Konu: Fred Adams  (Okunma sayısı 213 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.07.2024 14:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fred Adams, @wolkey

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bölgede bulunan VCPD oyuncuları, sivil oyuncular.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.07.2024 / 14.09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

13.3. Polise Karşı Bağlantı Koparma & Oyundan Ayrılmak: Birlikler ya da bireysel oyuncular arası çatışma durumlarında, olay yerine polis ekiplerinin yönelmesi sonrası, karakteri ya da silahını kurtarmak adına bağlantı koparmak, oyundan ayrılmak sunucumuzda kabul edilmeyen hareketlerdendir. Bağlantı kopardıktan sonra oyuna geri girme durumu, yöneticinin inisiyatifinde kabul edilebilir. Bu ihlali gerçekleştiren oyuncular sırasıyla:
- İlk seferinde hapis işlemi (IC Miktar üstüne eklenerek),
- İkinci seferinde bir hafta boyunca yasaklanma,
- Üçüncü seferinde ise sunucudan tümüyle yasaklanarak cezalandırılacaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Commerce'dan silahlı saldırı adı altında bir ihbar geliyor. İhbar değerlendirme altına alınıyor ve yakın olduğumuz için bölgeye gidiyoruz ve ihbarı doğruluyoruz, yerde yatan yaralı adam Fred Adams'ı işaret ederek suçu onun işlediğiini söylüyor. VCPD oyuncuları, Fred Adams isimli oyuncuyu tutuyor ve rollerini yapıyorlar. Fred Adams isimli oyuncu ise hiçbir emoteye uymuyor, hiçbir role karşılık vermiyor. Emotelere aldırış etmeden arkasında duran aracına koşuyor, emote vererek onu araçtan atıyorum ve indiriyorum fakat yine hiçbir rol takibi olmaksızın kişi araçtan inince de bir anda koşmaya başlıyor. Kısa süreli koşunun ardından kişi /quti atıyor ve bir daha oyuna girmiyor. Bunu yapmasının sebebi üzerinde silah bulundurması ve silahlı bir rol yapmış olması. İşlem uygulanırken buna göre bir işlem uygulanmasını istiyor ve talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Olayın tam halinin videosu: GösterGizle

İletilen ihbar: GösterGizle

[/url

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin alması gereken IC cezada OOC cezasına eklenirse memnuniyet duyacağım, alacağı IC ceza üzerindeki silaha göre değişiklik gösterse de eyalet yasalarından kontrol edilerek 1.26 ve 1.23 suçlarının cezaları da OOC cezasına eklenmeli. Aynı şekilde üzerinde bulunan silahta silinmeli.

#1 - 19.07.2024 16:49
@wolkey 24 saat içerisinde savunmanızı gerçekleştirin.

#2 - 19.07.2024 18:15
Evet şahitliğimi onaylıyorum olayda olarak ve video kaydı ile üzerinde silah olduğunun kanıtını da aşağıya bırakıyorum.

Spoiler: GösterGizle

#3 - 19.07.2024 19:06
Arkadaşın attığı üzere maskeli sıkmama rağmen pm üzerinden memurlara benim sıktığımı belirtiyorlar tehdit ediyorlar onlarada logdan bakılırsa güzel olur teşekkür ederim şimdiden.

#4 - 19.07.2024 19:37
Maskeli sıkman seni hayalet yapmıyor ki orada benimle brawl role girenin, kaçanın, sonra geri dönüp "Maskeli halde (Videoda gözükmüyor)" sıkan kişinin sen olduğunu herkes gördü. He eğer gidip 5 dakika sonra maskeli halde gelip sıksan şikayet edemezdiler ama sen hemen arkamı döndüğüm gibi 20 sn içinde maskeli sıksan da seni görenler olduğu için birşey değiştirmez.

#5 - 20.07.2024 01:48
Başlangıç olarak şunu söylemeliyim, maskeli sıkıyor olman senin suratını gizler. Kıyafetlerin, ten rengin, kişisel özelliklerin, boyun, kilon her şeyin aynı kalır. Bunları biliyor olman gerekiyor, maske ile sıktıktan sonra hala bölgede beklemeye devam ediyorsun.

Kimse bize PM üzerinden bir bilgi vermedi, IC olarak bilgi aktarıldı ve rolümüzü buna göre izledik, bunun kanıtını da bırakıyorum.

