlar benimle rol yapsın, aralarına alsın diye yaptırdım. Daha önce hiç böyle bir şeye kalkışmamıştım, burada ilk oldu. Yanlış anlamayın; Sizin suçunuz yok. Oyunculardan kaynaklanan bir sorun fakat gerçekten el atılması gereken tatsız bir konu.

Eklenmesi Gerekenler3 : Sunucunun silah hasarlarında ciddi bir eşitsizlik var. Bu durum her sunucuda olduğu gibi OOC ticarete yol açabilir. Deagle ile 2-3 kurşunda bir oyuncuyu çok rahat düşürürken bu durum Uzi ve Colt-45 tarzı silahlar için çok olumsuz oluyor. Colt-45 ve Uzi tarzı, hasarı az olan silahların hasar seviyesinin arttırılması gerek. Eğer bu duruma el atılırsa oyuncular için çok iyi olur. Aranızda illaki illegal rol yapan arkadaşlar vardır, size soruyorum; İki grup arasında dönen bir çatışmada Deagle ve AK-47 kullanıldığında mı daha zevkli olur, oyuncuları tatmin eder yoksa Colt-45, Uzi, Tec-9 tarzı silahların kullanılması mı? Bu durum oyuncular arasında ki eşitsizliği sağlıyor ve aldığı silahın bir önemi kalmıyor. Neden? Karşısında Deagle veya AK-47 kullanan bir adam var çünkü. 3-4 kurşunla yere düşüyor, adam oyundan bir zevk alamıyor. Bu durumun önüne geçmesi için ise ya aylarca para biriktirecek, oyundan soğuyacak ya da OOC ticarete başvuracak. Çatışmalarda Colt-45, Uzi, Shotgun tarzı silahların kullanılması sunucunun kalitesini ortaya koyar. Bahsettiğim silahların acilen hasarlarının arttırılması gerek. Emin olun bu durum illegal rol yapan oyuncular için daha eğlenceli bir hal alacak.

Eklenmesi Gerekenler 4 : Yeni açılan 10 oluşum varsa bunlardan 2 tanesi varlığını devam ettirebiliyor. Sebebi belli; 150-200 çeken bir sunucuda adamlar oyuncu bulamıyor. Sunucuda bir oyuncu oluşum açarken "Nasıl bir tanıtım oluşturmam gerek, acaba insanların dikkatini çeker mi?" düşünmesi gerekirken 3-4 kişiden oluşan kemik kadrosuyla ümitsizce tanıtımını atıyor, defalarca OOC alım için kilite vursada oluşumuna gelen-giden olmuyor. Bu yüzden İtalyan, Siyahi, Hispanik, Rus rolleri daha çok revaçtayken diğer konsept ve kültürler bu saydıklarımın yanında vasat kalıyor ve sunucuda çeşitli kültüre el atıp illegal rol yapmak isteyip oluşum açan oyuncuların yolu kapatılıyor. Böylelikle Vice'ın illegal, kültür tarzının diğer sunuculardan bir farkı kalmadığını düşünüyorum. Çeşitli kültürler ve konseptlerin yolu kapanmaması gerek, bizim imajımızı ve farkımızı ortaya koyacak şey bu olacak ve diğer sunuculara "İşte biz buyuz!" dememizi sağlayacak. Bu durumun önüne nasıl geçeceğini aşağıda belirteceğim.

Öncelikle yukarıda saydığım olumsuzlukların önüne geçmek için çabalardım. 1 ve 4. sorunların ileride başınızı ağrıtacağını düşünüyorum. Dışarıdan kötü bir imaj yaratabileceğini düşünerek "Hood Onaylı Birlik" diye tabir edilen oluşumların üye sayısını sınırlandırır, 20-30'dan fazla üye almalarına engel olurdum. Böylece kendi oluşumları içerisinde adam eksikliğinden ötürü daha gerçekçi rol yapar, bu birliklere giremeyen oyuncular ise  alternatif olarak ya kendi oluşumlarını açar ya da yeni açılmış oluşumlarda  bulunurlardı. Tabi ki onayı olmayan birliklere de üye sayısı açısından belirli bir sınır getirirdim. Bu sayı 40-50'yi geçmezdi. "Ne alaka, hood onaylı birlikler neden az?" dediğinizi duyar gibiyim. Sebep belli, hood onaylı birlikler günümüzde çok kalabalık ve önlerine geçilemiyor. Üye sayılarının onaysız birliklerden az olmasının sebebi birbirlerine savaş açmadan önce iki defa düşünecek, yukarıda bahsettiğim "GERÇEKÇİLİK" kuralını uygulayacak olmasıdır.

