Konu: Angelina Plessner - CK Jaili Talebi  (Okunma sayısı 619 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.11.2023 21:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Angelina Plessner - @Özlem

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Edward Hoffman @MrMalcok  , @darkangel07 Freya Eivorson

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.11.2023 23:46

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Refused RP (Yapılan CK rolünü reddetmek ve NC işlemi uygulamamak.)

Alıntı
6.4. Karakter Ölümü (CK): CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekmektedir. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için izin verdikten ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünün iptalini isteyemezsiniz. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.

İllegal oluşum liderleri, sırf birlikte 48 saat geçirdiği için kafasına göre herhangi bir üyeyi CK edemez. Geçerli bir gerekçesi olmak zorundadır. "Küfür ettiği için" tarzında bir sebep, mantıklı olmayacağı için CK izni geri alınır. Haksız CK edildiğini düşünen oyuncular da bu konuda CK'larını geçersiz sayabilir. CK kuralı, daha çok bir birlikte uzun süre rol yapan, zamanla yüksek mevkilerde yer edinmiş ve birliğe IC olarak gözle görülür derecede zarar veren kişiler için geçerlidir.

Refuse RP: Yapılan rolü reddetmek ve ck rolüne karşı gerekli ncyi atmamak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birliğimizin etrafında Klaus Hoffman karakteri dolanıyordu. Rose Eivorson karakteriyle kızım olan Freya Eivorson karakterini koruyan bir rol sergilemek için bilardo sopasını alarak bir anne edasıyla Edward Hoffman'ın ofisine gittim. Kısaca oğlun kızımın etrafında dolanmasına yakın bir rol sergiledim. Çünkü bir arkadaşıyla küfürlü konuşuyordu ve karakter olan kızımın öyle bir ortamda yetişmesini istemedim. Ayrıca karakterimin Edward Hoffman'ın mafya patronu olduğunu biliyor olması da Freya'yı uzakta tutması için bir sebepti. Her ne kadar illegal birlik de olsak saf bir kız çocuğunu bu işlerin içine direkt sokmak konusunda Rose olarak temkinliydim. Hoffmanla konuşarak bu rolü sergileyince kendisi beni yatıştırdı ve takılacaklarsa da küfür olmadan belirli bir seviyeyle takılmalarını söyledim. O da onay verdi anlayacağınız bir ebeveyn rolü sergiledik karşılıklı olarak.

Daha sonrasında Herzberg birliğinde bulunan Angelina Plessner karakteri o kim benim mekanımı bilardo sopasıyla basıyor gibisinden rol sergileyerek birliğimizin hoodunda bütün mekanı basma ve dağıtma rolü sergiledi. Bana kalırsa bu rolü sergileme hakkı dahi olmamalı da yine de ben bu rol yapıldı varsaydım. Normalde fear rp ihlali olmalı fakat hood onayımız yok, Little Italy bölgesinde de olsak bölgeye dair bir ağırlığımızın olmayacağını varsayarak kırık mekanların yeniden tamir edilmesi için hatta Andeyev'den kereste getirtme rolü dahi sergiledik. Yani olmayacak bir rolü dahi role döktük. Bu problem değil rol yapmaktan gocunmuyorum. Fakat bir insan tek başına bir birlik yönetiminin çözdüğü olaya bireysel hareket ederek benim mekanım gibisinde bu tarz bir rol girişiminde bulunamaz diye düşünüyorum. Normalde powergaming ve fear rp ihlalleri bulunduğunu düşünüyorum fakat rolü rolde tutarak devam ettim.

Hızlıca olayı öğrenince Herzberg'in hooduna gittim. Hoffmana durumu sordum. Kişinin ck iznini aldım hatta ölmemesi için 50k gibi bir fiyat talep ettim. Fakat alttaki sslerde göreceksiniz ki kişi gel beni CK et diye adeta beni gecenin 2sinde sınadı diyebilirim. 50k büyük bir miktar değil. Sergilediği rolün bedeliydi. Sonuçta eski açılan bir karakter. Bunu vermekten aciz olamaz. Hoffman'ın yanında düşük rütbeli olmasına rağmen yine dik dik konuştu. Sonrasında karakter bana ck izniyle verildi. Bunun da rolü sslerde yazıyor. Ben buna rağmen yine kafamda fear rp yaparsa ve para verirse biraz korkutup yollama rolü varken çektiğim silah üzerine bana herkesin içinde silah çekti. Ben de dayanamadım ve silahı çekip kafasına sıkma rolü gerçekleştirdim.

