Konu: Frank Gustavo - Retarted RP/Agresif rol  (Okunma sayısı 447 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.12.2023 01:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Frank Gustavo - @Alicim

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15/12/2023 - 01:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Agresif rol - Retarted RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ocean bara bağlanan yol üzerinde ekran görüntüsünde şikayet edilen taraf göründüğü yerden bar alanında rol yapanları fotoğraflama rolüne girişiyor, beni dahi çekiyor. Bir emote verdi mi orasını bilmiyorum, chatime düşmedi. Sonrasında beni fotoğraflamasını dert etmeden diğerlerinin fotoğraflanıyor oluşunu onlara bağırarak fark edebilmeleri için durumdan bahsediyorum. Keza bu bağırmanın ardından karşı taraf amaçsız yere karaktere sürtük diyerekten iğneleyici bir dönüt ile rolü farklı bir boyuta taşıyor. Nice aradan üç beş dakika geçişinin ardından fotoğraflama rolünü güvenli bölge içerisinde yaptığından ötürü diğer oyuncuları kışkırtabilecek bir rol pasının olabileceğinden söz etmemin üzerine şikayet açabilirsin mesajıyla karşılaşıyorum, sonrası burası.  Olayın başına dönecek olursak fotoğraflarda da aşikar. Beni fotoğrafladıktan sonra diğerlerine bağırıyorum. Böyle bir role girişebilmesi için karakterlerimizin arasında bir şey olmalı. Sebep sonuç ilişkisi olmayan roller oyuncuya sadece rahatsızlık yaratır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Diğer karakterleri bilmiyorum fakat Juanita karakteriyle bir rol geçmişi olmamasına rağmen fotoğraflama gibi rolleri sergilemesinin bir mantığı yok. Şikayet değerlendirilirken karşı tarafın geçmiş sicillerine/yapılan işlemlere de bakılabilirse sevinirim. Göz ardı edilmesini istemem.

#1 - 18.12.2023 17:25
@Alicim 24 saat içerisinde savunma yapmalısınız.

#2 - 18.12.2023 19:50
Hayatımda bunun kadar saçma bir şikayet görmedim. Kardeşim fotoğraf makinesi ile çekim yapmak yasak mı? Yanıma gelip olaydan alakasız şekilde (Bu sapık sizi çekiyor aaaa) falan dersen bende korkup tepki gösteririm. Tepki dediğim de korkup verdiğim ifade. Kimseye bulaştığım ettiğim yok ticket açmak için açıyorsunuz. Hakkıma açılan saçma rol ihlali, art niyetlidir. Zaten bunun savunması olmaz şikayetin tekrar incelenmesi, kişinin art niyetten uyarılmasını istiyorum. Sen gerçek hayatta konserlerde fotoğraf, video çeken insanları bu şekilde sapık diye şikayet ediyor musun?

#3 - 18.12.2023 20:41
Tekrardan merhabalar.

"Yanıma gelip olaydan alakasız şekilde (Bu sapık sizi çekiyor aaaa) falan dersen bende korkup tepki gösteririm."
-Tam bu sıra korku rolünüzü küfür ederek değil de olay yerinden uzaklaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Artı olarak "Bu sapık sizi çekiyor aaaa" türü bir rol gerçekleşmedi. Yanlış yazımlar ile şikayetin seyrini değiştirmeyiniz. Amaçsız yere çevrenizde olanları fotoğraflıyorsunuz, ki konser alanı ya da fotoğraf çekilebilecek bir pozisyon bile yok iken. Bir başkasıyla bir rolünüz olabilir fakat olayın en başına bakacak olursak Juanita karakteri ile bir bağınız yok, kadın öyle araba sürüyor. Ne diye fotoğraflıyorsunuz?

"Hakkıma açılan saçma rol ihlali, art niyetlidir. "
-Burada art niyeti siz taşıyorsunuz, ben değil. Kabarık bir sicil taşıyorsunuz, bunun yanı sıra hesabınıza ara sıra giriyorsunuz. Sunucu içerisinde roleplay amacıyla bulunduğunuzu düşünmüyorum. MultiAccount hesap bile olabilir.