Eklenmesi Gerekenler 5; (Burada hiçbir oluşumdan örnek verilmemiştir. Geçmişte karşılaştıklarım ve günümüzden söz ediyorum) Bazı birlik konseptlerine baktığım zaman durum içler acısı. Kimseyi kötüleyip ayıplamıyorum yanlış anlamayın lakin eskiden bu sunucuda birlik açacak adam iki defa düşünürdü. Adam motorcu rolü yapıyor motorla alakası yok, yarışcı rolü yapıyor yarış organizasyonları dışında her türlü illegal faliyeti yapıyor. (Silah, uyuşturucu, fuhuş vb). İtalyan-Amerikan yapıyor adamın R19'u Rusya kökenli, Siyahi çeteci rolü yapıyor R20'si kadın karakter, Asya kökenli bir sokak çetesinden esinlenip ona göre konsept yapıyor adamın birliğinde asyalı hariç her türlü etnik köken var. (Kültürler hakkında bilgim var. Örnek; Tiny Rascal'dan söz etmiyorum adamın R16'sı Portekizli ve bunlar Asya kökenli çete yönetiyor.) IFM'in bu tür tatsız durumlarda mutlaka uyarıp tavsiyeler vermesi, arkadaşlara hangi konsepti yapması gerektiğini hatırlatması gerekiyor.

Dikkate alınmalı, ellerine sağlık semiz dostum.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
avtomat zant moskitros, semiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 15.11.2024 04:13
Konu tüm yaratıcı fikirlere ve beyin fırtınasına açıktır.
Örnek?

Her şey sıfırlansın,
Her şey %90 oranında sıfırlansın (1m 100k olsun)
Silahlar siilinsin,
Valachi güç kaybedip gitsin yenisi gelsin

gibi.
Yapma yanarız, zenginlerin de hakları yok mu?  ::)

Kesin olacak demiyoruz, fikir alıyoruz. Oyuncular ne derse o.  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 15.11.2024 07:44
Selam. Paradan sıfır atılmasın çünkü villası olan evi işyeri aracı olanlarda da belirgin farklılıklar olacak. Zenginlerden vergi alınsın bunun yerine. Veya kara para aklama operasyonu rolü olsun tüm pd nezdinde belirli mal varlıklı insanlar tespit edilerek araştırma rolü çıkarılabilir. Bu kadar para nereden geldi diye roller yapılsın. Valachi dahil tüm illegal rol yapanlar anlık içeri alınabilir.

Kişisel silahlar bir adet ise el koyulmasın. Taciz rollerinde geri püskürtme aracı veya gözdağı oluyor kişisel olarak. Ateş etmesek de kurtulabiliyoruz. Ancak sevkiyat niteliğinde birden fazla her türlü silaha el konulabilir. Zaten bir silahı olan kişi de dm ye yeltenmez çünkü caydırıcı rolü olacak silah kısıtı var. Belki ortaya bile çıkarmaz.

Eğer silahlara el konulacaksa da artık deagle üretimi olmasın çünkü hile olunca en fazla yaralıya düşüren silah deagle. Sadece Colt 45 üretimi olsun hasarı arttırılsın. Arttırılsın dediğimde yine 6 7 falan hasar versin. Onun dışında bence başka hiçbir silah olmayabilir. Çatışmalar daha gerçekçi ve daha zor olur. Aynı zamanda hileliler de daha kolay tespit edilebilir. Peki bu nasıl meşrulaştırılacak? Colt 45 dışı her türlü silah kullanımı müebbet hapis yaptırımı altında değerlenecek yasal olarak. Sonuçta hayali bir şehir ve böyle bir şey mümkün olabilir. Nasıl ki uluslararası ilişkilerde devletlerin nükleer silahları kısıtlanıyorsa ulus düzeyinde de halkın güvenliği için silahın şiddetine göre bu yasaklama getirilebilir.

Sunucuda genel af ilan edilsin. Ne demek? Karakteri ölmemiş ama CK izni olanların izni kalksın, müebbet hapse mahkum edilenlerin hapisten çıkma durumları olsun. Neticede eski karakterler bu sunucuda aktif ve kalıcı etki bırakmaya daha gönüllü olabilir. Yer yer hapisten kaçabilme rolleri olsun. Suçlulara yeni kimlik ve kefalet gibi sistemler getirilebilir.

Drive by için ise tekerlek patlama sistemi gelsin ve tekerleğe ateş edildiğinde tekerlek için tamircilere gitme zarureti gelsin. Tekerlekler paint sprayde düzeltilemesin. Bu sayede ufak silah kullananlar karşı tarafı buna rağmen yakalayabilir veya kovalamaca rolleri daha iyi olabilir.

Animasyonlar daha çeşitli hale getirilebilir. Özel animasyon modlarından ziyade birçok animasyonun olduğu bir sistem getirilebilir. Duyguların daha yoğun gösterilebileceği animasyonlar olmalı.