Bunun sonucunda karakterinin CK olması gerekiyor. Gerekli rolleri yaptık izinleri aldık. Her halükarda yine bir sorun çıkma ihtimaline karşın Edward Hoffman birlik yetkilisi olarak da cksını yaptı. Bütün kayıtları altta yolladım.

Talebim kişinin karakterine CK jaili verilmesi yönünde. Aynı olayları farklı karakter ve birlikte yaşamak istemiyorum. Rolü gerçekleştirdik. Hala aynı karakterle farklı birliğe girip rol yapıyor. OOC arkadaşım oyum buyum değil yani arkadaşlar. Madem karakterini önemsiyor bu kişi o halde bu tarz rollere girmeyecek bu kadar damarıma basıp böyle bi rol sergileyip sonra sergilediğimiz rolden gocunmayacak diye düşünüyorum. En azından bunu algılayacak kadar Vice RP'de zaman geçirmiş ve rol deneyimine sahip olmuş bir kişi. Bizim de birliğimizin olmasının hoodumuzun olmasının bir anlamı olmalı diye düşünüyorum. Evet tatlı ve diplomatik bir rol çevirmeye çalışan birliği canlandırıyoruz ama sonuçta illegal bir birliğiz ve böyle roller büyük kapsamlı roller olduğundan izin de alınmalı diye düşünüyorum. Bu şikayeti açma nedenim de kişi ck için nc atmadığından dolayı @itsbard 'ın illegal fmde şikayet oluşturabilirsiniz demesidir. Bu yüzden şikayet açtım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Hoodumda sergilenen rol

Hoodumda kendisinin sergileyip karakter tanıtımına attığı rol ssi

CK İzninin verildiğine dair SS

Kişi Herzberg birliğindeyken sergilediğimiz roller

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin karakterine CK işlemi(ck jaili) uygulanmasını talep ediyorum. İllegal birlik fm konuşmalarımızda da @behzatc4530 ck olduğunu ifade etti. Kendisi burada teyit edebilir. Her ihtimale karşın bu şikayet örnek bir referans olabilir diye şikayeti açtım.

CK ETTİĞİM SS

HER İHTİMALE KARŞI CK OLMAMA İHTİMALİNE DEK EDWARD HOFFMAN'IN DA YANİ BİRLİK YETKİLİSİNİN CK ETTİĞİ ROL SSİ

#1 - 22.11.2023 21:48
Hoffman karakteri Angelina'yı bize verecekti, eti sizin kemiği bizim dedi. Sonra kadın gelmeyince Rose karakteri silah çekti, Angelina da karşı silah çekti. Rose vurarak yaralıya düşürdü. Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 22.11.2023 22:27
İyi akşamlar dilerim..

Angelina Plessner karakteri gereksiz hareketlerde bulunmuş olup Leather and Lace birliğinin kulüp evini dağıtmış. Bu tamamen bizim bilgimiz dışında gelişen bir durum. Bunun akabininde gece saatlerinde role gelen Leather and Lace birliği ile Angelina Plessner karakterini karşı karşıya oturtmuş olup sorunu çözmeye çalışıyorduk. Edward Hoffman karakteri konuyu çözmeye çalıştıkça Angelina Plessner karakteri olayı büyütmeye ve uygunsuz şekilde konuşmaya devam etti rolde haksız tarafın Angelina Plessner karakteri olmasından dolayı Edward Hoffman karakteri Leather and Lace birliğine bahsedilmiş olduğu gibi "Eti sizin kemiği benim" cümlesi kurdu.

Bu durum tamamen Herzberg birliğinin R20'si olan Hans Herzberg'in haberi doğrultusunda gerçekleşti. Ekran görüntülerinde de rolün nasıl ilerlediği rahat bir şekilde anlaşılıyor.