İstenirse bu kısmın da videosu var onu da hazırlar bırakırım şikayetin altına. Arthur Morris isimli karaktere bu bilgiyi verdikten sonra yanına geliyor ve üstünü aramak için emoteler ile çekiştiriliyorsun, hiçbir emoteye uymuyorsun.

Yine de senin dediğin gibi düşünelim, bize bu bilgi PM üzerinden geldi diyelim ve sana karşı ihlal yaparak oyun oynadık diyelim. Bu senin emotelere uymadığın ve silahın alınmasın diye /q çektiğin gerçeğini hiçbir  zaman değiştirmiyor. Fakat her şeyin rollü ilerlediğini kanıtları ile beraber şikayete de buraya da bırakmış olalım aklında soru işareti kalmasın. Son olarakta uyarayım;

Arkadaşın attığı üzere maskeli sıkmama rağmen pm üzerinden memurlara benim sıktığımı belirtiyorlar tehdit ediyorlar onlarada logdan bakılırsa güzel olur teşekkür ederim şimdiden.
Bu şekilde karalama kampanyası yapmadan önce açılan şikayete, bırakılan kanıtlara dikkatli bak. Her türlü log incelenebilir, bunda hiçbir sakınca yok. İstenirse videonun tamamını da yükleyerek buraya atabilirim, herhangi bir OOC bilgi akışı hiçbir zaman olmadı.

Spoiler: GösterGizle

Bu gelen savunmayı yeni gördüm, Maskenin nerede olduğunu açıklarsan memnuniyet duyacağım, koşarak iki adım gidip sonra maske takıp sıkman hiçbir şey ifade etmiyor. Ekstra olarak emote ile maskeni takıp silahını çektiğinin kanıtını da bırakırsan harika olacak.

« Son Düzenleme: 20.07.2024 01:53 vodkheajemapelle »

#6 - 20.07.2024 15:39

#7 - 20.07.2024 15:43
kişiyi vurup kaçmışım geriye doğru sonrasında maskeyi söküp atıp yanlarına gitmişim ben arkadaşların çok iyi biliyorum ooc bir şekilde ve ic şekilde de olsa benim olduğumu bilemezler kankam ondan bahsediyorum direkt memurlar geldiği gibi herkesin beni işaret edip bunda silah var bunu alın tarzı rollere girmesi bana saçma geldi extra olarak da orada senin gibi 3 4 memur daha vardı ben çok iyi biliyorum zaten PM üzerinden benim olduğumu söylediklerini ki arkadaşlar brawl rolü yaptıklarını söylüyorlar brawl rolü falan yoktu kimse emotelu ve rollü bir şekilde brawl atmıyordu emote verip kavga eden iki kişiyi ayırma rolüne girdim baktım sıktığım arkadaş bana saldırmaya başladı bende video da gözüken yere doğru kaçtım karakterim bir çete üyesi elbette silah çıkartıp vurma ihtimali çok normal bu tarz durumlar gerçek hayatta da yaşanıyor bir siyahi diğer bir çeteci siyahi ye yumruk attığında yumrukla devam etme zorunluluğunun olduğunu düşünmüyorum. Durumda haklı olduğumu asla belirtmiyorum benim de hatalarım var fakat arkadaşların hiçbir türlü hiçbir şekilde rollü haraket falan ettmediklerini söyleyebilirim. Daha savunma veya açıklama yapmayacağım yetkili arkadaş gereken kararı açıklar şimdiden teşekkürler.

#8 - 20.07.2024 15:57
Bir de extra da birşey söyleyeceğim bir memur nasıl "araçtan atar." diye emote verebilir ya bu bana da çok komik geldi ssleri tekrar inceledim de şimdi  :)

#9 - 20.07.2024 16:04
Bir de extra da birşey söyleyeceğim bir memur nasıl "araçtan atar." diye emote verebilir ya bu bana da çok komik geldi ssleri tekrar inceledim de şimdi  :)
Burada seni rahatsız eden nedir? O an aracın kapısı kilitli değildi ve emote vererek seni araçtan attım buna oyun sistemleri izin veriyor fakat sen hemen aracını kilitlemeye çalıştın. realistik bakacak olursak yine bu mantıklı bir hareket zaten. Fakat hiçbir emoteye uymayan ve hiçbir şekilde role uymadan kaçıp quit atan birinin bunu demesi insana komik geliyor evet, sonuçlanabilir.