Benim görüşlerim bunlar, ilgi ve alakanız için teşekkürler. :-X

« Son Düzenleme: 15.11.2024 08:11 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 15.11.2024 10:17
Kesinlikle dikkate alınması gereken bir ileti. Hele ki İtalyan asıllı karakterlerin siyahilerle aynı masayı paylaşması kabul edilemez bir rol düşüklüğüdür.
Valachi kadar don bir birlik bile siyahi çeteleri masasına davet ediyor, centilmenler kulübünde karşılaması bile benim nezlimde büyük bir ayıptır.
Çete ile Mafya Ayrımı sıkı yapılmalı. Siyahi karakter yönetenler aynı Valachi gibi kendi sokaklarında kendi imparatorluklarını kurabilirler. Genellikle siyahiler beyazlarla, beyazlar siyahilerle iş yapmaktan nefret ederler. Yanlışım varsa düzeltin. Günümüzde siyahi karakterler beyaz karakter yönetirmiş gibi rollüyor, konuşma aksanları vs ona göre oluyor. Nadir olarak bir kaç arkadaşta tam siyahi karakter yönetimini gördüm, nadir dediğimde buna bende üzülüyorum. Aradaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum.
( Birliğimizde büyük derece faaliyet gösterip bu düşüncelerini bizlerle paylaştığı için @semiz 'e teşekkürlerimi sunuyorum  :sampanya: )

Eklenmesi Gerekenler1 : Sunucuya ilk açıldığı aylarda başladım fakat gerçekten halledilmesi gereken çok büyük sorunlar var denilebilir. En başta illegal roller hiç eskisi gibi değil. 2020 senesiyle kıyaslayacak olursak sunucu bu yönden ciddi manada hasar görüyor, benden söylemesi... Örnek vereceğim, 2 sene öncesinde bırakın birisini vurmayı, dövecekken bile türlü türlü planlar yapıp öyle saldırırdık. Neden? Eskiden birlik lideri veya üyesi olarak fındık kabını doldurmayacak bir nedenden ötürü adam vurursan tabiri caizse kazığa oturtulurdun. Kendi adıma konuşacak olursam eğer ben 2020 zamanlarında bir olaya karışmadan önce iki defa düşünürdüm. Dediğim gibi roller ağırdı ve gerçekten insanlar başka bir oluşumla savaşmaktan çekinirdi. Gerek VCPD'nin ağırlığı, gerek illegal ortamda gereksiz bir savaş durumunda birlik lideri ağır yaptırıma uğrayabiliyordu. Günümüzde olduğu gibi para cezasından söz etmiyorum. Eğer Valachi dahil olduysa o iş CK'ya, birliğin kapanmasına kadar giderdi. Bunun için birlik liderleri tedbirli davranır, birlik üyeleride güme gitmemek için her olayda silahına sarılmazdı. Ben o zamanlar 6 ay elime silah almadığımı hatırlarım. VALACHI VE PD AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİRDİ ÇÜNKÜ. Ortada bir gerçekçilik vardı. Günümüzde rol yapan illegal birlikler kafalarına göre rahat rahat adam vurabiliyor. Onun dışında çoğu illegal birlik realisttik bir şekilde rol yapmıyor. Birliğe alınan bir oyuncu 2-3 gün içerisinde illegal olaylara dahil olabiliyor. Kısacası illegal oluşumların gerçekten yaşadığı en büyük problem rollerde gerçekçi davranmamaları. Artı olarak illegal birlik üyeleri aşırı derece kendini kasarak rol yapıyor, Valachi ve sunucuda rol yapan oluşumları karşılaştırın. (Örnek veriyorum, kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok;) İtalyan rolü yapanın İtalyan rolü yaptığını düşünmüyorum. Aynı zamanda bu siyahiler içinde geçerli. Konseptlerine bağlı kalmıyorlar, saldırgan tavırları her zaman ön planda tutuyorlar. 17-18 yaşında rol yapan birisi kafasına göre adam vurabiliyor, hadi buna cahillik diyelim. Peki ya 35-40 yaşında ki bir mafya üyesi tecrübe sahibi olmasına rağmen nasıl böyle bir şeye kalkışıyor? İnsanlar kafalarına göre birisini vuramaz. Birliklerin tek sorunu gerçekçilik. Bu çoğu oluşum için geçerli. Darılıp gücenmeyin ama çoğu oluşuma baktığım zaman hiçbirisi tanıtımlarına, hikayelerine göre rol yapmıyor. Umarım demek istediğimi anlayabilmiş, kendimi ifade edebilmişimdir. Sunucunun illegal bölümüne ciddi anlamda el atmak lazım.