Şahitliğimi onaylıyorum, gereğinin yapılmasını arz ederim.

#3 - 23.11.2023 10:40
Merhaba, CK ancak Herzberg birliğinin yapması ile gerçekleşir. İhlal sonucu edilen bir CK. Daha sonrasında R20 ile konuşup CK'yı iptal ettirdik ki kurallarda da bu açık ve net belli.

Alıntı
İllegal oluşum liderleri, sırf birlikte 48 saat geçirdiği için kafasına göre herhangi bir üyeyi CK edemez. Geçerli bir gerekçesi olmak zorundadır. "Küfür ettiği için" tarzında bir sebep, mantıklı olmayacağı için CK izni geri alınır. Haksız CK edildiğini düşünen oyuncular da bu konuda CK'larını geçersiz sayabilir.

Birlik lideri ve onun yardımcısının da CK'yı iptal ettirdiğinin görüntüsü;

Spoiler: GösterGizle

/do kanalından da alınmış bir CK birlikl izni yok, birlik lideri tarafından da CK talebi geri çekildi zaten.

#4 - 23.11.2023 16:15
Kanıtlarınızda CK rolünüz gerçekleştikten sonra rol iptal olması için yaptığınız açıkça görülüyor. Size sıkma nedenim Hoffmanın ölüm hakkınızı vermesi ve sizin bana açıkçası silah çekme rolünüzdü. Yani kimse size sıkıp CK ettim kafasında bir role girmedi. Gerekli ooc ve ic izinler bu gidişata rolü evirdi. Herzberg birliğinin kurucusu R20 nin dediklerimi onayladığı da sslerde mevcut. Ayrıca birlik yetkilisi de şikayete açıklama yaptı. Benim aldığım rol ssinde de birlik lideri bu durumu onayladı. Sergilediğin rol bunu doğurdu. Ek olarak discord kayıtları kanıt niteliği taşımıyor. Benim discord chati attığım yer illegal birlik dcsi olduğu için yoksa bu bir kanıt olsun diye atmadım.

Açıklamalarda varsayarsak birliği böyle bir duruma düşürmemeniz gerektiği gibi konuşulmuş Herzberg yetkililerine çok da hak veriyorum muhbir rolüne zemin hazırlayabilir bu kafa çünkü. Fakat rolünüz gerçekleştikten sonra rol dahli olmayan kişilerden bu işlemin geri çekilmesine dair teyiti almaya çalışmışsınız. Çünkü sergilediğiniz rolü tam olarak anlatmıyorsunuz. İnsanlar olaya hakim olmadığı için de duruma karşı ılımlı yaklaşıyor, gerçek rolü görmüyor. Sonrasında salim kafayla yaptıkları açıklama bunun böyle olmadığını da teyit eder nitelikte. Bir şey yapıyorsanız bunun arkasında durmalısınız. Birbirimizi kandırmayalım. Kafasına göre CK etmedi kimse sizi, bir rol yaptınız ve bu rolün karşılığı olarak verildi. CK olmaman için her türlü rolü sana sunduk, reddettin. Yıllanmış karakterin var 50k vermek mi zoruna gitti? Ya da başka bir.şey. Dava açmamı önermiştin icde sen de açsaydın keşke bu kadar kışkırtmak yerine veya silah çekmek yerine. Madem bu kadar rol imkanın var sergileyebilirdin.

Özetle sınadın, sınandın.

#5 - 23.11.2023 17:26
CK Kuralları gereğince verilen CK Kararı bêyanen geri alınamaz. Karara saygı duyulmalıdır. Biz bunu sonradan fark ettik ve kuralı çiğnemek istemiyoruz. Bundan dolayı benim CK Talebini geri çekmemin hiçbir önemi yoktur.

#6 - 23.11.2023 17:29
Harici olarak ortada gereksiz bir sebep yok. CK'nın gerçekleşmesindeki sebep gayet açıklayıcı ve gerekli bir sebep. Hoodlu bir birliğin içerisinde bizim onayımız dışında hareketlerde bulunup dostluğumuzu sürdürdüğümüz birliğin bölgesini dağıtıp kişilere saçma sapan konuşması gayet geçerli ve gerekli bir sebeptir.

#7 - 23.11.2023 19:01
Kanıtlarınızda CK rolünüz gerçekleştikten sonra rol iptal olması için yaptığınız açıkça görülüyor. Size sıkma nedenim Hoffmanın ölüm hakkınızı vermesi ve sizin bana açıkçası silah çekme rolünüzdü. Yani kimse size sıkıp CK ettim kafasında bir role girmedi. Gerekli ooc ve ic izinler bu gidişata rolü evirdi. Herzberg birliğinin kurucusu R20 nin dediklerimi onayladığı da sslerde mevcut. Ayrıca birlik yetkilisi de şikayete açıklama yaptı. Benim aldığım rol ssinde de birlik lideri bu durumu onayladı. Sergilediğin rol bunu doğurdu. Ek olarak discord kayıtları kanıt niteliği taşımıyor. Benim discord chati attığım yer illegal birlik dcsi olduğu için yoksa bu bir kanıt olsun diye atmadım.

Açıklamalarda varsayarsak birliği böyle bir duruma düşürmemeniz gerektiği gibi konuşulmuş Herzberg yetkililerine çok da hak veriyorum muhbir rolüne zemin hazırlayabilir bu kafa çünkü. Fakat rolünüz gerçekleştikten sonra rol dahli olmayan kişilerden bu işlemin geri çekilmesine dair teyiti almaya çalışmışsınız. Çünkü sergilediğiniz rolü tam olarak anlatmıyorsunuz. İnsanlar olaya hakim olmadığı için de duruma karşı ılımlı yaklaşıyor, gerçek rolü görmüyor. Sonrasında salim kafayla yaptıkları açıklama bunun böyle olmadığını da teyit eder nitelikte. Bir şey yapıyorsanız bunun arkasında durmalısınız. Birbirimizi kandırmayalım. Kafasına göre CK etmedi kimse sizi, bir rol yaptınız ve bu rolün karşılığı olarak verildi. CK olmaman için her türlü rolü sana sunduk, reddettin. Yıllanmış karakterin var 50k vermek mi zoruna gitti? Ya da başka bir.şey. Dava açmamı önermiştin icde sen de açsaydın keşke bu kadar kışkırtmak yerine veya silah çekmek yerine. Madem bu kadar rol imkanın var sergileyebilirdin.

Özetle sınadın, sınandın.

Rollerde görünüyor, sürekli küfür ve hakaret ederek olayı nasıl ateşe verdiğini. $50.000 versin konu kapansın deseydin verilirdi, sen daha laf bitmeden çıkıp CK etmeye çalıştın. CK kafasında değilim diyorsun ancak oraya CK etmek için gelmişsin. Kurallarda IC olarak izin almanın yetmediği ve yanına birlik ve oyuncudan da (do kanalı üstünden izin almanız gerektiği yazıyor. Kuralları sen attın ve yukarıda. PM üzerinden "kendi" aranızda anlaşıp CK izni istiyorsun. /do kanalını kullanıp benim de görebileceğim bir izin yok ortada. Hans Herzberg ile /pm konuşmanda 22.11 tarihli. Olaydan çok sonra konuşulan bir kon. Neredeyse üzerinden 4 gün geçmiş. Hatta 5. güne giriyoruz. Olayı kabullenipte 5 gün sonra mı şikayet açmak istediniz?

Sizin sözlerinizde bir tutarsızlık var, önce CK iptal edildi diyorsunuz, bende karakterimle devam ediyorum. Şimdi ise biz CK ettik, karakteri açamazsın/devam ettiremezsin diyorsun. Anlayamadım? 5 gün önce evet, şimdi hayır oldu. Bu şekilde bir algıyı bilerek mi yaratıyorsunuz ceza verilemesi için? Çünkü ettiğiniz sözler ile sergilediğiniz davranışlar arasında dağlar kadar fark var.

