Konu: Cesar Gutierrez GBİ- Meslek yapan birine illegal rol- Deathmatching  (Okunma sayısı 315 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.07.2024 17:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cesare Gutierrez @miBend

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.07.2024 17.42

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

11.3. VCPD, Malibu Corporation, Vice Belediyesi ve Hastane üyelerine karşı roller: Bu oluşum üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Meslek bölgesinde meslegimi yaparken beni silahla öldürüp meslegimi böldü hem orası güvenli bölge hemde ben kişileri kesinlikle tanımıyor önceden rolümüz yok emote atmadan kişi beni öldürdü gitti

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yeni jailden cıktım kişileri tanıma şansım yok

#1 - 17.07.2024 18:38

Merhabalar. Öncelikle yapacağım detaylı savunmanın her bir detayının atlanmamasını talep ediyorum. Her cümle çok önemli, karşı şikayetlerim de mevcut.

DeathMatch ile ilgili savunmam:

Tekrardan selamlar, arkadaşın iddia ettiği gibi bir DM olayı mevcut değildir "Meslek bölgesinde meslegimi yaparken beni silahla öldürüp meslegimi böldü"
Bu olay tamamen yanlıştır. Alttaki kanıtlarda da belli olacağı gibi, kişiyi biz Unity Station'dan itibaren kovaladık. Yani anlayacağınız şu ki, arkadaş meslek yapmıyordu. Unity Station, El Corona, sonrasında meslek bölgesine kaçtı ve o demir yere tırmandı. Meslek yapıyordum, sıktı diye şikayet açtığı için konu başka yere çekilmiş. Burada apaçık bir Yönetim Kandırmaya Teşebbüs / Yönetim Kandırmak mevcuttur. Şikayeti inceleyecek yetkilinin bunu göz önünde bulundurmasını istiyorum. Gelelim şimdi ateş açma sebebime. FM'ye de yaptığımız bildirimde de mevcuttur ki, Kapranov birliği ile El Corona bölgesi yüzünden savaş halindeyiz. Savaşımız devam ediyor, bu arkadaşımız olaylar sıcakken, Kapranov'ların önünde KAPRANOV birliğinin liderleri/üyeleri mevcutken onların yanında bize karşı agresif roller sergiledi. Devam et, vs. Daha öncesi de var ancak ccmy atıldığı için orası görülmüyor. "Ya sikerim, umrumdasınız sanki" gibi şeyler de söylediği kanıtta bellidir(https://hizliresim.com/dm38s02). Kişinin Kapranov'un yanında aldığı bellidir, öyle olmasa bile(bunu hiçbir türlü bilemeyiz) rolden bu anlaşılır. Bu olaylardan sonra savaş daha da büyüdü zaten. Ateş almaya / ateş etmeye başladık. Bu kişiyi de Kapranovların yanında saf aldığı gerekçesiyle, yani bize sıkan kişilerin, yani bizim canımıza kasteden kişilerin yanında saf olup, bize karşı agresif yapan kişiyi, Unity Station'da tekken gördük. Tam da Rusları arıyorduk. Kişi Unity Station'dan bizim alanımıza(El Corona'ya) oradan da meslek bölgesine paralel geçiş yaptı. Tekrar demek istiyorum ki, ortada bir meslek yapma durumu yok ve ortada sıkacağımızı anladığı için güvenli bölgeye sığınmak var. Ben bu ihlale karşılık rolümü devam ettirmek istedim ve ateş açtım. Evet, güvenli bölge ama sonuçta bunu suistmal edip rolümü baltaladığı için rolümü devam ettirme hakkına sahibim. Ayrıca kuralda da görüldüğü üzere, bu serbest ( Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir.) Şimdi geçelim kanıtlarımıza.

https://hizliresim.com/88r5xth - > Görüleceği üzere arkadaş Unity Station bölgesinden buraya kadar geliyor. Daha arkadan geliyor aslında.
https://hizliresim.com/6q2ayb4 - > Biz etkileşime giriyoruz, burada ona küfürler ediyoruz. Uygun pozisyon arıyoruz ki sıkalım, ancak o kaçıyor. - Etkileşime girdiğimiz onun chatine de yansımıştır. Onun kanıtından https://i.hizliresim.com/iyd406l.png etkileşimimizi görebilirsiniz -
https://hizliresim.com/r0kcw2i - > Arkadaş "meslek yapıyorum, geldiler vurdular" derken çok güzel meslek yapıyormuş doğrusu. Unity Station'dan buraya yayan kargoculuk mesleği mi yapıyordu acaba? Koşa koşa buraya geldi. Giriş anı.
https://hizliresim.com/cpemiz5 - > Arkadaş buraya çıkıp jerkoff(mast*rbasyon) komutu çekiyor. Buradan trolling yaptığı gerekçesi ile karşı şikayetlerimi sunuyorum. Adminlerin buraya dikkat etmesini rica ediyorum.