Eklenmesi Gerekenler 2 : Sunucu içerisinde imvu skinlerin yasaklanması gerek. Ciddi anlamda görüntü kirliliği oluşturuyor. Ayrıca özel modelin yoksa kimse seninle rol yapmıyor. (Genel) buna defalarca şahit oldum, bizzat başıma da geldi. Sırf ilk skini mi insanlar benimle rol yapsın, aralarına alsın diye yaptırdım. Daha önce hiç böyle bir şeye kalkışmamıştım, burada ilk oldu. Yanlış anlamayın; Sizin suçunuz yok. Oyunculardan kaynaklanan bir sorun fakat gerçekten el atılması gereken tatsız bir konu.

Eklenmesi Gerekenler3 : Sunucunun silah hasarlarında ciddi bir eşitsizlik var. Bu durum her sunucuda olduğu gibi OOC ticarete yol açabilir. Deagle ile 2-3 kurşunda bir oyuncuyu çok rahat düşürürken bu durum Uzi ve Colt-45 tarzı silahlar için çok olumsuz oluyor. Colt-45 ve Uzi tarzı, hasarı az olan silahların hasar seviyesinin arttırılması gerek. Eğer bu duruma el atılırsa oyuncular için çok iyi olur. Aranızda illaki illegal rol yapan arkadaşlar vardır, size soruyorum; İki grup arasında dönen bir çatışmada Deagle ve AK-47 kullanıldığında mı daha zevkli olur, oyuncuları tatmin eder yoksa Colt-45, Uzi, Tec-9 tarzı silahların kullanılması mı? Bu durum oyuncular arasında ki eşitsizliği sağlıyor ve aldığı silahın bir önemi kalmıyor. Neden? Karşısında Deagle veya AK-47 kullanan bir adam var çünkü. 3-4 kurşunla yere düşüyor, adam oyundan bir zevk alamıyor. Bu durumun önüne geçmesi için ise ya aylarca para biriktirecek, oyundan soğuyacak ya da OOC ticarete başvuracak. Çatışmalarda Colt-45, Uzi, Shotgun tarzı silahların kullanılması sunucunun kalitesini ortaya koyar. Bahsettiğim silahların acilen hasarlarının arttırılması gerek. Emin olun bu durum illegal rol yapan oyuncular için daha eğlenceli bir hal alacak.

Eklenmesi Gerekenler 4 : Yeni açılan 10 oluşum varsa bunlardan 2 tanesi varlığını devam ettirebiliyor. Sebebi belli; 150-200 çeken bir sunucuda adamlar oyuncu bulamıyor. Sunucuda bir oyuncu oluşum açarken "Nasıl bir tanıtım oluşturmam gerek, acaba insanların dikkatini çeker mi?" düşünmesi gerekirken 3-4 kişiden oluşan kemik kadrosuyla ümitsizce tanıtımını atıyor, defalarca OOC alım için kilite vursada oluşumuna gelen-giden olmuyor. Bu yüzden İtalyan, Siyahi, Hispanik, Rus rolleri daha çok revaçtayken diğer konsept ve kültürler bu saydıklarımın yanında vasat kalıyor ve sunucuda çeşitli kültüre el atıp illegal rol yapmak isteyip oluşum açan oyuncuların yolu kapatılıyor. Böylelikle Vice'ın illegal, kültür tarzının diğer sunuculardan bir farkı kalmadığını düşünüyorum. Çeşitli kültürler ve konseptlerin yolu kapanmaması gerek, bizim imajımızı ve farkımızı ortaya koyacak şey bu olacak ve diğer sunuculara "İşte biz buyuz!" dememizi sağlayacak. Bu durumun önüne nasıl geçeceğini aşağıda belirteceğim.

Öncelikle yukarıda saydığım olumsuzlukların önüne geçmek için çabalardım. 1 ve 4. sorunların ileride başınızı ağrıtacağını düşünüyorum. Dışarıdan kötü bir imaj yaratabileceğini düşünerek "Hood Onaylı Birlik" diye tabir edilen oluşumların üye sayısını sınırlandırır, 20-30'dan fazla üye almalarına engel olurdum. Böylece kendi oluşumları içerisinde adam eksikliğinden ötürü daha gerçekçi rol yapar, bu birliklere giremeyen oyuncular ise  alternatif olarak ya kendi oluşumlarını açar ya da yeni açılmış oluşumlarda  bulunurlardı. Tabi ki onayı olmayan birliklere de üye sayısı açısından belirli bir sınır getirirdim. Bu sayı 40-50'yi geçmezdi. "Ne alaka, hood onaylı birlikler neden az?" dediğinizi duyar gibiyim. Sebep belli, hood onaylı birlikler günümüzde çok kalabalık ve önlerine geçilemiyor. Üye sayılarının onaysız birliklerden az olmasının sebebi birbirlerine savaş açmadan önce iki defa düşünecek, yukarıda bahsettiğim "GERÇEKÇİLİK" kuralını uygulayacak olmasıdır.