Bana önce devam et dersen ben karakterimi oynarım, şimdi de şikayet açmışsın. O zaman sırf ceza aldırmak için böyle bir haraket sergiledin. Ben bundan bunu çıkartırım. Yönetime gidip farklı konuşuyorsun, bana gelip farklı konuşuyorsun. Ben burada CK'ya itirazda bulunmuyorum yine yanlış anlaşılmasın. Verilen sözler ve sergilenen tutum bambaşka. Yönetim ekibi bunu göz önüne alması gerekiyor. CK ise CK, CK değilse CK değil. Burada iki hata var; CK sebebi Edward Hoffman'ın oğlu olarak gösterilen Klaus Hoffman'ın "Ofisini bastılar" demesi. Angelina ile derdiniz yoksa neden o zaman ofisini/iş yerini basıyorsunuz sopa ile? Kışkırtıyorsun. Her ne kadar Herzberg birliği ile aranız iyi de olsa o zaman bu davranışınız ANGELINA karakteri ile bağdaştırılır. Bu da demektir ki, derdiniz KİŞİSEL. Derdiniz KİŞİSEL ise ve KİŞİSEL SORUN için ofis basıyorsanız aynı şekilde davranış alırsınız.

Siz hem kişisel derdiniz için ofis basın, aynı karşılığı alın. Sonra da olayı BİRLİK tarafına çekmeye çalışın. Bu o zaman başlı başına ihlal. Ben buna itiraz ediyorum, KİŞİSEL mesele için birliği katıp BİRLİK CK'sı verdirtiyorsun. Bu yasak. Buna itiraz ediyorum. Umarım anlamışsındır.

#8 - 23.11.2023 21:40

Siz hem kişisel derdiniz için ofis basın, aynı karşılığı alın. Sonra da olayı BİRLİK tarafına çekmeye çalışın. Bu o zaman başlı başına ihlal. Ben buna itiraz ediyorum, KİŞİSEL mesele için birliği katıp BİRLİK CK'sı verdirtiyorsun. Bu yasak. Buna itiraz ediyorum. Umarım anlamışsındır.

Kişisel meseleyi birlik meselesi haline getirip rol sergilediğin için CK edildin zaten. Hoffman ve Eivorson ebeveynleri arasında dönen rolün Angelina Plessner karakteriyle bir alakası yok. Ayrıca senin birlik karakterleriyle ilgili bir rolün yok. Benle rolün yok. Karakterinin aşırı hareketleri buna sebep oldu. O halde ben de canım sıkıldı insanlara saldırayım sıkınca CK olmasın diye ricacı olayım. Tanrım şaka gibi. Burada kişisel meseleyi birlik meselesi haline getiren sensin. Herzberg değil. Gelip sormadan hood basmak birliğe zarar vermek ne demek? Bizde sunucu siyasal yönetiminden şikayetçiyiz belediye binasını yakma rolü yapalım. Pdden şikayetçiyiz binayı patlatalım. Hitler'in ordusunun Viceda ne işi var diyeyim? Almanları çözelim. Böyle rol olmaz arkadaşım. Çocuğun öz babası bir şey demiyor ablası illegal birliğin hoodunu tarumar ediyor. Ki öz ablası bile değil. Ablalığa dair beş tane rol ssi çıkar desem çıkarır mısın o bile şaibeli. Agresif rolün aşırılığını haklı çıkarmak yerine sergilediğin rolün bir farkına var. Little Italy gibi bir bölgede mekan dağıtıyorsun birliğimin Valachiye karşı olan itibarını sarsıyorsun. Senin bireysel tatminlerin beni zerre ilgilendirmiyor. Bireysel rol sergilemiyorsun birlik rolü sergiliyorsun. Birlik hoodumu dağıtarak bütün 13 kişilik birliği karşına alıyorsun Roseu değil. Bana gelip bu çocuk nasıl böyle oldu diye sormuyorsun? Benim mekanımı sopayla bastı diyorsun. Birlik adına benli konuşup kişisel rol deme. Birlik rolü sergilemeye çalıştın. Orası senin mekanın falan da değil Herzberg birliğinin liderine ait bir işyeri. Mantaliteni değiştirmeni tavsiye ederim. Bu tavrı sen sergilediğin için bu noktaya çektik biz değil.
« Son Düzenleme: 23.11.2023 21:42 Elif »

#9 - 24.11.2023 20:46

Kişisel meseleyi birlik meselesi haline getirip rol sergilediğin için CK edildin zaten. Hoffman ve Eivorson ebeveynleri arasında dönen rolün Angelina Plessner karakteriyle bir alakası yok. Ayrıca senin birlik karakterleriyle ilgili bir rolün yok. Benle rolün yok. Karakterinin aşırı hareketleri buna sebep oldu. O halde ben de canım sıkıldı insanlara saldırayım sıkınca CK olmasın diye ricacı olayım. Tanrım şaka gibi. Burada kişisel meseleyi birlik meselesi haline getiren sensin. Herzberg değil. Gelip sormadan hood basmak birliğe zarar vermek ne demek? Bizde sunucu siyasal yönetiminden şikayetçiyiz belediye binasını yakma rolü yapalım. Pdden şikayetçiyiz binayı patlatalım. Hitler'in ordusunun Viceda ne işi var diyeyim? Almanları çözelim. Böyle rol olmaz arkadaşım. Çocuğun öz babası bir şey demiyor ablası illegal birliğin hoodunu tarumar ediyor. Ki öz ablası bile değil. Ablalığa dair beş tane rol ssi çıkar desem çıkarır mısın o bile şaibeli. Agresif rolün aşırılığını haklı çıkarmak yerine sergilediğin rolün bir farkına var. Little Italy gibi bir bölgede mekan dağıtıyorsun birliğimin Valachiye karşı olan itibarını sarsıyorsun. Senin bireysel tatminlerin beni zerre ilgilendirmiyor. Bireysel rol sergilemiyorsun birlik rolü sergiliyorsun. Birlik hoodumu dağıtarak bütün 13 kişilik birliği karşına alıyorsun Roseu değil. Bana gelip bu çocuk nasıl böyle oldu diye sormuyorsun? Benim mekanımı sopayla bastı diyorsun. Birlik adına benli konuşup kişisel rol deme. Birlik rolü sergilemeye çalıştın. Orası senin mekanın falan da değil Herzberg birliğinin liderine ait bir işyeri. Mantaliteni değiştirmeni tavsiye ederim. Bu tavrı sen sergilediğin için bu noktaya çektik biz değil.

Yine olayı bütünleştirmeye çalışıyorsun. CK için bir "red talebim" yok. Anlamamakta ısrarcısın. İlk başta bana CK iptal diyorsun, daha sonra CK ettik diyorsun. Ben bundan bahsediyorum sen hâlâ algı yaratıp olayı nerelere çekiyorsun? Sana yapıcı yaklaştıkça davranışların hâlâ kışkırtmaya yönelik devam ettiriyorsun. Bir karakter için burada seninle dalaşacak veya tartışacak biri değilim, NC atılır. Tutarsızlık var, CK ettim diyorsun, ondan öncesinde CK'yı iptal ettik diyorsun. Bu art niyet o zaman. Sırf OOC şikayet açmak için böyle bir eylemde bulunduğunu var sayarım o hâlde.

Karakter değişmek zor değil, 40-50 VP, bir komuttan ibaret. Sen itirazımı anlamadın hâlâ sanırım. Karakter gram umrumda değil, sizin sözleriniz insanları yanıltıyor. Ne dediğinizi kendinizde kararlaştıramamışsınız veya bilerek yapıp insanlara ceza aldırmayı hedefliyorsunuz. İster 5-10 senelik karakter olsun umrumda değil, zoruma mı gidiyor sanıyorsun? Ya da seninle burada tartışmanın bana zevk verdiğini mi düşünüyorsun? Ben böyle düşünmüyorum.

Umarım anlarsın benim neyi konuştuğumu. Çünkü sen sadece karakter CK'sına focuslanmışsın. Ben ise senin ikili konuşmandan ve bu ikili sözlerden sonra açtığın şikayeti reddediyorum.  :)