"Sen gerçek hayatta konserlerde fotoğraf, video çeken insanları bu şekilde sapık diye şikayet ediyor musun?"
-Eğer ki böyle bir durum oluşsaydı yazdığınız şeyi desteklemek amacıyla ekran görüntülerinizi sunabilirdiniz. Olan rol orada, apaçık okunulabilir -görülebilir- şekilde. Aksini iddia ediyorsanız savunmanızı ekran görüntülerinizle netleştirin.

-Ekleyeceğim başka bir durum yok, sonuçlanabilir.

#4 - 20.12.2023 13:08
Ekstra bir savunma yok, sonuçlanabilir. @ozmeninho

#5 - 22.12.2023 03:59
Kabarık bir sicile sahip olmam seni alakadar etmiyor. M/A yaptıysam yetkililer fark edip gerekli işlem uygular ki öyle bi durum söz konusu değil. Şikayetin dikkatli incelenmesini istiyorum. Kişinin eklediği fotoğraflar ile yazdıkları tutarsız. Nerenin Fotoğrafını çektiği belirsiz bir kişiyi görüp olaydan bağımsız *insanlara sizi çekiyor* diyip bağırması, role dahil olma çabaları falan hoş değil. Saçma rol nerede tam olarak açıklanmamış ki açıklanamaz da çünkü ortada rol yok. Tabi şikayeti açan kişiye göre her kabarık sicilli kişi M/A yapıyor. Bu asılsız iddaları dikkatli incelediğiniz de fark edersiniz. Ayrıca beni gözleyeceğine yanıma gelseydin istediğin gibi benimle rol yapma şansını sana verebilirdim iyi günler ;)

#6 - 22.12.2023 04:15
Evet, tekrardan bir ileti atmam gerekiyor sanırım. Karşı tarafın daha da anlayabileceği şekilde..

"Kişinin eklediği fotoğraflar ile yazdıkları tutarsız -nerenin Fotoğrafını çektiği belirsiz- " Bu söylenilen için hemen aşşağıya bir spoiler açıyorum, karakteri direkt olarak fotoğraf makinesiyle beni hedef almış;

"Saçma rol nerede tam olarak açıklanmamış ki açıklanamaz da çünkü ortada rol yok." Açıklanıldı fakat mantıklı bir cevap veremeyeceğinizden ötürü size saçma > spoiler
Juanita karakteriyle bir rolünüz yok, konuşmuşluğunuz dahi yok. Çok büyük olasılık ile o gece ilk defa orada denk geliyorsunuz. Ne hakla, ne mantıkla böyle bir role girişebiliyorsunuz? Aksini iddia mi ediyorsunuz? Kanıtlarınızı sunun, sadece ileti atıyorsunuz. Sebep-sonuç ilişkisi olmayan bir rol sergilediniz. Eğer insanları çekmiyorsanız neden o bağırışıma kulak astınız da küfür ettiniz? Yapmadığınız bir şeyi niye üstleniyorsunuz? Demek ki insanları fotoğraflıyorsunuz ki üzerinize alındınz.

"Ayrıca beni gözleyeceğine yanıma gelseydin istediğin gibi benimle rol yapma şansını sana verebilirdim"
-Üzgünüm, böyle oyun içinde yapılan bir ihlalden dolayı karşımda olan kişiye üstten bakmıyorum, yapımda yok.

Elde tutulabilir ekran görüntüsü gelmiyor, tarafımdan daha ileti gelmeyecek. Sonuçlanabilir. @ozmeninho
« Son Düzenleme: 22.12.2023 04:27 gezzy »

#7 - 22.12.2023 19:32
Sonradan fark ettim ki karşı tarafın yaptığı savunmalar üzerine verdiğim cevaplar arasında kurallarla alakalı bir alıntı yok, onu da bırakmış olayım.

Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel) >  "Agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz."
- Bu da demek oluyor ki karşı tarafın benim karakterime hem sert tepki göstermesi hem de ettiği küfür yukarı kısımda belirttiğim ihlale birebir uyum sağlıyor.

Keza bu durumu "Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak" gibi düşünün. Trafik kazası oluyor ve sonucunda kavga çıktığı zaman ihlal. Juanita'ın sizinle bir tanışıklığı, şikayet açılmadan öncesi için konuşmam gerekirse bir konuşmuşluğunuz bile yok. Bu durumda alakası olmayan bir karakter fotoğrafını çekiyor diye sizin deyiniminizle bunu role yansıtma zorunluluğum yok. Yapılan rolde sebep sonuç ilişkisi yok. Özetle güvenli bölge ihlalini gerçekleştirdiniz. Agresif ve kışkırtıcı tutumdan işlem görmeniz gerekiyor.

#8 - 25.12.2023 19:56
Fotoğraf makinesiyle fotoğraf çeken bir kişiye sapık muamelesi yapıldığı için bende kişinin saçma rolden işlem görmesini istiyorum. kimseyi de fotoğraflamıyordum komple bölgenin fotoğrafını çekiyordum. Bağırarak *sizi çekiyor!!!* demesi ne kadar doğru kişinin saçma rolden işlem görmesini istiyorum. zaten bi ekran fotoğrafını 3 ileti de kullanarak manipüle etmeye çalışıyor+ alakam yokken beni çoklu hesap kullanmakla suçluyor.

#9 - 25.12.2023 21:03
Tekrar tekrar ileti atmak istemiyorum fakat karşı taraf elde tutulamayan şeylerle savunma yolladığından cevap vermek zorunda kalıyorum.

-Karşı tarafın savunmasına göre bir önce ki yolladığım iletiler gibi sırasıyla özetleyeceğim;

"Fotoğraf makinesiyle fotoğraf çeken bir kişiye sapık muamelesi yapıldığı için"
Yapılan rol belli, yazılan cümle belli. Sizin karakteriniz için böyle bir chat gözükmüyor ekranda. Sizler sadece yazı üzerinde kendinizi savunmakta ısrarcısınız, benim atmış olduğum ekran görüntülerini düşürebilecek kanıtları inatla sunamıyorsunuz, neden? Tam olarak atmış olduğum görüntülerden ibaret dönen rol.

"kimseyi de fotoğraflamıyordum komple bölgenin fotoğrafını çekiyordum."
Sunmuş olduğum her iki ekran görüntüsünde belli, birisinde arabanızın yanında sağa sola bakıyorsunuz, diğer ekran görüntüsünde ise fotoğraf makinenizi bana doğrultuyorsunuz. Gerçekten söylediklerinizle çelişiyorsunuz.

"Bağırarak *sizi çekiyor!!!*"
Bu kısımda sizin karakterinize küfür etmiyorum, aşşağılamıyorum, kışkırtacak bir şey yapmıyorum. GBI içerisinde fotoğraf makinesiyle casusluk rolü yapıyorsunuz, fark edildiğiniz zaman olay yerini terketmek yerine bağırarak küfür ediyorsunuz.

"kişinin saçma rolden işlem görmesini istiyorum."
Bunu söylemeden önce benim karakterime karşı yaptığınız rolü tekrar düşünün.

"zaten bi ekran fotoğrafını 3 ileti de kullanarak manipüle etmeye çalışıyor"
Bana kalırsa bu durumdan kendinizi aklayabilmek için ortaya asılı olmayan şeyler sunuyorsunuz, manipüle etmem gibi. Dediğiniz varsayım üzerinden olur, ekran görüntülerimi zaten sunmuşum.

"alakam yokken beni çoklu hesap kullanmakla suçluyor."
Suçlamak net konuşmak olur, bunu ayırt etmenizde fayda var. Sizin için "MultiAccount hesap bile olduğunu olabilir" diye belirtmişim. Direkt öyle bir hesap diye vurguladığım kısım yok.

Sonuçlanabilir.