Konu: Salvatore Berlusconi @karizmatik devrimci  (Okunma sayısı 620 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.06.2023 00:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Salvatore Berlusconi @karizmatik devrimci

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video da mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.

Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Clarkson karakteri işletmeye gidiyor ve birkaç şey sipariş ediyor, sonunda ise ayrılırken hesabı ödemeye gittiğinde, Salvatore tarafından uçuk bir fiyatla karşılaşıyor. Buna karşılık olarak bunu dile getirirken Salvatore karakteri agresiflik sergiliyor. Bunun üzerine de Ashley karakteri bir tekme sallayarak ona hem saldırması hem de uzaklaşması için bir fırsat tanıyor. Buna istinaden anlık ona rol hakkı tanınmışken Salvatore silahını çekip sıkmaya karar veriyor. Aşırı saçma. Sistemsel düşürme şansım zaten mevcut fakat orada Salvatore karakterine de bir şans, bir rol imkanı sunup rolü ilerletmeyi planlıyordum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/qpi3rm

Ek açıklamalar(varsa): Gereken neyse ve yapılırsa çok sevinirim.

#1 - 08.06.2023 01:16
DOC kuralları doğrultusunda karakterin hiçbir türlü bana karşı bir agresif rol zaten yapamaz. Hesabı fazla gördüğü için yükselen karakterini bir nebze kabul edebilirim lakin onaylı birlik/hood durumunda olan ve de üstüne senaryo birliği olan Garza üyesine karşı yaptığın saldırı rolüne sessiz kalamam. Herhangi bir mekanda değiliz, başkasına ait bir bölgede ya da güvenli bir bölgede değiliz. Ben evimde, sen evinden uzakta tehlikeli bir bölgedesin. Senaryo birliği bölgesinde fear rp yapmalı ve üyelerine karşı agresif rol sergileyemezsin, deneyemezsin. Ortada da herhangi bir brawl rolü yok, agresif rol yapıp tekme emoteunu veren sizsiniz, ben bir karşılık vermedim, brawla dâhil olmadım. Buraya kadar rolü ihlallerle sürükleyen sizsiniz, karşılığında da; DOC üyesine karşı yaptığınız rolde de karşılaşabileceğiniz bir durumu yaşadınız. Garza'ya ait bir bölgede ve mekanda, Garza üyesine karşı agresif rol sergilemenizin sonucunu rolde aldınız sadece, burada herhangi bir DM yok. Realistik bir karşılık aldınız.

#2 - 08.06.2023 06:43
Karakterin ilah değil sonuçta değil mi? Yüksek fiyatı belirtmeme karşılık “ iki katı alırım, kaybol “ gibi roller sergilersen tebrik edecek hali de yok. Brawl’a dahil olmadım diye bir şey de yok. Bu zaten onun pası. Buna karşılık olarak silahına davranıyorsun. Rol anlayışın tam olarak bu mu? “Ben garzayım iki katını alırım, istediğim yumruk atan elemana sıkarım nasıl olsa garza birliğindeyim”. Eğer zaten bu kafada rol sergiliyorsan sıkıntı.

#3 - 08.06.2023 10:57
Karakterim ilah değil, ilah rolü de yapmıyorum. 2 aydır Garza birliğindeyim ve bunca olaya rağmen ilk kez silahıma davrandım. Poschevo birliği karakterime rolde mermi bıraktılar. Karşılık vermedim. Çünkü başka bir yerdeydik ve kalabalıklardı. Kasparov birliği kendi bölgelerinde karakterime uyuşturucu madde verdi, abartı olmasa da işkence yaptılar karakterime, karşılık vermedim. Çünkü onların bölgesiydi ve kalabalıklardı.

Ama siz, karakterime karşı Garza hoodunda böyle bir rol sergiliyorsunuz. Kendi hoodumda olduğum için, sivil bir karaktere biraz sert çıkış yapmam da gayet doğal bir şey. Ki, sert çıkışım da onca konuşmadan sonra "İki katını alırım. Neyse, kaybol sen." bu cümlenin sonucunda tekme ve yumruk attınız. Ayrıca mekanda hesap ödemeden gidenlerden veya eksik hesap ödeyenlerden iki katıyla aldığımız da doğrudur. Valachi, Mongols, Kasparov ve birkaç tane sivil karakterden bu şekilde hesabı aldık. Valachi üyeleri bile(DOC üyeleri) hesabı ödemeden gittiklerinde, iki katını istediğim de sorun çıkartmadan hesabı ödeyip kapatıyorlar. Ama sizin sivil karakteriniz, Garza hoodunda karakterime tekme, yumruk sallıyor. Garza hoodunda karakterime tekme, yumruk sallarsan silahlı bir şekilde karşılığını alman ve hatta CK bile olman gayet normal, olağan karşılıktır.

Zamanında benzer bir şikayet yariscimafyasi'na açılmıştı. Admin kararı alıntıda olduğu gibiydi.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=144081.msg1007125#msg1007125
Alıntı
Esteban Orlando, Garza(Don Of City) birliği üyesi. Bu birlik oyuncularına karşı herhangi bir şekilde agresif role yapamaz, ihbar bile edemezsiniz. Size olan üstünlüklerini kabul etmelisiniz.

Küçük bir ekleme: Bölgedeki diğer karakterler, karakterimi polise ihbar ettiler. İhbarlarının geçersiz olmasını talep ediyorum.

Şikayet sonuçlanabilir, daha fazla bir şey yazmayacağım.
« Son Düzenleme: 08.06.2023 12:50 karizmatik devrimci »

#4 - 08.06.2023 13:45
Karakterim ilah değil, ilah rolü de yapmıyorum. 2 aydır Garza birliğindeyim ve bunca olaya rağmen ilk kez silahıma davrandım. Poschevo birliği karakterime rolde mermi bıraktılar. Karşılık vermedim. Çünkü başka bir yerdeydik ve kalabalıklardı. Kasparov birliği kendi bölgelerinde karakterime uyuşturucu madde verdi, abartı olmasa da işkence yaptılar karakterime, karşılık vermedim. Çünkü onların bölgesiydi ve kalabalıklardı.

Ama siz, karakterime karşı Garza hoodunda böyle bir rol sergiliyorsunuz. Kendi hoodumda olduğum için, sivil bir karaktere biraz sert çıkış yapmam da gayet doğal bir şey. Ki, sert çıkışım da onca konuşmadan sonra "İki katını alırım. Neyse, kaybol sen." bu cümlenin sonucunda tekme ve yumruk attınız. Ayrıca mekanda hesap ödemeden gidenlerden veya eksik hesap ödeyenlerden iki katıyla aldığımız da doğrudur. Valachi, Mongols, Kasparov ve birkaç tane sivil karakterden bu şekilde hesabı aldık. Valachi üyeleri bile(DOC üyeleri) hesabı ödemeden gittiklerinde, iki katını istediğim de sorun çıkartmadan hesabı ödeyip kapatıyorlar. Ama sizin sivil karakteriniz, Garza hoodunda karakterime tekme, yumruk sallıyor. Garza hoodunda karakterime tekme, yumruk sallarsan silahlı bir şekilde karşılığını alman ve hatta CK bile olman gayet normal, olağan karşılıktır.

Zamanında benzer bir şikayet yariscimafyasi'na açılmıştı. Admin kararı alıntıda olduğu gibiydi.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=144081.msg1007125#msg1007125
Alıntı
Esteban Orlando, Garza(Don Of City) birliği üyesi. Bu birlik oyuncularına karşı herhangi bir şekilde agresif role yapamaz, ihbar bile edemezsiniz. Size olan üstünlüklerini kabul etmelisiniz.

Küçük bir ekleme: Bölgedeki diğer karakterler, karakterimi polise ihbar ettiler. İhbarlarının geçersiz olmasını talep ediyorum.

Şikayet sonuçlanabilir, daha fazla bir şey yazmayacağım.
İstersen on ay garzada ol, bu beni veya da yaptığım rolü bağlamaz. Garzayı ilah gibi simgeleyip neyi amaçlıyorsun anlamıyorum.
Karakterim sana durduk yere tekme yumruk sallamıyor. Yaptığınız role karşılık veriyor ve brawl’a girişiyoruz buna karşılık olarak da tepki ve karşılık vermeniz için size oldukça bol zaman tanıyorum. Peki ya siz ne yapıyorsunuz? Beni vurmaya çalışıyorsunuz bu zaten başlı başına traji.  Ek olarak farklı şikayetleri alıntılaman kural ihlali yaptığını hala ve hala değiştirmiyor. Sonuçlanabilir.

#5 - 08.06.2023 13:54
Her iki tarafta kendince haklı, bu saatten sonra karar adminlerde. Sonuçlanabilir.

#6 - 08.06.2023 14:10
Bu arkadaşı ben 2021'den tanırım çok tilt edici bir oyuncu. Sizi böyle çıldırtır çıldırtır sonrasındaysa şikayet açılınca ilk defa senin yüzünden jail yedim falan yazar. O yüzden bu adamı görmezden gelerek rol yapmak akıl sağlığı için önemlidir.

#7 - 08.06.2023 14:14
Bu arkadaşı ben 2021'den tanırım çok tilt edici bir oyuncu. Sizi böyle çıldırtır çıldırtır sonrasındaysa şikayet açılınca ilk defa senin yüzünden jail yedim falan yazar. O yüzden bu adamı görmezden gelerek rol yapmak akıl sağlığı için önemlidir.
Öyle gözüküyor.

#8 - 08.06.2023 14:15
Senaryoda şehri yöneten bir oluşumda rol yapıyor, sence bir kadın karakterle brawl rolüne girer mi? Sistemsel kas gücüne güvenerek kartel memberine tekme atıyorsun, tabancasını çekip seni vurmakla tamamen haklı orada ck bile olabilirdin. Sistemsel düşürmemesinin sebebinide yaralı süresi bekletmek istemediği için olduğunu yorumladım. Kadın rolü yapıyorsanız rolde kadın gibi davranın utanmasanız adama suplex çekip 619 atacaksınız.

#9 - 08.06.2023 14:18
Senaryoda şehri yöneten bir oluşumda rol yapıyor, sence bir kadın karakterle brawl rolüne girer mi? Sistemsel kas gücüne güvenerek kartel memberine tekme atıyorsun, tabancasını çekip seni vurmakla tamamen haklı orada ck bile olabilirdin. Sistemsel düşürmemesinin sebebinide yaralı süresi bekletmek istemediği için olduğunu yorumladım. Kadın rolü yapıyorsanız rolde kadın gibi davranın utanmasanız adama suplex çekip 619 atacaksınız.
aynen