Konu: çakma irlandalı leo  (Okunma sayısı 110 defa)

#0 - 03.07.2024 14:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leonardo Salvatore @Fındıklı Krep

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Deathmatching

Alıntı
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş VCPD'nin orada bana sürtüp kaçtı, rol haliyle  arkadaşı takip ettim ve bana vuranın o olup olmadığını sordum, arkadaş agresif cevaplar verdi ve pompalısını çekip bana ateş etti, motor ile olduğum için kaçmayı başardım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kaçtıktan sonra arkadaş PM'den "O Korku sana baya yeter" gibi birşeyler söyledi, Kusura bakma kanka benim karakterim seninki gibi superman olmadığı için yumrukla saldıramadım :D İrlanda mafyasında İtalyan rolü yapan adamdan bu beklenir zaten. :D

#1 - 03.07.2024 14:58
VCPD'nin orada kişinin motoruna sürttüğüm doğrudur fakat kasıtlı olmadığını pm üzerinden belirttim, beni bir müddet takip etti fakat takip ettiğinin farkında bile değildim.Bir zaman sonra birinin beni takip ettiğini gördüm, başkası zanettim, arkadaş takip ediyormuş.Hooduma kadar geldi ne takip ediyorsun, s.ktir git gibisinden söylemlerde bulundum.Yanımda arkadaşımda vardı, arkadaş gatenin içerisine girdi, rol yaptığımı görünce yanıma kadar geldi sonra.Kişiyle atışmaya devam ettik, git dememe rağmen gitmedi, laf dalaşına devam etti.Benim hoodumda, ekstra olarak 2 kişiyiz, fear RP yapması ve hooddan uzaklaşması gerekiyordu ama aksine daha fazla laf dalaşına girdi, söylediklerimi dinlemedi.Bende en son göz dağı verip korkutmak için silahımla motosikletine üç el ateş ettim, kişiye ateş etmedim.Korkup olay yerinden uzaklaştı, bir müddet takip ettim korkutmaya devam etmek için, sonra peşini bırakıp yolumu değiştirdim.Pm üzerinden ''Bu korku sana yeter'' tarzında bir söylemde bulunduğum doğrudur, fakat bunu kışkırtmak için söylemedim, bunu yazarken oldukça samimi ve sıcakkanlılıkla şakasına yazmıştım.Arkadaş fazla ciddiye aldı sanırım, yanlış anladı beni.Durumu izah ettim fakat anlamak istemedi.Şikayet konusuna attığı başlıktan belli ediyor kendisini zaten.

#2 - 03.07.2024 15:09
Alıntı
VCPD'nin orada kişinin motoruna sürttüğüm doğrudur fakat kasıtlı olmadığını pm üzerinden belirttim, beni bir müddet takip etti fakat takip ettiğinin farkında bile değildim.Bir zaman sonra birinin beni takip ettiğini gördüm, başkası zanettim, arkadaş takip ediyormuş.Hooduma kadar geldi ne takip ediyorsun, s.ktir git gibisinden söylemlerde bulundum.Yanımda arkadaşımda vardı, arkadaş gatenin içerisine girdi, rol yaptığımı görünce yanıma kadar geldi sonra.Kişiyle atışmaya devam ettik, git dememe rağmen gitmedi, laf dalaşına devam etti.Benim hoodumda, ekstra olarak 2 kişiyiz, fear RP yapması ve hooddan uzaklaşması gerekiyordu ama aksine daha fazla laf dalaşına girdi, söylediklerimi dinlemedi.Bende en son göz dağı verip korkutmak için silahımla motosikletine üç el ateş ettim, kişiye ateş etmedim.Korkup olay yerinden uzaklaştı, bir müddet takip ettim korkutmaya devam etmek için, sonra peşini bırakıp yolumu değiştirdim.Pm üzerinden ''Bu korku sana yeter'' tarzında bir söylemde bulunduğum doğrudur, fakat bunu kışkırtmak için söylemedim, bunu yazarken oldukça samimi ve sıcakkanlılıkla şakasına yazmıştım.Arkadaş fazla ciddiye aldı sanırım, yanlış anladı beni.Durumu izah ettim fakat anlamak istemedi.Şikayet konusuna attığı başlıktan belli ediyor kendisini zaten.

Yanlışlıkla çarpttığını PM'den ne zaman belirttin? Bana sıktıktan sonra. Karakterim seni tanımadığı ve Kahin Babavanga olmadığı için Hood'un neresi bilmiyor, Arkadaşın herhangi bir diyaloğa girdiğini görmedim, girdiyse SS olarak belirtebilirsin veya adminler loglara bakabilir, Karakterim motoruma sürttüğünüz için kızgın ve özür bekliyor, Bunun Fear-RP'yi kurallarını çiğnediğini düşünmüyorum, Trafik kazasında haksız olmana rağmen agresif bir tavır sergiledin, karakterim karşılık verdi, kendine yediremeyince pompalı çekip sıktı, baktılar kaçtım biraz kovaladılar ve yakalayamadılar, arkadaş PM üzerinden bana Rol nasihatı vermeye çalıştı, İrlanda Mafyasında bir İtalyan rolü yaptığını görünce Kahkahalara boğuldum, Arkadaş bu iki milletin birbirini sevmediğini bilmiyor herhalde? Temel fıkrası gibi bir adammış vallahi çok güldüm.  :D

#3 - 03.07.2024 15:18
Olay yaşandıktan sonra PM'den konuşmaya başladığımızda söyledim, araya kaynadı, veya görmedin, gömek istemedin.Kasıtlı olarak çarpmadım dedim, loglara bakılabilir sıkıntı yok.Gateli bir mekanın hood olduğunu bilmeme gibi bir şansın olduğunu düşünmüyorum, bakıldığı zaman düpedüz HOOD olduğu gözle görülebilir, yada işine geldiği gibi davranıyorsun.Seni yakalamak istedikten sonra her türlü yakalardım, drive by denilen bir durum var, arkadaşım en kötü drive by ile motorunun tekerlerine ateş ederdi, ardından sana ateş edip düşürürdü.Bunu yapmak istedikten sonra her türlü yapardık, fakat söylediğim üzere göz dağı vermek için bir müddet kovaladık seni.Özür bekliyorsan bile bunu tatlı bir dille rolde söylemeliydin, bende ona göre rolümü şekillendirirdim.Seni takip eden birisi var, kişinin kim olduğunu bilmiyorsun, bu durumda ne yapardın sen? İster istemez agresife bağlayıp, hakaret veya küfürlerde bulunabilirdin.(Düşmanlarım var doğal olarak agresif bir rol sergiledim).Benim ne tür rol yaptığım, veya hangi birlikte rol yaptığım seni zerre ilgilendirmez.Arkadaşım zaten role dahil olacaktı, sessiz kalmayı tercih etti, iki kişi rolümüzü sürdürüyorduk zaten, oda dahil olacaktı ta ki  ben senin motosikletine ateş edene kadar, haliyle dahil olamadı ve peşine düştük.Ayrıca kahkahalara boğulması gereken taraf biziz, senin yaptığın rolüde görmüş olduk :)

#4 - 03.07.2024 15:31
Alıntı
Olay yaşandıktan sonra PM'den konuşmaya başladığımızda söyledim, araya kaynadı, veya görmedin, gömek istemedin.Kasıtlı olarak çarpmadım dedim, loglara bakılabilir sıkıntı yok.Gateli bir mekanın hood olduğunu bilmeme gibi bir şansın olduğunu düşünmüyorum, bakıldığı zaman düpedüz HOOD olduğu gözle görülebilir, yada işine geldiği gibi davranıyorsun.Seni yakalamak istedikten sonra her türlü yakalardım, drive by denilen bir durum var, arkadaşım en kötü drive by ile motorunun tekerlerine ateş ederdi, ardından sana ateş edip düşürürdü.Bunu yapmak istedikten sonra her türlü yapardık, fakat söylediğim üzere göz dağı vermek için bir müddet kovaladık seni.Özür bekliyorsan bile bunu tatlı bir dille rolde söylemeliydin, bende ona göre rolümü şekillendirirdim.Seni takip eden birisi var, kişinin kim olduğunu bilmiyorsun, bu durumda ne yapardın sen? İster istemez agresife bağlayıp, hakaret veya küfürlerde bulunabilirdin.(Düşmanlarım var doğal olarak agresif bir rol sergiledim).Benim ne tür rol yaptığım, veya hangi birlikte rol yaptığım seni zerre ilgilendirmez.Arkadaşım zaten role dahil olacaktı, sessiz kalmayı tercih etti, iki kişi rolümüzü sürdürüyorduk zaten, oda dahil olacaktı ta ki  ben senin motosikletine ateş edene kadar, haliyle dahil olamadı ve peşine düştük.Ayrıca kahkahalara boğulması gereken taraf biziz, senin yaptığın rolüde görmüş olduk :)

