Konu: Dequinn Wade Sürekli RP - Meta Gaming  (Okunma sayısı 384 defa)

#0 - 29.01.2024 03:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dequinn Wade @Masiva

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Nate McShane @Uzman

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.01.2024  23.46

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Sürekli Roleplay- Meta Gaming

Alıntı
Sürekli Roleplay- - Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek  :sampanya:
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İdle Gas civarında başlayan sözlü tartışma bu bölgeye kadar uzadı. Şahısa araç müdahalesi ve en son olarak fiziksel saldırı ile sistemsel bayılttık. Hızlı şekilde aracın bagajına koyduk. Fakat ne hikmetse aradan 2-3 dakika geçmeden arkadaşları geldi. Kahin olmalılar.Sürekli RP ihlali ise bagajı koyduğumuzda sistemsel baygındı. Arkadaşları silahla ateş edecekken uzaklaşmak zorunda kaldık fakat şahısı bagaja koyalı dakikalar olmuştu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahıs kendiside PM'den zaten bu yaptığı ihlalleri kabul etti. Ben bunu yaptım ama sen bunu yaptın gibi gibi.

« Son Düzenleme: 29.01.2024 03:16 emresahin1905 »

#1 - 29.01.2024 03:18
Videoyu kesip atmışsınız arkadaşlar. Böyle olmaz. Araçla defalarca ezerek düşürdüğünüz kısmını da ekler misiniz lütfen?

#2 - 29.01.2024 03:24
Bu ve bu kişinin arkadaşlarının bulunduğu birlik üyeleri kural ihlâli yapmaktan keyif alırlar. Onlar için su içmek gibi bir şeydir.
Sunucudaki tüm oyuncular bu insanlardan bıkmış, bazıları da sırf bunlar yüzünden sunucuyu bırakmış.
Şu adama iyi bir ceza verin de örnek teşkil etsin ve bir daha böyle şeylere kalkışamasın.

#3 - 29.01.2024 03:26
Bu ve bu kişinin arkadaşlarının bulunduğu birlik üyeleri kural ihlâli yapmaktan keyif alırlar. Onlar için su içmek gibi bir şeydir.
Sunucudaki tüm oyuncular bu insanlardan bıkmış, bazıları da sırf bunlar yüzünden sunucuyu bırakmış.
Şu adama iyi bir ceza verin de örnek teşkil etsin ve bir daha böyle şeylere kalkışamasın.

Bu kanıya nerden vardın arkadaşım? Bana anlatabilir misin? Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla sunucuda yenisiniz. Arkadaşının karakterini ck ettim diye sanırım bir ooc kin var. Sorun değil. Biz böyle şeylere alışığız. Vice ortamında Idlewood birliğinin kime ne şekilde davrandığını herkes biliyor. Bu kadar banel açıklamalar yapmayın. Kendinizi rezil ediyorsunuz sadece.  :sampanya:

#4 - 29.01.2024 03:32

Bu kanıya nerden vardın arkadaşım? Bana anlatabilir misin? Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla sunucuda yenisiniz. Arkadaşının karakterini ck ettim diye sanırım bir ooc kin var. Sorun değil. Biz böyle şeylere alışığız. Vice ortamında Idlewood birliğinin kime ne şekilde davrandığını herkes biliyor. Bu kadar banel açıklamalar yapmayın. Kendinizi rezil ediyorsunuz sadece.  :sampanya:

1. Ben sen daha portakalda vitaminken bu sunucuda oynuyordum.

2. Birliğinin o kadar kötü ki; selam verip rol yapmak için gelen birine hemen atar yapıp mahalleden kovuyorsunuz.

3. CK edilen bir karakterin arkasından hiçbir zaman ağlamadım. Aklıma bile gelmemişti. Belli ki konuyla alakalı kötü bir geçmişin var.

#5 - 29.01.2024 03:35

2. Birliğinin o kadar kötü ki; selam verip rol yapmak için gelen birine hemen atar yapıp mahalleden kovuyorsunuz.

3. CK edilen bir karakterin arkasından hiçbir zaman ağlamadım. Aklıma bile gelmemişti. Belli ki konuyla alakalı kötü bir geçmişin var.

Fazlasıyla belli oluyor. Youtube'a yüklediğiniz videonun başladığından ve 1. Ben sen daha portakalda vitaminken bu sunucuda oynuyordum. Konuşma tarzınızdan. Saygı falan hak getire. Birliğimi kötüleyecek kadar birliğimle rol yaptığını sanmıyorum. Ayrıca bu hakkı da sana kimse vermiyor burada. Karakterimin nasıl düşürüldüğüne dair videoyu da yükleyip eklerseniz şikayete daha açıklayıcı olur. Gerçi o zaman haksız çıkarsınız doğru.  ;)

#6 - 29.01.2024 03:35
 :sampanya: Yönetimdeyiz

#7 - 29.01.2024 03:52

1. Sen hala portakalda vitaminsin.

2. Rollerin o kadar kötü ki; Idlewood'a gelip "Maymuncuk var mı?" diye sorup, ters cevap alınca. "Ticaretinizi sikeyim." diyip gidiyorsun.

3. :)

Arkadaşlar, sokağa trollemek için gelip, ona-buna laf atıp sana ters çıkıldığında arabayla birilerini ezip, kaçırma rolüne girmeye çalışıyorsunuz. Bana yazık ki, sizi ciddiye alıp "low" gözüyle baktığım için SS almamışım ama OOC kinle geldiğinizi anlasaydım buraya farklı şeyler yollardım. Gelip o kadar saçma roller yaptınız ki, sokaktan gidin artık diye sadece bekledik. Sonra gelip bu rollere giriyorsunuz, bir de şikayet açıp kendinizi gülünç duruma düşürmeyin.

troll nate: GösterGizle

« Son Düzenleme: 29.01.2024 04:06 berd »

#8 - 29.01.2024 04:02
Savunma kısmına gelirsek, arkadaşlar videoyu keserek zaten yönetimi kandırmaya yönelik şikayet açmışlar. Olay Idlewood benzinlikte başlıyor. Öncelikle olayın başladığı yerin hood bölgem olduğunu ve benzinlikte yaklaşık 6-7 kişi olduğumuzu belirtmek isterim. Arkadaşların korkusuzca gelip sürekli bir olay aksiyon araması sonucunda bu olaylar yaşanıyor. Gün içerisinde de hood içindeki bbq partisine gelip Fear-Rp'den uzak birliğimdeki arkadaşlara küfürler ettikleri, videodaki olay yaşanmadan yarım saat öncede benzinlikte arkadaşın yaralıya düştüğünü biliyoruz. Ancak elimizde kanıt olmadığından bu durumda yapacak bir şey yok. Sanırım arkadaşın karakterini yönetim izniyle Ck ettiğimiz için ooc kin beslemiş.

Ayrıca arkadaşın total oyun içi süresini, video başlığını ve şikayetteki üslubunu da dikkate aldığımızda toxic ve ihlalden kaçınmayan biri olduğunu görebiliyoruz.

Yine videoda gördüğümüz üzere arkadaş telefonumu eliyle bulmuşçasına aramadan ve almadan "telefonunu kırar adamın" gibi bir emote ile bir şeyler yapmaya çalıştığı ortada.

Meta gaming olayına gelirsek, olaya sonradan dahil olan @MrPANDA ve @tafo arkadaşımız zaten benzinlikte benimle birliktelerdi. Aracımla oradan gidip köşede aracı bıraktığımı görmüş olmaları çok olası. Geç gelmelerinin sebebi sanırım evlerine silah almaya gitmeleri olabilir.

Zaten bir haftadır yönetiminde dikkatinden kaçmamıştır ki sürekli bir hile ve troll ekibi Idlewood birliğinden bir şeyler çıkartma peşinde.

Ayrıca arkadaşların atmadığı videonun kesik kısmında yaşanan bir takım hadiselerde yukarıdaki kanıtta mevcut. Sanırım emote vererek sürekli beni ezebileceğini düşünüyor. Bu kafadan çıkalım lütfen. Akabinde gelen /do düşmesi ihtimal - bayıldı mı? gibi emoteları da yeterince durumun ne kadar vahim olduğunu açıklıyor.

Kısaca şöyle özetlemek istiyorum. Arkadaşlar bu şikayette  E/S Idlewood Orıgınal Brıms birliğini kötülemek yada kötü göstermek için fazlasıyla çaba sarf etmişler. Sizin gibi olanların sayısı da bir haliyle fazla. Kimse kusura bakmasın.  E/S Idlewood Orıgınal Brıms birliği sizlerin yaptığı trollüklerle karalanacak kadar küçük bir birlik değil.
Teşekkürler. :o

#9 - 29.01.2024 04:14
Yönetimi kararı tabii ki fakat arkadaş OOC yalandan besleniyor. Araçla çarpma komutunu 2 kez yazdım ve uyguladım ardından şahısın bayılması zaten Nate karakterinin darbesiyle oldu. Meta Gaming konusunda kesinlikle orada olduğumuzu bilmeleri imkansız araç o yol sonundan görünmüyor. Bu arkadaşlar çatır çatır DC vs bir programla veya en kötü PM le haberleşiyorlar. Sürekli Roleplay kurallına bu arkadaş uymamıştır. Sevgilerimle