Konu: [28.07.2023] Khalin Terrell , Fayola Nyguen - İhlaller Zinciri  (Okunma sayısı 162 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.07.2023 20:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Khalin Terrell @isotcu sinan   - Fayola Nyguen @Snob_Shakur

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gunnar Bauer @hoon1gan242  - Skyler Walsh @Akirals - Todd Roth @hopeless
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.07.2023 saat 22:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

,13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
22:18 sularında Todd Roth'un önderliğinde Idlewood'da aranma kaydı bulunan şahsı yakalamak için ortalama 6 ekip yöneldik.
Ardından kişiler yaya şekilde kaçmaya başladı. Buraya kadar problem yok. Ellerinde silah oldukları için etkisiz hale getirildiler zaten.
İlk fotoğrafta gördüğünüz gibi Khalin Terrell etkisiz hale getirilmiş.
Bazı kişiler sevk edilirken bize tepeden ateş gelmeye başladı. Sanırım kuş uçurma rolü yaparak mesaj göndermişler. Mixing olduğu bariz.
Fakat bu mixi kanıtlıyamıyoruz.
Ardından Fayola Nyguen nasıl olduysa Beyaz bir sanchez kiralamış ve olay yerine gelmiş. Orada olayı mixing yoluyla öğrendiği belli.
Ve çatışma ortamına o kadar polisin arasına girmeden önce Fear-Rp yapması gerekliydi, yapmadı.
Khalin Terrell'i de kelepçeli bir şekilde motorla kaçırmayı denemesi de Power-Rp kapsamına girmesine neden olabilir.

Saat 22:20 sularında ise Khalin ile PM üzerinden konuştuk. Kendisini tedavi amaçlı hastaneye sevk etmiştik.
Benim dalgınlığımdan faydalanıp oyundan çıkmış. Bir daha da oyuna girmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://www.upload.ee/image/15516785/sa-mp-582.png
https://www.upload.ee/image/15516787/sa-mp-585.png
https://www.upload.ee/image/15516788/sa-mp-588.png
https://www.upload.ee/image/15516789/sa-mp-589.png
https://www.upload.ee/image/15516793/sa-mp-590.png
https://www.upload.ee/image/15516794/sa-mp-593.png

Ek açıklamalar(varsa):
Her iki kişi de gereken cezayı almalı.
Ayrıca Khalin Terrell'in toplam 400 dakika ayrıca IC cezası bulunmakta.
1.4 - 1.23C ve 1.26 sebepli.

#1 - 31.07.2023 00:06
öncelikle vice yonetim ekibine iyi gunler ve iyi roller dılıyorum. simdi mixten baslayalim size mix ile ilgili hicbir aciklama yapmadan yonetim ekibi loglarıma bakabilir. hicbir sekilde fayola'ya pm atmadım ve zaten butun idlewood o yone kaciyordu o da ayni sekil. motora binme olayi ise ben elim kelepceli motora nasil bineyim? biraz mantikli dusunun vice roleplay sistemleri geregi kelepceli motora binilmez, attıgın ss'te ismim gozukmuyor ustelik...
Saat 22:20 sularında ise Khalin ile PM üzerinden konuştuk. Kendisini tedavi amaçlı hastaneye sevk etmiştik.
"khalin uzerinden pm'den konustuk kendisini tedavi amacli hastaneye sevk etmistik" bu hangi roleplay kavramında var? bana agir makinaliyla sıkıp ilk yardım yapmadan nasıl hastahaneye yetistiriyorsunuz? roleplay'dan uzak oldugunu beyan ediyorsun bildigin, LMMD'ye aracla getirdigine dair kanıt paylasin, "kisileri paramedikler aldi" diye bir /do emotesi atip ss almissin. insanlarin rol zevkini baltalayip oyun ici OOC hukum giydirmeye cok meraklisiniz, umutsuz vaka. lutfen VCPD platformunun adini kotuye cikarmayin sizin yuzunuzden insanlar zevk almıyor. diyeceklerim bu kadar sadece m4 ile vurup, direkt silaha el koyup, herhangi ilk yardımda bulunmadan sikayet olusturanlar kulübüsünüz. neyse daha fazla yalanlarınızı tartisamayacagim gerisini vice roleplay yonetimine birakalim. iyi oyunlar dilerim, mutesekkirler.

