Konu: Oyuncular hk.  (Okunma sayısı 720 defa)

#0 - 18.07.2023 19:59
Merhabalar, bu konuyu daha yeni açmamın sebebi uzun zamandır ana karakterimden hiç çıkmayıp yeni rollere danışmadığım içindi, yan karakterime girip farklı rollere girişeyim dedim fakat sağ olsun Vice oyuncuları bütün hevesi alıp götürüyor, herhangi birisiyle role girmek olsun vesaire, herkes birbirine soğuk ve kasıntı davranıyor. Genelleme yapmak istemem ama şu ana kadar adam akıllı rol yaptığım beş parmağı geçmez, oyuncuların yeniden gözlemlenmesi gerektiğini düşünüyorum rol hevesini mahveden oyunculara yaptırım uygulanmalı, herkes birbirine soğuk kasıntı davranırsa sunucuda rol biter. Eskiden böyle değildi, herkes birbirine ısınır, iyi davranırdı, güzel zamanlardı fakat Vice hâlâ daha kapanmış değil, aktif 200+ oyuncusu var ve bir sürü aktif oynayan oyuncusu var, umarım bütün oyuncular bu konuda kendine çekidüzen verir. Karakter başvuruları okunurken daha dikkatli olunmalı, kasıntı olarak görülenlerin kabul edilmemesi gerekir, başvuruları okurken bu durum ne kadar anlaşılmıyorsa bile oyun içinde soğuk davranan,  hep böyle üç beş kişiyle takılıp dışarıda ne olup bittiğini bile umursamayan, sadece troll için oynayan, ne yapsam yanıma kalır zaten diyip oynayan oyunculardan arınmalı bu sunucu, bunca senedir kazandığı imajını bozuyor.
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
akashade,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.07.2023 22:15
Selam dostum,

Geçenler günlerde bunu düşündüm. Kendi içimde çeliştim. Sana yazarken gene çeliştiğim görülecektir ki bu bilerek oluyor, hayat böyle diye iki kelime ile sana cevap verebilirim. Ama konuşalım biraz bari, klavyenin tuşları da hazır çalışıyorken.

Varoş bölgelerde yaşanan bu saldıranlık/ırkçılık ve soğukluk diyebileceğimiz umursamazlık, insanların sadece çıkar ilişkisi içerisinde döndürdüğünü rollere katılıyorum. Tabii ama abartısına katılmıyorum. Katıldıklarım, anti ırkçılık olabilitesi mahallelerde çiçek beklememek gerekir. Saldırganlık ise psikolojik rol çerçevesinde insanları tehlike olarak görebilen uyuşturucu etkisi-bağımlılığı yüksek noktalarda, soğukluğu ise hayat mücadelesi içerisinde insanların sadece işlerine odaklanması olarak yoruyorum. Fakat gelgelelim her afro amerikanın yahut başka türlü illegal bir tipin bu soğukluğu rol bilmezliğinden geliyor. Çünkü genel amacı gerçek hayatta gerçekleştiremediğimiz aksiyonları/aktiviteleri gerçekleştirip sanal bir zevk sağlamak. Fakat gerçek bir oyun mantığı içerisinde takılacak bir insan için rol yapıp eğlenmek daha zevklidir, misal bendeniz Blozzy. Her iki tarafın düşüncesine de okayim, abartıya karşıyım. Tıpkı Tanrı'nın yeşil gözlü kızları yaratıp diğer insanlara haksızlık yapması gibi müthiş güzellikteki bir abartı. (Afedersin konu dışına çıktım, aklıma sevdiğim bir kız geldi.)

Vice'a gelirsek eğer Supportluk döneminde birçok oyunu bilmeyen insana kefil olup rol yaptırdım, ceza durumlarında devreye girerek rica minnet ceza aldırmadım kimseye. Tabii kendim ilgilendiğim vatandaşlara.  :manifdog

Şöyle, sıcak kanlı ve soğuk kanlı bir insan diyelim bunlara. Bunlar ile karşılaşmak pek mümkün. Sana bir soru soracağım. Problemi tartışırken soru sormak harika bir şey. Alınma lütfen, seni tanımam etmem, sadece sorular soracağım.

Yaklaşımın nasıl? Nasıl bir ortamda nasıl birisine yaklaşıyorsun?(Bu bir gangster mi? Mafya üyesi mi? Sivil Polis mi?) Hepsi bunların birer soru, fakat OOC bilgiye sahipsin, sen kendi içinde tart.

Sen nasıl bir ruh halindesin? Alkollü müsün? İnsanlara yaklaşırken nasıl bir imaj sergiliyorsun ki insanlar seninle nasıl iletişime geçeceklerine-tepkilerini ona göre versinler.

Troll için oynayanlar olmazsa olmazdır.

Teşekkürler, şen ve esen kal.

Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
beckardi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 19.07.2023 10:00
Ay çok doğru valla. Bir kasıntılık hep ben sıkıldım cümleleri geziniyor. Sıkıldıysan q at. İlahi, ne geriyorsun oyundakileri.  ::) Sıkıldım, çok kötü, çok boş.

İnsanların böyle yapması çok doğal, çünkü bir rol planları yok. Karakterleri bir birlik veya hikaye üzerinden ilerlemiyor. Ona önem vererek ilerlemiyorlar genelde bu tip insanlar. Birliğe girse neden girdiğini de bilmez. Dm sonrası boşluğa düşen çok insanla tanıştım. Biri gelse de ters yapayım diyen çok rolcü de var evet, veya çok aşırı ilgi bekleyip karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayan. Biraz enerji saçmak kişinin kendisinde olmalı, sürekli bir beklentide rol yapılmıyor.

Bazı karakterler rolde gerçekten enerjimi emiyor. Tercihini onlarla rol yapmamaktan ya da rolü kısa tutmaktan yana kullan. Çünkü gerçekten rol yapmayan insanla rol yapılmıyor. Kafaya koymuşsa ne kadar uğraşırsan uğraş sonu hüsran. O yüzden onunla rol için çabalarsan kendini yorarsın yok yere.
like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Eswiper, beckardi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 19.07.2023 10:59
Son dönemin en büyük sorunu denilebilir. Genel olarak bu konuyu öne sürünce"insanlar sıkıldığı için" denilerek veya bunu bahane ederek geçiştirilen bir durum.
Kalabalık görünmeyi iyi bir şeymiş gibi öne sürmek bunun en büyük nedenlerinden, bir role gittiğimizde orada sayıca fazla kişi göründüğünde bunun yeterli sayılmasından dolayı gerçekte olan şey görmezden geliniyor. Gruplaşma durumu hep vardı ama şuan o kadar fazla artmış durumdaki, komedi gibi bir şeye döndü, özellikle birbirini ooc olarak tanıyan kişilerin kendileri ve yine ooc olarak tanıdıkları kişiler dışında herkesi görmezden gelmesi başlıca nedenlerden.
Bir parti veya herhangi bir etkinliğe gittiğinde birilerine eşlik edemiyorsun, sohbete giremiyorsun, rol yaratmaya çalışıyor ama sonuç elde edemiyorsun, tek alışkanlıkları "kendi arkadaşlarımla rol yapayım, yeter" mantığı çünkü. Sosyal rol kavramı sayı olarak bakıldığında var ama o sayıyı oluşturan insanlar asosyal durumda.
Eskiden default skini olan insanlar rol yaparken zorlanırdı, insanlar dışlamasından dolayı, bu sorun epey azaldı ama bu defa direkt kişinin kendisi dışlanmaya başladı. Sosyal rol yaratmak eskiden kolay ve eğlenceli bir şeydi, şimdi bir birliğe girmeden rol yapmak bile zor.
Özellikle kadın karakterler geniş kapsamlı rolleri bitirme noktasına getiriyor, erkek karakterler olmasa şuan bir sosyal rolde eğlenmek epey zor.
Partide ruh gibi takılmalar, robot gibi komut beklemeler vs. Reklamları takip edeyim, etkinlik bildirimi bekleyip gideyim, durup sonra geri geleyim kafasında ilerliyor şuan, doğal bir rol bulmak ve yaratmak epey zor artık.
Kadın karakter yöneten kişilerin bu asosyal, grup, kendine ve sadece arkadaşlarına yönelik rol karşılığı verme durumu komedi gibi bir şey, bu mantığı bırakmaları gerekiyor. İstisna durumlar dışında çoğu karakter şuan bu durumda. İstisnalara denk gelirsek eğlenceli roller çıkabiliyor, yaptığın rolden bir anlam kazanabiliyorsun.
Şuan rol bakımından bir siyahi, bir de erkek karakterler sayesinde sosyal rol denilen şey adını yaşatıyor bana göre.
"Sadece ben" mantığı bırakılmalı bir an önce, yoksa böyle sürmeye devam eder.
Ne yazık ki haklısın, insanlar OOC arkadaşlarıyla sosyal rol yapıyorlar. Boş boş gezen bir sürü player var ve onlar çok sıkılıyorlar. Eskiden sıkılamazlardı çünkü 2020 de gym full aktifti, herkes orada olumlu veya olumsuz roller yapar en azından bir işe girişirdi. Şimdi insanlar özellikle yeni başlayanlar role gitsek mi? Ne yapmalıyız gibi düşüncelerden boğuluyorlar. Dün bir örneğini yaşadım, basketbol sahasında bir etkinlik düzenledik ve iki tane default skinli arkadaş uzaktan izledi ve durdu, en son role el kol yaparak onu yanımıza ortama getirttim. Yani yeni başlayanlara en güzel rol ortamı yaratabilecek sunucu bu sunucu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 19.07.2023 12:29
Kendi arkadaşlarımla rol yapayım mantığı yeter gibi bir şeyi açıkçası saçma bulmuyorum. Açıkçası ben de şahsen kaliteli rolün olduğu yerde zaman geçirmek istiyorum. İşten geliyorum, birkaç saat vakit geçireceğim o da keyfimi almak için olsun istiyorum. Zaten bu amacı güderken bile bir sürü insana yine rol çıkıyor, çıkarmış oluyorsunuz. Ama kasıtlı bu amaçlı rol yapmak bir lvlleri arayayım tarayayım mantığı evet bu bende yok maalesef. Evet rol öğretmek de güzel ve tatlı bir şey ama bu oyunda yapılan şeyi bir başarı olarak görmek başlı başına anlamsız. Eğlenmek için oynanır oyunlar. Oyunun kendisini bizzat bir başarı olarak görmediğimden ayıracağım zamanın bir lvlleri eğitmek üzerine kurulu olması bana saçma geliyor. (Bu role döküldüğünde onları tamamen yok saydığımız anlamına da gelmesin rol pası her zaman atıyoruz, sadece eğlence alanımın direkt merkezinde değil) Herkesle rol yapma çabası da yersiz açıkçası. Herkesle gerçekten rol yapılmaz. Gerçek hayatta sokağa çıktığınızda herkesle konuşuyor musunuz? Canlandırılan karakterlerin realistliği açısından da bu gerekiyor. Örnek veriyorum karakterim illegal rol yapıyor tabii ki polislerle rol yapmayacak veya sivillerle illegal olayları afişe edecek şekilde rollere girmeyecek. Sivil rol yaparken belki sivillerle bu rol alanlarına girmeniz mümkün ama illegal birlikler kendi yaşadıkları atmosferi dışarıya yansıtamadıkları için kendi aralarında rol sergilerler. Herkesle samimi olayım iyi olayım derdi gütmek komik geldi. Bu rol çıkarmayacağız anlamına elbette ki gelmiyor ama her karakterin ister istemez bir rol çizgisi oluyor. Özellikle bir yerlere bağlı biçimde bir rol sergiliyorsanız sadece sohbet edeyim şeklinde herkesle rol yapamıyorsunuz.

Kadın karakterlerin genel olarak sosyalleşmemesi mantığı da açık. Lezbiyen rolü yapan kadınlarla açıkçası ben de samimi arkadaş rolüne giremiyorum, saçma cinsel isteklerini üzerinde denemeye çalışan rolleriyle karşılaştığında mesafe alıyorsunuz. Onun haricinde illegal dünyayı öğrenmek isteyen ve sana saygı çerçevesinde yaklaşmayan birisine karşı ne kadar anlayışlı olursan ol ters tepiyor. Kadınlara bakışta eskisi kadar anlayışlı değil insanlar, sürekli küfürler ve taciz rolleri yağabiliyor. İster istemez mesafe alıyorsunuz bu olayları tek düzeyli değerlendirmemek gerek. Bu yüzden kadın karakterler de kutuplaşmış rahat rollere giremiyorlar. Araç kazası olduğunda direkt anneye küfür rolüne giren biriyle ne rolü yapılabilir ki? Sosyal rp demek sunucudaki bütün insanlarla rol yapabilmek demek değil, o kalıplaşan gruplaşan dediğiniz insanlar da bir sürü kişiyle rol yapıyor, sadece sizle rol yapmıyor diye yapılmıyor gibi görülmemeli. Bazen hikayelerin de rolle doğru orantılı örtüşmesi gerekiyor. Örtüşmüyorsa da sizin için rol onu görüp role girmediğiniz ama realistik bir hayat sunan bir duruma dönüyor. Normal olarak öyle zaten. Bazı insanlar sokaktan geçer ve onlarla hiç konuşmazsınız bile. Gayet gerçekçi.
« Son Düzenleme: 19.07.2023 12:33 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 19.07.2023 20:54
SAMP'ın her döneminde bu böyle olmuştur. En altın çağ dediğimiz dönemlerde dahi benzer konular hep açılıyordu. Vice'ın 2020'sinde de 21'inde de yine bazı kitlelerden/tiplerden şikayetçi insanlar vardı. Beş parmağın beşi de bir değil, çözüm basit.

Benim geçmişte rol yaptığım sunucularda da zaten illaki beğenmediğim tipler/uyum sağlayamadığım oyuncu profilleri olurdu ve bu yüzden gidip kendi oyun ortamını oluştururdun. Oyunda yeni bir karakterle tanışıyorsan sana uymuyorsa çok fazla onla takılmazsın. Kendi rol ortamını oluşturup o kişilerle rol yapabilirsin düzenli olarak.

Zaten gerçek hayatta böyle değil midir? Belki 100, 200 insan tanıyoruz ama sürekli görüştüğümüz, oturup kalktığımız belirli sayıda insan oluyor. Özetle aralarından seçip kafana yatanlarla rol yapmaya devam edebilirsin. Ekstra bir sorun değil bu durum bence.
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
valenti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 19.07.2023 22:23
Kesinlikle katılıyorum. Herkesin karakteri bir egolu, kasıntı takılıyor. Çok yanlış. Önceden rol yaptığın karakterinin arabası veya parası farketmez, herkesle rol yapardın. Şimdi herkes kendi grubunu oluşturmuş. Diğer oyuncularla role girmek isteyen yok, yükseklerde millet. Samp'ın altın çağları gerçekten özleniyor, o zamanlar daha geri gelmez.  :(
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 20.07.2023 02:18
Gruplaşmadan kaynaklanıyor. Bazı oyuncular kendisine bir OOC arkadaş grubu oluşturduktan sonra yeni oyunculara müsait olmuyor, kendi aralarında takılıyorlar. Hatta daha en başından 10 15 arkadaşıyla sunucuya başlayıp sadece kendi arasında takılan birliğimsiler de olabiliyor. Bunlar her dönemde yaşanıyordu zaten. Bir ara 20 kişi 50 kişi sunucuya başlayacağız diyerek grupları için ayrıcalık isteyenler bile oluyordu. Şahsen tanıdığın kişilerle rol planlama ve oynama safsatası saçma geliyor bana, roleplay bir etkileşim oyunu. Bodoslama gelişmesi gereken şeyleri ve rolleri daha öncesinden planlayıp hazır senaryoyu oynayanlar nasıl zevk alıyor merak ediyorum. Oyundaki dinamiğin tamamen dışında bir mantık bu, roleplayi merak unsuru canlı tutuyorken OOC etkileşim merak unsurunu öldürür.

Yeni arkadaşlar arayan oyuncuların yaptığı hata yeni insanları etkinliklerde işletmelerde vb. araması oluyor. Yukarılarda bahsedilmiş, gerçek hayatta bile bir etkinliğe bir mekana gittiğinizde arkadaşlarınızla gider beraber vakit geçirirsiniz. Siz kendi halinize eğlenirken basitçe yol yordam sormaya gelen adam bile o boşlukta sizin eğlencenizi duraksatır, keyfinizi kaçırır. Durum buyken varsayalım tanışmaya yanınıza gelen bir adam var, dakikalar boyunca onunla tanışmak için arkadaşlarınızla yaşadığınız eğlenceyi bölmesine izin verir miydiniz?

Çözümlere geleyim. Öncelikle roleplayin değişmez şifresidir, oyun arkadaşlarınızla OOC etkileşimi minimuma indirip rollerin oyun dışından gelişmesine engel olduğunuz zaman bu sorunlarla karşılaşma olasılığınız belirgin şekilde azalır. Siz OOC gruplardan, OOC gruplar sizden uzak olur. Devamında da yeni insanlarla tanışmak için etkinlik ve iş yeri gezmek yerine bir birliğe, oyun içi gruplara dahil olmanız; en azından bir işletmeye vs. girip iş yapmanız ve karakterinizi göstermeniz şart. Evet sunucuda bir avuç insan oynuyor, sivil başınıza sokakta dolaşarak yeni insanlar bulmanız zor. Karakterinizin tanınması ve çevresini geliştirmesi için sunucuda bir faaliyet göstermesi gerekiyor. Gerçekte de tanıştığınız insanlarla ortak bir faaliyette bulunduğunuz için tanışırsınız; mahalle ve komşuluk, kurslar, eğitim hayatı, iş hayatı gibi ayrı ayrı çevreleriniz olur. Sürekli gittiğiniz esnafla bile tanışırsınız. Hiçbiri olmuyorsa vicesocial gibi bir nimet var, ben orayı kullanma ihtiyacı duymadım hiç ama tanışma seanslarını oradan da gerçekleştirebilirsiniz. İnsanlar artık sosyal medyada, internette kendilerini basitçe tanıtıyorlar ve bu mecralardan kafalarına uyan kişilerle tanışıp arkadaş, sevgili oluyorlar. Numara alma çağı kapanmış instagram alma ve mesajlaşma çağı başlamışken oyuna da bunun lanse edilmesi lazım mutlaka.
« Son Düzenleme: 20.07.2023 02:20 Xuneity »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 20.07.2023 04:42
Selam dostum,

Geçenler günlerde bunu düşündüm. Kendi içimde çeliştim. Sana yazarken gene çeliştiğim görülecektir ki bu bilerek oluyor, hayat böyle diye iki kelime ile sana cevap verebilirim. Ama konuşalım biraz bari, klavyenin tuşları da hazır çalışıyorken.

Varoş bölgelerde yaşanan bu saldıranlık/ırkçılık ve soğukluk diyebileceğimiz umursamazlık, insanların sadece çıkar ilişkisi içerisinde döndürdüğünü rollere katılıyorum. Tabii ama abartısına katılmıyorum. Katıldıklarım, anti ırkçılık olabilitesi mahallelerde çiçek beklememek gerekir. Saldırganlık ise psikolojik rol çerçevesinde insanları tehlike olarak görebilen uyuşturucu etkisi-bağımlılığı yüksek noktalarda, soğukluğu ise hayat mücadelesi içerisinde insanların sadece işlerine odaklanması olarak yoruyorum. Fakat gelgelelim her afro amerikanın yahut başka türlü illegal bir tipin bu soğukluğu rol bilmezliğinden geliyor. Çünkü genel amacı gerçek hayatta gerçekleştiremediğimiz aksiyonları/aktiviteleri gerçekleştirip sanal bir zevk sağlamak. Fakat gerçek bir oyun mantığı içerisinde takılacak bir insan için rol yapıp eğlenmek daha zevklidir, misal bendeniz Blozzy. Her iki tarafın düşüncesine de okayim, abartıya karşıyım. Tıpkı Tanrı'nın yeşil gözlü kızları yaratıp diğer insanlara haksızlık yapması gibi müthiş güzellikteki bir abartı. (Afedersin konu dışına çıktım, aklıma sevdiğim bir kız geldi.)

Vice'a gelirsek eğer Supportluk döneminde birçok oyunu bilmeyen insana kefil olup rol yaptırdım, ceza durumlarında devreye girerek rica minnet ceza aldırmadım kimseye. Tabii kendim ilgilendiğim vatandaşlara.  :manifdog

Şöyle, sıcak kanlı ve soğuk kanlı bir insan diyelim bunlara. Bunlar ile karşılaşmak pek mümkün. Sana bir soru soracağım. Problemi tartışırken soru sormak harika bir şey. Alınma lütfen, seni tanımam etmem, sadece sorular soracağım.

Yaklaşımın nasıl? Nasıl bir ortamda nasıl birisine yaklaşıyorsun?(Bu bir gangster mi? Mafya üyesi mi? Sivil Polis mi?) Hepsi bunların birer soru, fakat OOC bilgiye sahipsin, sen kendi içinde tart.

Sen nasıl bir ruh halindesin? Alkollü müsün? İnsanlara yaklaşırken nasıl bir imaj sergiliyorsun ki insanlar seninle nasıl iletişime geçeceklerine-tepkilerini ona göre versinler.

Troll için oynayanlar olmazsa olmazdır.

Teşekkürler, şen ve esen kal.

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim dost, minnetle sorularına cevap vereyim.

Q : Yaklaşımın nasıl? Nasıl bir ortamda nasıl birisine yaklaşıyorsun?(Bu bir gangster mi? Mafya üyesi mi? Sivil Polis mi?) Hepsi bunların birer soru, fakat OOC bilgiye sahipsin, sen kendi içinde tart.
A : Ben, rol olsun dış hayatım olsun, herkese ama herkese iyi davranırım, gözüme de benim gibi birisini kestirdim mi asla peşini bırakmam, en basitinden şöyle bir örnek vereyim, yolda geçerken birisine yardımcı olmak için kaldırımda koşan birisine "selam, seni bırakabilirim" gibi cümleler kurunca kasıntı yanıtlar alıyorum, tabii ki insan istemeyebilir fakat nazikçe reddedilebilir, ne de olsa kimseden üstün değiliz, daha geçen yaşadığım bir rol, sırf bagajının açık olduğunu bir arkadaşa söylemem üzerine /kendisi sonradan öğrendim bir hastanede doktor rolü yapıyormuş/ sana ne diyip üstüme çıkıştı, canını doldurup iki sokak sonra gelip kavga etmeye çalıştı, böyle rollerden bahsediyorum. Tabii, rolünü iyi yapanlar var, bundan bahsetmiyorum bir sokak çetecisi olabilir, bir sivil polis olabilir bir mafya üyesi olabilir, bu gibi kişiler benimle tersleşirse üstüne gitmem, benimle tersleşen herkese yaptığım gibi umursamayıp geçerim.

Q: Sen nasıl bir ruh halindesin? Alkollü müsün? İnsanlara yaklaşırken nasıl bir imaj sergiliyorsun ki insanlar seninle nasıl iletişime geçeceklerine-tepkilerini ona göre versinler.
A: Bir ortamda her zaman yenilikçi takılırım, yeni insanlar tanımayı severim, normal bir arkadaş ortamında rol çevirirken etraftan geçen insanlara "hey, bizimle takılmak ister misin" demekten çekinmem fakat insanlardan aldığım geri yanıt bu yönde almadığı için bu konuyu açtım. Alkol veyabenzeri şeyleri meyhane dışında kullanmıyorum, eğer davet edersen bir gün beraber bir 75lik deviririz :) . Kendine iyi bak, yorumun için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 20.07.2023 04:43
Ay çok doğru valla. Bir kasıntılık hep ben sıkıldım cümleleri geziniyor. Sıkıldıysan q at. İlahi, ne geriyorsun oyundakileri.  ::) Sıkıldım, çok kötü, çok boş.

İnsanların böyle yapması çok doğal, çünkü bir rol planları yok. Karakterleri bir birlik veya hikaye üzerinden ilerlemiyor. Ona önem vererek ilerlemiyorlar genelde bu tip insanlar. Birliğe girse neden girdiğini de bilmez. Dm sonrası boşluğa düşen çok insanla tanıştım. Biri gelse de ters yapayım diyen çok rolcü de var evet, veya çok aşırı ilgi bekleyip karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayan. Biraz enerji saçmak kişinin kendisinde olmalı, sürekli bir beklentide rol yapılmıyor.

Bazı karakterler rolde gerçekten enerjimi emiyor. Tercihini onlarla rol yapmamaktan ya da rolü kısa tutmaktan yana kullan. Çünkü gerçekten rol yapmayan insanla rol yapılmıyor. Kafaya koymuşsa ne kadar uğraşırsan uğraş sonu hüsran. O yüzden onunla rol için çabalarsan kendini yorarsın yok yere.

Fikrin için teşekkür ediyorum, kesinlikle katılıyorum. Bir zaman sonra herkesi gruplaşmaya itiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok