Konu: Ehliyet sınavına gireceklere tavsiyeler..  (Okunma sayısı 514 defa)

#0 - 27.01.2024 05:13
Bazı heyecanını yenemeyen arkadaşlar için ufakta olsa umarım işe yarar, tekte geçemeyen var mı bu arada?  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.01.2024 13:20
Ailenizde arabası olan varsa önceden sizi çalıştırsın, senelerdir babam şoförlük öğrettiği için sınavı da çok zorlanmadan yaptım. Kursa öyle dümenden yazılıp derslere falan hiç gitmedim, sonra hiç çalışmadan sınava girince 4 puanla yazılıdan kaldım, ehliyet cepte diye bi uygulama indirip 700-800 soru çözdüm sonra girdiğimde yazılıyı geçtim. Direksiyon yazılıdan daha basit bence, zaten komisyon üyeleri o kadar tecrübeli oluyor ki sizler koltuğa geçtiğinizde hemen anlıyorlar şoförlük var mı yok mu diye. Ben parkur alanına gittiğimde kaputu açtırdı akü nerede motor soğutma suyu nerede dedi gösterdim hiç bagajı açtırıp stepneyi falan sormadan direkt aracın içine geçirdi, içeriyi tanıyo musun dedi tam gösterecektim içerideki şeyleri tanıyosan boşver devam et dedi, neyse geriye almayı L parkı falan filan yaptım, parkur dağın başında olduğu için yokuş da çok zorluydu bi de iş çıkışıydı göbeğe çıkarken 10 12 defa aracı yokuşta kaldırdım, biraz daha ilerledik direkt paralel parka geç dedi niye yokuş kalkış yapmadık dedim zaten 1 saatir kaldırıyon orada yapıp burada mı yapamıcan falan filan dedi, paralel parkta da lastik kaldırıma dokunmadan ufak bi manevra yapıp aracı kaçırdım, zaman kısıtı zaten yok 35 dakika mı neydi, relax olun halledersiniz. Parklarda aynalara dikkat ederseniz kalma ihtimaliniz sıfır, zaten kaldırımların üstüne çizgi çekiyorlar aynadan o çizgiyi gördüğünde yanaşabilirsin anlamına geliyor. Gireceklere başarılar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 30.01.2024 13:54
Kursa başlamadan aile aracından genel kullanışı öğrenmen yeterli olur 16 yada 18 olması lazım o kadar saatlik sınav öncesi direksiyon dersi veriyorlar. Hocan iyi olursa taktikleri anlatarak seni sınavdan geçirtmek için çoğu şeyi öğretmiş oluyor. Panik yapmaman lazım çokta rahat olmaman lazım. Uzun süre aile aracı ile öğrenirsen araç değişiminde dersde ve sınavda sıkıntılarda yaşayabilirsin. Yazılı sınav içinde derslere hiç katılmadım son gün "Ehliyet Sınavı Soruları" uygulamasından telefondan çıkan soruları çözdüm ve öyle genel bilgileri edindim. Yazılıdan 86 direksiyondan da sıkıntısız geçtim. Direksiyon pratiğini hocanla yapman her açıdan senin için rahat olur. Yazılı sınavda dediğim gibi uygulamadan 1 2 gün soru çözerek ve diğer araç bilgileri için ise sınav videolarını izleyerek rahatlıkla sınavı geçersin.