Ek olarak araç içi fısıldaşmalarda da görüldüğü üzere, Bruno bu onlardan, tanıyorum, dövdük kavga ettik gibi söylemlerde bulunuyor. Yani, her şey IC rollerle gelişti. Amacımız kesinlikle DeathMatch değil ki DeathMatch yapmadım. DM savunmam bu kadar.

"hem orası güvenli bölge hemde"

Güvenli bölge için savunmamı da üstte belirttim. Güvenli bölge dışında etkileşime girdiğimiz, düşman arkadaşımız güvenli bölgeye kaçtı ve kuralda da belirlendiği üzere bu durumda rol sürdürme hakkına sahibiz.

"ben kişileri kesinlikle tanımıyor önceden rolümüz yok emote atmadan kişi beni öldürdü gitti"

Tanımadığı da yalan. Bruno'nun bağırışı chatine düşmüş arkadaşın. Bruno ile olayları da mevcut. Tanımadığı yalanını atmış. Burada bir yalan daha var. https://hizliresim.com/nadcxs9 kanıta bakılacağı üzere arkadaş zaten eskiden Kapranov'a üyeymiş. Birlikten sonradan atılmış. Üst üste yalanlar, yönetimi kandırmaya teşebbüs etmeler.
Emotem de video kanıtında gözükmektedir. Benim savunmam bu kadar, admin, görevli arkadaşlarım lütfen detaylı inceleyin. Benim son diyeceklerim ise arkadaşın bana attığı iftiralar, yönetimi kandırmaya çalışmalarından dolayı Yönetimi Kandırmaya Teşebbüs, Trolling(jackoff çekiyor, öyle bir şey mast*rbasyon olduğu belli, detaylı video atabilirim) bu sebeplerden ceza almasını talep ediyorum. İyi forumlar.

#2 - 17.07.2024 19:22
Öncelikle arkadaşı ile yaptığımız rol değildi onlar hiç bir sebeb yokken geldi bana amcık sen mi diyordun diye kolpa salladı sonrasında ise sunucuya restart gelecegi için pek takmadım

Kişilerle rolüm yok olayına gelirsek attıgı ssdeki isimle kendi ismi faklı büyük ihtimalle karakter değiştirmiş ama hayla o rolü devam ettiriyor hatta arkadaşları kim bu kim diyor arkadaşları tanımıyor sadece o kişi tanıyor ama başka karakterinde kanıtı (https://i.hizliresim.com/dm38s02.png) aşağıdaki isim kısmına bakarak görülebilir

Meslek yapma kısmına gelirsek ben meslege y tuşu ile basıp başladım sonrasında aracımdan inip onlara baktım ve oradan bana orospu cocugu dedikleri için onlara masturbasyon hareketi yapmak için /wank 1 attım

Ben o kişilerden kaçmıyordum onları gördüm fakat sadece küfür edip giden tayfadan olduklarını düşündüm (troll olduğunu düşündüm) takmadım devam ettim sonrasında /Aw ile yazdıkları emote gördükten sonra demirlere tırmandım ve onlara bakmaya çıktım

Birlik meslege daha geriden geliyor konusuna bakarsak ben little mexico da aracımdan attladım meslek aracından yanlısıkla f basıp ondan dolayı geri doğru koşuyordum sunucu geri respawnlamadı beni meselk başlangıç yerine onlardan dolayı söylediklerini reddetiyorum ve kişilere GBİ - Meslek yapan birine illegal rol - Deathmatching (emote atmadı)

#3 - 17.07.2024 19:28
Öncelikle arkadaşı ile yaptığımız rol değildi onlar hiç bir sebeb yokken geldi bana amcık sen mi diyordun diye kolpa salladı sonrasında ise sunucuya restart gelecegi için pek takmadım

