Konu: Alan Seçim Kararsızlığı hk. (acil yardım)  (Okunma sayısı 608 defa)

#0 - 14.10.2023 00:26
Arkadaşlar selam,
11. sınıfım şu anda ve okulların açılmasından 1 ay geçmesine rağmen alanımı seçme konusunda hala kararsızım (sayısal seçmiştim ama pişmanım). Bu nedenle alanımı değiştireceğim.

Okulda sözel diye alan yok. Sayısal, eşit ağırlık ve dil önerildi. İngilizce'de kelime bilgisi ve cümle kurma olarak gayet iyiyim. Filmler, diziler vesaire derken altyapım oluştu. Eşit ağırlık için de sözel dersleri iyi yapabiliyorum. Sayısal dersleri yapamadığımı ve bu yüzden sayısaldan vazgeçtiğimi söyleyebilirim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce eşit ağırlık mı, dil mi seçmeliyim?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.10.2023 00:45
Dil seçme.

Spoiler: GösterGizle
Dilciyim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.10.2023 00:50
Sayısal seç.

Sayısalcıydım
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.10.2023 00:51
   Sayısal üstünden devam edersen çoğu şey formül ezberi ile geçecek. Aynı şekilde kimya/biyoloji derslerinde çok fazla yabancı terim göreceksin ve onları da ezberlemen gerekecek. Eşit ağırlıkta da sözel ağırlıklı olan derslerde yine ezberin konuşacak. Çok fazla bir farkı olmayacak. Sadece biraz daha rahat eşit ağırlık dersleri, ilgini çekebilir. İş bulma konusunda da eşit ağırlık sayısala göre geride kalsa da genişliği bayağı var. Eşit ağırlık üstünden gidebilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.10.2023 01:10
Dil seç.

Sayısalcıyım
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.10.2023 01:14
Sayısal seç

bipolar bozukluğum var ve sinir hastasıyım, antidepresan kullanıyorum. Ama ayt mat 35 yapıyorum, buna değer.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.10.2023 02:27
Dil alanına ilgi duyduğundan ve yapmak istediğin işin bu olduğundan eminsen dil seç. Yüksek dereceli dil bölümünde iyi bir üniversiteye girersen güzel para kazanma şansın da var zaten. Fakat bu durumda yapabileceğin en büyük yanlış ilginin olmayacağı bir bölümü sırf parası güzel diye seçmek olur. Üniversitede bölüm derslerine ayak uyduramayıp henüz ilk senesinde okulu bırakan ve tekrardan sınava hazırlanan birçok kişi tanıdım, bunun daha da kötü hali okuldan ayrılmaya cesaret edemeyip ittire ittire dört yılda üniversite bitirmeye çalışan kesim, onların hali baştan aşağı harap zaten.

Henüz 11.sınıf olduğun için kendini tanımaya devam edebileceğin 1 senen daha var. O yüzden bu süreci iyi değerlendir ve güzelce düşün taşın ve içine sinen en pozitif son hangisiyse onda karar kıl. Konuyla ilgili sadece forumlarda çözüm aramakla kendini kısıtlamayıp okulunun rehberlik kadrosuna ve çevrendeki insanlara da durumunu izah etmen daha iyi olur. Birden fazla kişinin görüşünü alırsan ileride karar verme aşamasında çok fazla karın ağrısı çekmezsin. İyi çalışmalar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 14.10.2023 02:59
yazılım öğren  ???
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 14.10.2023 11:03
ea seçme, bu sene sınavda görece kötü sayılmayacak bir derece yapmama rağmen (25k) bölümlerin kötülüğü ve önünün kapalılığı yüzünden oturup ağlayacaktım. gerçekten çok az iş imkanı var, genelde de zaten network üzerine kurulu işler. e onlar için de iyi bir üniversiteye gitmen gerekiyor, ea'da iyi bir üniversite demek de matematik demek ve sen sayısal derslerim kötü diyorsun. kendine bunu yapmak yerine git sayısala biraz daha asıl ve önünde gerçekten seçenekler olsun. çünkü ea'da seçeneğin olmayacak. (eğer şu an kafana koyduğun ve yapacağım bir şey var demiyorsan geçerli bu söylediklerim) aynı zamanda şöyle çok büyük bir artısı da var sayısalın, zaten ea'da da sayısal'da da mat çalışmak zorundasın. daha fazla fene ağırlık vererek bir yandan sosyali de götürmeyi çalış, zor bir şey değil zaten. sınavda hangisi yüksek gelirse en azından oradan şansını denersin ama bu söylediğimi ea geçtiğinde yapamazsın. sayısalken sosyal çalışabilirsin ama ea iken fen çalışman gerçekten zor. dil kısımdaysa ingilizcem iyi o yüzden dil seçeyim kafasına da bence hiç girme. ha yine yukarıda belirttiğim gibi ben şu mesleği koydum kafaya diyorsan o zaman seçtiğin şeyin bir önemi yok, hayalini kovala.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 14.10.2023 13:30
Dil alanına ilgi duyduğundan ve yapmak istediğin işin bu olduğundan eminsen dil seç. Yüksek dereceli dil bölümünde iyi bir üniversiteye girersen güzel para kazanma şansın da var zaten. Fakat bu durumda yapabileceğin en büyük yanlış ilginin olmayacağı bir bölümü sırf parası güzel diye seçmek olur. Üniversitede bölüm derslerine ayak uyduramayıp henüz ilk senesinde okulu bırakan ve tekrardan sınava hazırlanan birçok kişi tanıdım, bunun daha da kötü hali okuldan ayrılmaya cesaret edemeyip ittire ittire dört yılda üniversite bitirmeye çalışan kesim, onların hali baştan aşağı harap zaten.

Henüz 11.sınıf olduğun için kendini tanımaya devam edebileceğin 1 senen daha var. O yüzden bu süreci iyi değerlendir ve güzelce düşün taşın ve içine sinen en pozitif son hangisiyse onda karar kıl. Konuyla ilgili sadece forumlarda çözüm aramakla kendini kısıtlamayıp okulunun rehberlik kadrosuna ve çevrendeki insanlara da durumunu izah etmen daha iyi olur. Birden fazla kişinin görüşünü alırsan ileride karar verme aşamasında çok fazla karın ağrısı çekmezsin. İyi çalışmalar.
Hocam benim İngilizcem iyi (speaking hariç tabii, speakingte kötüyüm) olduğundan ve dilde sayısalla çok yüz göz olmayacağımdan dolayı dil istedim. Turist rehberliği bölümü benim hedefim değil ama yapamayacağım ya da sevmediğim bir meslek de değil. Benim 9 ve 10. sınıfım boş geçti zaten o nedenle sayısalı götüremiyorum. Eşit ağırlıkta da rehberliğin tavsiyesi üzerine eşit ağırlık ile dil arasında kalıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok