Zaten MHP geleneği gereği böyle şeyler normaldir. Tepkimi detaylı olarak sosyal medya platformlarında ve sözlükte belirttim fakat özetle az çok mevzu belliydi. Başından beri diyoruz KK/Altılı masa ve Muhalefet bloğu hariç neredeyse herkes bir şekilde Kripto AKP'li ya da ekmeğine yağ sürdü diye. Buna İnce de dahil Oğan da.
Bir yılı aşkın süredir hükümetin en büyük kozu ve neredeyse kurşun atmadan kazanma sebebi "HDP/CHP-KK Propagandası" ve bunun en önemli ayağı Oğan, İnce gibi tiplerin sürekli olarak Muhalefetle PKK'yı yan yana koyması. Sen daha projenin başına "NE KANDİL DAĞI NE DOMUZ BAĞI" diye çıkarsan zaten milyonlarca insana, en güçlü muhalefet adayınız = kandil dağı birlikteliğini söylemiş oluyorsun. Yani bunu sadece AKP'liler söylese bir nebze etkilerdi toplumu fakat "Türkçü, Milliyetçi, 3. Yol Alternatifi" olarak kendini tanıtan adam da çıkıp aynı hikayeyi anlatırsa bu işten tek karlı çıkan hükümet olur. Oğan'ın politikası da başından beri Muhalefetten oy çekip birlikteliği bölmek üzerineydi belli ki, görevini de yerine getirmiş. Dediğim gibi bu adamın başından beri derdi AKP'yi yıkmak değil sadece sürece zarar vermek ve uzun vade de MHP'nin başına geçmekti. (Yakın çevresi de bunu sık söyler)
Bir ay önceki bazı girdilerim de duruyormuş sözlükte baktım, kendisi hakkında daha seçim yarışı başlamadan yaptığı açıklamalarda bile MHP Stepnesi olduğunu belirtmiştim. Erzurum'da İmamoğlu'na saldırdıklarında herkes tepki gösterirken Sinan Oğan çıkıp durumu toparlamak ve orada saldıran ülkücüleri aklamak için "HDPliler de bize saldırıyor ne var bunda, o zaman chp de çıksın kınasın biz de mağduruz" demişti mesela İmamoğlu'na destek vermek ya da geçmiş olsun demek yerine. Bunların tamamı planlı ve organize hamleler baktığın zaman.
İşin komiği her zaman söylediğim gibi sosyal medyada popülizm uğruna çok kolay sağa sola kayan ergenler üzerindeki algı yönetimi. Yani sanırım ben şu an 1 ay boyunca X Bir ismi, adayı, kişiyi, 3-5 büyük sayfaya sürekli reklam yaptırarak komik capslerle, liderliğiyle, şehitler konusunda 1-2 hassasiyetle, Türkçülükle vs. döşesem muhtemelen %2-3 oy verecek adam çıkarırım. Ha biraz da CHP ve KK sallayacak tabii ki. Muharrem İnce, Ümit Özdağ, son olarak da iki ay öncesine kadar tanınmayıp son 2 aylık reklamlarla bir anda yeni "REİS" olan Oğan.
Yahu yol belli, AKP'yi istemiyorsan gideceğin yer en büyük muhalefet iktidarı KK'dir ve ona karşı yapılan tüm negatif hamleler de sadece hükümete yarar. 2+2 = 4'ü hesaplayamayan adamlar yüzünden şu dönemde bile AKP'yi gönderemiyoruz. Muhtemelen doğuda sevmedikleri Kürtlerin bu MHP'lilerden daha çok faydası olmuştur muhalefete, Selahattin Demirtaş bile tweet atmış benim çıkmam önemli değil tamam siz milliyetçilerle anlaşın bu hükümet gitsin yeter ki diye. Düşün o adam bile daha omurgalı.
Velhasıl şaşırmadık. Ümit Özdağ bu işin neresinde bilmiyorum muhtemelen o da kazık yediğini hissediyordur ama Türkiye siyaseti bu kadar kaypak bir ortam işte. Sen o kadar Türkçülük de, mülteciler de, Hüdaparla yan yana gelmeyiz de, hiçbir ilkene %1 bile uymayan adamlara koltuk uğruna boyun eğ. Lafa gelince de ilkeler, millet falan dersiniz. Halen daha sosyal medyada bunu aklamaya çalışıp "devlet aklı" falan diyenlere de sadece gülüp geçin. Gökten Peygamber gelip onlara bir şeyler anlatsa yine inandıklarında kalırlar.
Eski AKP'liler var diye 1 yıl boyunca propaganda yapıp yeni AKP'li olmak. loooooooooooooooool. Deva falan bunlardan bin kat iyidir, Babacan istese 10 kere dönerdi AKP'ye kendi isteğiyle bıraktı zaten ne mal olduklarını görünce, ona rağmen tek derdi AKP'nin gitmesi adamın.