Eklenmesi Gerekenler 5; (Burada hiçbir oluşumdan örnek verilmemiştir. Geçmişte karşılaştıklarım ve günümüzden söz ediyorum) Bazı birlik konseptlerine baktığım zaman durum içler acısı. Kimseyi kötüleyip ayıplamıyorum yanlış anlamayın lakin eskiden bu sunucuda birlik açacak adam iki defa düşünürdü. Adam motorcu rolü yapıyor motorla alakası yok, yarışcı rolü yapıyor yarış organizasyonları dışında her türlü illegal faliyeti yapıyor. (Silah, uyuşturucu, fuhuş vb). İtalyan-Amerikan yapıyor adamın R19'u Rusya kökenli, Siyahi çeteci rolü yapıyor R20'si kadın karakter, Asya kökenli bir sokak çetesinden esinlenip ona göre konsept yapıyor adamın birliğinde asyalı hariç her türlü etnik köken var. (Kültürler hakkında bilgim var. Örnek; Tiny Rascal'dan söz etmiyorum adamın R16'sı Portekizli ve bunlar Asya kökenli çete yönetiyor.) IFM'in bu tür tatsız durumlarda mutlaka uyarıp tavsiyeler vermesi, arkadaşlara hangi konsepti yapması gerektiğini hatırlatması gerekiyor.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 15.11.2024 11:26
Paradan sıfır atılma mevzusu

Denemekte fayda var ama, pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Zengin hala zengin fakir hala fakir mantığı, eğer oyuncular rolleri bırakıp bir anda para kasmaya odaklanmayacaksa denenebilir.

Silahlar hakkında

Kesinlikle silahların sıfırlanmasına ihtiyaç var. Neden? Herkesin bilmem kaç ay öncesinden biriktirdiği bilmem kaç adet silahı var ve random a b c birliği savaşa girdiğinde bir anda respawn olan bu silahlar can sıkıyor. Tüm silahları sıfırlayıp belirli birlikler veya doğrudan Valachi tarafından indirilmesi daha mantıklı bana göre. Hem ticaret yeniden şekillenir para dengesini korur hem rol imkanı artar. Captain Vice'dan uzi colt shotgun üretimini de mantıklı bulmuyorum ayrıca, silah inecekse eski düzende inmeli, böyle olunca sivilin bile elinde silah dolaşıyor ve açık söyleyeyim bu hoş bir görüntü değil... Sivil silah taşıyabilir, ama bunu troll/toxic kitle eline geçirince colt uzi shotgun bile sinir edici silaha dönüşebiliyor.

Karakterlerden eksilen para

Bunu bizzat mantıklı bulmuyorum, kısa özet herkesin belirli bir miktara çıkmak için epeydir harcadığı emeği tekrar harcaması gerekiyor bu aslında güzel bir şey ama uzun vade için. Kısa vade için oyuncuları oyundan soğutabilir. Şahsen benim o kadar vaktim yok.

Senaryo birlikleri, öneriler

Valachi tamamen eski toprak bir birlik güç kaybedip gitmesindense onu bir "Paul King" edası ile, eski ama değerli tarzında tahtında bırakmak daha mantıklı. Bazı şeyler nostaljik olduğu için değişmemeli Valachi de öyle. Fakat güç zayıflatması konusunda bir şeyler yapılabilir, örneğin Attardi rejimi. Kesinlikle sunucuya 2. bir Senaryo bazlı birlik gerekiyor çünkü bunu geçtiğimiz yıllarda gördük, Shadowcrest, Garza, gibi konseptler yerinde ve güzeldi. Her ne kadar uygulanırken her şey planlandığı gibi gitmese de ben yönettiğim bir karakterde hem Garza adına tetikçilik yaparken, hem Valachi adına sitdown düzenleyip, Shadowcest adına da etkinlik yapıp adam kaldırabiliyordum rolde. Çeşitlilik iyidir, bir yerden sonra sadece Valachi görmek sunucudaki en eski tayfayı bile ister istemez her açılan birlikte, sivilde, karakterde "Valachi en güçlüsü abi" durumuna getiriyor. Ayriyetten Valachi'nin konseptinden tut davranışlarına, yıllardır açık olan bir birlik olduğu için hem rol içinde hareketleri hem tutumu çok tahmin edilebilir oluyor. Yani adam italyan ve bu normal, oyuncuya başka bir senaryo birliği ile yeni bir tat vermek daha iyi olabilir, CRASH birliği buna güzel bir örnek. Evrene mini bir reset atılması gerektiğini düşünüyorum, bu Vercetti ve Diaz tarafından dönebilir, yeni bir birlik oluşturulabilir. 1.5-2 yıl önce olsa "Onaylı birlik" fikri önerirdim, ama şimdilik bu durum hakkında yorum yapmayacağım.

