İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer. gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle selamlar, ben ve arkadaşım yani Matthew karakteri birlikte rol yapmak için daha doğrusu birlik tanıtımına rolden kareler çıkartmak için kasabada bulunan motorumuzdan pompalı tüfeğimizi aldık. Av tüfeği rolü olarak en uygun silah olarak bunu gördük ve sadece arkadaşım av tüfeğini aldı. Rolümüzü gerçekleştirmek için uygun bir alan arıyorduk ve zaten OOC saat 03:00 civarlarında bir şeylerdi yani kimseye rahatsızlık vermek gibi bir amacımız yoktu, tek amacımız rol kare çıkartmak. Evet belki bazılarınıza bu kadar detaya girip, zahmete girip rol kare çıkartmaya ne gerek var diyeceksiniz hatta yalan söylüyor vesaire diyeceksiniz ama birliğin tanıtımındaki son gönderiye bakarsanız zaten ava çıkacağımız bir rolün planlandığını görürsünüz, saat dilimini vs. karşılaştırabilirsiniz dediğimiz gibi herhangi bir yalan konusu yok.
Motocyle Club (MC) kültürünü bir çoğunuz bilirsiniz dostlarım, kültürde yarış ya da sportif model motor süren adamların taktığı kaskları takmayız ve bunun yerine tercih ettiğimiz kaskların çenesi, yüz kısmı açık olur. Kültürde sadece bu kaskı saç bölgesini korumak için takarız ve geriye kalan boşlukları ise "gözlük, bandana, maske" yardımıyla kapatırız.
Arkadaşımla şehir içinden geçerken şikayette bulunduğumuz kişiler bizi takip etmeye başladılar. Ben zannediyorum ki adam herhalde bu saatte sıkıldı, hazır oyuncu buldu 2-3 sokak takip edip salar herhalde diyorum. Takip baya uzun sürdü en sonunda bizim aktiflik gösterdiğimiz kasaba olan "Montgomery" bölgesine sürme kararı aldık yani o tarafa doğru gidiyorduk. Önümüze birkaç defa kırmaya çalıştılar, herhangi bir düşme vs. söz konusu olmadığı için buraya ek bir şeyler yazıp uzatmak istemiyorum. Şahıslar araçlarıyla henüz inmeden emote verip
"DM" çıkartmaya yönelik harekette bulundular. Biz hiç DM hareketinde bulunacaklarını zannetmiyorduk, motordan inip emote verip sonrasında da karşılık verecek zamanımız olmadı açıkçası. Şehir içerisinden geçen her kişiyi "takip edip, önünü kesip, silahınızla vurup, mekanınıza götürüp, birkaç darbe vurarak karakterlere zarar vererek oyundan zevk alıyorsanız ve karşı tarafın zevkini bozuyorsanız hem de bunu sunucu kuralları dahilinde olmayan şekilde yapıyorsanız **suçlu** durumuna düşersiniz."
Olayın canlandırılmasını yapalım, bir motor ve motorun üstünde olan iki kişi. Kişiler kültürlerini yansıtıyorlar ve size yönelik kışkırtmada bulunmuyorlar. (Küfür, hakaret, bekleyip korna çalmak, el hareketi çekmek vs.) Siz gidip bu kişileri takip ediyorsunuz, önlerini kesiyorsunuz, silahınızı çekme emotesi verip onların karakterlerini yaralıyorsunuz. Bu olanlar yetmezmiş gibi gidip mekanınıza çekiyorsunuz, karakterlerine zarar veriyorsunuz... (Tekme atma, hakaret etme vs. üstelik bu adamlar size rolde iyi davranıyorlar, Hoffman karakteri kendini tanıtıp olanların yanlış anlaşılma olduğunu vs anlatıyor ama yine hakaretler ediliyor.)
Oyundan keyif almanın yolu bir başka oyuncunun oyununu mahvetmek, onun yapacağı role engel olmak ve düşüncesiz hareket etmekse teşekkürler millet ama ben almak istemiyorum. Ben sunucuda varlığımı gösterdiğimden bu yana onlarca birliğe katıldım ve her birinde çok güzel anılarım oldu... Bulunduğunuz birliğin gücünü kullanarak diğer oyuncuların oyun zevklerini baltalamak yerine daha düzgün roller çevirip o birliği yüceltmeyi yeğlemelisiniz.
Yukarıda DM'in son iki maddesini şimdi burada gözden geçirelim olur mu? Evet, bir bakınalım şu kurallar nelermiş?
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak.
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak.Yukarıda bahsedildiği gibi şahıslarla herhangi bir savaşta mıyız? Hayır değiliz, peki neden bize DM atılıyor? Hemen cevap vereyim dostlarım, çünkü bu insanlar bulundukları oluşumların güçlerini kullanarak (kas gücü ve silah gücü, para (araba)) diğer oyuncuların oyununu zehir ediyor.
Aktif bulundukları roller olabilir ancak her motor süren kişiyi düşmanları zannedip, onlara saldıramazsınız arkadaşlar! Böyle bir mantık yok! Böyle bir düşünce yok! Böyle bir sunucu kuralı yok!Ben ve arkadaşım olması gerektiği gibi role uyum sağladık ve rolün bitmesini bekledik, ardından rol bittikten sonra şikayetimizi bulunduk yani şahıslar buraya gelip rolü böldünüz cart curt tarzında boş chat döndürürse hiç cevap verme gereği bile duymak istemiyorum çünkü dostlarım tüm rol kareleri aldım. Yalanlarınızı suratınıza vurmak istemiyorum. (Hatalı kişiler konuyu uzatmak ve jail yememek için boş konuşup, onlarda rolü böldüler, role uymadılar yaaa tarzında boş yapabilirler ve bu suçluluk duygusunun belirtisidir. Bu nedenle belirtmek istedim, yanlış anlaşılma olmasını istemiyorum.) Boşa yalan ifadelerle burayı doldurmayın, kanıtlarımızın hepsini aldık ve suçunuzu kabul edip cezanızı çekin hatta bunları geçtim öncelikle rolde karşınızdaki kişilere saygı duyun ondan sonra OOC olarak kişilerden özür dileyin. En azından iyi bir başlangıç yapmış olursunuz.
Şikayetim arasında birkaç noktaya daha değindim gördüğünüz gibi bunlardan bazıları: Karakterime mekanlarına çekip, hakaret etmeleri ve darp etmeleri. Bu rol kareleri isterseniz ve şikayetin daha detaylanmasını isterseniz ekstra bir yanıt atarak detaylandırabilirim, şimdilik diyeceklerim bu kadar.
Kurallar oldukça açık ve net gerekli işlemlerin yapılmasını ve olayın herhangi bir taraflı veya taraf tutulmamasını (oluşum şikayetine, oluşum yetkilisi tarafından bakılmamasından bahsediyorum burda) istiyorum. Vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ediyorum, iyi geceler diliyorum.Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/esbqax4 ,
https://www.hizliresim.com/l6b1cxkEk açıklamalar(varsa): Gerekli açıklamaların hepsinde bulunduğumu düşünüyorum ve bu olayın oluşum şikayetine dönüşmemesini, sadece şikayette etiketli olan kişilerin şikayete bakmasını istiyorum. Malum deprem olayları nedeniyle şikayet süreci yavaş ilerleyebilir ve bu sorun değil, sadece tarafsız şekilde olaya bakılmasını ve kurallar çerçevesinde kuralların bu kadar açık şekilde belirtilmiş haldeyken kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. Rolümüz bölündü ve rollerden kareler çıkarmak yerine bu şikayetle uğraştım, iyi roller diliyorum.