Kişilerle rolüm yok olayına gelirsek attıgı ssdeki isimle kendi ismi faklı büyük ihtimalle karakter değiştirmiş ama hayla o rolü devam ettiriyor hatta arkadaşları kim bu kim diyor arkadaşları tanımıyor sadece o kişi tanıyor ama başka karakterinde kanıtı (https://i.hizliresim.com/dm38s02.png) aşağıdaki isim kısmına bakarak görülebilir

Meslek yapma kısmına gelirsek ben meslege y tuşu ile basıp başladım sonrasında aracımdan inip onlara baktım ve oradan bana orospu cocugu dedikleri için onlara masturbasyon hareketi yapmak için /wank 1 attım

Ben o kişilerden kaçmıyordum onları gördüm fakat sadece küfür edip giden tayfadan olduklarını düşündüm (troll olduğunu düşündüm) takmadım devam ettim sonrasında /Aw ile yazdıkları emote gördükten sonra demirlere tırmandım ve onlara bakmaya çıktım

Birlik meslege daha geriden geliyor konusuna bakarsak ben little mexico da aracımdan attladım meslek aracından yanlısıkla f basıp ondan dolayı geri doğru koşuyordum sunucu geri respawnlamadı beni meselk başlangıç yerine onlardan dolayı söylediklerini reddetiyorum ve kişilere GBİ - Meslek yapan birine illegal rol - Deathmatching (emote atmadı)

Türkçe seviyesinden dolayı karşı savunmayı pek anlayamadım. Ancak anladığım kadarına savunma yapacağım. Böyle bir karşı savunma kabul edilemez, ne dediği belli olmuyor arkadaşın..

"Yaptığımız rol değildi"   - Arkadaş Kapranovda olduğu sırada bizimkilere devam et tarzı şeyler diyor sonrasında da küfür ediyor. SS'de her şey net. Bunun üstüne herhangi bir şey demeyeceğim.

Karakter değiştirmiş vs, diyor ancak karakter bana ait değil. Böyle bir savunma görmeidm.

Geri kalanın da hepsi yalandan ve kanıt yetersizliğinden oluşuyor. Fazla bir kanıt - yapılacak ek savunma göremedim. Detaylı savunmam üsttedir.

#4 - 17.07.2024 19:47
''Karakter değiştirmiş vs, diyor ancak karakter bana ait değil. Böyle bir savunma görmeidm.'' Karakter sana ait felan değilde dostum adamların benim ismimi nereden bilyor  benim fotoğraftımı gösterdiler ne yaptılar hem nereden bileceğiz size söylediklerini

''Arkadaş Kapranovda olduğu sırada bizimkilere devam et tarzı şeyler diyor sonrasında da küfür ediyor. SS'de her şey net. Bunun üstüne herhangi bir şey demeyeceğim.'' burada söyledikleri şeylerde ben Kapranovda 3-4 gün arası bir sürede kaldım Kapranovlarda benim sadece ismimi soy adımı bilir onlar benim yanıma gelip dik dik bakarsa bende küfür ederim orada sen yoksun dostum arkadaşlarında bilmiyor sslerde mevcut sana söylendiğne dair kanıtın yok hemde benim karakterimin yüzünü nereden tanıyorsun ben seni tanımıyorum

Kişilerle rolümüz yok dememe gelirsekte sen açıkladın zaten o benim karakterim değildi başkasınındı dedin yani seninle rolümüz yokmuş yani.

#5 - 17.07.2024 19:51
Araçta Bruno vardı. Kanitlarda da gözüküyor ki Bruno bunu tanıyorum, Ruslardan vs diyor. Daha neyin çabası?

#6 - 17.07.2024 19:53
Ama ben ruslardan değilim

#7 - 17.07.2024 20:35
RK bitmeden bana sıktılar sıktan sonra oyundan cıkmıştım oyun süresi olarak karakterimde 10 dk bile geçmemişti

#8 - 17.07.2024 20:43
Spoiler: GösterGizle
RK bitmeden bana sıktılar sıktan sonra oyundan cıkmıştım oyun süresi olarak karakterimde 10 dk bile geçmemişti

Piskozu bırak, algı yapma. /Hasarlar ss at.

#9 - 17.07.2024 20:45
Kardeşim sen emote attın arkamdan sıktın denk getiremedi silahın sesi geldi geçti kulagımdan hem karakter yaralanmadan /hasarlar yazılmaz çok korkma sadece ceza alacaksın