Korku/kayıp  - (illegal dostlarıma öneri, eleştiri)

Karakterlerin ölebildiği, birliklerin kapanabildiği günlere geri dönmeliyiz.  Sırf Valachi veya bilmem ne arkasında diye rahat rahat PD vurmasından tut sokaktaki sivile kadar taranabilen bir durum ile karşı karşıyayız. İllegal kirlidir ve arkanda yeterince güç yoksa ölürsün, yeni açılmış bir birliğin direkt silahlanmasını mantıklı bulmuyorum. Kendini kanıtlayana kadar silah almaması lazım, çünkü alırsa sağa sola terör estirebiliyor. Korku denilen şeyden eser kalmamış, kimse kimseden korkmuyor. Bir kaç örnek ile pekiştireyim bunu,
(spoilerlı kısım uzun ve yaşadığım şeylerle ilgili okumak istemeyenler direkt aşağıdaki özete geçebilir)
Spoiler: GösterGizle
örneğin 3 (Valachi Shadowcrest Garza) Senaryo birliğinin çeşitli üst mertebe karakterleriyle (ki genelde r19 r18) aramın iyi olduğu bir karakter yönetmeme rağmen (3 senaryo birliğide arkamda) karakterim 5 defa ölümden döndü, kurtarıldı, ama öldü. Neden? Başta gereksiz bulmuş ve sızlanmıştım kendimce ama bunu zaman ilerledikçe anladım. Gerekliydi, o karakter yaşadıkça denge bozuluyordu ve en sonunda fişi çekildi. (anomaly dostuma selamlar)
Bir diğer örnek, aktif olarak ara sıra yönettiğim Jesus Norh karakteri, bu karakter bir yıl önce Dick Hendricks'in son zamanlarında ortaya çıkmış ve senaryo bazından kilit karakterlerden birisiydi, Gandolfini ile olan ortaklığı, Morgan ile olan atışması ve Crash tarafından darp edilmesi vs derken çok fazla işte bulundu. Dick karakteri çok uzun soluklu bir senaryo karakteriydi ve çoğu çok güçlü birliğin canını uzunu süreler yakmıştı rol bazında. Jesus karakteri ile Dick'e tuzak korup Gandolfini ile günlerce, aylarca rolde plan yaparak bir şekilde bitirmeyi denediler ve ellerinde imkan vardı ama Jesus bunu yapmadı çünkü o an bunu yapmaktan çekince duydu. Morgan karakteri yaptı ve Dick'in sonunu getirdi, aradan zaman geçti ve Gandolfini elini güçlendirirken Jesus güçsüzleşti, Gandolfini istese çok rahat öldürebilirdi ama onunda çekinceleri vardı, Jesus onun sırlarına kadar biliyordu nihayetinde, gitse bile sessiz gitmezdi. Ona rağmen aylarca Gandolfini tehtidi ile yaşadı, tehtid edildi önü kısıtlandı. Dick görmüş karakter, Gandolfiniden korkuyordu. Diğer yandan R20 Walter Constantine karakteri terörist damgası yemiş, iftira atılmış, en sonunda Payne Wayne tarafından defalarca saldırıya uğramış, şu an ise masa ortağı bir karakter, ama buna rağmen Payne Wayne'nin bir gün döneceğinden korkarak sürekli ona hazırlık yapıyor, bu karakter masa ortağı üstelik, Valachi'ye çok yakın... Bunları anlatıyorum çünkü 3 senaryo birliği ile yakın olan karakterim kilit olduğu için öldü, Jesus ise Gandolfini tarafınndan aylarca zorbalanıp Dick peşinde koştu, Walter ise gücüne rağmen hala daha Payne wayne'den korkuyor. Savaşan birlikler veya başka rol yapanlar ise ne Valachiden ne CRASHten ne PD'den korkmuyor.

(Korku/kayıp kısmı özeti)

Özetle, karakterler CK olup bir şeyler kaybetmeli, birlikler yaptırım almalı, gerekirse r19 r18 20 ölmeli, davalar açılmalı soruşturma başlatılmalı FDI bariz şekilde terörizm faaliyeti sergileyen kişilere çökmeli. Bu olmazsa şu sonuçlar ortaya çıkıyor;
Silah al sık, pd sık, sivil sık, sonuçta valachi arkamda en kötü crashe para öderiz de sık, en ufak olaydan savaş başlat sık, para yerine birileri can sıkıcı bedeller ödemeye başlarsa (silahtır, ckdır, birliktir) dönecek gereksiz gunrp ve türevlerinin önüne geçecekir.