#2 - 31.07.2023 00:16
öncelikle vice yonetim ekibine iyi gunler ve iyi roller dılıyorum. simdi mixten baslayalim size mix ile ilgili hicbir aciklama yapmadan yonetim ekibi loglarıma bakabilir. hicbir sekilde fayola'ya pm atmadım ve zaten butun idlewood o yone kaciyordu o da ayni sekil. motora binme olayi ise ben elim kelepceli motora nasil bineyim? biraz mantikli dusunun vice roleplay sistemleri geregi kelepceli motora binilmez, attıgın ss'te ismim gozukmuyor ustelik...
"khalin uzerinden pm'den konustuk kendisini tedavi amacli hastaneye sevk etmistik" bu hangi roleplay kavramında var? bana agir makinaliyla sıkıp ilk yardım yapmadan nasıl hastahaneye yetistiriyorsunuz? roleplay'dan uzak oldugunu beyan ediyorsun bildigin, LMMD'ye aracla getirdigine dair kanıt paylasin, "kisileri paramedikler aldi" diye bir /do emotesi atip ss almissin. insanlarin rol zevkini baltalayip oyun ici OOC hukum giydirmeye cok meraklisiniz, umutsuz vaka. lutfen VCPD platformunun adini kotuye cikarmayin sizin yuzunuzden insanlar zevk almıyor. diyeceklerim bu kadar sadece m4 ile vurup, direkt silaha el koyup, herhangi ilk yardımda bulunmadan sikayet olusturanlar kulübüsünüz. neyse daha fazla yalanlarınızı tartisamayacagim gerisini vice roleplay yonetimine birakalim. iyi oyunlar dilerim, mutesekkirler.
Patladım kanka savunmaya, eli kelepçeli nasıl motora biniliyor demişsin üç maymun oynamaya gerek var mı?  Arabadan inip motora doğru koşup binmeye çalışıyorun,fayola'da ne hikmetse bir anda geliyor mavi bloklardan motorla aşşağıya atlıyor ve direk sana geliyor, gerekli video burada inceleyen yetkili dikkate alır, gerekeni yapar .

https://streamable.com/m1dil5

#3 - 31.07.2023 00:44
ilk yardımı duymayan pd'ye bende gereken rolü yapıyorum, herhangi bir ihlal yok. üstelik motora elimle binmiyorum ayağımla biniyorum. benim bahsettigimde surucu koltugu. kelepceli kimse sürücü koltuguna binemez bundan bahsediyorum. üstelik üç maymun şeklinde üslübünüzün ne kadar oyuna kaptırdıgının kaniti. klavyeyi ısırmaya gerek yok. iyi gunler

#4 - 31.07.2023 01:09
Dostum niye oyuna kapılayım ki? Gece gece güldürdün beni teşekkürler

#5 - 31.07.2023 13:28
Öncelikle kolay gelsin, öncelikle bu olayda mixing iftirası atmak kadar saçma bir şey yok. Olayın yaşandığı yer İdlewood'un yani sokağın hemen orası, polis arkadaşlar realistikten çok bahsettiler, sizce silah sesleri sokağa gitmiş olamaz mı? Veya mahalleye baskın yapıldığında karakterim oradaydı, direkt motor kiralayıp erkek arkadaşını arayamaz mı? Arkadaşlar çatışma yaşanan yer sokağın hemen altındaki otoyol, bu gayet doğal. Khalin'in araca atlaması ise pg değil kelepçeli birisi ama ayakları bağlı değil, haksız mıyım? Dersenşz kurşun yedi falan sizde üstten kurşun yemiştiniz, ona göre rol sergileseydiniz. Savunmam bu kadar, karakterim herhangi bir şekilde rolde quit veya saçma rol çizgisinde bulunmadı. Gereken rol neyse yapıldı, 1 saat göz altında bekledim arkadaşlara rol paslamak için ama şikayet yedim, çok epik. İyi günler.

#6 - 31.07.2023 15:31
Öncelikle kolay gelsin, öncelikle bu olayda mixing iftirası atmak kadar saçma bir şey yok. Olayın yaşandığı yer İdlewood'un yani sokağın hemen orası, polis arkadaşlar realistikten çok bahsettiler, sizce silah sesleri sokağa gitmiş olamaz mı? Veya mahalleye baskın yapıldığında karakterim oradaydı, direkt motor kiralayıp erkek arkadaşını arayamaz mı? Arkadaşlar çatışma yaşanan yer sokağın hemen altındaki otoyol, bu gayet doğal. Khalin'in araca atlaması ise pg değil kelepçeli birisi ama ayakları bağlı değil, haksız mıyım? Dersenşz kurşun yedi falan sizde üstten kurşun yemiştiniz, ona göre rol sergileseydiniz. Savunmam bu kadar, karakterim herhangi bir şekilde rolde quit veya saçma rol çizgisinde bulunmadı. Gereken rol neyse yapıldı, 1 saat göz altında bekledim arkadaşlara rol paslamak için ama şikayet yedim, çok epik. İyi günler.
Bizim aramızda herhangi bir şekilde sistemsel yaralıya düşen olmadı bile.
Arkadaşın sistemsel yaralıya düştü.
Bölge tehlikeli bölge olduğu zamanlarda ise arabanın arka koltuğunda ilk yardım yapılarak, yaralı kişi hastaneye sevk edilir.
Tehlikeli bölgede gereksiz vakit kaybedilmez.
Arkadaşın Khalil yaralı olduğu halde arka kapı araç içinden açılmayan bir polis arabasının içerisinden, elleri kelepçeli şekilde iniyor.
Ve yaralı kişi motor üzerinde, yolcu veya yaralı olsun, nasıl düzgün durabilir?.

Sanchez'in kiralık olması ve tepeden otoyola atlamanız her şeyi açıklıyor.

Ve ayrıca Todd Roth'dan gelen IC emir var, Arkadaşın attığı videoda chatlogta gözüküyor. Önce hastane, sonrasında sevk diye.
« Son Düzenleme: 31.07.2023 15:34 Valkyrie »

#7 - 31.07.2023 17:44
Üstelik demeden edemeyeceğim, crash yediğim halde oyuna girdiğim gibi kafama kafama m4 mermisi sıktınız. Benim görüşüm bu çok hatalı bir hareket, pm den falan yazdım ona da cevap vermediniz. Çok fazla oyuna kapıldınız sanırım, crash yediğiniz an oyuna girip size vursak yemediğimiz şikayet kalmazdı bence. Khalin eğer yapmışsa bir ihlal, bence kendinizde yaptığınız ihlali düşünün. ben size şikayet açmadım çünkü eriniyorum. iyi veya kötü rol yapmıştık zaten, göz ardı edilebilir hatalar. :D

#8 - 31.07.2023 22:14
Üstelik demeden edemeyeceğim, crash yediğim halde oyuna girdiğim gibi kafama kafama m4 mermisi sıktınız. Benim görüşüm bu çok hatalı bir hareket, pm den falan yazdım ona da cevap vermediniz. Çok fazla oyuna kapıldınız sanırım, crash yediğiniz an oyuna girip size vursak yemediğimiz şikayet kalmazdı bence. Khalin eğer yapmışsa bir ihlal, bence kendinizde yaptığınız ihlali düşünün. ben size şikayet açmadım çünkü eriniyorum. iyi veya kötü rol yapmıştık zaten, göz ardı edilebilir hatalar. :D

Zaten  yüksek riskli silahlı saldırı zanlısının / etrafına zarar vereceği kesin olan bir zanlının, kaçması durumunda, durdurulması için ateşli silah kullanma yetkimiz var.
Arkadaşın basit bir direnme zanlısı değil. Kolluk kuvvetlerine saldırı sebepli etkisiz hale getirildi.
Eğer sen Amerika'da gerçek hayatta çatışma ortasında, polislerin arasına girip silahlı saldırı şüphelisini kaçırmaya çalışsan nasıl tepki alacaktın?
Dur lütfen kaçırma diye uyaracaklar mıydı veya seni ateşli silahla etkisiz hale mi geçireceklerdi?

Discord üzerinden sesli konuşarak veya başka bir yol ile oraya geldiğin belli oluyor.
Ayrıca Fear-Rp kurallarına uymayarak çatışma ortasına kiralık sanchez ile tek başına giriyorsun 4 polisin arasına.
Ayrıca arkadaşın Khalil, yaralı olmasına rağmen ve kelepçeli olmasına rağmen, emote vermeden araçtan inip motora biniyor.

Üstelik arkadaşın daha seni görmeden, polis arabasından kelepçeli şekilde inmesi, sesli konuşmada olduğunuzu belli ediyor.
Hoon1gang'in attığı videodan belli.
« Son Düzenleme: 31.07.2023 22:16 Valkyrie »

#9 - 01.08.2023 12:09
Cezalandırıldı.