tekte geçemeyen erkek;
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 30.01.2024 13:57 stenly »
funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
shootagkangk.dirty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 30.01.2024 22:00
Tek başına mükemmel bir şekilde sürüp yanında babası olunca sürmeyi unutanlar.. (ben) :garip:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 30.01.2024 23:31
Tek başına mükemmel bir şekilde sürüp yanında babası olunca sürmeyi unutanlar.. (ben) :garip:

pederin varlığı sıkıntı oluyo. kendi başınayken rahatca takılabiliyon yanındayken höyt möyt der diye kasıla kasıla sürüyon etkisi çok. herifin arabası  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 09.02.2024 06:01
Eğitmen hocan ile samimiyeti yakala ilk dersten sonraki derslerde yardımı daha çok dokunur. Sınav esnasında görevli memur seni sohbete tutacaktır dikkatini yola vermeye çalış bu esnada. Şimdiden başarılar bakalım ben de 2. Kez ehliyet alacağım kaptırdığımdan dolayı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 09.02.2024 23:59
üc kişiye ehliyet aldırmıs birisi olarak tecrübelerimi aktarayım;
yazılı sınav için çıkmış sorulardan şöyle 250-300 tane çöz, sınava girdiğinde her bir soru ezberden aklına gelir ortalama 70-80 arası alır yazılıdan geçersin
her ne kadar daha önceden araç kullanmış olsan da direksiyon egitiminde 14 saat hakkını tamamen kullan, iyi kullanıyorsan da bilerek kötü kullan. rotayı mutlaka ezberle.
eğitmenler direksiyon sınavında genelde yardımcı oluyorlar, sinyal için koltuğuna falan vuruyorlar
direksiyon eğitimi alıyorken, eğitim aldıgın araç dışında bir araç kullanma
sinyallere alış gerekirse çıkmaz sokakta dönerken sinyal ver ama alış
komisyon seninle sohbet edecek, -yukarıda bir arkadaş aynısını söylemiş ama söyleyeyim- sohbet ederken nasıl kullandığını da ölçüp tartıyor, eğer güzel iş çıkartırsan sana bu artı puan yazar, sadece sinyallere park etmene falan bakmıyor, şoförlüğüne göre de senin sınavını iptal edebilirler
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 10.02.2024 00:12
3 yıldır yasal olarak trafikteyim. Ehliyet sınavından bağımsız olarak söyleyeceğim şeyler şunlar:

Sinyalleri asla ama asla ihmal etme, kalkış ve yanaşma sinyalleri dahil olmak üzere. Doğru şekilde fren dozlamayı ve motor kompresyonunu kullanmayı öğrenin (sağlıklı bir yöntem değil ama bilmek zarar vermez özellikle dizel motorlu arabada) Yazılı sınav çok kolaydır, okusan anlarsın. Direksiyon sınavında da dur tabelalarına, trafik ışıklarına, hız sınırına ve debriyajı yedirerek arabayı kaldırmaya dikkat et, rahatlıkla geçersin. Asıl mesele trafikte arabayı idare edebilmektir ve tehlikeleri önceden sezebilmektir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 15.02.2024 03:38
Şuna emin olun, kendinize güvendiğinizde yapamayacağınız şey yoktur.
O arabaya bindiğinizde kendinize güvenin, kötü düşünmeyin, heyecanlanmayın! Yoldayken başaracağım diyin kendinize, gerisi zaten gelir.
Girecek olan arkadaşlara başarılar.  :o
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
clexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 19.02.2024 12:39
3 yıldır yasal olarak trafikteyim. Ehliyet sınavından bağımsız olarak söyleyeceğim şeyler şunlar:

Sinyalleri asla ama asla ihmal etme, kalkış ve yanaşma sinyalleri dahil olmak üzere. Doğru şekilde fren dozlamayı ve motor kompresyonunu kullanmayı öğrenin (sağlıklı bir yöntem değil ama bilmek zarar vermez özellikle dizel motorlu arabada) Yazılı sınav çok kolaydır, okusan anlarsın. Direksiyon sınavında da dur tabelalarına, trafik ışıklarına, hız sınırına ve debriyajı yedirerek arabayı kaldırmaya dikkat et, rahatlıkla geçersin. Asıl mesele trafikte arabayı idare edebilmektir ve tehlikeleri önceden sezebilmektir.

Erkek adam Tofaş sürer. Doğan L'ne kurban olayım be dayı...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok