Konu: Maya_Zakharova, Maske_14690 - DM  (Okunma sayısı 388 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.02.2023 05:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maya_Zakharova @Gülücük (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=1277 , forum hesabı etiketlenmiyor.)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Matthew_Phillips @RespecT67 , Maske_14690

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09/02/2023 03:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle selamlar, ben ve arkadaşım yani Matthew karakteri birlikte rol yapmak için daha doğrusu birlik tanıtımına rolden kareler çıkartmak için kasabada bulunan motorumuzdan pompalı tüfeğimizi aldık. Av tüfeği rolü olarak en uygun silah olarak bunu gördük ve sadece arkadaşım av tüfeğini aldı. Rolümüzü gerçekleştirmek için uygun bir alan arıyorduk ve zaten OOC saat 03:00 civarlarında bir şeylerdi yani kimseye rahatsızlık vermek gibi bir amacımız yoktu, tek amacımız rol kare çıkartmak. Evet belki bazılarınıza bu kadar detaya girip, zahmete girip rol kare çıkartmaya ne gerek var diyeceksiniz hatta yalan söylüyor vesaire diyeceksiniz ama birliğin tanıtımındaki son gönderiye bakarsanız zaten ava çıkacağımız bir rolün planlandığını görürsünüz, saat dilimini vs. karşılaştırabilirsiniz dediğimiz gibi herhangi bir yalan konusu yok.

Motocyle Club (MC) kültürünü bir çoğunuz bilirsiniz dostlarım, kültürde yarış ya da sportif model motor süren adamların taktığı kaskları takmayız ve bunun yerine tercih ettiğimiz kaskların çenesi, yüz kısmı açık olur. Kültürde sadece bu kaskı saç bölgesini korumak için takarız ve geriye kalan boşlukları ise "gözlük, bandana, maske" yardımıyla kapatırız.

Arkadaşımla şehir içinden geçerken şikayette bulunduğumuz kişiler bizi takip etmeye başladılar. Ben zannediyorum ki adam herhalde bu saatte sıkıldı, hazır oyuncu buldu 2-3 sokak takip edip salar herhalde diyorum. Takip baya uzun sürdü en sonunda bizim aktiflik gösterdiğimiz kasaba olan "Montgomery" bölgesine sürme kararı aldık yani o tarafa doğru gidiyorduk. Önümüze birkaç defa kırmaya çalıştılar, herhangi bir düşme vs. söz konusu olmadığı için buraya ek bir şeyler yazıp uzatmak istemiyorum. Şahıslar araçlarıyla henüz inmeden emote verip "DM" çıkartmaya yönelik harekette bulundular. Biz hiç DM hareketinde bulunacaklarını zannetmiyorduk, motordan inip emote verip sonrasında da karşılık verecek zamanımız olmadı açıkçası. Şehir içerisinden geçen her kişiyi "takip edip, önünü kesip, silahınızla vurup, mekanınıza götürüp, birkaç darbe vurarak karakterlere zarar vererek oyundan zevk alıyorsanız ve karşı tarafın zevkini bozuyorsanız hem de bunu sunucu kuralları dahilinde olmayan şekilde yapıyorsanız **suçlu** durumuna düşersiniz."

Olayın canlandırılmasını yapalım, bir motor ve motorun üstünde olan iki kişi. Kişiler kültürlerini yansıtıyorlar ve size yönelik kışkırtmada bulunmuyorlar. (Küfür, hakaret, bekleyip korna çalmak, el hareketi çekmek vs.) Siz gidip bu kişileri takip ediyorsunuz, önlerini kesiyorsunuz, silahınızı çekme emotesi verip onların karakterlerini yaralıyorsunuz. Bu olanlar yetmezmiş gibi gidip mekanınıza çekiyorsunuz, karakterlerine zarar veriyorsunuz... (Tekme atma, hakaret etme vs. üstelik bu adamlar size rolde iyi davranıyorlar, Hoffman karakteri kendini tanıtıp olanların yanlış anlaşılma olduğunu vs anlatıyor ama yine hakaretler ediliyor.)

Oyundan keyif almanın yolu bir başka oyuncunun oyununu mahvetmek, onun yapacağı role engel olmak ve düşüncesiz hareket etmekse teşekkürler millet ama ben almak istemiyorum. Ben sunucuda varlığımı gösterdiğimden bu yana onlarca birliğe katıldım ve her birinde çok güzel anılarım oldu... Bulunduğunuz birliğin gücünü kullanarak diğer oyuncuların oyun zevklerini baltalamak yerine daha düzgün roller çevirip o birliği yüceltmeyi yeğlemelisiniz.

Yukarıda DM'in son iki maddesini şimdi burada gözden geçirelim olur mu? Evet, bir bakınalım şu kurallar nelermiş?
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak.
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak.

Yukarıda bahsedildiği gibi şahıslarla herhangi bir savaşta mıyız? Hayır değiliz, peki neden bize DM atılıyor? Hemen cevap vereyim dostlarım, çünkü bu insanlar bulundukları oluşumların güçlerini kullanarak (kas gücü ve silah gücü, para (araba)) diğer oyuncuların oyununu zehir ediyor. Aktif bulundukları roller olabilir ancak her motor süren kişiyi düşmanları zannedip, onlara saldıramazsınız arkadaşlar! Böyle bir mantık yok! Böyle bir düşünce yok! Böyle bir sunucu kuralı yok!

Ben ve arkadaşım olması gerektiği gibi role uyum sağladık ve rolün bitmesini bekledik, ardından rol bittikten sonra şikayetimizi bulunduk yani şahıslar buraya gelip rolü böldünüz cart curt tarzında boş chat döndürürse hiç cevap verme gereği bile duymak istemiyorum çünkü dostlarım tüm rol kareleri aldım. Yalanlarınızı suratınıza vurmak istemiyorum. (Hatalı kişiler konuyu uzatmak ve jail yememek için boş konuşup, onlarda rolü böldüler, role uymadılar yaaa tarzında boş yapabilirler ve bu suçluluk duygusunun belirtisidir. Bu nedenle  belirtmek istedim, yanlış anlaşılma olmasını istemiyorum.) Boşa yalan ifadelerle burayı doldurmayın, kanıtlarımızın hepsini aldık ve suçunuzu kabul edip cezanızı çekin hatta bunları geçtim öncelikle rolde karşınızdaki kişilere saygı duyun ondan sonra OOC olarak kişilerden özür dileyin. En azından iyi bir başlangıç yapmış olursunuz.

Şikayetim arasında birkaç noktaya daha değindim gördüğünüz gibi bunlardan bazıları: Karakterime mekanlarına çekip, hakaret etmeleri ve darp etmeleri. Bu rol kareleri isterseniz ve şikayetin daha detaylanmasını isterseniz ekstra bir yanıt atarak detaylandırabilirim, şimdilik diyeceklerim bu kadar. Kurallar oldukça açık ve net gerekli işlemlerin yapılmasını ve olayın herhangi bir taraflı veya taraf tutulmamasını (oluşum şikayetine, oluşum yetkilisi tarafından bakılmamasından bahsediyorum burda) istiyorum. Vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ediyorum, iyi geceler diliyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/esbqax4 , https://www.hizliresim.com/l6b1cxk

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli açıklamaların hepsinde bulunduğumu düşünüyorum ve bu olayın oluşum şikayetine dönüşmemesini, sadece şikayette etiketli olan kişilerin şikayete bakmasını istiyorum. Malum deprem olayları nedeniyle şikayet süreci yavaş ilerleyebilir ve bu sorun değil, sadece tarafsız şekilde olaya bakılmasını ve kurallar çerçevesinde kuralların bu kadar açık şekilde belirtilmiş haldeyken kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. Rolümüz bölündü ve rollerden kareler çıkarmak  yerine bu şikayetle uğraştım, iyi roller diliyorum.

#1 - 09.02.2023 05:19
Detaylı savunma yarın gelecek

#2 - 09.02.2023 14:14
İyi günler, iyi forumlar. Arkadaşımız roman yazmış ama olayı size kısa bir özetle anlatacağım. Birlik r18'imizin ( @Azune ]evi silahlı ve maskeli iki kişi tarafından basıldı ve vuruldu, olaylar sonucu hastaneye kaldırıldı. Hastane önünde beklerken önümüzden sürekli bir sağa-bir sola iki kişi geçiyor, maskeli ve boynunda pompalı var. Şimdi hikayeye göre diyorsunuz ki, domuz avı için mermi alacaktık o yüzden bu halde şehirin ortasında motorla geziyoruz. Şehirin tam ortasında maskeli ve pompalıyla geziyorsunuz, burası hastanenin önü ve güvenli bölge.. dikkatimizi çektiğiniz için peşinize düşüyoruz, aslında dursanız sizle konuşacağız. Fakat inatla kaçmaya devam ediyorsunuz. Bir süre sonra sizi vurmak durumunda kaldık. Diyorsunuz ki bizim birlik konseptimiz bu, /masketak bu roller için kullanılmıyor. Bunu çok belirtmek istiyorsanız /do veya ame gibi komutları kullanarak belirtebilirsiniz. Sistemsel maskenizi takarsanız absürt ve ihlal içeren bir durum oluyor.

''Oyundan keyif almanın yolu bir başka oyuncunun oyununu mahvetmek, onun yapacağı role engel olmak ve düşüncesiz hareket etmekse teşekkürler millet ama ben almak istemiyorum. Ben sunucuda varlığımı gösterdiğimden bu yana onlarca birliğe katıldım ve her birinde çok güzel anılarım oldu... Bulunduğunuz birliğin gücünü kullanarak diğer oyuncuların oyun zevklerini baltalamak yerine daha düzgün roller çevirip o birliği yüceltmeyi yeğlemelisiniz.''

Teşekkür ederim, ben şehirin ortasında, en işlek bölgede, güvenli bölgede  bir o tarafa-bir bu tarafa silahla ve maskeyle gezinmek istemiyorum. Siz yücelmeye devam edin arkadaşlar. Nasıl olsa [tab] Polis yok yaa.. bas şehirin ortasından devam et. İllegal rollere başladığımdan beri en fazla üç-dört kere birine ateş ediyorum ve vuruyorum. DM meraklısı birisi değilim, her şeyin rollerle bağlantısı var ve rollere göre haraket ediyoruz. Vicolays'ın bir açıklaması olursa ekleyebilir, benim başka bir açıklamam olmayacak. Güzel forumlar.

1, geçişleri

[03:30:02] Maya Zakharova: Silahlı insanlar geçti.

[03:30:04] Maya Zakharova: Az önce önümden.

[03:30:05] Maya Zakharova: Motorla.

[03:30:10] Yarmel Lovell: Naısl?

[03:30:17] Yarmel Lovell: Ne tarafa?

[03:30:19] Maya Zakharova: Freeway, üstlerinde silahlar vardı.

[03:30:22] Maya Zakharova: Sağa döndüler.

[03:30:38] Maya Zakharova: Orada bekliyorlardı, bu bir kaç kişinin işi değil. Tuzak var.,

[03:30:39] Yarmel Lovell: Çoktan gitmiş olmalılar.

2, geçişleri

[03:32:56] Maya Zakharova: BAK BAK

[03:33:01] Tyr Caelum: Kim o?

[03:33:04] Maya Zakharova: Silahlılar.

[03:33:10] Yarmel Lovell: Gel bi.

@Justice  'ninde saldırı ve hastane rollerinden haberi var.

#3 - 09.02.2023 14:21
Selam,

Gülücük ne yazdıysa destekliyorum aynı şekilde. Aslında en başta konuşmak istesem bile karşımda kucağında pompalı olan birisi var ve o benden önce beni mermileyebilirdi. Artyom karakterinin gizlice saldırıya uğraması ve kız arkadaşının kaçırılması ardından hastane önünden 2 defa geçmenizle birlikte karakterlerimiz şüphe duydu ve sizi takip etti, biz takip ettikçe siz uzaklaştınız. Aslında baktığınızda yanlış zaman ve yanlış yer olarak geçebilir. Sizi orada vurmamızın 3 sebebi var; İlk olarak zaten o an stres içerisinde olmamız ve kim olduğunu bilmediğimiz birileri tarafından saldırı olması, ikinci olarak bölgeden iki defa kucağınızda shotgun ile geçtiniz ve üç olarak sürekli bizden kaçtığınız için. Orada amacımız sizi kaçırıp Artyom karakterinin saldırıya uğraması hakkında bilgiye sahip olup olmadığını teyit etmekti.

İyi sabahlar.

#4 - 09.02.2023 15:50
Karakterlerimiz şüphe duydu ve sizi takip etti, biz takip ettikçe siz uzaklaştınız.

Demişsin dostum ama ara ara durup neler olduğunu anlamaya çalıştık, biz durunca sizde durdunuz yani asıl amacınızın olay çıkartmak olduğunu kanıtlar niteliğinde.

Aslında baktığınızda yanlış zaman ve yanlış yer olarak geçebilir.

Burada da böyle bir şey demişsin ama sevgili dostum ben doğru bir insanım. Binlerce saat rol yapmış birisi olarak konuşuyorum, hiçbir zaman tanımadığım insanlara **aa bak bu silahlı oha hem de sunucudaki zibilyon tane motor süren insanlardan biri, kesin benim düşmanımdır vurayım.** düşmanlarımı buna benzer ya da bu şekilde mantıklı ayırt edip savaşmadım. Mantığınız yanlış ve bu hareketleriniz oyuncuların oyun zevklerini bozmakla birlikte sunucu kurallarına aykırı bir hareket. Zaten sunucu kurallarının en yukarda açıkça belirtlilmiş olduğunu gösterdim, yanlış anlaşılmalar vesaire olabilir ama benden gelip özür dileseydiniz inan bu kadar zahmete girmezdim. Benden özür bile dileme gereği duymayan insanlar anca oyuncuların oyundan zevk almasını engellemeyi planlayabilir, hiç kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama durum budur.

Karakterlerinizin stresli ve yeni vurulduğundan bahsetmişsiniz, bakın sevgili dostlarım sizler sunucunun en büyük birliğinde yer alan oyuncularsınız. Tamamen OOC şekilde konuşacağım, oyun içinden örnek vermeyeceğim. Sizler bilgili ve tecrübeli oyuncular olmanız gerekiyor, her silahlı insan sizin düşmanınız olacak değil. Önünüzden 2 defa geçtik ama önünüzde bekleyip, hakaret edip, sizi kışkırtmadık, hızlı bir şekilde yoldan geçtik amacımızın siz olmadığınız belli. Zaten sizi vuracak olsak kusura bakmayın ama ben davar başı mıyım, neden tek arkadaşımda silah olsun? DM atacak insan nerde nasıl düşüreceğini bilir, aynı sizin yaptığınız gibi ve SS'ler de zaten bu mevcut bu yüzden boş yazılardan çok gelin dürüst konuşmaya başlayalım. Bakın ben kahin falan değilim sonuçta sizde doğruyu söylüyor olabilirsiniz ve yanlış anlaşılma olmuş olabilir ama her benzerlik gösteren X bir oyuncuyu düşmanınız zannedip onun rol zevkini yok edemezsiniz, yaklaşık bir saat kadar vaktimizi de çaldınız o yapmış olduğunuz rollerde. Üstelik karakterlerimize durduk yere darp ve hakaret uygulandı elbette yanlış anlaşılmaysa gelirsin düzgünce özür dilersin ama onu bile yapmadığınız için kasıtlı bir hareket olduğunu düşünüyorum. Sunucu kurallarından yola çıkarak ve sunucu kurallarının açık şekilde belirtilmiş olduğunu savunarak şikayetin sonuçlanmasını talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 09.02.2023 17:07 PashaTV »

#5 - 09.02.2023 16:40
Dostum rol sonrasında ben zaten sana pm'den yazdım, muhtemelen aradığımız kişiler ile sizi karıştırdık ve araya kaynadınız, üzgünüm yazdım. Sen geri dönüş yapmadım ve beni gördüğünü düşünerek devam ettim, gördün mü hiçbir fikrim yok. Zaten karakterim ile yolun yarısında başka bir role gittim ve orada duramadım. Dediğim gibi yanlış zaman yanlış yer. 82 level olmuşum, en aktif hesaplarda ikinciyim ve neden durup dururken birilerine sıkayım, dm atayım. Ekipte olan birisinin dm atması çok saçma olurdu.

Ben yine de sana buradan tekrar yazayım, rollerde yanlış anlaşıldı ve sizin rolünüz yarıda kesildi, bunun için üzgünüm ama dediğim gibi kötü bir amacımız yoktu. IC de özür dilememi bekliyorsan dediğim rolün yarısında başka bir olaya gitti.

#6 - 09.02.2023 17:45
Şahitliğimi onaylıyorum. Dostumun dediği gibi basit bir yanlış anlaşılma gibi görülüyor olabilir ama en azından arkadaşlar gecenin bir vaktinde rolümüzü böldüler. Bir saate yakın bir süre vaktimizi çaldılar ve karakterlerimize hakaretler edip şiddet uyguladılar. IC - OOC şekilde ben olsaydım özür dilerdim ve karşı taraftan da bunu yapmalarını beklerdim en azından yani. Arkadaşım gerekenleri söylemiş ve bana söylenecek bir şey kalmamış, sunucu kuralları arkadaşımın yukarda kalın fontla belirtildiği gibi açık şekilde belirli ve karşı taraf her ne derse desin bunu ihlal etmiş. Benim ekleyecek başka bir şeyim yok, iyi roller umarım gerekli ceza işlemleri uygulanır ve uyarı ya da affedilmenin ötesinde bir işlem uygulanır...

#7 - 13.02.2023 23:54
Şikayet incelendi.

O anda hastane önünde bir kargaşa olmuş dediğiniz gibi arkadaşınız vurulmuş fakat, kişiler iki kere önünüzden geçti diye tanımadığınız insanlara bu şekilde ateş açamazsınız. Size karşı herhangi bir agresiflik veya hamle yapmamışlar. Bu sebepten ötürü, Maya_Zakharova ve Yarmel_Lovell karakterleri DM kapsamında cezalandırılacak. Şikayet Kapatıldı.