Konu: Sinan (S)oğan RTE desteklemesi hakkında  (Okunma sayısı 783 defa)

#20 - 23.05.2023 12:11
Siyasi intihardır, ters tepecektir. Özdağ'ın KK ile görüşmesi, Yusuf Halaçoğlu'nun bile Oğan'ı sert bir şekilde eleştirmesi bunun yanlış bir karar olduğunu gösteriyor. Oğan kendi kendini bitirdi. Tarafsızlığını ilan etmesi en iyisi olacaktı. Özdağ, Oğan'dan çok daha rasyonel bir siyasetçi.

Birkaç gün önce zaten söylediğim şey, hiç şaşırtıcı değildi. Ümit Özdağ da Akp ile ittifak ederse şaşırmayın. Özdağcı arkadaşlar. Siyaset meydanı bu, omurgadan falan söz eden arkadaşlar olmuş. Böyle şeyler olmaz burada her şeye profesyonelce bakılır. İnanın bana omurgadan söz eden arkadaşlar siyaset ortamında ideolojilerin değil yaptıkları işlerin nereye yöneldiğine bakmak lazım. İlkesel doğrultu değil ileriye dönük yatırımlar ön plandadır her zaman. Yok omurga yok soğan  ::)

Ben Sinan Oğanın MHP yerine oynadığını düşünüyordum ittifak etme sebebi de bu yüzden zaten. MHP'den atıldığında ister istemez bir tepki oluşmuştur. Eğer gerçekten oynamasaydı en baştan bir kere Zafer Partisinden aday olurdu sivil aday olmazdı. Ülkücülerin hepsini kendi düşüncesi çatısı altında toplayıp bir hamle yapmaya çalışıyor. Ayrıca yaptığı hamle de bence yanlış değil ve ona oy kaybettirme şeklinde bakılmaz. Hükümette görev alırsa kendini daha somut gösterme imkanı bulacak millete. Şu anda siyasal bir hükümet vazifesi yok insanlar onu tanıyamıyor. Kendini pratik alanda gösterebilme imkanı kazanmak için oraya geçti. Eğer millet ittifakına geçseydi orada taban bulamayacaktı ve HDP karşısında sönecekti. Kendi siyasetine göre gayet tutarlı bu arada. Birkaç gün önce de söylediğim gibi birkaç güzel söze akademik geçmişe bakarak da oy verilmez. Siyaset ekip işidir, istediği kadar zeka ve karizma olsun, güç ve ekip olmadan o özelliklerin hiçbir anlamı yok. Mültecileri göndereceğizlerle falanlarla filanlarla insanların gazı alınır ancak. Seçim sürecinin başından beri Muharrem İnce Cem Uzan Ümit Özdağ ve Sinan Oğancıların balon adaylar olduğunu tepkisel yönelimleri çekmek için ortaya çıktıklarını analiz etmek gerekiyordu. Zaten babala tvde de zımni(üstü kapalı) bir şekilde
AKPyi desteklediğini görmüş olduk. Çünkü HDP ve HÜDA-PAR kimi destekliyorlar bakacağız ona göre oy vereceğiz dedi. Bu ben AKPye oy veririm demek. Nasıl mı okunur? Yüzde 8.8 HDP oyunu terk edip 5.5 almak mı? 1.5 HÜDA-PAR oyunu baskılamak mı? Ümit Özdağ bile AKP ittifakına katılabilir. Şaşırmasın kimse.

Bu seçimde gördüm ki İyi parti de milliyetçileri temsil eden bir kesim olmadı yeterince. Açık açık stepne Akp vakası yarattı. Yine ulusalcılarla diğerleri arasında bir uçurum oldu. Şu an belki eleştirseler de en samimi ittifak HDP oldu bu da işin ayrı bir ironisi tabi.

Göç politikalarını uygulamak ve terör sorunu bastırmak için söyledikleri iki temel politikadan başka politikası olmayan bir parti ve ikisinide kararnameler ve çeşitli uygulamalarla ikna edip yanlarına rahatlıkla çekebilecekler ittifaklarda. Soyluyla Özdağ yanyana gelmez falan dahi demeyin sakın gelir. Popülist haberlerle siyasal atmosfer dönmüyor. Ters açıdan bakılırsa Özdağ iyi partiden ayrıldı şimdi o ittifaka giderse omurgalı mı olacak? İki türlü de olayın omurgayla alakası yok. Politika bu.

Muhalefet gerçekten iktidar olmak istemiyor herhalde anlamış değilim. Yakında babalanın da AKP propagandası bir program olduğunu düşünmeye başlayacağım. Resmen karşı tarafı kendi potasında eritmek için muhalif tabanları zayıflatıcı bir süreç yönetiyorlar.

Beni alıntılayıp omurga zart zurt demen tuhaf olmuş. En başından beri her postta özellikle siyasetçilere güvenilmemesi gerektiğini söylüyorum. Oğan son hamlesiyle yanlış yapmıştır. Tarafsız kalması kendisi için uzun vadede daha faydalı olacakken kısa vadeli fayda elde etmek için tabanla zıtlaşmıştır. Zaten kendisine oy vermedim, benden yana sorun yok. Benim önceliğim değişimdi ve bu yönde oy kullandım. Beğendiğim tarafları da oldu, Oğan'ın ilk turdaki propaganda tekniğinin başarısı kapı gibi ortada, bu reddedilemez. Deva partisi, gelecek partisi devasa bütçelerine rağmen onun kadar oy alamadı mesela. Burada konuya particilik değil iletişimci bakış açısıyla bakıyorum.

Özdağ konusuna gelirsek, 13:00'daki açıklamasını bekliyorum. Sonrasında duruma göre postu düzenleyeceğim. KK'ya dün sunduğu teklif oldukça makul. Fakat benim tahminimce Deva-Gelecek ikilisi bunu da reddettirecektir ve Özdağ tarafsız kalmaya zorlanacaktır. (Akpyi desteklerse de şaşırmam) Umarım bu konuda yanılırım. Davutoğlu ve diğer arkadaş zaten alacaklarını aldılar, milletvekillerini soktular, artık birlikteliği sürdürmelerine gerek kalmadı. Ki deva,gelecek-chp arası gerilim başladı bile. İmamoğlu'nun açıklamaları, Deva partili bir arkadaşın Tanju Özcan'a söylediği sözler bunu doğruluyor. Akşener ve Kılıçdaroğlu imtiyaz kullanmalı bu arkadaşlara yol vermeli artık. Fakat Özdağ bütün bunların olacağını seçim sürecinin ilk zamanlarından beri söylerken Özdağ'a boş adam muamelesi çekmek haksızlık olur. Siyasetini sevmezsiniz, bu ayrı. Ama deva-gelecek partisi konusunda başından beri haklı. Ayrıca siyasette omurga olsa, Kılıçdaroğlu bu iki isimle ittifak olmazdı. Zaten siyasette omurga yok, çıkar ilişkileri var. Bunu bilmek ve buna göre hareket etmek lazım.

Edit: Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı. :)
« Son Düzenleme: 24.05.2023 11:44 leftyguns »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 23.05.2023 12:31
Zaten MHP geleneği gereği böyle şeyler normaldir. Tepkimi detaylı olarak sosyal medya platformlarında ve sözlükte belirttim fakat özetle az çok mevzu belliydi. Başından beri diyoruz KK/Altılı masa ve Muhalefet bloğu hariç neredeyse herkes bir şekilde Kripto AKP'li ya da ekmeğine yağ sürdü diye. Buna İnce de dahil Oğan da.

Bir yılı aşkın süredir hükümetin en büyük kozu ve neredeyse kurşun atmadan kazanma sebebi "HDP/CHP-KK Propagandası" ve bunun en önemli ayağı Oğan, İnce gibi tiplerin sürekli olarak Muhalefetle PKK'yı yan yana koyması. Sen daha projenin başına "NE KANDİL DAĞI NE DOMUZ BAĞI" diye çıkarsan zaten milyonlarca insana, en güçlü muhalefet adayınız = kandil dağı birlikteliğini söylemiş oluyorsun. Yani bunu sadece AKP'liler söylese bir nebze etkilerdi toplumu fakat "Türkçü, Milliyetçi, 3. Yol Alternatifi" olarak kendini tanıtan adam da çıkıp aynı hikayeyi anlatırsa bu işten tek karlı çıkan hükümet olur. Oğan'ın politikası da başından beri Muhalefetten oy çekip birlikteliği bölmek üzerineydi belli ki, görevini de yerine getirmiş. Dediğim gibi bu adamın başından beri derdi AKP'yi yıkmak değil sadece sürece zarar vermek ve uzun vade de MHP'nin başına geçmekti. (Yakın çevresi de bunu sık söyler)

Bir ay önceki bazı girdilerim de duruyormuş sözlükte baktım, kendisi hakkında daha seçim yarışı başlamadan yaptığı açıklamalarda bile MHP Stepnesi olduğunu belirtmiştim. Erzurum'da İmamoğlu'na saldırdıklarında herkes tepki gösterirken Sinan Oğan çıkıp durumu toparlamak ve orada saldıran ülkücüleri aklamak için  "HDPliler de bize saldırıyor ne var bunda, o zaman chp de çıksın kınasın biz de mağduruz" demişti mesela İmamoğlu'na destek vermek ya da geçmiş olsun demek yerine. Bunların tamamı planlı ve organize hamleler baktığın zaman.

İşin komiği her zaman söylediğim gibi sosyal medyada popülizm uğruna çok kolay sağa sola kayan ergenler üzerindeki algı yönetimi. Yani sanırım ben şu an 1 ay boyunca X Bir ismi, adayı, kişiyi, 3-5 büyük sayfaya sürekli reklam yaptırarak komik capslerle, liderliğiyle, şehitler konusunda 1-2 hassasiyetle, Türkçülükle vs. döşesem muhtemelen %2-3 oy verecek adam çıkarırım. Ha biraz da CHP ve KK sallayacak tabii ki. Muharrem İnce, Ümit Özdağ, son olarak da iki ay öncesine kadar tanınmayıp son 2 aylık reklamlarla bir anda yeni "REİS" olan Oğan.

Yahu yol belli, AKP'yi istemiyorsan gideceğin yer en büyük muhalefet iktidarı KK'dir ve ona karşı yapılan tüm negatif hamleler de sadece hükümete yarar. 2+2 = 4'ü hesaplayamayan adamlar yüzünden şu dönemde bile AKP'yi gönderemiyoruz. Muhtemelen doğuda sevmedikleri Kürtlerin bu MHP'lilerden daha çok faydası olmuştur muhalefete, Selahattin Demirtaş bile tweet atmış benim çıkmam önemli değil tamam siz milliyetçilerle anlaşın bu hükümet gitsin yeter ki diye. Düşün o adam bile daha omurgalı.

Velhasıl şaşırmadık. Ümit Özdağ bu işin neresinde bilmiyorum muhtemelen o da kazık yediğini hissediyordur ama Türkiye siyaseti bu kadar kaypak bir ortam işte. Sen o kadar Türkçülük de, mülteciler de, Hüdaparla yan yana gelmeyiz de, hiçbir ilkene %1 bile uymayan adamlara koltuk uğruna boyun eğ. Lafa gelince de ilkeler, millet falan dersiniz. Halen daha sosyal medyada bunu aklamaya çalışıp "devlet aklı" falan diyenlere de sadece gülüp geçin. Gökten Peygamber gelip onlara bir şeyler anlatsa yine inandıklarında kalırlar.

Eski AKP'liler var diye 1 yıl boyunca propaganda yapıp yeni AKP'li olmak. loooooooooooooooool. Deva falan bunlardan bin kat iyidir, Babacan istese 10 kere dönerdi AKP'ye kendi isteğiyle bıraktı zaten ne mal olduklarını görünce, ona rağmen tek derdi AKP'nin gitmesi adamın.
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
vipergodd,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 23.05.2023 13:49
Köpeği kurt zannettik
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 23.05.2023 15:22
agree
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
agree tepkisini veren kullanıcı(lar):
leftyguns, karizmatik devrimci, trickstertrick, Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 24.05.2023 22:46
kurdun  dişine çilekli milkshake değdi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

KNN

*
v2 Oyuncusu
#26 - 25.05.2023 17:00
kurdun  dişine çilekli milkshake değdi

Kurt: Lan o ayaz neydi öyle, saray iyiymiş valla.
Haha
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
et yiyen çiçek, Duce,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 27.05.2023 14:17

veba(deva)partisi, chp'den 5 tane vekil istiyor. grup kurabilmek için. davutoğlu'da, deva ve saadete gelin birleşelim grup olalım çağrısı yapmış. özetle chp'nin en büyük iki hatası var. birincisi kılıçdaroğlu'nu aday yapmak, ikincisi 4 tane yüzde 1 oy bile alamayan partiyle ittifak yapmak. oktroller, deva ve gelecek partisinin altılı masada olmasını kılıçdaroğlu'nun siyasi deha olduğunu gösteriyor diyordu. gördük siyasi dehayı.

yarın muhtemelen erdoğan kazanacak. erdoğan kazanırsa deva ve gelecek partisi erdoğan'dan yana taraf olacak. teşekkürler kk, teşekkürler chp, teşekkürler oktroller, teşekkürler kadıköy, izmir, ekşi sözlük, twitter solcuları. sayenizde cumhuriyet tarihinin en kötü, en berbat, en zayıf döneminde seçim kaybediyoruz. şimdi bana kaybolacak olan yıllarımı ve gençliğimi verin.

siz siz olun yine de kk oy verin.

ben kemal, mucize olursa geliyorum.

Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
leftyguns,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 28.05.2023 13:52

Aykırı bir yorum yapınca iletimi silip uyarı veriyorsunuz, bari video paylaşımı yapalım ve yorum katmayalım. Erdoğan'ı eleştirmek özgürlük ama muhalefete tek söz söyleyince sopa gösteren adminlerimize sesleniyorum: Farklı bir ses duymak kötü bir şey değildir, fikir hürriyetine saygı göstermelisiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 28.05.2023 16:10

Aykırı bir yorum yapınca iletimi silip uyarı veriyorsunuz, bari video paylaşımı yapalım ve yorum katmayalım. Erdoğan'ı eleştirmek özgürlük ama muhalefete tek söz söyleyince sopa gösteren adminlerimize sesleniyorum: Farklı bir ses duymak kötü bir şey değildir, fikir hürriyetine saygı göstermelisiniz.

Attığın video ile alakalı söylemek isterim. Boş bir video gibi geldi. Böyle düşünen sadece Cüneyt Özdemir değil Türkiye'de büyük bir tabaka zaten bunu düşünüyor. Zaten ideali düşünmek konusunda herkes özgür, dilediğimiz gibi düşünüp karar verebiliriz. Ancak siyaset meydanı somut ekiplerin olduğu bir meydan, yani aday olmayan birini mantıken de seçemeyiz zaten. Ülke yönetmek birinin şahsi iradesi değil ki bazı güçleri kontrol edebilme yeterliliğinin olması demek. Kanunlarda da açık açık yazıyor, işlerine gelince kanun yasa deyip işlerine gelmeyince özgürlük demelerini anlamıyorum. Sistem yapılmış, biz de buna uygun olarak karar veriyoruz. Kkye attığımız zaman koyun mu oluyoruz? TÜRKİYENİN somut durumu bu.

Böyle düşünen kimseler Türkiye'de popülist kesmin desteğini ve takibini almak için yapılan fikirleri savunuyor ve inan içi boş. Platoncu felsefesini doyasıya yapabilir. Evet belki beyin fırtınası olarak kayda değer ama bunu konuşmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Hiçbir şey değişmiyor, konuştuğunda ya da konuşmadığında daha aydınlanmış olmuyorsun. Mozambikte yaşasan da sana böyle bir hak verseler yine oradaki güçlerden birini desteklersin. İstemeyen de oy vermesin yani, ama insanlara belirli bir kalıpta şu şu yüzden oy verir bu bu yüzden oy verir demek yanlış. İsteyen istediği için verir oy vermeyenleri de açıkçası suçlamıyorum. Sonuçta özgür iradesi istemiyorsa vermesin ama hayatını etkileyecekse adaylar da çıkmışsa oyunu kullanır. Sokak serserisini de seçme hakkımız bir zahmet olmasın. Ülkemizin de bir sistemi var ve yapısı var. Kimse okul okumasın o zaman okumak zorunda mıyız? Bize bunu dayatıyorlar falan. Elbette doğumdan ölüme dayatmalar var zaten ama bunu demek ne kazandırıyor? İnsanlar kendi özlerine sahip olduğu gibi aynı zamanda toplumun da bir üyesidir. Türkçe konuşmuşsun 30 yıl niye konuşuyoruz mu diyelim? Anlamsız bir tartışma. Cevabı açık çünkü Türkiye'de doğmuşsun. Detay cevaplara girmiyorum. Toplum önündeki insanların her dediğinin mantıklı ve doğru olacağını düşünmek de en büyük manipülasyon zaten. Oy vermek istedin verdin, istemedin vermedin bitti. Oy verenleri aşağılamanın bir anlamı olmadığı gibi vermeyenleri de aşağılamanın bir anlamı olmuyor.

Burada sorun temsiliyet konusunda kimlerin söz hakkı olduğu yönünde. Yıllardır söylense de ben de Demokrasiyi dünyanın en iyi sistemi olarak görmüyorum dayatma çünkü. Demokrasi bütün ülkelerde başarılı değil. Demokratik yapıları çöken ülkeler de var. Demokrasininin başarılı olabilmesi için demosun yani halkın bir kere genel iradenin temsiliyeti olması lazım. Çoğu temel prensipte aynı düşünceye sahip insanların olduğu toplumlarda ortak fikirlerle zenginlik daha fazla olur. Belki Türkiye Demokrasisi için bölünemez ilkeler üzerinde propaganda üretilmeli ve çok net ortaya konmalı. O ilkelere uymayan insanlar oy verememeli. Vatandaşlık kavramı şu anda bu oy verme sistemine uygun değil. Örnek veriyorum Suriyelilerin oy kullanmaması gerekiyor. Beş yıl ülkende yaşamış birisinin ülkenin yönetiminde söz hakkı olması ne kadar doğru? Bizim ülkemizde kurallar şahıslar üzerinde esnetiliyor. Sebebi de herkesin hak yemesi kendi cebini düşünmesi. Bu da anormal bir şey değil zaten. Bu ilkelere neden sahip değiliz? Şartlar neler olmalı? Anayasa mahkemesinin anayasa metinlerini hazırlarken halkın genel nabzını yoklamadığına eminim. Hangi unsurlar esas unsurları oluşturacak? Toplumlar değişirken anayasaların da her on yılda bir değişmesi mi gerekir? Gerekiyorsa mevcut bir sistem nasıl korunacak? İster istemez devletin sistematiğinin çok temel konular üzerinde olması ve baskıcı olmaması yönünde prensip yönünde netlik kazandırması ve ortak bir kimlik inşası noktasında genel meşruiyeti sağlaması gerekiyor. Bunlar olmadan temsiliyet zaten sürekli zayıf kalır. Türkiye çok karmaşık bir yapıya sahip önce bu karmaşanın ortak bir zeminde toplanması gerekiyor. O zaman ancak demokrasinin zemininden söz edilebilir. Çok uçların dans ettiği bir ortam. Siyasetle hiç alakası olmayan insanlar da çok alakası olan insanlar da aynı denklikte oy veriyor. Halkı en iyi kandıranın oy aldığı bir sistem gibi radikal bir açıdan bakarsan. Bu kadar rüzgarı öne sürüp bu kadar da ilkesizliğin sonu uçurumlar arası bir siyaset meydanı çiziyor ister istemez. :manifdog

Neden Türkiye kendi ülkesinin vatandaşları için bir sistem kuramıyor gibi bir mottoyla yola çıkılmıyor. Tabanlar birbirlerini tanımıyor, ülkede çok bölücü var. Ülkeyi yönetmek isteyenlerin ideali sağlamak gibi bir arzusu da zaten yok. Ülkeyi soyma dertlerinin olduğu da çok net belli oluyor zaten. Neden insanlar ilkeli olsun? İdeali kovalasın tartışması var. Bu kadar insana istediği şeyi neden versin? O kadar çabala oku ve amacın üç beş serseriye doğru yola kavuşturmak mı olacak? Allah aşkına birileri bu toplum önündeki insanların gerçekten bizi yüzde yüz düşündüğünü falan düşünüyor mu? Kimsenin kimseyi düşündüğü yok. İnsanlar okumuyor, özentilik çok fazla. Daha belirli bir konuyu bile kavga etmeden konuşabildiğimiz kaç zemin var? Türkçe'yi bile doğru dürüst ortak bir lisan ile konuşamıyoruz. İnsanların kendisine saygısı yok ki başkasına saygısı olsun. İnsanları böyle diyerek aşağılamıyorum ama toplumun genellenebilir bir gerçeği bu.  İlkelerimiz ortak değil. Önce bunları ortak hale getirmemiz lazım. Burada varlık sebeplerimizin neler olduğu net ortaya çıktığında kimin neyi istediği de daha net ortaya çıkacaktır zaten.

Önce kandırılmamayı öğrenmek sonra da kandırmamayı öğrenmek lazım. Fakat asıl olan neden kandırmamamız gerektiği konusunda mutabakata varmamız lazım. Aksi takdirde ortak zeminde toplanmak çok zor.:manifdog
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok