Konu: DM - Gereksiz Agresif rol - Trolling  (Okunma sayısı 260 defa)

#0 - 10.09.2024 15:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @kurtay120 Pedro_Sanchez, @trust no one Jacobo_Navara, @ScaneyV2 Lorenzo_Parades

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @UtkuMuNey Yun_Seo @emirhanvettel Toni_Sindacco, @overlnf Hamzat_Borshaevs

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS ve video kaydında mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Trolling, Deathmatch

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba.

(1) Birlik bölgemizde, üyelerimizle kendi aramızda rol yapıyorduk. Lorenzo_Cardelli ile araç içerisindeyken Pedro Sanchez karakteri motorla araca yaklaşıp, uzun süre yanımızda durunca normal olarak ona doğru bakıp, gayet normal bir şekilde "Bir sorun mu var?" diye sorduk. Kendisi "Geçiyorum." gibi bir cevap verince sorun çıkartmamıza rağmen hiç bir sebep yokken "Siz İtalyanlar hep salaktınız zaten." diyip, gaza basıp kaçıyor.

(2) Bu olaydan sonra olayın pek üstünde durmayıp rollerimize devam ederken ne hikmetse (Sesli kanalda mixing yaptıklarından şüphelensem de kanıtım yok.) o an Pedro_Sanchezin arkadaşı olduğunu bilmediğimiz arkadaşları  Jacobo_Navara ve Lorenzo_Parades karakterleri kiralık bir araçla bölgemize gelip, garip roller sergiliyor. Birliğimiz ve işletmeleriniz kadın çalışanlarından birine sarkıntılık rolü yapıyorlar. Video kaydına belli olduğu gibi, Yunny karakteri bu durumdan rahatsız olduğunu rol kanallarıyla belli etse de arkadaşlar bu role devam edince IC olarak onları yine dozu aşmadan normal bir şekilde uyarıp, gitmelerini istiyorum. Video kaydı aşağıda bulunuyor. En son araçlarına binip giderken, tükürme rolü yapıp hakaret ediyorlar. Burada bir ufak ekleme yapmak istiyorum, yaptıkları role rağmen üzerimde silah olmasına ve birlik üyem Toni'ninde silahlı olduğunu bilmeme rağmen silahımı direkt göstermek ya da ateş etmek yerine DM sevdamız olmadığı için sözlü uyarılarla ilerliyorum..

(3) Yine bir kaç dakika sonra üç karakter aynı araçta birleşince, arkadaş olduklarını anlıyoruz. Uzaktan bizi izlemeye başladıkları için de artık şüphelenmeye başlıyoruz.  En sonunda izlemeyi bırakıp, araçla yaklaşıyorlar. Pedro_Sanchez karakteri araçtan inip yanımıza yaklaşıyor. Kendisi daha sonra "Kadınlar satılık mı?" gibi saçma sapan bir role girişiyor. Bu sözüne rağmen de TROLL olduğunu artık anladığımdan yine agresif role girmeyip, sözlü uyarıma devam ediyorum.

(4) Tüm bunlardan sonra bu seferde araçla kaldırımda durup, Yunny karakterine bağırmaya başlıyorlar. Onlara istedikleri DM sebebini vermediğimiz içinde karakterimin onlara sırıtışını sebep olarak görüp yine bir hakaretin ardından silah ile ateş açıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

(1) Pedro_Sanchez'in gereksiz agresifliği
Spoiler: GösterGizle

(2) Sarkıntılık rolü ve Lorenzo, Jacobo karakterlerinin bölgeye ilk gelişi. Jacobo karakterinin küfürü.

(3) Birleştikleri an ve Pedro_Sanchez'in "Kadınlar satılık mı?" rolü

(4) Ateş ettikleri an

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin cezalandırılmasını istemenin yanı sıra, Jacobo_Navarra ve Lorenzo_Parades karakterlerinin SİVİL OLDUĞUNUN altını çizmenin yanı sıra İL-LEGAL ROLE GİRİŞMELERİ'nin cezalandırılmasını ve, o an bölgemize gelip rollerimize dahil olmak isteyen birliğimizden olmayan bir karakteri de "Uzaklaşmazsan vururum!" diyerek tehdit edip diğer insanları da rolden soğutmaya çalıştıklarının da değerlendirilmesini istiyorum. İyi günler, iyi çalışmalar.

Hamzat karakterini tehdit ettikleri ssler, ve onuna olan rollerim

#1 - 10.09.2024 15:50
Şimdi fark ettim. Arkadaşlar hakkında ben oyundan çıktıktan sonra, bu olayların ardında gerçekleşen rollerden dolayı bir şikayet daha açılmış. Kişilerin platformu ne amaçla kullandığı aşikar. Bu şikayet ve o şikayetin ayrı ayrı incelenmesini rica ediyorum.

@Feold

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=164237.0
« Son Düzenleme: 10.09.2024 16:07 BaranSrm »

#2 - 10.09.2024 16:22
Aynı gün içerisinde bizimle birlikte başka bir birliğe de aynı yolu izleyerek kışkırtmışlar ve savaş çıkarmışlar. Şikayeti incelerken, o şikayeti de referans alırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar hoodumuza ticaret için geliyorlar, normal karşılıyoruz. Kadın çete üyemize hiçbir anlam yükleyemediğimiz şekilde bir rol yapıyorlar.
... Ve en sonunda kadın rolü yapan arkadaşım ithamlara ve takibe dayanamayıp ateş açıyor.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=164235.0

Aynı şekilde, bu şikayette kanıtlarla birlikte sunduğumuz Mantıksız Roller ihlali kapsamında(durduk yere iğneleyici şekilde kadın karakterlere taciz rolleri, hiçbir sebep yokken gömleğe/karaktere hakaret ve daha sonrasında sebepsiz çatışma başlatma çabaları ve ateş etmeleri) hemen sonra, karakteri yaralı durumuna düşürdüğümüz zaman /q atmasından sonra, Lorenzo Parades ve Jacobo Navarra emote vermeden tekrardan saldırı rolü düzenlediler. Kısacası rol ile alakaları yok. O şikayeti de referans alabilirsiniz;

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=164237.0

#3 - 10.09.2024 16:40
@kurtay120  @trust no one   @ScaneyV2

Savunmalarınızı 24 saat içerisinde iletin.

#4 - 10.09.2024 17:37
Öncelikle merhaba, Yun Seo(Yunny) karakteri olarak bende bu forumu noktasına kadar onaylıyorum. Jacobo Navarra'ın sarkıntılık rolü yapmasına karşılık rahatsız olduğumu gerek rolsel gerek /me emotelerim ile göstermeme rağmen kendisi ısrarcı tavırlarla yanımdan ayrılmayıp devam ediyor. Roman olaya müdahale edip "Görmüyor musun, kız rahatsız oluyor." Dediğinde "Hayır, olmuyor." Cevabını verip daha da olay çıkartıyor. Onlar gittikten sonra rolümüze devam ediyoruz ve birkaç dakika sonra tekrar gelip bize ateş açıyorlar, bu olay üzerine kaçıp yine birkaç dakika sonra gelip yine ateş açıyorlar. Bunu 3 kere tekrar edip agresif rol sergiliyor, o sırada işlettiğimiz Bistronun içinde olan sivilleri hiçe sayıp ateş açıyor ve tarafımızı rolden soğutuyorlar. Amaçları rol değil, sadece DM ve TROLL. Gereğinin yapılmasını rica eder ve teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 10.09.2024 17:44 UtkuMuNey »

#5 - 10.09.2024 21:07
Farkındaysanız diğer birlikler de rol hatası yapmamışım Lorenzo ve jacopla rolde tanıştım ve ondan önce Roman colarado bana siktir git gibi cümleler kurup hakaretler ediyor sonra bende gidip ateş açıyorum bunda bi hata yok rol de hatada yok iyi akşamlar dilerim

#6 - 10.09.2024 21:26
"Şikayeti oluşum yönetimiyle beraber inceledik ve hatalı olduğum konusunda, bu tür durumlarda role nasıl adapte olmam ve devamında rolü nasıl sürdürmem gerektiği konusunda beni uyardılar. Yaptığım rolde ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden ötürü bir anlık galyana gelip rol yaptığım ekibin peşinden giderek ateş açıyorum. Bu tarz rollerin devamında bu şekilde karşılık verilmeyeceğini öğrendim. Mağdur olan oyuncu arkadaşlardan ve şikayeti inceleyecek Vice yönetiminden özür dilerim."

#7 - 11.09.2024 01:57
"Şikayeti oluşum yönetimiyle beraber inceledik ve hatalı olduğum konusunda, bu tür durumlarda role nasıl adapte olmam ve devamında rolü nasıl sürdürmem gerektiği konusunda beni uyardılar. Yaptığım rolde ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden ötürü bir anlık galyana gelip rol yaptığım ekibin peşinden giderek ateş açıyorum. Bu tarz rollerin devamında bu şekilde karşılık verilmeyeceğini öğrendim. Mağdur olan oyuncu arkadaşlardan ve şikayeti inceleyecek Vice yönetiminden özür dilerim."

Bunu yazdıktan sonra ihlallerine devam ettin. Bu da seni iyi niyetli bir oyuncu değil, platforma zarar vermeye amaçlı bir oyuncu olduğunu gösterir. Dua et Manifesto meşgul, Vice Online ile uğraşıyor, o olsaydı kurtuluşun olmazdı. Şikayet oluşturmaya üşendiğimiz için artık uğraşmıyoruz, bu ihlal için ekstra bir şikayet oluşturmayacağım ancak yetkilinin senin niyetini, özür mesajı attıktan sonra bile ihlal yaptığını görmesi amacıyla attım

Düştükten hemen 5 dakika sonra RKI gerçekleştirdin, şikayetleri inceleyen yetkilinin bunu göz önünde bulundurursa sevinirim

Etiket için üzgünüm, diğer şikayet ile karıştırdım @Sullivan
« Son Düzenleme: 11.09.2024 02:02 Ağaçkakan »

#8 - 11.09.2024 02:46
Sende yaralısın kaçıyorsun, IC bir olayı hala şikayet açarak devam ettiriyorsunuz.

::)

#9 - 11.09.2024 03:04

Bunu yazdıktan sonra ihlallerine devam ettin. Bu da seni iyi niyetli bir oyuncu değil, platforma zarar vermeye amaçlı bir oyuncu olduğunu gösterir. Dua et Manifesto meşgul, Vice Online ile uğraşıyor, o olsaydı kurtuluşun olmazdı. Şikayet oluşturmaya üşendiğimiz için artık uğraşmıyoruz, bu ihlal için ekstra bir şikayet oluşturmayacağım ancak yetkilinin senin niyetini, özür mesajı attıktan sonra bile ihlal yaptığını görmesi amacıyla attım

Düştükten hemen 5 dakika sonra RKI gerçekleştirdin, şikayetleri inceleyen yetkilinin bunu göz önünde bulundurursa sevinirim

Etiket için üzgünüm, diğer şikayet ile karıştırdım @Sullivan

Şikayet ile alakam yok fakat Kurtay ile şikayeti inceledim ve hata yaptığını belirttim. Kendisi ile konuştuk karşısındaki insanların güzel roller yaptığını ve kendi yaptığı rolün mantıklı olmadığını bu durumlarda silahlı davranışların hatta sert tepkilerin verilmeyeceğini konuştuk ve buna göre şikayette durumunu dile getirdi. Yazdığı mesajdan sonra tekrar yaptı demişsin fakat o ihlalleri yapan karakter arasında Kurtay, Pedro_Sanchez gözükmüyor. Kendisinin masum olduğunu beyan etmiyorum. Ceza alması gerekiyor fakat hatalı olduğu yerlerde. Fazla fazla ceza yesin diye olayın perspektifini değiştirmeye gerek yok. 10.09.2024, 23.10 saatlerinde ihlallere devam ediyor diye bir ss atmışsın. Aşağıya bırakacağım görüntüde gözükecek ki bu adam benim yanımda rol yapıyor. Nasıl olabiliyor da o mesajdan sonra tekrar gelip ihlallere devam edebiliyor.

Yersiz ithamlar ve fazla üst perdeden konuşmanın yeri değil burası. Burada o olmasaydı veya bu olmasaydı şöyle ceza alırdın böyle alırdın gibi söylemlerin yeri değil. Dürüstlük bir erdemdir. Kurtay'a iftira atmanıza gerek yok. Attığınız ilk kanıtlarda fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden ötürü yanındaki saz arkadaşlarına uymuş ve dm atmış, bundan ötürü ceza alır. Sonrasında ne bir şey tekrarlamış, ne de tekrardan farklı art niyetli davranışlar sergilemiş. Jacob Narvara ile alakalı şikayetine ekleme yapmış oldun, yetkililer buna göre o oyuncuyu tekrar ettiği için daha fazla cezalandırırlar veya yasaklarlar.

Elimde aynı saatte Kurtay'ın benle rol yaptığını gösteren ekran görüntüleri olduğu ve Kurtay'a yapmadığı davranışlardan ötürü ek ithamlarda bulunulduğu için ekleme yaptım. Yaptığı ihlalin cezasını alır ve buna göre rollerini daha dikkatli yapar.

Aynı iletiyi görüntüleri ona iletmem durumunda Kurtay da atabilirdi fakat kendisi bir kaç saat kadar önce yatacağını söyledi, şikayet sonuçlanmadan eklemenin şikayetin sonucuna etki edeceğini düşündüm.
« Son Düzenleme: 11.09.2024 03:06 chikobyte »