Tamamdır orası Hood olsun, Fakat senin hoodunmu onun bunun hoodumu? alnında yazmıyor herhalde, Orası farklı bir ülke olmadığı için hooduna herkes girip çıkabilir, Senin pompalı çekip ateş etmen bir fire zaten, Hangi mafya günün ortasında sokağın başında pompalı ile ateş eder? Terorist mi bunlar? Ayrıca haklısın senin rolün beni zerre ilgilendirmez ama rol bilginin olmadığı halde millete rol hakkında nasihat verme brom, insanlara  böyle saçma şeyleri yüzüne çarpabiliyor yoksa, Sözde yanlışlıkla çarpmışsın onada kabul, yanlışlıkla çarptığın bir adam seni ne için takip ediyor olabilir? Tebrikler kanka seni Öldürmek için terminatörün motoruna çarptın çünkü, Sözde motoruma ateş etmişsin,  canımın yarısı gitti, sana tavsiyem Freeroam serverına gir istediğin kadar DM at, insanları rahatsız etmemiş ve birazda olsa aimini geliştirmiş olacaksın.

Bu şikayet hakkında başka bir yazı yazmayacağım.

#5 - 03.07.2024 15:41
Şansını zorlayıp uyarılarıma rağmen bölgede durmaya devam ediyor, laf dalaşına girip hakaret ediyorsan korkutmak için silah çekip ateşlerim, sana ateş etmedim, /hasarlar komutu ile bunu ispatlayadabilirsin, göz dağı vermek adına motosikletine üç el ateş ettim sadece, bunu sende biliyorsun.Rol bilgimi sorgulamak sana düşmedi, ben gayette rol bilgimin olduğunu düşünüyorum, senin gerçekleştirmiş olduğun roldende anlıyoruz rol bilgini, bunda sıkıntı yok :) Sen başkasının gateli hooduna kafana göre girmeye çalış bakalım, hood sahipleri sana nasıl bir rol sergiliyor.Hayatında hooda girmediğin belli oluyor.Kafana göre kimse kimsenin hooduna girip çıkamaz, bunu bile bilmiyorsun gelip benim burada rol bilgimi sorguluyorsun zeki arkadaşım.Motosikletine ateş ettiğimde canın oynamadı bile, ekranımda öyle gözüktü en azından.Bunu /hasarlar komutu ilede kanıtlayabilirsin problem değil, hepimiz görmüş oluruz hem.Aimimi kanıtlamak gibi bir derdim olsaydı, seni yaralayıp düşürene kadar 7-24 focus atardım, bundan şüphen olmasın.Senin rolün beni ilgilendirmez diyorsun, sabahtan beri karakterimin ırkına, bulunmuş olduğum oluşumun ırkına söylemlerde bulunuyorsun, kendinle çelişiyorsun, buda ayrı komik bir olay :) Söylediğim gibi, bir oluşumun hooduna kafana göre girmeye çalış, bir dene bakalım nasıl sonuç alacaksın, hem öğrenmiş olursun.Söyleyeceklerim bu kadar, yönetim gerekli kararı verecektir..

#6 - 04.07.2024 03:44
İki tarafı da uyarıyorum bu seferlik. Bu tür anlamsız agresif tutumlara devam etmeyin.

Ek olarak; @Postal Dude şikayetteki tutumu sebebiyle Oyuncu Şikayet Kuralları kapsamında ceza alacak.