Dedektif, FDI, PD

PD tarafından sert müdahaleler gelmesi gerektiğini düşünüyorum, her ne kadar Valachi belli durumlarda koruyor olsada tıpkı zamanında olduğu gibi, devlet daha önde (hala öyle) olmalı ve sonunu düşünmeden, anlık yapılan eylemlere daha fazla müsamaha gösterilmemeli, 2024 yılındayız, bu yılda (oyun bile oynuyor olsak) sokakta bir kaç adamla silahlı şekilde bilmem kaç kişi vurupta sadece para cezası ve türevleri ile kurtulamazsın. Valachi'nin onun için önemli birliklerin harici (iş yapan, tetikçilik yapan, yakın gördüğü) başka birlikleri korumaması gerek, departman veya CRASH çökmeli direkt. Bu yüzden departman sert müdahalelere başlamalı, toplu mülk araması, kodeste bekletmeler, bir anda Crash'in veya Crash'in tetikçisiyle karşılaşıp aniden balıklarla yüzmesi vs vs. Bu tarz şeyler caydırıcı arkadaşlar... Biz bir süre önce rol yaparken sıkmaya korkardık, Valachi ck etmesin derdik... Emin olun kimse "ya nc atar devam eder ne olacak" demesin, yetkililer bu gibi durumlara zaten müdahaleyi ooc olarak uygular. Bir şeylerin önüne geçilecekse böyle geçilmeli.

Senaryo rolleri - Entrika

Valachi'nin atını kovaladığımız hotlinedan çok tıpkı eskisi gibi gerçekleşip tatlı ve derin rollere geri dönülmeli. Anlık çözüm yolu sunulacak Hotlineler veya senaryoları beğenmiyorum. Dick rolü gibi bir şeyin gelmesini hala daha bekliyorum (Onlineda da dört gözle bekliyorum ay yüzlümü) veya bol ayak oyunları dönen senaryo birlikleri arasında kaos, tıpkı Gandolfini karakterinin Dick safına geçmesi, ardından Attardi ile Valachi'ye takeover denemeleri gibi, bu rollere birlikler, oyuncular, kilit kişiler dahil olup daha çok renk katabilir, ama bu rollerde dikkat edilmesi gereken bir husus var. Şu birliğin silah gücü 50 adam sayısı 15 (yarısı dmci) ortada 30 tane 250hpli terörist var hepsini vurun (bunu eleştiriyorum lakin son dönemde birliklerin beraber iş yapıp ortak başardığı hotlinelerı da kutluyorum, birlikte çalışıp rol yapmanız cidden gönüllü olarak buraya vakit ayıran ben için motivasyon kaynağı oluyor, teşekkürler) ve kazanın, tarzından ziyade daha çok akıl oyunları olacak, zihni zorlayacak dolambaçlı şeyler olmalı. Dick, Morgan, Gandolfini, üçlüsünün renkli olmayan sadece vücut olarak gözüktüğü, bunun arkasındaki gerçeği çözmeye çalıştığımız o dönemi hatırlayın, pek çok kişi pek çok tahmin yürütmüş ve bundan bile zevk almıştı örneğin. Eğer sunucuda bir savaş olacaksa, bir kaos olacaksa, bu iki birliğin trafik kazasında kaza yapıp kim daha çok korna spam atarak can sıkıp karşısındakini tahrik ederek silah sıkıp savaşa girmesinden değil, tıpkı Gandolfini, Dick, Morgan, kim hain? DePalma/Gandolfini - Valachi/Attardi gibi sebeplerden ortaya çıkmalı ve yine güzel bir örnek, Cordizelli ve Wheeler arasında olduğu gibi bir tarzda ilerlemeli. Örneğin Dickten fırsat bilip gerçekleştirilen rol gayet güzeldi.

Legal taraf

Kesinlikle medikal tarafın canlanması gerektiğini düşünüyorum, değeri bilinmeyen güzel rollerden, herkes tarafından bir fırsat verilmeli. Bunun canlanması içinde elden ne gerekiyorsa yapılmalı.

Bir kaç sistem

Samp, GTA V kadar el verişli değil farkındayım ama el verdiği imkanların da bilmem kaç yıldır oynayan bir birey olarak farkındayım, ufak tarzda sistemlerin insanlara iyi geleceğine inanıyorum. Bilindik olup olmaması önemli değil, farklı bir şeyler gözükmesi yeterli. Taşıma, araca atma, el göz bağlama bile bilindik olsa bile farklı sayılacak bir şey mesela. Bunlar basit ufak örnekler, yine bilindik başka şeyler gelebilir. Çeşitliliğin artması her anlamda iyidir.

(Sunucu illegali hakkındaki eleştirilere cevap) - yorumlara cevap

Hem dönen roller hem Gta V'nin yapısından kaynaklı Online da, hem de SAMP tarafında tamamen gönüllü olarak birlik liderliği yapıyorum ve çoğunuz hem birliğimi hem beni zaten tanıyor. Son bir 1.5 yıl içerisindeki, bakın iddia ve 80-90 sayfalık tanıtım, içinde bir dünya ss ile konuşuyorum ki, 1.5 yıl içerisindeki en realistik rolü yapan 2 birlikten (Tekrar ediyorum, kaliteli değil "realistik" diyorum) birisiydik, diğeri de Edgerunnerstan @Swuo dostumdu. Öyle ki, şu aralar kimin kime sıktığı belli olmadığı dönemde biz attığımız merminin kovanını temizleme rolü yapmaya giderdik, barut izi var mı kalıntı var mı çevrede kamera var mı yok mu herşeyine dikkat ederdik. Bazı arkadaşların illegal şöyle böyle dediğini gördüm, kesinlikle tarafsız düşüncemi söylüyorum, eğer sizde realistik rol yapmaya başlarsanız sizde illegalin düzeldiğine şahitlik edeceksiniz. Tamamen sıfırdan olmaz denilen bir konsepti bugünlere kadar getirip başarılı şekilde hiçbir defa haksız dm atmadan hood onaylı birlik statüsüne çıkabiliyorsam, ve bazı arkadaşlar çıkamıyorsa bu sunucunun değil illegal rolü yapanların sorunu maalesef. Bu yüzden bu konuyla ilgili şikayetleri dikkate şahsım olarak almadım. En ufak olayda sıkıyorsan sunucunun illegaline de laf etme hakkın bulunmuyor, üzgünüm.

Son söz, dokunuş

Belli yerlerde fazla açık sözlü yorum yaptım ve bunun hala arkasındayım. Kelimelerimin hiçbirisinde sunucuya karışı, rollere karşı kötü bir söz, ima olmamakla beraber, laflarımın hepsi sunucuda illegal rol yaptığını sanan ama elindeki silahla sadece ateş eden arkadaşların bir de burada şu şöyle bu böyle demeleri  için geçerli. Ben burada sizler gibi oynuyorum, beş yıldır rol yapıyorum ve Onlineda da bulunuyorum, buraya vaktimi ayırıp bir şeyler için çabalıyorsam açık olarakta insanların yaptıkları hatayı dile getirebilirim, getirmek doğal hakkım. Çoğu kişi gibi buranın akıbetini önemsiyorum yoksa vaktimi ayırmazdım. Bir şeyleri düzeltmek istiyorsak önce hatayı kendimizde arayacağız dostlar "illegal şöyle abi" diyerek değil. Beni tanıyanlarınız laflarımın nereye vardığını zaten biliyor, hedef gözetmediğimi, oyuncu, birlik, sunucu, admin, yetkili, vice, gibi şeyleri kapsamadığını, genel gördüğüm şeyleri açıkça dile getirdiğimin farkında. Olmayanlarınız içinde belirtmiş oldum.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
voldi41,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 15.11.2024 11:28
İllegal rollerin gerçekliğini ve kalitesinin arttırmak için sadece mafya konseptinin değil çete konseptine destekte bulunmak 30 birlikten 25 i mafya konsepti olmasını engellemek ve mafya konsepti için belirli şartlar belirlemek Karakter seviyesi oluşum oluşturmak için kişi sayısı vs.
Silah sistemini sevkiyat ile yapıp sadece belirli  onaylı birliklere indirmek onaylı birliklerden diğer birliklere kol kol dağıtılması Onaylı ve rol bilgisi olan birliğe indirilir silah almak isteyen mafya ve çeteler bu birlikler ile role girerek  rol ve yeterliliğini gösterdiklerinde silah alabilmeleri Silah sevkiyat limitinin az olması.
Ayrıca uyuşturucu ve silahın başka oyuncular tarafından gasp edilebilmesi eskiler bilir 2013 zamanlarında bir hard rp sunucusunda böyleydi ve o zaman alınan illegal zevkin tadı bambaşkaydı bu hem gerçekliği arttırıyor hem sunucuyu dm ortamından kurtarıyor kimse kafasına göre dm rolüne giremiyor, bir hood baskınında düşer ve silahını kaybeder diye korkarak kullanıyor o silahı ve rolü daha fazla ciddiye alıyor nasıl olsa düşersem de bir şey olmaz diyemiyor. küçük düzenlemeler ile bu sistem getirilebilir (İllegal birlik üyesi olması, hood dışı alanlar, karakter seviyesi vs.) Sunucunun konsepte uygun olması değil, konseptin sunucuya göre gitmesi gerekiyor yöneticiler birlik başlarını salıp gerçekten o işte kim güç sahibiyse ona göre ilerlemesi daha sürükleyici ve oyuncuları oyuna çekecektir

Diğer Legal birlikler içinde daha fazla para kazandıran iş sistemleri, etkinlikler ve kendi aralarında ödüllü yarışlar düzenlenebilir oyuncuların yaralı rollerini yapmaları için daha katı kurallar getirilip vcfd rollerine aktiflik katılabilir vcpd vcfd ye rol paslanabilir, örnek oyuncunun kendi kendine tedavi olması sadece gece saatleri aktif olabilir vs.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok